Godmorgon på er!

Har nyss ätit frukost och nu ligger jag och hunden utslagna i soffan och bara myser.
Ska snart dra på mig ytterkläderna och gå en runda med honom och sen ta med söklinan så han kan få busa och söka lite grand.

Senare idag har jag inga planer alls, antagligen bara en massa filmmys då jag och Bonzo ska vara hemma själva en stund på eftermiddagen. Kanske blir en runda ner till pappa i byn för en fika eller något sådant.

Puss


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var dagen. Dagen som jag väntat på. Som jag inte trodde fanns där för snart 3 år sedan, även om jag hade viljan.
Från att äta, motionera helt okej till att droppa. Sluta äta, motionera så man gick ner fortare. Om jag möjligtvist åt, så kom det mesta upp igen. Och nu snackar vi inte portioner, vi snackar om så små portioner som man får i butiker när man ska smaka på något nytt.


Jag förstår idag varför alla i min närhet var så oroliga för mig. Eller ja.. Alla utom min behandlare på BUP i Växjö.
Hon var inte orolig alls. Hon blev överlycklig, nästan skuttade av glädje om jag gått upp 2 hg på en vecka.
Medans jag stod på vågen, med tårar i ögonen, kände hur mina äckliga demoner verkligen flög på mig. Ångesten steg något otroligt
och jag kände bara att jag ville försvinna.
Min behandlare i Växjö som jag besökte varje måndag under 3 månaders tid ( mina sämsta månader ) , hade utmaningar som att äta ett äpple framför henne, medans hon försökte trigga upp en hög ångest som jag inte skulle klara. Jag tog mina framtänder och rispade mot skalet och jag började gråta. Kändes som jag förlorade något, som jag förlorade mig själv i allt detta. Allt jag ville göra var att springa därifrån, och denna gången var det nära. Vad hon har gjort till mig, gjorde mig ingen nytta. Tvärtom. Jag mådde för jävligt att åka till henne, alltid med tårarna i ögonen och knutan i bröstet. Jag ville inte.

Samtidigt som jag var i denna process på BUP i Växjö, så hade jag min kurator, skolsköterska och mattanten i skolan att vända mig till. Dem stöttade mig till tusen! Jag var där flera gånger i veckan, ibland bara för att prata lite, ibland mycket och mer ofta för att min kropp inte alls hängde med. Jag blev helt utslagen. Kunde inte tänka, mådde illa, hjärtklappningar, pulsen var nere på 39 ett flertal gånger och till sist fick mamma ta ut Vård av sjukt barn. Min mamma har varit min ängel i allt detta. Som hon mått under denna tiden. Hon har verkligen följt mina steg och kämpat tillsammans.


Även under dessa månaderna började jag få kommentarer som : " Josefine, vart har du tagit vägen? Du är ingenting längre, du är så smal så jag blir rädd " " Du är inte lika fin längre, förlåt. Men du måste verkligen tänka på vad du gör till din kropp. " Detta fick jag från vänner, bekanta, familj och även vänners familjer. Jag är glad för att jag fick dessa kommentarerna, de fick mig att kämpa. Jag såg att det jag gjorde var fel!

I april, 2012 fick jag ny kraft. Jag tog mitt egna insiativ till att börja må bra. Den dagen samlade jag kraft och började äta igen. Väldigt lite i början, men det var ett kliv på vägen. Sen där har det egentligen bara gått framåt. Jag var livrädd för att gå upp i vikt, kunde till sist inte kontrollera ångesten över vågen och jag vill helst inte stiga upp på den idag heller.
Det kommer gå upp och ner för alla i denna process, men till slut, när man bestämt sig att man inte vill ha det såhär längre, då hittar man viljan.
Skolan, familjen och mina vänner har varit mina hjältar under denna tiden. Även BUP i Kristianstad och Hässleholm det senaste året, helt underbara människor! Det är egentligen så mycket mer jag skulle kunna skriva, men vill inte göra det allt för långt. Idag är jag iallafall nöjd med mig själv, har ett självförtroende, jag är stark och jag vet att jag klarar av det jag vill klara av! Jag kan äta normala portioner utan att få någon ångest, jag får träna. Något som är viktigt under resans gång är att ha delmål, på så sätt ser man att man är påväg någonstans framåt! Jag har uppnått alla mina mål och jag är idag helt frisk!

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Ingen god morgon för mig direkt eftersom jag inte alls är speciellt kry och känt så sen i helgen.

Idag är det iallafall en mycket speciell dag för mig, vilket ni kommer få reda på sen.

Puss!

Likes

Comments

Inte en allt för pigg Josefine denna kväll. Har nämligen åkt på en hosta som inte är riktigt nådig och en liten snuvig näsa. Har verkligen inte tid för detta nu, usch!

Har för övrigt fixat mina naglar, fikat och städat idag, rätt mysig dag.
Nu ska jag krypa upp i soffan med mitt te och kolla på tv med familjen.
Puss

Likes

Comments

Äntligen fredag!
Hade riktigt svårt att stiga upp ur sängen idag, ville verkligen inget annat än att stanna kvar.

Igår var det jobb igen, tyckte det var rätt kul i kassan, lite svårt men för att va första gången kändes det bra!

Idag blir det skola tills 12 innan jag åker hem. Tror att det blir en myskväll idag med familjen.


Puss


Likes

Comments

Som rubriken lyder så hade jag min första jobbedag igår. Var där 3 timmar för att kolla på hur det fungerar i kassan och idag efter skolan blir det 3 timmar till för att även försöka mig på kassan, spännande!

Efter jobbet igår gick jag snabbt som attan i snöregnet i min tunna jacka till farmor där jag blev erbjuden en kaffe och en mysig pratstund.


Likes

Comments

Helgen har varit helt okej trots det inte alls blivit som jag tänkt.

I lördags drog jag till balders Impulsivt med Sanna och hennes pojkvän, Norlie & Kkv var verkligen grymma! Så det blev en rätt bra kväll ute i Häradsbäck.
Likes

Comments

Med musik i öronen är jag påväg till gymmet för att möta Sanna där och köra ett pass, känns förjävla bra!

Om andra kan ladda upp träning bilder så ska jag också kunna göra detta, skäms verkligen inte över kroppen längre,loveit

Likes

Comments

Godmorgon!

Eller den kanske inte är så god, är extremt trött och varför jag ens bloggar när jag måste gå upp..

Dagen har att erbjuda några timmars skola, följt av en senare ridlektion.

Likes

Comments

Godmorgon!

Eller den kanske inte är så god, är extremt trött och varför jag ens bloggar när jag måste gå upp..

Dagen har att erbjuda några timmars skola, följt av en senare ridlektion.

Likes

Comments