Vi började dagen med en promenad längs stranden och sedan genom staden när vi gick tillbaka. Man fick en Större inblick i staden och den är otroligt fin. Alla hus har olika färger och många har pastellfärger. Det ser ungefär ut som dockhus. Man vill ta kort på ALLT, jag menar det verkligen. Jag försöker dock tänka att ta in mer med synen och verkligen njuta av resan istället för att gå runt med kamera och mobilen hela tiden.

Någon som jag har lagt märke till är hur trevliga alla är! Helt otroligt hur man socialiserar sig här. När jag och min syster satt vid stranden idag så kom det en kille och frågade om vi behövde en till handduk (vi delade på en) och gav mig sen en komplimang för min tatuering, det skulle ju aldrig hända i Sverige. Jag tycker att vi har endel att lära från amerikanare, precis som att dom har endel att lära från oss. Typ att vara miljövänliga och hälsosamma. Men det kan jag ta mer om någon annan dag. Här kommer lite bilder från våran morgonpromenad vid 07.00 imorse haha, jetlag got us liikeee 😜 nu ska vi Vidare mot toppen på ön, där ska det finnas en fin utkiksplats, see u soon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina! Igår åkte jag hemifrån kl 06.30 och det bar först av mot mot arlanda. Första flyget gick till frankfurt och där bytta vi flyg till ett mot tampa i Florida. Därifrån tog vi en hyrbil mot anna maria island där vi är nu. Det är vääldigt fint måste jag säga, iallafall huset. Det har inte blivit ljust än så har inte sätt så mycket ute men snart blir det ljust hoppas jag.

Vi är här med släkten ju och imorse vaknade man till konferansljud utanför rummet haha, alla barn hade vaknat o de hade väck resten såå alla stod och bubblade utanför. Är väldigt taggad på att se området, det känns som att det är väldigt fotovänligt. Jag antar att det kommer att komma endelnfina bilder här, och endelupdates. see you soon!

Likes

Comments

Senaste tiden har jag, som jag sa i förra inlägget, haft väldigt ont i magen. Varje gång jag har ätit har jag fått ont. I vanliga fall brukar jag få ont när jag äter exempelvis gluten eller något hårdsmält typ jordgubbar. Men denna vecka har jag fått ont av allt, det spelar ingen roll hur bra jag har skött kosten. Det känns som tarmen har fått tagit för mycket skitmat och reagerar därför på allt.

Utav den anledningen har jag tänkt mig en utrensning av tarmen. Jag gjorde en liknande inför tarmtitten och efter det fungerade magen superbra. Förra gången drack jag dock laxeringsmedel för att verkligen få ut allt, det tänker jag inte göra denna gång för jag tror inte att det är bra för kroppen. Den gången var endast för att dom skulle gå in i tarmen och kolla, därmed behövde den vara helt tom.

Den här gången tänker jag mig en mer naturlig ränsning. En ränsning där jag endast äter frukt och grönsaker som min mage inte alls har svårt för och att jag dricker en massa vatten och te.

Här är lite exempel bilder på hur måltiderna kan se ut.

Jag tänker mig att detta ska lugna magen och ge tarmen en Fresh start. I teet har jag färsk ingefära och citron. Dessa frukter funkar bra för mig men alla magar är olika och olika saker funkar för olika magar, så tveka inte på att styla din egen tallrik.

Det är alltid Nice med en ny start, ett nytt kapitel. Jag ser det lite som en höstuppfräshning, häng på ni också! Jag tänkte köra i ca 3 dagar och sen får vi se hur magen mår efter det! Än så länge känns den helt okej, jag har fortfarande ont vid mat men det hoppas jag försvinner snart!

Likes

Comments

Jag har nu bestämt mig för att ta ut p-staven och jag har en tid nästa torsdag, alltså om en vecka. Om jag är nervös? Ehh ja. Jag har läst om personer som har blödigt galet mycket i armen, vilket jag inte vill göra, kanske är rätt självklart att ingen vill men u get it. Jag ska höra med barnmorskan vad hon tycker om natural cykels, beroende på det så kommer jag antingen byta till det eller något annat. Att hitta rätt preventivmedel är ju som att hitta ut ur en labyrint, helt hopplöst. Så nu håller jag tummarna för natural cykels.

