Fighter, Träning, Vardag

Hej!
Nu är det sportlov! Vilket känns otroligt skönt och det betyder att det inte är länge kvar tills jag fyller år, bara en vecka ungefär.
Idag hoppade jag Fighter och han var galet fin alltså! Vilken häst jag har!! Har nog aldrig haft en sån bra känsla och flyt genom hela passet förutom ett räcke som ni ser på filmen. Men allt annat var perfekt!! Bana på 110cm alltså LA på D-ponny flög vi igenom utan några som helst problem!🌟 Han är i toppform nu och jag känner på mig att detta blir bra! Jag har slitit så hårt dag ut och dag in med Fighter, flera har gett upp på Fighter för väldigt länge sedan! MEN inte alla och framförallt INTE jag. Det finns dom som tror på mig och Fighter och det är jag väldigt glad över. Han har all kapacitet att gå hela vägen men han är svår och det vet vi alla men jag tänker inte ge upp!❤
Hårt slit lönar sig💪

Likes

Comments

Fighter, Tävling

Hej!
Tänkte berätta lite om dagens resultat på årets första tävling!
LA:1 - Superfin redan på framridningen, pigg och glad. Han var supertaggad och jag tror han har saknat tävlingarna😉 Han går in och gör en super stabil och säker ritt och jag satt och tänkte under tiden jag red att "detta måste vara det bästa vi gjort tillsammans". Känslan var inte fel kan jag säga för när jag ser resultatet på nästan 70% kommer tårarna alltså❤️ Det räckte till en fin 2:a placering och jag kan inte vara mer nöjd!
LA:P1 - Även nu var han helt fantastisk på framridningen! Väl inne på banan börjar vi jättebra tills jag får en blackout och inte har en aning om jag ska rida vänster eller höger men i sista sekund chansar jag på höger. Men jag kommer inte på vart jag ska så jag gör halt vid K och inser att det ska vara en mellantrav där. Den blev inte riktigt så bra kan jag säga, haha. Men sedan hittar vi tillbaka! Resultatet blev 55,9% och om man tittar på de andras resultat är det inte så dåligt som det låter! Är väldigt nöjd över Fighter och tycker att han startade året på bästa sätt🌟
Nu ska vi träna vidare inför drömmålet om att kvala SM!🙈
Kram❤️

Likes

Comments

Vardag, Fighter

Hej!
Nu ska jag försöka börja uppdatera här igen.
Idag har jag ridit 3 hästar under förmiddagen. Först ut var Ruffe vid ridskolan och han var riktigt fin! Kan tillägga att ridskolehästarna Ruffe och Wally nu är tillsalu för den som söker en trygg träningskompis.
Sedan provred jag Kontikki innan jag red ut på Fighter.
Imorgon är det alltså dags för årets första tävling för mig och Fighter och det är till Åmål vi ska. LA:1 och LA:P1 är klasserna och vi åker från stallet 06.45. Målet är att få en bra känsla och JAG ska rida noggrant! Ta tid på mig i alla rörelser och förbereda Fighter i tid för nästa rörelse.
Är riktigt taggad då både jag och Fighter har utvecklats mycket under bara de senaste veckorna. Han var riktigt fin i torsdag när jag tränade för Hanna, så nu gäller det bara att få till allt på banan imorgon!
Håll tummarna för oss!✊

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag anmäld till årets första tävling som blir i Åmål den 19 februari! Det är en regional dressyrtävling där jag kommer rida LA:1 och LA:P1. Fighter känns helt fantastisk och är verkligen redo för tävlingssäsongen!
Jag är verkligen taggad och jag ser så fram emot alla tävlingar!
Idag ska Fighter ridas ut lite lugnt så ska väl snart åka till stallet och rida innan det blir mörkt.

Film från fredagens hoppning! Lite taggad i början..🐎🌟

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!
I torsdags var det dressyrträning för Hanna och Fighter var väldigt duktig! Bra energi i både öppnor och slutor och fina uppridningar där jag skulle tänka halt men istället ångra mig och rida fram eller sakta av till skritt eller trav. Han gjorde det superbra och var väldigt lydig och duktig!
Igår var det istället hoppning på schemat och Fighter blev väldigt taggad och studsade lite i början. Men sedan hoppade han superbra! Det var denna ponny jag köpte den 1 september 2013, det tog lite extra länge för oss att få förtroende för varandra på hoppbanan men nu känns det riktigt bra! Han gör allt för mig nu! Alltså på riktigt ALLT! Ingen är lyckligare än jag❤️ Vi tog oss tillbaka hit tillsammans! Nu ska vi bara träna på att tävla så blir det kanon!❤️

