Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I torsdags hade jag planerat att lägga mig runt elva för att orka gå upp och träna på fredagen. Klockan tickade iväg och en halvtimme senare insåg jag att det var dags att lägga ifrån sig telefonen, bara en sista scroll genom instagrams flöde. Då upptäckte jag att både Hov1 och Sabina Ddumba släppte singlar om ytterligare än halvtimme... Så jag höll mig vaken för att lyssna igenom dessa godbitar. När jag åt frukost dagen efter hade Silvana Imam släppt remix på Håkans "Du fria" (hitta tyvärr ingen bra video till denna, sök på Spotify), bättre fredag gick inte att få i musikväg. I torsdags tipsade Anna om Believer med Major Lazer och Showtek och jag gillade även denna så den får också följa med i detta inlägg.

Igår var det dessutom premiär för "Så mycket bättre" och jag fastnade direkt för Dannys "Snacket på stan", så otroligt härlig! Länkar till vad som spelas i mina lurar just nu hittar du nedan:

Likes

Comments

Jag hade en av mina bättre fredagar igår, en väldigt trevlig dag och lika trevlig kväll. Min fina Alicia sminkade ett sår då temat var Halloween, jag knäppte dessa lite snabbt inatt för att ha det dokumenterat så det får duga.

Jag skippade efterfesten igår och tog mig istället upp för att träna vid tio. Något jag ångrade till och från när jag sprang rundor på banorna och i backen, men oj vad skönt det var efter! Annars har jag inte gjort mycket idag, läst en hel del i boken vi läser på engelskan.

Det har förresten släppts en hel del godbitar i musikväg denna vecka, har ni märkt det? Kommer ett inlägg imorgon med lite favoriter! Nu ska jag ta igen lite sömn...

Likes

Comments

Jag vaknade vid åtta, var på gymmet vid nio och ska snart få besök. Ikväll väntar festligheter och jag kan inte göra annat än att älska inställda lektioner på fredagar. Trevlig helg!

Likes

Comments

Den 11:e november åker jag till Indien två veckor med skolan. Då jag läser Internationell Samhällskunskap ingår en resa / år (du kan läsa om tidigare resor under kategorin "Resor"). I ettan åker man till Stockholm, i tvåan åker man till landet vars språk man läser, i mitt fall Tyskland och i trean åker man till Asien, i mitt fall Indien. Undervisningen är under åren riktade mot resorna och resorna sker i undervisande syfte. Exempelvis så ska gymnasiearbetena vara kopplade till sista årets resa. Jag vet inte riktigt vad som kan vara kul att läsa om? Förberedelser inför resan? Packlistan? "Tänk på och praktiska tips"? Idag tänkte jag dela med mig av schemat.

Den 11:e lyfter vi från Kastrup för att mellanlanda i Dubai innan vi landar i Mumbai (Indien). Vi landar någon gång på morgonen den 12:e och då ska vi lämna av väskorna på hotellet för att sedan åka på fyra timmars sightseeing. Därefter väntar Ghandi museum och sen är första dagen slut.

Andra dagen ska halva gruppen cykla runt i Mumbai samt gå en "Slum tour" vilket jag antar är besök i slummen. Resten av halvan ska besöka Elefantcave (vilket är någon form av helig plats). Därefter ska vi övernatta i Dharavi slummen, något jag tycker ska bli otroligt spännande men även lite otäckt. I slummen... Ja, det lär blir en upplevelse.

Dag tre ska vi byta så att man får göra det man inte fick göra dagen innan. Även denna natt ska vi övernatta i slummen.

Dag fyra ska vi stanna kvar i slummen och typ lära känna studenterna där, hjälpa till med undervisningen i skolan och dela kunskap. Slummen är väldigt stor och nästan som en liten stad. De har företag, skolor, någon form av återvinning osv. Självklart är det förfärligt, otroligt, otroligt hemskt men våra lärare har ändå försökt att dra ner på detta och målat upp det som ett samhälle. Natten spenderar vi på hotell.

Dagen efter det ska vi spendera på ett tåg till Goa, detta tar hela dagen och tågen gå 50 km/h. Ni kan ju tänka er hur taggade vi är på det då det tar en timme att flyga. Men det lär bli en upplevelse det med, lärarna har lovat vackra landskap sen tror jag tyvärr att vi tröttnar på det ganska snabbt. Natten spenderas på "Guest home" är inte helt säker på vad det innebär.

Dag sex ska vi cykla igen, denna gång i Goa, klockan sju på morgonen.. Vi ska stanna för frukost men jag är rädd för att det inte är några instagramvänliga avokadomackor. Vi ska sedan besöka "Heritage museum" jag kommer dock inte ihåg vad detta var för museum. Efter det ska vi följa med en av våra kontaktpersoner och släppa ut ormar. Han har ett företag dit folk kan ringa om de hittar en orm där den inte ska vara, han kommer då och hämtar den för att släppa ut den i naturen. Otroligt bra initiativ! Resten av dagen har vi fritid och natten spenderas på hotell.

Dag sju, den 18:e november, börjar vi dagen med att besöka ett Ayurveda (vilket är en läkekonst) College, där vi ska få en guidad tur. Vid 11.00 ska vi åka till Verlem village, här ska vi äta vegetarisk lunch, sen få en guidad tur i byn och den kringliggande skogen, vi spenderar natten i byn.

Dagen efter lämnar vi byn för en timmes promenad till ett vattenfall. Vi återvänder sedan till en kryddfarm för en lokal lunch och sedan en guidad rundtur på kryddfarmen. Natten spenderas i Colva.