Jag har fortsatt mitt läsande av the secret, rekommenderar er verkligen att läsa den! Det är sjukt intressant och man börjar verkligen ta tag i ens tankar på en ny nivå. Innan tänkte jag inte alls på hur jag använde mina tankar till att uppnå saker. Jag tänkte inte på min inställning till saker och ting på samma nivå. Det ända jag egentligen tänkte var var positiv vilket i och för sig är en bra start. Nu iallafall försöker jag verkligen ändra mitt tävlade för att få ut så mycket som möjligt av det. The secret är verkligen lösningen till en positivare vardag. Läs den! Jag ska försöka spara den lite tills vi åker till florida, får se hur det går.

Om 22 dagar drar jag till Florida som sagt. Oj vad taggad jag är! Dels för sol bad och shopping men mest för att jag ska få spendera 2 hela veckor med släkten! Det kunde inte vara bättre sällskap. Jag ser verkligen fram emot middagar tillsammans där man kan catcha upp om allt och prata om massa härliga minnen och deras liv osv. Om du som läser det här känner mig så vet du hur mycket min familj betyder för mig, däribland min släkt. För ca 2 år sedan separerade mina föräldrar och då fanns speciellt pappas sida av släkten där för oss (mig och min syster, och självklart för pappa) dag som natt. Det betydde verktygen mycket för mig och sen dess har de börjat betyda väldigt mycket för mig. Två veckor med underbara människor och underbara miljöer, kan det bli bättre?

Fram tills dess ska jag fokusera på min mage. Just nu får jag ont varje gång jag äter och det är väldigt störande. Jag kan ju leva med det men det är inte så skönt. Idag tänkte jag börja ta tag i det och köra en ränsning av kroppen. Detta tänkte jag göra genom att endast dricka vatten och äta grönsaker och bär i 3 dagar. Jag vill få ut allt dåligt ur tarmen så jag kan börja om på nytt. Så update kring det är min plan nu i helgen. puss på er och ta världen med storm!Likes

Comments

Här ligger jag i sängen och hör hur vinden blåser i träden så att löven prasslar. Samtidigt som vinden spelar på träden slår tunga regndroppar i taket, precis som en trumma. Sedan forsar regnet längs takrännorna och ner i brunnarna. Grinden ut till skogen slår, då någon har glömt bort att stänga den. Ibland blir det tyst, för att sedan göra ljuden ännu högre igen när det börjar blåsa. Naturen är en symfoni av det bästa slag, tillsammans förmedlar de en lugn och trygg känsla.

Det börjar bli kallare ute, men träden har börjat klä sig i varma färger. Att kolla ut över skogen ger mig samma känsla som att kolla på en solnedgång till sjöss. Färgerna bländar än, och känslorna blir mycket starkare än vad de tidigare har vart. Man blir helt varmt inombords och det kanske är det som träden vill uppnå. En inombordisk värme som möter den kyliga luften som gör kinderna röda och får näsan att rinna. De skapar en balans.Likes

Comments

Är det verkligen möjligt för ett preventivmedel utan hormoner att funka? Har människans studier kommit så långt att vi faktiskt kan överlista kroppen? Jag hoppas verkligen att det är möjligt.

För några veckor sedan beställde jag ett nytt preventivmedel som heter Natural cykels. Som du säkert hör på namnet är detta ett naturligt preventivmedel som fokuserar på kvinnans cykel. Det började med youtube faktiskt, wilmasbeauty är en youtuber som använder det. När jag kollade på en video i samarbete med natural cykels Såå köpte jag det. Spontant? -ja. Med tanke på att jag inte ens visste hur den funkade mer än att man ska ta tempern och att det var hormonfritt så var det inte mitt smartaste köp, men det visade sig vara helt okej köp ändå.

