Jag är en feminist, en stolt sådan. Det betyder förenklat sagt, men tydligen missuppfattat av många, att jag vill ha jämlikhet. Jag tycker t.ex att kvinnor ska få lika lön som män, att kvinnor ska bli likvärdigt representerade i t.ex media och politik och att kvinnor ska ha samma rätt att uttrycka sin sexualitet. Att båda föräldrar ska ha lika rätt och skyldighet att ta hand om sitt barn och hemmet oberoende av kön, och sist men inte minst att våld mot kvinnor ska upphöra.

Jag är så trött på att mitt enkla och rätta val att kalla mig feminist ska behöva vara en deal-breaker för vissa och att det ska vara så laddat. Män blir sura när en generaliserar och säger saker som "Jag är rädd för att män ska våldta mig för det är oftast män som gör det", men det är tydligen okej för män att generalisera genom att säga "Jag kan inte kalla mig feminist för jag träffade en tjej en gång som kallade sig det och hon var hemsk".

Helt ärligt bryr jag mig inte om du kallar dig feminist, eller jämställdist, eller what ever. Jag bryr mig om hur du agerar, huruvida du behandlar mig annorlunda eller ej pga. fittan jag råkar bära. Så för att svara på frågan: Nej, jag är inte manshatare. Jag ogillar inte automatiskt män för att jag älskar kvinnor. Jag bryr mig inte mindre om att kämpa för mäns rättigheter för att jag väljer att kämpa för kvinnors. Jag hatar inte män, jag hatar hur samhället format mig till att se upp mer till män än vad jag ser upp till kvinnor, se upp till mig själv. Jag hatar hur systemet är så pass fucked up att kvinnors färdigheter inte värderas lika högt som det andra könets. Jag hatar hur män i grupp kommer undan med ett visst sorts beteende för att de är just det, män.

När jag säger i förbifarten eller på skämt att jag hatar män, är det bara en reaktion/ett utåtagerande på det förtryck jag som kvinna fått uppleva. Och nej, jag tycker inte synd om mig själv. Jag tycker inte att det är drygt att vara kvinna. Jag tycker att det är drygt att varje dag, i mitt huvud, leva i framtiden när vår nutid uppenbarligen inte kommit lika långt i sin tankegång. Och för dig som läser detta och tänker "Men ta bara för dig då": Jag tar för mig. Jag går ut i korta, urringade klänningar på klubben. Jag går in i män på trottoaren då de förväntat sig att jag ska gå åt sidan. Jag tar mycket plats i sociala sammanhang trots när det finns män som försöker överrösta. Jag säger till när jag känner att män är obehagliga mot mig. Men det är inte jag som måste "ta för mig", det är de andra som måste ta åt sig.

Råkar du nu vara en av de män som inte våldtar, som inte missbrukar din makt och som är medveten om dina privilegier, ta inte åt dig. Tar du åt dig, gör du förmodligen det för att du känner dig träffad, annars hade du ju kanske inte känt dig berörd, eller hur?
Är jag manshatare? Nej, och detta är sista gången jag tänker känna behovet att förklara mig.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

You heard it, I'm back.
Jag blev sugen på att blogga igen, mest för att hålla koll på mig själv och vad som händer runt om mig. Så mycket som jag förändrats de senaste månaderna har jag inte förändrats på flera år innan detta känns det som. Det har hänt så mycket runtom mig att jag behöver skriva av mig här för att liksom få någon ordning i kaoset, haha. Jag tänker att jag svarar på ett par frågor, som en recap på vad som hänt!

Var bor jag nu?
Nu bor jag i min egna lägenhet på ett studentboende i Malmö. Den är på 23 kvm, och helt jäkla perfekt. Jag trivs så sjukt bra och är så stolt över hur vuxen jag är, jag har fan en egen bostad, haha!


Vilka umgås jag med nu för tiden?
Joanna och Aleks (mina ex-roomies), Jennie och Adam, Catrin, Rebecka, Malva, Åsa, Aida och familjen.

Vad gör jag nu under sommaren?
Jag har faktiskt medvetet gjort valet att inte sommarjobba. Jag har skött skolan så pass bra att jag känner att sommarlov får bli min belöning. Vissa dagar jobbar jag fortfarande med barnpassning, men det är bara några enstaka timmar i veckan. Så på senaste tiden har jag mest spenderat tiden på att vara ute, klubba, dansa och chilla på uteserveringar med vänner. Gör jag inte det så sitter jag hemma och har serie-maraton, träffar nya människor, träffar familjen, fixar med lägenheten osv.


