Fighter, Tävling

Hej på er!
Nu sitter jag i bilen och är påväg till Kumla för att tävla hela helgen!
När vi kommer fram ska vi packa upp och sedan rida ett kort pass på banan ikväll.
Hoppas Fighter är lika taggad som mig och att det inte blir för varmt när vi ska tävla!
Jag uppdaterar senare efter jag ridit och hur det gick.
Håll tummarna för oss!✊

Hann precis hämta ut detta paket från Equito som innehåller ett vitt tävlingschabrak och ett supersnyggt pannband som vi ska inviga på tävlingen! Fighters förtidiga födelsedagspresent👌💖

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fighter, Tävling

Hej på er!
Nu sitter jag i soffan och kollar på mello!
Tänkte sammanfatta dagens starter för er.
FEI Lagtävlan - Han varit jätte spänd och fick då tungan över bettet! Resultatet av det blev att handbromsen åkte i under hela programmet! Måste säga att procenten inte var fy skam, 58,54% för den dåliga ritten är bra👌
FEI Mästerskap - Nu var han inte lika spänd, tungan på rätt sida och släppt lite på handbromsen! Det belönades med personbästa på nästan 61%!!🌟 Två av domarna hade oss på 62% och 61,3%!!💖💖
Älskar min underbara Fighter! Han är så snäll att åka med även fast han nu under kvällspromenaden var riktigt pigg och glad!👌
Nu taggar vi inför sista tagen här i Mantorp!

Likes

Comments

Fighter, Tävling

Hej!
Nu är jag på väg till Mantorp för OBS tävling och jag är mer än taggad!
Jag har sett fram emot detta sååå länge nu och det ska bli så kul. Hoppas på att Fighter är lika taggad på att tävla. Vi har trots allt bara ridit en tävling i år eftersom han troligen sträckte sig i hagen men han blev vet checkad i april ua.❤️
Men tror bara att det är till hans fördel att han inte har tävlat så mycket!
Så nu håller vi tummarna✊

Likes

Comments

Fighter

Hej!

Som ni kanske märkte försvann jag igen och det beror på att i tisdag när jag red Fighter upptäckte jag att han var halt! Vi kunde klart och tydligt se att han var halt på höger fram. Såklart bröt jag ihop inombords, jag bara såg alla tävlingar och mitt mål om ett SM gå upp i rök! Vi tror att han gjort sig något i hagen då han är väldigt vild ute i hagen. Han vilade i måndags och när jag var i stallet och mockade såg jag hur han stegrade, sprang och bockade i hagen. Så jag tog in han eftersom klockan ändå var ganska mycket så de andra hästarna skulle också snart få komma in.

Han var hur pigg som helst när jag tog in han och flög runt mig så han har verkligen vårkänslor för så brukar han aldrig vara. Tråkigt bara när det blir såhär.

Redan i torsdags förra veckan kunde jag se en förbättring när jag bad min dressyrtränare titta på honom, vilket kändes skönt. På torsdag ska hon få kolla på han igen och då hoppas jag att han är bättre!✊

Men det är alltså vila som gäller för Fighter men snart hoppas jag vi är tillbaka bättre än någonsin!

Likes

Comments

Vardag, Tävling

Hej på er!
Imorse vaknade jag upp och såg att startlistorna till Filipstad hade kommit ut! I första klassen som är FEI Lagtävlan startar jag sist kl. 16.21 preliminärt vilket jag inte är så nöjd med då jag hellre rider i början av klassen! Men nu är det så och det blir säkert bra.
FEI Mästerskap startar jag som nr 6 kl. 17.42 vilket känns bra! Det är skönt att jag inte har så långt mellan klasserna så han slipper stå i transporten i flera timmar!
Fighter verkade lite väl taggad idag när jag skulle ta in honom, mer i luften än på marken men en sjukt snygg samlad trav fick han till..🙈
Hans schema fram till lördag:
Tisdag - Vila
Onsdag - Bommar
Torsdag - Hannaträning
Fredag - Skritta ut
Lördag - Tävling

Likes

Comments

Josefine tipsar, Utrustning

Jag är helt kär i dessa supersnygga schabrak och huvor från Equiline och matchar man det med dessa benskydd från Veredus och dessa ridbyxorna från John Whitaker blir det helt perfekt!👌 Detta kommer helt klart bli min favoritoutfit när jag börjar hopptävla!

Likes

Comments

Fighter, Träning, Vardag

Hej!

