Fighter, Vardag, Träning

Nu sitter jag och pluggar på samhällsprovet som vi har imorgon. Det är om 8 olika ideologier men det känns faktiskt ganska bra inför provet. Vilket är skönt.

Men om en kvart måste jag åka till stallet och göra klart stallet innan jag har träning för Hanna 16.45. Vill ha det gjort så jag kan åka direkt hem och fortsätta plugga. Hoppas på en bra känsla, jag är inne i en period där jag känner att inget är tillräckligt bra. Så jag blir så irriterad på mig själv men så är det ibland.

Vi har inte heller fått provsvaren på skrap proven än och jag hoppas verkligen att jag får det innan helgen! Vill veta vad det är och vad jag ska göra åt det. Men förhoppningsvis får jag svaret imorgon. 

Nu ska jag göra mig iordning och åka till stallet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag, Övrigt

Igår kom äntligen min efterlängtade operationstid! Som jag har väntat alltså, närmare 2 år!

Men den 6 februari har jag fått tid i Karlstad för att operera mitt vänstra öra. Det känns faktiskt jättebra för jag undviker att gå med uppsatt hår för att jag inte trivs med att det står ut så mycket.

Jag måste också säga att jag är glad att jag fick tid så tidigt för då behöver jag inte missa viktiga tävlingar. Så det är skönt. Jag hoppas kunna tävla en månad efter i Åmål eller jag ska rättare sagt.. haha.

Likes

Comments

Övrigt

Hur grymma är inte Peder och hans team tillsammans med ridsporten?! Jerringpriset för andra året i rad, så välförtjänt!
Vad ska man säga? Helt fantastiskt!

Likes

Comments

Contains affiliate links Tävling, Josefine tipsar, Utrustning

Innehåller reklamlänkar!

Hur snyggt och smidigt skulle inte detta tävlingsskåpet vara att ha med på meeting?! Rena drömmen ju! Just nu har jag ett sadelskåp från Showmaster som är ganska litet och det får inte plats speciellt mycket i det. När man ska ta ut sadeln måste man först ta ut vissa andra grejer så de inte ska ramla ut. Men annars är det inga fel alls på skåpet!

Detta skulle förenkla allt så mycket och man skulle lättare hålla ordning och reda. Man kan ha schabrak och något täcke i lådan längst ner och lindor, paddar, benskydd och ryktsaker i de mindre lådorna på sidan. Sadel, träns, hjälm, stövlar och mycket mer får plats och det skulle ändå inte vara helt fullt!

Som det ser ut nu får vi knappt plats själva när vi åker på meeting med alla extra väskor och påsar eftersom allt inte får plats i sadelskåpet, så detta tävlingsskåpet står högt upp på önskelistan!

Likes

Comments

Fighter, Tävling

Nu har jag kommit en bit på min tävlingsplanering fram till vecka 29 då SM går för ponnyer. Det är ju min stora dröm även fast det är en lång väg dit! Jag är väldigt noga när jag planerar för att jag ska få de bästa resultaten som möjligt, tävlingarna får inte ligga för tätt till exempel. Helt klar är jag inte eftersom det ligger flera tävlingar på samma helg och i maj är det fyra tävlingar veckorna efter varandra vilket gör att jag måste välja bort några. Men jag väljer lite närmare inpå vilka tävlingar jag väljer att åka på, då har jag hunnit starta några klasser innan och känt på formen.

De tävlingar som är aktuella för mig att åka på är hur som helst dessa.

25/1 Insjöns Ridklubb - Här blir årsdebuten i klasserna LA:1 och LA:P1. Går ner lite i klass för att få en bra och enkel start på nya säsongen!

17/2 Leksand Ridklubb - Anmäld till LA:1 och LA:P1 men kanske väljer att spara på honom och istället bara fortsätta träna i februari.

3/3 Åmåls Ridklubb - Tanken är att jag ska rida LA:P1 och FEI Inledande. Målet är att få en bra känsla i framförallt FEIn inför kommande tävlingar och försöka satsa på lite högre procent.

17/3 Filipstads Ridklubb - Årets första nationella tävling där jag kommer rida FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap. Målet är att rida ihop över 60% i båda klasserna.

14-15/4 Åmåls Ridklubb - Som ni har de två tävlingar dagarna efter varandra, på lördagen är det regionala klasser och på söndagen nationella! Söndagen vill jag rida mina FEI program för att försöka kvala SM men funderar på att rida en LA:P1 på lördagen för att slippa ha en spänd häst i kvalklasserna.