Hur mår jag psykiskt nu?
Just nu mår jag bra. Ärligt. Ja, jag gråter mer än någonsin och känner mig så fruktansvärt ensam ibland, men trots allt det har jag så fina människor omkring mig och ett så pass starkt psyke att det känns som att livet är väldigt hanterbart och nice att leva. Så ja, jag mår oftast finemang! En måste ju ha det dåligt ibland för att det ska kännas när det är bra.

Hur ser mina framtidsplaner ut nu?
Jag är mer motiverad än någonsin på att fullfölja min utbildning, jag har ju trots allt klarat snart en tredjedel. Dessa 2,5 år jag har kvar kommer vara så värt det, både ekonomiskt och emotionellt. Sen är jag väl ganska sugen på att skärpa mig med musiken också så att den fortfarande är en del av mitt liv om 5-10 år. Jag tänker rent praktiskt såhär: Om 2,5 år är jag färdig med utbildningen, då ska jag även ha tagit körkort. Då kommer jag flytta till en större lägenhet här i Malmö eller Lund. Jag kommer jobba några år, sen resa innan det är dags för att "settle down" och skaffa familj och hela den faderallan. Men ja, det blir ju aldrig som en tänkt, så vi får se!

Vad kämpar jag mest med nu?
Att klara av att vara ensam. Att inte ständigt behöva sällskap och känna mig ofullständig bara för att lever ensam just nu eller inte träffar vänner precis varje dag. Jag vill helt enkelt börja trivas i mitt eget sällskap. Det kämpar jag med mer än vad folk tror. Jag vill bli mer säker i mig själv.

Tre saker som gör mig ledsen just nu?
Att jag känner mig ensam.
Att jag inte har en sysselsättning just nu.
Ekonomiska problem.

Tre saker som gör mig glad just nu?
Att jag klarat skolan väldigt bra än så länge.
Att jag har fått mycket skinn på näsan.
Att jag har egen lägenhet.


Där fick ni lite inside-information om nya Jossan, såhär ser mitt liv ut nu. Fan, vad kul att vara igång med bloggandet igen! Nu kör vi!


Likes

Comments

Vet ni vad som suger? Break-ups. Jag har precis, sorgligt nog fått vara en del av ett sådant. Det finns inget som kan beskriva det bättre än att det gör fysiskt ont i hjärtat. Det gör ont när personen som lilla snart 20-åriga jag, hade tänkt mig kunna skaffa barn och framtid med, plötsligt inte är en del av de drömmarna längre. Det gör också ont att låtsas att allt är bra, för att vi lever i ett samhälle där det inte är accepterat att gråta hej vilt på bussen och skrika på gatan att livet är pest. Men vet ni vad? Det får kännas outhärdligt, det får kännas som att livet inte är värt att leva, för det vänder. Jag är tacksam att jag fick älska den personen detta gäller, för om det är något som är värt ett hårt fall mot marken, är det att en iallafall fick falla pladask för personen i allra första början. För det var vad jag gjorde, föll pladask och blev sådär förälskad som gör en till en idiot, men en lycklig idiot. Trots smärtan, så är min ribba nu satt, min intrigitet är höjd och mitt liv fyllt av nya sätt att älska och känna på. Det vänder. Fast det nu känns jobbigt. Outhärdligt.

Likes

Comments

Jag ska vara ärlig och säga att så som jag mår nu, har jag inte mått på väldigt länge. Jag har underbara vänner, jag är verkligen stolt över de personer jag valt att dela dagarna med. Jag har en fantastisk partner, en partner jag älskar. Skolan går bra då jag precis fick reda på att en tenta blev godkänd. Jag och mina två kompanjoner Joanna och Aleks ska snart förmodligen flytta ihop. Jag har fått jobb som barnpassare till världens finaste barn. Ja, ni hör ju. Dessutom hade jag en mysig helg. Jag och min partner (ja, jag älskar att säga/skriva det) var på Malmö Live och jag fick uppleva en orkester live för första gången, det var fett. Innan det krängde vi (jag) på Max. Hen fick mig även att prova sushi i fredags, jag är inte frälst men ändå. Dessutom fick jag träffa mina två ögonstenar till systersöner i lördags och göra pumpor.

Livet är nog ganska okej ändå.


Likes

Comments

Min helg var bra. I fredags åt jag och mina två kompanjoner pizza och fikade. Efter det drack jag en flaska vin och satte mig på en pub med några vänner. I lördags var jag med en fin kille. I söndags också. Ja, det var typ det.

