Det var lidt en lang pause! Jeg befinder mig pt i Moderlandets hovedstad, Moskva, og jeg opdagede for netop en time siden, at det kan lade sig gøre at blogge fra sin iPhone. Altså - man kan jo styre hele verden fra sådan én. 

Moskva er en helt vidunderlig by. Jeg er afsted med en veninde, der arbejder som model, og hun er tilfældigvis venner med en russisk fotograf. Derfor har vi hele ferien igennem fået guidede ture; både igennem byens gamle del, på madmarked og i nattelivet (og hvilket natteliv! Klubberne herovre er for vilde). De mere turistede attraktioner, som fx Den Røde Plads, klarede vi selv ;)

Der kommer en mere detaljeret guide når jeg kommer hjem til mit gode internet. Besos! 

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

​Jeg har faktisk ikke rigtig holdt sommerferie i år. I juni måned afsluttede jeg et år med fysik, kemi og matematik som enkeltfag på HF og gik direkte over til at arbejde fuldtid på det plejehjem jeg er afløser på. Kun afbrudt af en enkelt uge på Færøerne, har jeg altså tilbragt sommeren med at pleje, holde i hånd og stå meget tidligt op. Selvom jeg til hver en tid vil hævde at jeg har verdens skønneste arbejde, vil jeg også gerne indrømme, at jeg til tider har kigget langt efter næste fredag, hvor jeg tager hul på to uger ferie inden studiestart. 

I sådanne tilfælde kan det være rart at tage på et lille mini-get-away - nærmere bestemt, den slags man kan finde i en bog. I løbet af sommeren har jeg fået læst en del skønlitteratur, faktisk mere end jeg regnede med. To romaner der er særligt værd at fremhæve er disse: ​Bonjour Tristesse ​og ​The great Gatsby. 

​Bonjour Tristesse er skrevet i 1954 af den dengang kun 18-årige Françoise Sagan. Den handler om 17-årige Cécile der er på sommerferie med sin far og hans elsker. Bogen er letlæst på dansk (jeg læser desværre ikke fransk) og er tankevækkende, en smule forargende og rimelige dejlig. Jeg fik i alle tilfælde lyst til at drikke rødvin og spise en croissant mens jeg læste den i solskinsplet foran Domkirken i Aarhus. 

The great Gatsby behøver måske ingen nærmere introduktion? Filmen af Baz Luhrmann tog vidst mange af os med storm, med sit catchy soundtrack og imponerende rolleliste, og det var altså på tide at jeg fik bogen læst. Fra første var jeg revet med af historien om Jay Gatsby og hans store kærlighed, Daisy. Den er vidunderligt godt skrevet - han havde altså fat i den lange litterære ende, ham F. Scott Fitzgerald - og er virkelig værd at give sig i kast med. Mit hjerte sprang til tider et slag over, fordi der er nogle ufatteligt smukke formuleringer og beskrivelser i bogen. For eksempel: “Her face was sad and lovely with bright things in it, bright eyes and a bright passionate mouth, but there was an excitement in her voice that men who had cared for her found difficult to forget: a singing compulsion, a whispered “Listen,” a promise that she had done gay, exciting things just a while since and that there were gay, exciting things hovering in the next hour.” Helt ærligt - det er da smukt! Jeg læste den på engelsk og det gik fint, selvom jeg til tider er lidt sløv til det. 

Hermed to anbefalinger til to lidt skæve kærlighedsromaner. God læselyst!

Likes

Comments

​Photo credit: Brigette Bloom 

​Jeg har spekuleret over hvordan man skal gribe sit første blogindlæg an. Der er muligvis ingen der læser det, men skulle der ske at være en enkelt alligevel, vil jeg gerne sige: Velkommen til! Jeg håber her er rart at væreDet har længe været en spirende tanke hos mig, at starte en blog. Spørgsmål som "Er det ikke for selvcentreret?", "Er blog-mediet alligevel ikke ved at dø?" og "Har jeg overhovedet noget nyt at byde ind med?" har forsinket bloggens fødsel. Og selvom svaret på sidste spørgsmål højst sandligt må være et nej (jeg regner bestemt ikke med at opfinde den dybe blog-tallerken), har jeg alligevel et håb og en ambition om at denne blog kan være platform for al mulig tankevirksomhed og inspiration. Det kommer til at handle om bøger, tøj, planter, grøn mad, cykelture, livet i et kollektiv i Aarhus og alt mulig andet hverdagsagtigt. 

Jeg håber du har lyst til at læse med! Kærlige hilsner fra Josefine.

Likes

Comments