29/4 Sunne Ryttarförening - Nationell tävling där jag kommer rida FEI klasserna.

10-12/5 Stockholms Ponnyklubb - OBS tävling på Ericsberg slott med FEI klasserna.

12-13/5 Ryttarkamraterna Kumla - Nationellt meeting med FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap.

20/5 Filipstads Ridklubb - Nationell tävling med SM kval och FEI klasserna.

26/5 Insjöns Ridklubb - Nationell tävling med FEI klasserna och SM kval.

26-27/5 Föreningen Mantorpsryttarna - Nationellt meeting där målet är att få SM kval i FEI klasserna.

3/6 Svärdsjö Ridklubb - Nationella FEI klasser med SM kval.

16-17/6 Falu Ryttarsällskap - Kanske blir det 3:e året i rad på deras nationella meeting med FEI klasser.

19-22/7 Gävle Ponnyklubb - PONNY SM!!

Likes

Comments

Fighter, Vardag, Övrigt

Nu har även Fighter varit hos veterinären och fått vaccin men också tagit blodprov och skrap prov! Som jag skrev tidigare så har Fighter som ett ”sår” högt upp på ena frambenet så därför ville vi kolla upp det. 

Han var hur snäll som helst och bara stod där när hon tog alla prov! Det skulle ta en kvart innan vi skulle få provsvar så vi åkte hem så de fick ringa och berätta istället. Blodprovet var jättebra och det fanns inga tecken på någon infektion eller liknande så det är skönt! Provsvar från skrap provet får vi i mitten på nästa vecka. 

Annars är han väldigt pigg och glad så han verkar inte ett dugg påverkad, bara jag... 

För Fighter väntar några lugnare dagar nu och så får vi se vad det andra provet visar! Håll tummarna att det inte visar något konstigt.

Likes

Comments

Fighter, Vardag, Rocki

Just nu är det mycket veterinärbesök. Rocki har idag varit på återbesök och fått sin tredje behandling av laser. Nästa vecka ska han dit igen både på måndag och torsdag för ännu ett återbesök och laserbehandling. Han har nämligen ett irriterat öga men hornhinnan var inte skadad så nu har han fått en ögonsalva.

Men en liten utvärdering på laserbehandlingen hittills är att tassen har blivit mycket bättre på 3 gånger! Vilket såklart är väldigt skönt och nu hoppas vi det fortsätter så här.

Men redan imorgon är dags för ännu en tur till veterinären fast denna gång med Fighter som ska få sitt årliga vaccin. Sedan har han ett ”sår” högt upp på frambenet som de ska kolla på. Nu håller jag tummarna att alla djur blir friska!

Likes

Comments

Fighter, Träning, Vardag

Igår och idag har det verkligen varit sjukt kallt, imorse var det -18 och jag höll på att frysa ihjäl när jag släppte ut mina hästar.
Det har varit en ganska lugn dag i skolan med bara 3 lektioner vilket var skönt. Men sen när jag skulle gå hem var det inte lika kul, usch vad kallt det var!
Nu är jag i stallet och ska rida Fighter, jag har rejält med kläder på mig kan jag säga! Ska bara rida igenom honom inför morgondagens träning.

Likes

Comments

Contains affiliate links Shopping

Nu sitter jag vid mammas jobb och väntar på att hon ska sluta så tänkte passa på att visa er vad som var i paketet mamma hämtade ut idag. Det var min beställning från Börjes som hade kommit.

Eftersom de hade sjukt bra rea blev det lite grejer och jag är väldigt nöjd med allt hittills. Det fick bli lite produkter från K9, två Smell off som jag har hört väldigt bra om och en styling mist som jag har nu och använder varje gång jag knoppar så nu har jag en till när den tar slut. Tror dock inte att den kommer göra det på ett tag.. haha.

Sedan fick det bli ett par vita handskar med lite bling på för handskar kan man inte få för mycket av. Sist men inte minst har vi ett schabrak med matchande huva i svart med bling! Tanken är att jag ska brodera Team Walfridson på det och jag funderar faktiskt på att beställa ett till att brodera på eftersom det både var sjukt billigt och snyggt! Såg också att det fanns matchande lindor med bling så det kanske får bli ett par lindor också.

Likes

Comments