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Idag får det bli ett sent inlägg. Idag var det kort dag i skolan vilket var väldigt skönt men när jag skulle gå hem var det väldens skitväder. Usch vad hemskt det var.
Fighter fick vila idag, han gick ett dressyrpass igår och imorgon ska vi träna för Hanna. Igår var han iallafall väldigt pigg och studsig när jag började rida fram, lite övertaggad! Men när han fått studsat runt lite så lugnar han ner sig och blir riktigt fin faktiskt! Hade mycket fokus på övergångar och tempoväxlingar. Även när jag red skolor gjorde jag de med tempoväxlingar i för att jag ska kunna reglera honom fram och tillbaka. De enkla bytena var bra men det gäller att jag verkligen samlar ihop honom noggrant innan så vi inte får ett onödigt trav steg in i skritten! Men annars gör han de superbra bara jag rider ordentligt.
Jag är väldigt tävlingssugen nu men det är över 1 månad kvar tills årsdebuten. LA:1 och LA:P1 har jag i stort sett bestämt mig för nu och det känns som bra klasser att starta året på! Men nu ska vi träna vidare så vi kan göra allt ännu bättre när tävlingarna drar igång!🌟

Likes

Comments

Vardag

Hej!
Precis ätit upp maten efter att jag varit i stallet och klippt Fighter. Åkte dit runt 15 men eftersom jag är så pedant av mig tar det ganska lång tid för mig att klippa honom! Men nu är det gjort vilket är väldigt skönt. Har gått med ångest över att jag måste göra det länge nu men jag tycker det är så tråkigt så det har aldrig blivit av.
Nu är det bara några timmar kvar på jullovet och imorgon börjar skolan. Har som vanligt ångest och speciellt nu eftersom alla skriftliga nationella prov väntar under vårterminen! Det är också sista terminen med min underbara klass.
Imorgon ska jag rida lite dressyr i ridhuset, mycket tempoväxlingar och övergångar. Även skolor och enkla byten, så det sitter 100% på tävlingar sedan.
Men nu ska jag hoppa in i duschen!

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!
Idag hoppade jag och Fighter och det gick superbra! Han är som en helt ny häst, han hoppar ALLT jag styr mot! Inte ett enda stopp sedan vintervilan vilket är helt fantastiskt. Oavsett hur nära vi kommer så gör han allt som krävs och tar i ännu mer när han hoppar bara för att ta sig till andra sidan hindret. Nu är vi ett team som kämpar tillsammans!
Vattenmattan stod han och sparkade på när han var lös i ridhuset så den är han absolut inte rädd för. Något även mitt huvud måste ta in så inte jag börjar stanna på vattenmattan bara för att Fighter har gjort det förut. Det är svårt det där med hjärnspöken, jag tror att det är mitt huvud som har förstört lite för oss. Jag har känt att ingen tror att Fighter hoppar och på tävlingar MÅSTE jag bevisa att han gör det! Men så funkar det ju inte tyvärr. Sedan har det bara blivit som en ond cirkel men vi har kommit en bra bit på vägen!❤

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!
Idag började dressyrträningarna för mig och Fighter och han var superduktig! Så varje torsdag framöver är det dressyrträning för Hanna som gäller.
Vi jobbade mycket med tempoväxlingar i både trav och galopp och skolor. Han var jätteduktig och jag är väldigt nöjd över honom!
Imorgon är det lite hoppning på schemat, vad jag ska hoppa vet jag inte riktigt än men jag kommer nog på något kul!

19 februari vill jag till Åmål och starta årets tävlingssäsong, där är klasserna LB:1, LA:1, LA:P1 och LA:P2. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka klasser jag vill rida men det lutar åt LA:1 och LA:P1 så jag slipper debutera ett nytt program första tävlingen. Förra året blev ju ett "debutera alla program" år känns det som, haha. Från nya LA program till alla FEI program😬
Är iallafall supertaggad på att tävla nu för det var alldeles för länge sen.

När är eran första tävling för året?

Likes

Comments

Fighter, Träning

Hej!

Nu har jag lagt ut en video på Youtube från onsdagens hoppträning. Han var superduktig och vi hoppade flera hinder på LA nivå! Inte något stopp alls sedan vintervilan och han är bättre än någonsin! Ju högre hindren blir desto bättre hoppar han vilket ni ser i filmen när han hoppar mig ur sadeln! Lyxproblem!

Ni kommer direkt till videon genom länken nedan!❤

Likes

Comments