Woopsi! Ibland är jag bra på att spara pengar osv, som jag skrev i ett tidigare inlägg. MEN om jag ser en ananas jacka för halva priset ..... jag behövde köpa den! Assååå hur snygg??? Köpte den från G26 på Götgatan och det finns endast 4 exemplar i hela Sverige. Hur coolt? Jag såg denna jacka för typ 2 månader sen men köpte den inte då för skulle spara och den var rätt dyr 1000kr men idag fick jag den för 500! Det var ödet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ny dag och nya tag! Igår kände jag mig nästan lite sjuk. Imorse när jag vaknade var det som bortblåst? Kanske bara behövde en bra nattsömn.

Idag iallafall så ska jag följa med min syrra till skolan, då hon inte hittar. Lite kul att hon ska börja på samma skola jag gick på. Hon kommer trivas skitabra tror jag! När jag droppat av henne ska jag mysa runt lite i stan och sen åka hemåt.

Ettan har vart på seminstationen sen i söndags och oj vad jag börjar sakna henne. Vi har försökt få henne dräktig två gånger innan så jag hoppas verkligen att det tar sig nu. Jag tycker lite synd om henne som har ställts av och satts igång typ 3 gånger nu, stackarn.. jag har under tiden fått rida grodan en hel del, så jag har inte fått total abstinens. Men jag saknar henne.

Vad händer mer då? Känner mig väldigt harmonisk och lugn. Jag har lämnat allt jobbigt bakom mig och startat ett nytt kapitel i livet, vilket känns extremt bra. Jag har alltid hållt med de som säger att man ska lämna personer med negativ energi, men jag har inte riktgt förstått vad de menat med det förrän nu. Du ska vara med de som lyfter fram dina bra sidor, inte de som tonar ner dig. Det känns som att jag tappade bort mig själv ett tag men att jag har börjat hitta tillbaka.

Tänkte få in träning-och kost temat lite mer, har inte riktigt haft något Mood att skriva om det, men nu känns det som att det är dags. Jag följer det här harmoniska humöret jag är på och tror jag kommer börja med lite tips på utomhusträning. You Will see!

Likes

Comments

Idag har det vart full fart! Jag började med jobb på mini sats, med alla barn. Bästa jobbet! Sen har jag vart barnvakt vilket också är jättemysigt. Mellan där har jag hunnit longera grodan också, toppendag!

Senaste veckorna har jag inte kunnat släppa tanken på ett eget hem. Eller hem kanske är fel för jag har redan två stycken (mamma och pappa) men en egen lägenhet eller hus. Jag antar att det hör ihop med att växa upp och bli vuxen. Att skaffa egen familj, hem osv. Jag vill kunna bestämma själv vilken mat som finns hemma, vilka möbler som ska vara vart. Typ shoppa inredning? Ooj vad jag längtar efter det. Såg bland annat ett avlastningsbord på Mio som jag så gärna skulle vilja ha!

Även det här med städning skulle bli så mycket enklare. Det skulle vara bara jag som städade och jag skulle veta vart det mesta fanns, till skillnad från nu. Det är alltid något som är borta och något som man behöver.

Har även hittat en säng som jag skulle vilja ha. Från Ikea faktiskt, jag vill egentligen ha en säng med förvaring och utan "mellanrum" under, jag vill ju inte ha några monster under sängen. Men en viktig sak är också att ha en ganska låg säng, tycker att det är både skönt och snyggt. Så jag hittade denna dröm när jag var på Ikea med mamma:)

Såå detta är vad som händer hos mig just nu. Drömmar om att flytta och drömmar om frihet. Samtidigt som skolan börjar för många, men inte mig! Också en frihet :)

Likes

Comments

Alla har någon slags förväntning på dig. Oavsett vad du gör kommer det alltid finnas någon som har en åsikt kring det och du kan inte göra något åt det. Det kommer alltid att finnas dom som blir avundsjuka på din framgång, de som blir sura och försöker hitta alla fel i det du gör. Dom hittar såklart fel, för ingen är aldrig felfri. Man har däremot en massa bra sidor som är väldigt många fler än dom dåliga och om du har en trogen person vid din sida kommer hen välja att se förbi dina mindre bra sidor.

Det är så viktigt att vara rädd om de som stöttar dig och är glada för din framgång, det är dom relationerna man mår bäst av, iallafall jag mår bäst av dom.