Jag har självklart läst på mer om detta nu, jag är tveksam men nyfiken. Tanken är att man genom temperaturen i kroppen ska veta exakt i vilken fas ens menstruationscykel är i. Genom att veta vart exakt i cykeln man är går det att säga om man är fertil eller inte och därmed om man kan ha oskyddat sex eller om man bör ha skydd. Man lägger in temperaturen i en app. Tanken är att appen ska lära känna din kropp och säga till när du ska ha skydd (röda dagar) eller när du kan ha oskyddat sex (gröna dagar).

- fertil innebär att man är potentiell till att bli gravid, dagarna runt ägglossningen.

Helt spontant känns det väldigt osäkert men jag antar att det är för att det är något helt nytt. Jag har en P-stav just nu och har använt både p-piller och p-ring, allihopa har massa hormoner i sig, vilket gör att ett hormonfritt medel känns väldigt långt bort.

P-staven fungerar bra för mig, jag har haft den i ganska precis ett år. Ibörjan blödde jag otroligt mycket, ungefär 6-8 veckor i sträck. Efter det försvann mensen helt och hållet och jag har inte blött en droppe sedan dess. På ett sätt känns det skönt, man kan ha sex hela tiden (jag vill inte ha sex under mens annars) och dessutom blir det billigare när man inte behöver köpa mensskydd, alvedon och liknande. Bästa är att jag slipper min grova mensvärk. Som slutsats fungerar alltså p-staven väldigt bra för mig. Man hör ju andra som blir deprimerade, får humörsvängningar och liknande av den, men jag har inte fått något sånt av den.. Men.. Jag saknar mensen, den ger en kvinnlig känsla som jag saknar.

P-piller var en katastrof för mig. Dels glömde jag bort att ta pillerna ibland, därmed hade jag mens ungefär dubbelt så ofta som jag borde ha, vilket man blev väldigt trött av och kroppen förstod inte riktigt vad som hände. Dessutom var det väldigt mycket hormoner i dom vilket gjorde att mitt humör inte var o leka med. Jag vet dock att det funkar asbra för vissa. precis som att p-staven inte alls funkar för vissa men att den funkar för mig.

p-ringen var helt ok. Det är alltså en hormonring man sätter in i fiffi och där sitter den i 3 veckor, efter 3 veckor får man antingen mens eller så sätter man in en ny, det väljer du själv. Men viktigt att komma ihåg att hormonet endast håller i 4 veckor och efter det är man inte skyddad. Jag tyckte att den var riktigt bra, det gick även att ta ut den i 3 timmar och fortfarande ha skydd, vilket var bar vid sex. Den var toppen tills sista veckan innan mens, då började ringen att glida ner så att man kände av den, vilket man inte ska göra. Tänk dig en tampong som man inte skjutit upp tillräckligt långt. Inte skönt. Så kändes det, lite mildare kanske. Även fast man sköt upp den igen så åkte den ner efter någon timme. Jag förstod aldrig varför, jag kan tänka mig att min kropp tyckte att det var främmande med hormonerna och att den därför sköt ifrån den. Därför satte jag in en P-stav och den sitter där än idag, men är det är dags att byta?

Frågan är om jag kanske ska testa natural-cykels även fast jag är nöjd med p staven? Den enda anledningen till att byta är väl att jag vill testa på något nytt och även för att få tillbaka min mens. Eftersom att jag bara har sex med Kenny nu så behöver jag inte ha kondom när jag har p-stav. Kondom måste jag börja använda mer om jag byter till natural cykels. Är det bara jag som tycker att sex känns bättre utan kodis? Det kan ju vara en vanesak också, men så länge könssjukdomar är utom synhåll så föredrar jag utan. Jag har pratat med Kenny om detta också ofc och han stöttar mig i allt, han vill att jag ska trivas med mitt preventivmedel då det inte är han som ska ha det. Killar, ta efter Kenny!, Jag är väldigt glad för att han är så bra i den frågan. MEN det skulle vara bra med lite åsikter kring vad partnen tycker.