Nu sitter jag i soffan och väntar på att maten ska bli klar, runt 13 var jag och fixade klart allt i stallet för Fighter får vila idag.

Men nu tänkte jag skriva lite om gårdagens dressyrpass. Han var sjukt pigg och mer i luften än på marken i början. Men när han har sådana dagar är det bara att låta honom studsa runt för då lugnar han ner sig! Efter lite bus var han riktigt fin och jag kunde använda hans energi på rätt sätt. Jobbade mycket i galoppen med sluta och förvänd galopp för att få honom ännu starkare. I traven låg fokus på skolor med ökningar och mellantraven som blivit väldigt mycket bättre. Skolorna kändes väldigt bra idag och jag fick till bra linjer.

Han går verkligen från klarhet till klarhet!🌟

Nu är det endast en vecka kvar till bilen rullar mot Filipstad och jag är mer än taggad!

Likes

Comments

Rocki

Idag fyller Rocki hela 10år! Helt galet hur fort tiden har gått men en sak är säker och det är att han är den mest underbara och mest speciella hunden! Han har bokstavligen tagit sönder/ätit upp en stor bit av en vägg, stolar, kablar, ljus... Något annat som jag är ganska säker på att inte många har gjort är att springa genom ett fårstängsel TVÅ gånger under en agilityträning!

Men trots detta och mycket mer är han sååå underbar ändå!

Likes

Comments

Fighter, Tävling

Hej!❤

Jag tänkte berätta lite om mina tävlingar framöver och hur jag tänker kring dom. Idag var planen att jag skulle varit i Mjölby och tävlat FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap men tyvärr blev jag reserv och kom inte med. Istället får det bli dressyrträning för Hanna ikväll!

Vi kommer inte åka på alla dessa tävlingar men vi har inte bestämt vilka jag ska rida än eftersom det beror på hur det går i Filipstad, Sunne och Mantorp! Mitt mål är ju att kvala ponny SM och då måste jag rida 2 nationella FEI klasser på minst 65%! Skulle jag lyckas kvala SM nu i början av året kommer jag inte åka och tävla så mycket utan istället spara på honom! Men om jag inte lyckas nu kommer jag såklart fortsätta tävla. Men här kommer tävlingarna jag kan åka på om jag vill.

25/3 Filipstads Ridklubb - FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap är klasserna jag kommer rida och målet är att få en bra känsla och såklart hoppas jag på SM kval! Det är även kval till SIHS ponny kûr i Friends Arena!

16/4 Sunne Ryttarförening - FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap och det är SM kval som jag hoppas på!

13-14/5 Föreningen Mantorps Ryttarna - De har inte öppnat anmälan än och de här stora klasserna blir fulla på seriöst 1 minut. Men kommer jag med så är planen att jag rider FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap både på lördagen och söndagen! Målet är SM kval och att han ska vara fin med energi genom hela helgen. Det är också kval till SIHS Ponny kûr.

20-21/5 Leksands Ridklubb - Hoppas på att jag kommer med, tanken är att jag rider FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap båda dagarna. Kval till SIHS ponny kûr ingår. Hit åker jag bara om jag inte lyckats kvala SM innan annars gör jag ett nytt försök i Leksand.

27-28/5 Ryttarkamraterna Kumla - FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap båda dagarna om jag kommer med. I söndagens FEI Mästerskap ingår kval till Sweden International Horse Show Ponny Kûr där finalen går i Friends Arena! Har inga förhoppningar alls och vet att dit kommer jag nog inte men ändå kul att vara med på listan tillsammans med alla grymt duktiga D-ponnyryttare! Det var jag faktiskt förra året!

3-6/6 Sörmons Ridklubb - Vet inte riktigt vilka dagar jag ska dit isåfall men klasserna är FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap. I klasserna ingår SM kval och SIHS kval!

10-11/6 Falu Ryttarsällskap - FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap med SIHS kval! Till Falun åker jag bara om jag inte skulle kvala SM!

17-19/6 Ryttarsällskapt Grums - Svenska Mästerskapen 2017!! Drömmer om att kunna åka dit och håller alla tummarna för mig och Fighter! Så långt jag kan minnas har jag drömt om att får rida ett ponny SM dock i hoppning!

Som ni ser är de 6 senaste tävlingarna helgerna efter varandra men som sagt kommer jag inte åka på alla dessa! Håll alla tummar och tår för mig och Fighter i vår!✊

Kram!

Likes

Comments