Men vart vill jag komma med det här då? Förutom att man ska vara rädd om de vänner som stöttar dig? Om man tänker på de som inte stöttar dig i det du gör. Vad ska man göra åt det? Ingenting. Det är självklart väldigt svårt att inte bry sig och att inte göra någonting. Men det är så onödigt att lägga energi på det. Varför ska du gå runt och rätta dig efter vad andra tycker om dig eller det du gör? Då kommer det vara det ända du gör, att rätta dig själv efter andra, istället för att åstadkomma underbara saker i livet. Gör det du vill göra och gör det även fast det finns dom som är emot det. Gå din egen väg och inte någons annans. Om du, mot förmodan, skulle gå någon annan väg än den du egentligen vill gå på grund av vad folk tycker, don't do that. Vilken väg du än tar kommer det att finnas de som är emot vad du gör. Kolla istället på hur många som uppskattar det du gör. Jag är säker på att om du går din egna väg kommer det finnas jättemånga som stöttar dig, du måsten bara kolla upp.

Det finns och kommer alltid finnas de som är emot dig. Bry dig inte om dom. Så länge du inte gör någon illa är jag rätt säker på att det du är bäst på att göra är det du vill göra.


Ha en superbra dag och gör den till den bästa nu!


//Jossan

Likes

Comments

Hallå alla fina! Idag har än så länge vart en riktig stall dag. Jag har ridit både ettan och grodan. Ettan var jättemysig idag? Hon brukar vara en liten bitch, men inte idag:)

Grodan är alltid mysig, han lyssnade däremot inte så bra för skänken först, men i slutet gick det bättre.

Nu ska jag hem, äta lunch och sen dra till jobbet. Efter jobbet ska jag eventuellt träffa Mack, väldigt oklart än så länge. Jag tänkte även skriva ett inlägg om antingen vegetarianer/veganer eller om hur jag inte tycker att någon är rätt, hur man än gör så känns det fel. Lite svårt att förklara ämnet men ni får se sen. Har tänkt mycket kring båda ämnena senaste tiden så vi får se vilket som kommer först;)

Likes

Comments

Godmorgon alla fina! klockan är 07.30 och jag ska snart gå ut och ta en springtur för att få en så bra start på dagen som möjligt. Jag vaknade av mig själv vid ca 7, vilket jag hoppades på att jag skulle göra för att hinna med allt jag vill idag. Min syster fyller nämligen år idag så mitt schema är lite körigt idag, som vanligt. Min plan är iallafall att ut och springa nu, sjunga för min syster och ha en riktig mysmorgon. Sen ska jag till stallet och rida ettan, tror det blir lite dressyrliknande på något fält om gräset är tort, det gillar hon. Efter det ska jag snabba mig hem, byta om till någon riktigt skön men snygg outfit och dra till sturebadet på spamys med familjen. Sen avslutar vi dagen med middag på pinchos.- det låter nästan för bra för att vara sant om jag lyckas hålla dagens plan.


Igår var också en riktig mysdag! Först hade jag morgonen i stallet, tog ut alla hästar, red och fixade allt runt omkring. Efter det (tog lite lång tid så blev lite sen) hämtade jag nathalie och hennes syster och så drog vi till ekerö och den blå lagunen. Juste, vi hämtade även kristina på vägen. Blå lagunen är en liten lagun mitt i skogen på ekerö, blått vatten med skog och en sankulle runtom, jättefint och något som jag verkligen rekommenderar.


Kommer en liten bildupdate ikväll, ha en superdag allihopa! Kom ihåg, det blir vad du gör det till.

Likes

Comments

idag tog jag ett stort steg ut i det vilda kan man säga. Jag har, precis som många andra, tagit studenten i år. Månaderna fram till studenten är fyllda med fart och glädje och man är så taggad på livet. Jag antar att detta är för att man har något att verkligen se fram emot-studenten. Alla har tillsammans klättrat upp för det stora berget och snart når man toppen. Men vad händer när man har kommit till toppen då? ingenting. Asså verkligen ingenting. Man vill göra saker, resa, köpa saker, ta körkort.. och jobba. Men det är pretty much it, för vissa. Jag själv kunde inte hantera tanken att inte ha något annat mål än Cuba, vilket är mest för nöjets skull och inte min framtid på lång sikt.

För mig har det vart tråkigt hittills, jag har visserligen rest en hel del, men mellan resorna är det extremt tråkigt, förutom stallet då. Efter idag kommer det däremot ändras.

Jag ställde mig själv frågan "vad tycker jag om att göra"

-rida. Förstå hur kroppen funkar och varför det kan bli fel med den. Att förstå hur enzymer bryter ner maten och hur ett enzym blir till etc. Naturkunskap var det roligaste ämnet i skolan. Att utforska okända områden och lösa problem.