Frågan är om det verkligen är värt att byta från något som faktiskt funkar? Samtidigt som jag gärna blir av med alla hormoner, då jag tycker att det känns fel att rubba kroppens naturliga balans. Du som läser det här får gärna ge tips på vad du tror och har för erfarenheter av olika medel. Jag överväger iallafall att börja med natural cykels på grund av hur den inte påverkar kroppen alls.

Men kom ihåg killar, tjejer och allt däremellan! Kondom är det bästa skyddet och det enda som skyddar mot både könssjukdommmar och graviditet. Och kan någon smart person snälla ta fram ett preventivmedel för killar så att vi tjejer kan slippa betala och lägga ner tid på det utöver mens.


Här hittar du natural cycles preventivmedel om du känner dig sugen.Likes

Comments

Hej alla! Senaste veckan har jag haft fullt upp kan jag ju säga. Jag har jobbat hela dagar på både festspecialisten och SATS. Har jag inte jobbat så har jag vart i stallet och ridit både Ettan och grodan, som btw är heelt fantastiska. Jag var ju på hoppträning för Pia (kommer inte ihåg efternamnet) i vallentuna med grodan. Pia var en bra tränare tycker jag, hon gav få, enkla men mycket tänkvärda tips som gjorde stor skillnad i ridningen. Grodan hoppade som en dröm och jag är ännu mer kär i den hästen nu. Ettan har också gått helt fantastiskt. jag märker dock att mina förväntningar på ridningen har blivit högre vilket gör att jag kanske inte är lika näjd med varje pass, men jag ser på videor och liknande hur fin hon är.

Jag har iallafall haft mycket att gör senaste tiden och därmed har hag inte hunnit göra det jag vill göra, exempelvis skriva. Jag har därför bestämt att jag måste göra något åt det. Jag har börjat läsa the secret som en lösning. The secret är en bok som handlar mycket om hur man ska tänka eller göra för att nå dit man vill komma. Jag har precis börjat läsa boken men har redan börjat ändra mitt tänkande och jag märker att det faktiskt funkar.

En teori som jag läser om just nu i boken handlar om att våra tankar har friktioner. Om vi tänker en tanke kommer vi att få den tanken uppfylld på ett eller annat sätt. Det kluriga med detta är att om du tänker exempelvis "jag ska inte äta en brownie" tas inte bort automatisk och tanken blir istället "jag ska äta en brownie". Försök att tänka på detta nästa gång du inte vill göra något. Om du tänker att du inte vill göra något eller att något inte ska hända, tänk på hur dina tankar går kring det. Du kommer att uppnå väldigt mycket mer i din vardag genom endast lägga märke till ditt mindset och försök att vara medveten om hur det påverkar dina val.

Något som tar upp mina tankar mycket just nu är Kenny, el boyfriendo. Han jobbar ju som soldat och är med i Aurora. För er som inte vet är aurora en militärövning på gotland där bland annat usa och estland är med. Det håller på till på fredag och han får inte ha med mobilen, jag har alltså inte pratat me dhonom på ca 10 dagar nu. Med tanke på att jag annars pratar med honom varje dag om hur vi mår och vad som händer så är det lite jobbigt. Är däremot otroligt stolt över det han jobbar med och jag kommer att vara extra glad när han kommer på fredag.

Det var även försvarsmaktens dag på gärdet i söndags. Då var det olika shower och liknande, bland annat en show där det kom ca 6 helikoptrar som landade och soldater sprang ut, sköt en massa och sedan åkte iväg. Där var kenny med, kunde inte se just honom men jag fick se vad han jobbar med lite mer exakt och jag måste säga att jag är otroligt imponerad.