Dag nio börjar vi med att fiska krabbor efter lunch längs med floden ska vi tillbaks till vårt "Guest House". Vid 17.00 ska vi gå till Benaulim (jag tror detta är en by) för en matlagningskurs där vi ska använda krabborna vi fiskat. Jag har lite svårt för att äta djur från havet så jag ska försöka vara vegetarian den dagen då de ska laga någon typisk vegetarisk mat som är vanlig i Goa.. Natten spenderas i Colva.

Dag tio ska vi vara i Varca village 9.30 för att hjälpa till med återvinningen. Om jag har förstått detta rätt ska vi typ hjälpa till att hämta upp sopor, något liknande svenska sopbilar fast långt ifrån så utvecklat och modernt. Resten ska hjälpa till att sortera och återvinna på plats. vid 12.30 är det lunch och därefter ska vi besöka återvinnings fabriker. Och sedan ett "Animal shelter" vilket är ett hem för hemlösa djur. Natten spenderas i Colva.

Dag elva ska vi besöka Manovikas High School, få en tur på skolan och möta elever i vår ålder. Vi ska sedan äta lunch och efter lunchen ska vi besöka ett hinduistiskt krematorium. Natten spenderas i Colva.

Dagen efter, den 23:e november har vi morgonen fri, vi ska sedan åka en timmes flyg till Mumbai, där ska vi till hotell i Colaba och avsluta dagen med "Henna tatoos".

Dag tretton ska vi åka lokal transport till kryddmarknaden, på eftermiddagen ska vi se på Bollywood film och på kvällen ska vi ha avslutningsmiddag med våra koordinatorer. På natten åker vi till flygplatsen.

Den 25:e november åker vi hem, mellanlandar i Dubai, sen vidare till Kastrup och slutligen hem till lilla Hässleholm.

Det var vår resa till Indien, wifi kommer inte att vara en vana men så fort vi har ska jag försöka publicera några rader och lite bilder. Kameran kommer självklart att hänga med så ni kan vänta er många härliga bilder och en massa text när jag väl kommit hem.


Likes

Comments

Tisdagen skulle ha blivit veckans mest hektiska dag med turnering i skolan och bowling med friidrotten. Bowlingen ställdes in på grund av sjukdom och jag valde att träna själv och sedan cykla hem och plugga istället för att titta på turneringen. Jag fick tyvärr prioritera läxorna då vi har inlämning inatt (undrar verkligen hur många som skickar in arbeten 23.59.59..?) och stort prov i naturkunskap imorgon. Men när det väl är gjort är det lite lugnare på läxfronten ett tag. Vilket är otroligt välbehövligt.

Likes

Comments

Måndag och den har sett ut precis som alla andra måndagar, sovmorgon, ganska kort dag i skolan, plugg, träning och ytterligare lite plugg. Nu väntar kudden, godnatt!

Den 19:de augusti var jag såhär glad, kanske inte riktigt samma känsla en måndag, men det är bara tre dagar till fredag....

Likes

Comments

Denna veckan har det helt enkelt fått bli en ofrivillig paus härifrån, det har varit för mycket för att jag skulle hinna uppdatera. En vecka som började på den absoluta botten för att sluta i den absoluta toppen. Det känns som att veckan innehållit betydligt fler än sju dagar och på dessa dagar har jag hunnit uppleva alla världens känslor.

Kommande vecka består av prov, inlämningar, plugg och träning, precis som vanligt. På tisdag väntar turnering i Dodgeball i skolan och bowling på kvällen. På fredag är det dags för den första av fyra studentfester och nu börjar det nästan kännas på riktigt. I fredags hade vi mössprovning och jag börjar inse att det snart är min tur, hur sjukt det än är. Men först väntar Indien, det är inte långt kvar nu. Tänkte uppdatera er med vårt schema senare i veckan, tänkte att det kanske kan vara kul att läsa om.

Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments

Jag satt och stretchade igår efter träningen och som så många gånger förut hade jag satt spellistan på "shuffle" för att inte lyssna sönder mina favoriter. Denna låt satts på och jag har aldrig någonsin känt mig så träffad.

But she knew that she would be okay,
So she didn't let it get in her way,

Sometimes it all gets a little too much,
But you gotta realize that soon the fog will clear up,
And you don't have to be afraid, because we're all the same,
And we know that sometimes it all gets a little too much,

Jag satt där och överanalyserade mitt liv, beklagade mig över att jag behövde köra hem till matteboken samt resten av högen med läxor, det var precis som att någon visste om det och skänkte lite styrka. 

Likes

Comments

Jag vaknade med ett härligt pirr i magen igår. Rivstartade dagen med uppbyggnadens första lördagspass och insåg att jag hade förträngt hur jobbigt det är på lördagar. Därefter körde jag hem, plågade mig igenom matten och samtidigt ändrades kvällens planer och lämnade en enorm besvikelse efter sig. Denna besvikelse lyckades jag dock omvandla till ett lika enormt fokus och plötsligt var alla begrepp inför kommande prov i naturkunskap gjorda. Det var inte så jag önskat spendera min lördag men nu blev det så.

Just nu tänker jag veckorna utifrån prov. Nästa vecka är det matte, veckan efter det naturkunskap, veckan efter det högskoleprovet, veckan efter det höstlov (!!), veckan efter det svenska och sen åker vi till Indien, äntligen!!

Trean som hittills varit ganska lugn har nu blivit allt annat än lugn. Två tunga prov i mina sämsta ämne veckorna efter varandra tynger ner mig rejält. Jag kan dock inte göra något åt det annat än att göra mitt bästa och bita ihop. Nu ska jag återgå till matten, hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments