Hej!

Nu är jag anmäld till årets första tävling som blir i Åmål den 19 februari! Det är en regional dressyrtävling där jag kommer rida LA:1 och LA:P1. Fighter känns helt fantastisk och är verkligen redo för tävlingssäsongen!
Jag är verkligen taggad och jag ser så fram emot alla tävlingar!
Idag ska Fighter ridas ut lite lugnt så ska väl snart åka till stallet och rida innan det blir mörkt.

Film från fredagens hoppning! Lite taggad i början..🐎🌟

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!
I torsdags var det dressyrträning för Hanna och Fighter var väldigt duktig! Bra energi i både öppnor och slutor och fina uppridningar där jag skulle tänka halt men istället ångra mig och rida fram eller sakta av till skritt eller trav. Han gjorde det superbra och var väldigt lydig och duktig!
Igår var det istället hoppning på schemat och Fighter blev väldigt taggad och studsade lite i början. Men sedan hoppade han superbra! Det var denna ponny jag köpte den 1 september 2013, det tog lite extra länge för oss att få förtroende för varandra på hoppbanan men nu känns det riktigt bra! Han gör allt för mig nu! Alltså på riktigt ALLT! Ingen är lyckligare än jag❤️ Vi tog oss tillbaka hit tillsammans! Nu ska vi bara träna på att tävla så blir det kanon!❤️

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Idag får det bli ett sent inlägg. Idag var det kort dag i skolan vilket var väldigt skönt men när jag skulle gå hem var det väldens skitväder. Usch vad hemskt det var.
Fighter fick vila idag, han gick ett dressyrpass igår och imorgon ska vi träna för Hanna. Igår var han iallafall väldigt pigg och studsig när jag började rida fram, lite övertaggad! Men när han fått studsat runt lite så lugnar han ner sig och blir riktigt fin faktiskt! Hade mycket fokus på övergångar och tempoväxlingar. Även när jag red skolor gjorde jag de med tempoväxlingar i för att jag ska kunna reglera honom fram och tillbaka. De enkla bytena var bra men det gäller att jag verkligen samlar ihop honom noggrant innan så vi inte får ett onödigt trav steg in i skritten! Men annars gör han de superbra bara jag rider ordentligt.
Jag är väldigt tävlingssugen nu men det är över 1 månad kvar tills årsdebuten. LA:1 och LA:P1 har jag i stort sett bestämt mig för nu och det känns som bra klasser att starta året på! Men nu ska vi träna vidare så vi kan göra allt ännu bättre när tävlingarna drar igång!🌟

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Precis ätit upp maten efter att jag varit i stallet och klippt Fighter. Åkte dit runt 15 men eftersom jag är så pedant av mig tar det ganska lång tid för mig att klippa honom! Men nu är det gjort vilket är väldigt skönt. Har gått med ångest över att jag måste göra det länge nu men jag tycker det är så tråkigt så det har aldrig blivit av.
Nu är det bara några timmar kvar på jullovet och imorgon börjar skolan. Har som vanligt ångest och speciellt nu eftersom alla skriftliga nationella prov väntar under vårterminen! Det är också sista terminen med min underbara klass.
Imorgon ska jag rida lite dressyr i ridhuset, mycket tempoväxlingar och övergångar. Även skolor och enkla byten, så det sitter 100% på tävlingar sedan.
Men nu ska jag hoppa in i duschen!

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!
Idag hoppade jag och Fighter och det gick superbra! Han är som en helt ny häst, han hoppar ALLT jag styr mot! Inte ett enda stopp sedan vintervilan vilket är helt fantastiskt. Oavsett hur nära vi kommer så gör han allt som krävs och tar i ännu mer när han hoppar bara för att ta sig till andra sidan hindret. Nu är vi ett team som kämpar tillsammans!
Vattenmattan stod han och sparkade på när han var lös i ridhuset så den är han absolut inte rädd för. Något även mitt huvud måste ta in så inte jag börjar stanna på vattenmattan bara för att Fighter har gjort det förut. Det är svårt det där med hjärnspöken, jag tror att det är mitt huvud som har förstört lite för oss. Jag har känt att ingen tror att Fighter hoppar och på tävlingar MÅSTE jag bevisa att han gör det! Men så funkar det ju inte tyvärr. Sedan har det bara blivit som en ond cirkel men vi har kommit en bra bit på vägen!❤

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!
Idag började dressyrträningarna för mig och Fighter och han var superduktig! Så varje torsdag framöver är det dressyrträning för Hanna som gäller.
Vi jobbade mycket med tempoväxlingar i både trav och galopp och skolor. Han var jätteduktig och jag är väldigt nöjd över honom!
Imorgon är det lite hoppning på schemat, vad jag ska hoppa vet jag inte riktigt än men jag kommer nog på något kul!

19 februari vill jag till Åmål och starta årets tävlingssäsong, där är klasserna LB:1, LA:1, LA:P1 och LA:P2. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka klasser jag vill rida men det lutar åt LA:1 och LA:P1 så jag slipper debutera ett nytt program första tävlingen. Förra året blev ju ett "debutera alla program" år känns det som, haha. Från nya LA program till alla FEI program😬
Är iallafall supertaggad på att tävla nu för det var alldeles för länge sen.

När är eran första tävling för året?

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!

Nu har jag lagt ut en video på Youtube från onsdagens hoppträning. Han var superduktig och vi hoppade flera hinder på LA nivå! Inte något stopp alls sedan vintervilan och han är bättre än någonsin! Ju högre hindren blir desto bättre hoppar han vilket ni ser i filmen när han hoppar mig ur sadeln! Lyxproblem!

Ni kommer direkt till videon genom länken nedan!❤

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Jag är hemma och har ätit mat efter några timmar i stallet. Mockat och fixat åt mina hästar och Cannavaro men jag fick ju lite hjälp.😉
Sedan var det dags för Fighter att ridas och det blev en skritt tur ut i typ 20 minusgrader. Men jag var väl förberedd med mina fleecefodrade ridbyxor, ridkjol, vinter ridstövlar, dubbla jackor, pannband och en fleece "halsduk" att dra över mina kinder. Det gäller att ha kläder efter väder så jag frös faktiskt inte alls! Men det var ju lite klumpigt kan jag erkänna.

Nu sitter jag framför datorn och hästnet, jag är inne på hästnet varje dag även fast jag kanske inte alltid söker en häst. Det har blivit som en vana för mig och jag tycker det är väldigt intressant och kul att kolla runt liksom. Av 900 hästar kanske jag hittar 3-4 st som jag fastnar för lite extra. Men nu när jag faktiskt vill ha en storhäst letar man lite extra och jag har hittat min DRÖMHÄST som jag bara vill ska stå i stallet när jag åker dit imorgon! Ännu en brun valack hade väl inte varit helt fel om ni frågar mig! Kan inte sluta kolla på alla filmer, han är verkligen en helt perfekt Josefine häst! Väldigt lik Fighter men med mycket mer motor och ingen stjärna i pannan🙈 Välutbildad i både dressyr och hoppning, kan det bli bättre?
Förtidig födelsedagspresent kanske?

Likes

Comments

Övrigt

Hej!

Nu tänkte jag ha en frågestund så det är bara att ställa massa frågor i kommentarerna så svarar jag om några dagar!

Likes

Comments

Vardag

Nu är det nytt år vilket betyder att det är dags att sätta upp nya mål för året!

Eftersom Fighter är tillsalu vet jag inte riktigt hur året kommer se ut med hästar. Men så länge Fighter är kvar kommer han tävla FEI dressyr och träna hoppning för skojs skull! Finslipa allt i programmen så allt blir ännu bättre och procenten högre!

Sedan är tanken att lämna ponnytiden för att äntligen kunna satsa fullt ut på hoppningen! Hade varit superkul att välkomna en ny lite större stjärna till stallet men man vet aldrig vad som händer!🙈

Hoppa runt en 110 klass, åka på meeting och bara ha kul! Något som jag saknat väldigt länge. Tycker att jag haft tillräckligt med motgångar så nu känner jag att jag behöver lite framgångar och att faktiskt kunna gå i mål med ett leende på läpparna!

Men vi får se lite vad som händer under året, det svårt att sätta upp realistiska mål när jag inte vet hur länge Fighter blir kvar och när en förhoppningsvis ny stjärna välkomnas! Hoppas i alla fall på ett grymt och framgångsrikt år!❤

Har ni några mål under 2017?

Likes

Comments