Header

Den 30:de december lämnade min gammelmormor vår jord. En onsdag mörk som natten. En onsdag där tårarna tillslut inte fanns. En onsdag jag hade svårt för att somna på kvällen. För hur bearbetat man något sådant? Att en människa som varit en nära plötsligt inte finns längre.

Jag kommer aldrig mer att få träffa henne, aldrig mer få prata med henne, aldrig mer se henne, aldrig mer känna den välbekanta doften från hennes radhus och aldrig mer få äta hennes kakor. Dessa kakor som jag så starkt förknippar med min uppväxt. Hon kunde verkligen baka, i alla färger former och smaker. Varenda besök, så länge jag kan minnas, har alltid resulterat i fullkomlig matkoma.... För visst skulle man smaka alla kakor på fatet, även om man sedan barnsben hade sina favoriter.

Hon fick uppleva så mycket och jag fick uppleva så mycket med henne, vilket jag är evigt tacksam över. Även fast det gör mig ledsen att hon inte får se mig springa ut i juni så fick hon en sista jul med oss, en sista annandag och ett fridfullt sista andetag.

Denna onsdagen var lika mörk som den 30:de för idag begravdes vår fina kämpe. Kämpe var vad hon var, jag har aldrig någonsin träffat en människa som kämpar som hon gjorde. Som aldrig ger upp trots enorma bakslag. Som långt in på äldre dagar tvunget skulle handla själv med cykeln, sköta trädgården, laga mat och baka för hon var helt enkelt inte för gammal.

Jag har omedvetet förträngt det faktum att hon inte längre finns, men idag kom verkligheten ikapp. Hon är inte längre bland oss, vi kommer inte längre åka hem till hennes lilla radhus på annandagen och äta kakor, aldrig någonsin igen.

Men alla ska vi dö, av jord är vi komna, av jord ska vi åter bli. Och nu var det hennes tur, min fina, fina gammelmormor vad jag kommer att sakna dig.

Likes

Comments

Här kommer min lilla lista som jag utlovat, jag har skrivit från och till men inte riktigt känt mig klar vilket är anledningen till att den blivit så sen. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, en blandning av saker jag vill uppnå, mål och inspiration inför detta år, jag lär förmodligen komma på fler saker men här kommer en bra början!

Fotografera mer

Eftersom att detta inte riktgt höll förra året tänker jag ta med denna punkt i år med. Det borde inte bli några problem med tanke på min nya guldklimp. Det bör inte heller vara några problem med tanke på nästa punkt.

Fotoprojekt

Jag skrev redan förra året att jag ville starta ett fotoprojekt och i år tänker jag ta tag i detta på riktigt! En serie fina porträtt med en rödtråd är vad jag har i tankarna. Jag har egentligen det hela planerat men vet inte hur bra det blir, så jag får väl testa på någon och om det blir bra fiska efter fler som kan stå framför kameran.

Kämpa hela vägen in i mål

Jag har nu en termin kvar av gymnasiet, det är ingenting. 12 och ett halvt år i skolbänken, då kan jag kött ett halvt år till. Hålla uppe betygen, fortsätta planera och strukturera för bästa resultat. Bara plugga så hårt det går. Du är snart framme nu. Nu kör vi sista terminen med!

Träna, tävla, persa

Jag vill även fortsätta träna och tävla flitigt. Jag mår bra av det och behöver det för att koppla bort allt annat två timmar om dagen. Sätta pers i 60m och 100m är två mål för året och med tanke på hur det går och hur det känns för tillfället så tror jag att jag ska kunna klara det. Vilja, snabbhet, teknik, styrka och klockan på min sida ska nog kunna resultera i den där härliga kicken av av att slå sitt rekord.

Skit i vad andra gör, tycker och tänker

Jag måste erkänna att jag är ganska bra på att gå min egen väg och på att göra det jag själv vill. Så denna punkt fungerar mer som en påminnelse för jag tror att det kan behövas inför hösten. För i sommar nås min milstolpe och efter den är vägarna många. Men jag ska välja min egen väg oavsett vad andra har att tycka om det. Nej, jag vet inte vad jag vill plugga till och tänker därför inte söka något från jag vet det. Jag tänker inte plugga för att det anses vara något jag ska göra. Det får helt enkelt ta sin tid. Jag hoppas på en rolig och lärorik höst där jag gör precis det jag själv vill.

Uppskatta det bra

Förra året hade jag en punkt som hette lev i nuet, men jag har nu accepterat att jag är ganska dålig på det där... Även fast jag ständigt jobbar på detta kände jag att det behövde omformuleras, för att kanske få det till att fungera. Så i år får det heta uppskatta det bra. Jag ska bli bättre på att njuta när någonting verkligen är roligt, bra, underbart eller något annat positivt ord.. För det finns så mycket bra som är värt att njuta extra av.

Söka jobb

Eftersom att jag inte riktigt vet vad jag vill jobba med och därför inte vet vad jag ska plugga är planen att jobba och eventuellt resa fram till jag kommit fram till något vettigt. Jag har sagt de senaste åren att jag är sugen på att säsonga och som det ser ut nu är planen att söka inför nästa vinter och sen hoppas på det bästa.