I vilket yrke kan man uppnå detta?

-läkare? veterinär? psykolog?

Jag har länge tänkt att det skulle vara riktigt kul att vara läkare men det har känts så långt borta. Nu har jag insett att detta är verkligen det jag vill göra just nu. Så nu kör jag all in.

Det jag gjorde idag var alltså att boka in några kurser på komvux. Jag måste läsa in 850p för att komma in på läkarutbildningen. Nu i höst kommer jag att läsa biologi och matte. Det är ämnen som jag tycker är intressanta så det kommer nog gå ganska lätt. Efter det ska jag läsa kemi och fysik. Det jag är mest orolig för är kemi. Jag var sämst på det i grundskolan, verkligen sämst. Men det kanske går bättre nu haha.

mitt mål är att komma in på läkarutbildningen nästa sommar. Det är så otroligt skönt att äntligen ha ett mål igen och ni ska få följa med mig heeela vägen 👍

Likes

Comments

Fyndade i mammas garderob, måste säga att det blev riktigt bra, gillar stilen.

Läderbyxor, vit soft tröja, paljettskärp och boots. Tumme upp för det! Nu ska jag åka och lämna min mobil since Kenny tappade den på båten haha. Ska även fixa naglarna och mysa med elinsky💕

Likes

Comments

Miljön förändras hela tiden, likaså människans kropp och hur vi beter oss. Rädslor finns idag som då, exempelvis rädslan för att falla baklänges. Samma rädsla fanns då som nu och kroppen reagerar fortfarande genom att fälla ut armarna.

Faror finns idag, precis som det gjorde när första människan kom till. Skillnaden mellan då och nu är samhället. Faran för 1000 år sedan är däremot inte samma som idag. Då var exempelvis rovdjuren en stor fara för både dig och din föda. Idag är de en av de mindre farorna. När man såg ett rovdjur förr reagerade kroppen genom att pumpa ut adrenalin och därmed få en kort stress för att bli mer effektiv i att skydda sig. Det var självklart positivt back then. Idag reagerar kroppen likadant på faror, den skickar ut adrenalin, pulsen ökar och man blir stressad. Idag finns det dock andra faror än rovdjur, så som mycket på jobbet osv. Kroppen tror fortfarande att det rätta att göra är att få ut adrenalin, men när man är stressad under en längre tid blir detta istället negativt och hjälper inte alls.

Kroppen tycker fortfarande att dagens samhälle är helt nytt och den har fortfarande inte anpassat sig. Därför måste vi lära den.

Därför är det så viktigt att om man känner symptom för stress eller något annat som kroppen ännu inte lärt känna, försök hjälpa kroppen. Det är som med allt som är nytt, du kan inte lära dig spanska om du inte tar hjälp. Antingen av en bok, lärare eller internet. Det finns så många alternativ.

Du måste också våga testa dig fram, om det boken säger inte funkar så testar du läraren om inte läraren funkar så testar du internet. Kom även ihåg att för att veta om det faktiskt funkar måste du även testa prata språket. Du måste sätta dig i en stressig situation för att veta om du har kommit ifrån den dåliga stressen. Om det inte funkade får man fortsätta att öva tills det funkar.

Låt ingen störa dig när du övar, ge inte upp. Om någon säger att du är dålig på spanska, fortsätt öva, för varken du eller kroppen har instinkten att kunna detta, du måste lära kroppen det här.

Detta kan antingen vara en faktatext för dig som vill men även en metafor till precis vad du känner för. Gör det till vad du vill och ta med dig det i framtiden. Puss.


Likes

Comments

Jag är en riktig frukostmänniska. Jag vill helst att hela bordet ska vara uppdukat med olika saker, och att hela familjen ska äta tillsammans. Jag vill också att det ska gå fort, vilket det verkligen inte gör om man ska ha så mycket mat. Det går tyvär inte att ha så varje dag. Kan man inte lyxa till frukosten lite, utan att duka fram hela ens kylskåp? Jo då! Ett favorittips som jag har är bananomelett. Det är FETT gott, dessutom funkar det superbra för min mage och man håller sig på det. Det är även bra efter träning då det innehåller mycket protein.

BANANOMELETT (en person)


- en banan - två ägg - kokosflarn (valfritt)


Så här gör du: Mosa bananen med en gaffel och blanda i äggen. Lägg smeten i en stekpanna på ganska låg värme. Strö på lite salt och vänta tills omeletten har blivit lite fastare och fått en stekyta. Ta av den från spisen och strö på lite kokosflarn och ha en smaskig frukost eller mellis!


Likes

Comments