Nu ska jag ut till stallet, är sjuk så får se om jag rider men ska ut och mocka osv iallafall. puss på er alla och ha erat mindset i tankarna haha:)

Likes

Comments

Hej alla fina! Jag har precis kommit hem från stallet. Jag red ettan som var väldigt framåt och tuggade på bettet en massa. På onsdag ska jag och Ettans ägare åka på träning för Pia där jag ska rida grodan. Ska bli mycket roligt! Nu är det dags för lite träning... ZUMBAAA. Om man har svårt att komma igång med träningen Så rekommenderar jag verkligen att gå på pass på gym, för mig funkar det super och man blir väldigt motiverad. Så kör hårt allihopa cuuz thats what Im gonna do!

Likes

Comments

Jag är tjock. Min rumpa dallrar. Jag är lång. Min mage är plufsig. Mina bröst är små. Finnar. Jag har tunna läppar. Min näsa är stor. Mina händer är stora. Mitt hår är tunt. Jag är smal. Jag är kort. Jag har dubbelhaka. Fiffi är hårig. Min snopp är kort. Jag har stora bröst. Jag har glasögon. Jag har långt hår. Jag har inga finnar. Jag är fin.

Det går att beskriva sig själv på väldigt många sätt. Det finns adjektiv som beskriver hela värden från 1000 olika håll. Det finns fina ord och det finns fula ord, positiva och negativa. Något som vi ofta använder ord till är just att beskriva saker och ting, så som dig eller mig. Olika ord eller meningar kan ha olika laddningar, exempelvis en positiv eller negativ laddning.

Om ni läser påståendena över så blir laddningarna i orden väldigt tydliga. Vissa påståenden gillar vi mer än andra. Men varför är det så? Det är bara en massa ord som beskriver dig eller mig. Varför ska beskrivningar av två människa vara olika bra? Alla är vi olika och så kommer det alltid att vara, men vi är fortfarande lika mycket värda. Någon är tjock och någon är smal men utseendet avgör inte ditt värde eller din kapacitet till att lyckas i livet.

Många idag tycker att det är fint att vara smal, det är fint att vara smal men det är viktigt att komma ihåg att det är inte FINARE att vara smal ön tjock. Alla kropstyper är fina och att alla ska vara välkomna utan fördomar eller skitsnack.

För ungefär ett år sen hade jag själv endel tankar över just kroppsvikt och liknande. Jag ville vara smal, precis som alla andra. Därför fick jag ångest om jag hade ätit för mycket. Jag ville vara smal för att jag trodde jag skulle bli mer omtyckt då.. Hur sjukt är inte det? Det är heeelt galet. Om någon inte tycker om mig för den jag är, då är det inte rätt person för mig. Det spelar ingen roll hur du ser ut. Var riktigt jävla stolt över din kropp, tjock som smal, lång som kort. Ingen ser ut som du och det är riktigt coolt! Att kunna stå och gå och använda kroppen på det sättet vi kan är helt Amazing. Om du är nöjd med dig själv och du tycker att din kropp är den snyggaste på planeten, visa det och ändra inte på den för någon! Be who you are, för det är jag numera. Mina tankar på att ändra min kropp för andra är borta nu, vilket är väldigt skönt. Älska din kropp. Det är en väldigt mycket härligare livsstil att leva så.

Orden jag skrev ibörjan beskriver din utsida, iallafall några av dom och något som jag vet beskriver just dig är det sista påståendet, jag vet att det stämmer för det beskriver din helhet och den är fin och helt unik. Kom ihåg att aldrig skämmas över hur du ser ut. Du är speciell.

Likes

Comments

Jag har som sagt haft mer magproblem senaste veckan och jag måste tänka mer på maten nu. Inget slarv. Men vad är då en bra kost för min mage? (Alla magar är olika och man mår bra av olika saker men för mig funkar detta) till lunch blir det falafel, ris, avokado, hummus och te. Jag pratade med en vän igår om just kost osv. Hon sa att hon dricker mycket vatten. Jag har tänkt på just det och kommit fram till att dricka mycket vatten förmodligen kan göra min kropp en tjänst. Jag är extremt dålig på att dricka så nu ska jag tänka mer på det. Gör det ni också!

Här är en bild på min lunch och jag hoppas att ni kan få lite inspiration från det och skippa snabbmaten!

Likes

Comments