Ambitiös och driven

Fortsätta vara ambitiös, driven, framåt och planerande trots att skolan inte lägre jagar mig genom livet. Jag ska inte tappa detta bara för att jag inte längre har några prov eller inlämningar kommande vecka, utan ta med mig det vidare i livet jag har en känsla av att det kan behövas.

Arkivbild från 2015 som på någon vänster passade in ganska bra i detta inlägg...

Likes

Comments

För att komma från Mumbai till Goa åkte vi tåg, detta tåg gick i runt 50 km/h och tog 12 timmar. 12 oändliga timmar. Under dessa 12 timmar hann vi äta vår matsäck vi fått med oss från vår kontaktperson i Mumbai, spela spel, läsa böcker, snacka skit, lyssna på musik, besöka "toaletten"och gå från att snällt säga "No, thank you" till ett argt och bestämt "No" när de kom var 10:de minut och ville sälja mat. Vi hann nog även prova alla sitt samt liggställningar som finns på denna jord. En upplevelse med andra ord, 12 roliga dock dryga timmar. När vi kom fram till Goa blev vi varmt välkomnade av vår kontaktperson Clinton och hans chaufförer, vi åkte för att äta en bit mat och fick undertiden veta att personalen på hotellet vi skulle bo på hade hyrt ut ALLA våra rum till andra gäster. Lagom trötta efter tågresan lyckades lärarna tillsammans med Clinton tillslut fixa ett annat boende. Inte alls lika fint, utan pool, utan wifi, instängt och äckligt, men det var bara till att acceptera.

Klockan var runt 00.00, vi var trötta och det var bara vårt rum kvar som skulle "städas", jag behövde verkligen gå på toaletten och sa "Pax för att kissa först!!" Clinton sa på engelska, att det fanns en toa här på denna våningen om jag behövde kissa. Jag har nog aldrig blivit så förvånad i hela mitt liv, att Clinton kunde lite svenska fick jag lära mig den hårda vägen men med ett gott skratt, haha.

Lita halvdana mobilbilder kommer här:

Gatan utanför:

Från vår balkong:

Här stod vi ofta under våra desperata försök till att få kontakt med omvärlden, öppna en snap och publicera en bild på instagram. I slutet av veckan orkade vi inte ens försöka längre då det tog extremt lång tid.

Soluppgång precis utanför:

Likes

Comments

Jag hade en väldigt rolig och trevlig kväll i fredags! Det blir alltid bäst när man är som minst taggad och inte har några förväntningar. Resten av helgen har jag rensat på mitt rum, beställt en ny säng, pluggat och tagit det lugnt. Det ekar nu nästa tomt här inne när all skit försvunnit, själva förvandlingen sker i månadsskiftet och ingen längtar mer än jag! Resten av kvällen vet jag inte vad jag ska göra, förbereda inlägg eller kolla på Suits, eller kanske båda...


Likes

Comments

Dagen har varit otroligt lång och seg, från 8.15-15.40, vi fick dock sluta en halvtimme tidigare. Torsdagen är längst och består av få långa lektioner... Men imorgon har jag en lektion så jag ska inte klaga. Efter den ska jag träna, jobba och på kvällen blir det party. Det ska dessutom bli väldigt skönt med helg!

Likes

Comments

Idag cyklade jag hem i snöstorm men njöt ändå, för vad är vackrare än ett vitt landskap? Nu regnar det och jag hann inte ens ut med kameran. Hoppas på mer snö inom en snar framtid. Skolan flyter på och det gör även träningen. Imorgon ska jag hålla tal, på fredag är det studentfest och nästa lördag ska jag springa snabbt i Växjö. Nu ska jag plugga in cellens delar och fortsätta hålla tal för mig själv. Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments

Jag satt och kollade igenom lite gamla bilder för att hitta lite material, det visade sig att jag inte har så mycket osett, förutom bilderna från Indien och lite andra godbitar jag inte visat. Jag hittade mappen med dessa bilder och blev så sugen på att fota lite självporträtt, så det måste ske snart. Självklart med hjälp av mina nya bästis, kopplad till mobilen, frågan är varför dessa ryck av inspiration alltid kommer på kvällarna...

Likes

Comments

Skolan börjar imorgon och som alltid efter lov är jag inte särskilt sugen. Jag försöker peppa mig själv med att det bara är några månader kvar men samtidigt ger det mig ångest. För då sitter jag där, utan alla måsten som jag så ofta klagar över. Det är en konstig blandning av känslor. För visst kommer jag sakna skolan, inte att plugga flera timmar om dagen, inte stressen och inte pressen men resten. För det är ändå en trygghet, någonstans att vara, någonting att göra som man förhoppningsvis kommer ha nytta av senare.

Men jag studenten i år (och nej jag tänker int sluta påminna er om detta) jag är så taggad och förväntansfull, fram till dess ska jag ge allt. Det är bara upploppet kvar nu, hur jobbigt, stressigt och tråkigt det än är så är det snart över. Och fram till dess hittar ni mig med näsan i böckerna före och efter träningarna på kvällarna.


Likes

Comments

För några dagar sedan bakade jag och mamma denna fantastiska kladdkaka, med extra allt. Väldigt god, man klarar sig dock långt på en liten bit då den är mäktig. Receptet hade mamma hittat HÄR om ni är sugna på att prova. Den hade dock förtjänat lite finare bilder men vi var helt enkelt för sugna....

Likes

Comments