Likes

Comments

Hej, era rumpnissar, det var längesen!
Så, vad händer i mitt liv? Ska jag vara helt ärlig mår jag väldigt bra, livet har nog aldrig gått min väg så pass mycket som nu, vilket i och för sig är läskigt det med, saker är liksom för bra för att vara sanna.
1. Jag går fortfarande på förskollärarutbildningen i Malmö och trivs som grisen i leran.
2. Jag har fått otroligt fina vänner på utbildningen som jag har så fruktansvärt kul med.
3. Jag har slutat på McDonalds i Lund vilket var lite sorgligt, men har istället fått jobb som barnpassare i Malmö, yey.
4. Lägenhet är på gång med mina två soon to be sambos Joanna och Aleks.
5. Jag dejtar, och det har gett sucess, mer än så får ni inte veta, mehehe.
6. Det viktigaste av allt: Jag mår bra med/i mig själv. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv och hur mitt liv börjar ta form.

Nu vet ni lite. Spännande, eller hur? Jag ska försöka börja blogga igen, jag har saknat mina pk-inlägg och torra skämt, lite charmig är jag ju ändå...

Likes

Comments

Nu är insparksveckorna äntligen över, ganska skönt på ett sätt, nu kan jag vara 100% hängiven till plugget. Jag har lagt upp det så att oavsett när jag börjar på morgonen, åker jag till skolan och pluggar tills min första föreläsning börjar. På så sätt vet jag iallafall att jag får åtminstone en timme om dag till självstudier. Just nu läser vi typ om jämställdheten inom barnvården, vilket verkligen är något jag är intresserad utav, mindre kul är väl att man förväntas kunna en massa årtal och mitt sifferminne är nog lika dåligt som hos en dement.
Åter till plugget. Skriv något peppande?! I need it!

Likes

Comments

Igår var det sittning, vilket är typ som en bal en har på högskolan. Själva sittningen var helt okej, maten var god men tyvärr hände det för lite för denna tjej som lätt blir uttråkad. Dock var festen efter så fucking rolig, så vi var där sent. Jag är så lycklig att jag hittat min klick av personer som jag verkligen diggar och som jag kan ha roligt med. Shout out till Catrin, Sofi, Calle osv för en jäkligt bra kväll, och shout off för killar som taffsar utan lov, go f*ck yourself.
För tillfället bor jag i Eslöv hos syrran och tågen går inte så bra dit, så jag var inte hemma förrän 05.00 efter många om och men.
Imorse då? Efter 4 timmars sömn fick jag gå upp för att göra vid mig och dra och jobba i några timmar på förskola, inte så det var tänkt, men ja... Jag har knappt pluggat denna veckan pga inspark, men arbetspasset idag gav mig verkligen motivation då jag insett hur mycket jag saknat dessa fantastiska barn. Detta är det jag ska hålla på med. Så nästa vecka, när insparken är slut och mitt liv möjligtvis får lite ordning igen, är skolan prioritet ett.
Ikväll väntar serietittande och uppvilning inför skola imorgon. Här får ni förresten några bilder från gårdagen.
Puss på gumpen!

Likes

Comments

Wow, jag har inte bloggat på en månad.
Under denna månaden har det hänt mer än vad som hänt på ett helt år, nästan. Här får ni några ups and downs från mitt bitterljuva liv:

~ Jag har börjat Malmö Högskola, förskolelärarutbildningen med inriktning musik. Än så länge känns det rätt. Dessutom har vi inspark, vilket resulterat i ett antal fyllor men en drös av skratt och nya, fina vänner. Jag tror verkligen att jag gjort rätt val.


~ Jag är numera singel. I och för sig var det bara 3 dagar sen det tog slut mellan mig och Patric, mitt 1,5 år långa förhållande. Det var ett beslut vi båda tog, och jag är så tacksam för tiden jag fick ha med honom. Inga bittra känslor. Ledsen är jag, men det får jag väl lov att vara. Sluta älska honom kommer jag inte göra. Detta innebär dock att jag måste flytta ut vilket är jobbigt och ångestgivande. För tillfället får jag bo hos syrran och mamma, men så småningom vill jag hitta något eget, hur omöjligt det än känns.


Det var det mesta. Tror jag. Nu startar ett nytt kapitel i mitt liv och här på bloggen är ni välkomna att dela det med mig. Enjoy. Detta året ska handla om MIG.


Likes

Comments

Jag är inte kristen över huvud taget men guuuuuuuud, vad jag har saknat att blogga. Dock är anledningen helt okej då jag varit utomlands i en vecka! Jag och min sambo Patric har varit på Gran Canaria sedan i onsdags och har precis kommit hem igen. Detta är ett förinställt inlägg, så det kan ju egentligen vara så att jag är död när detta läggs upp (flygplansrädd-deluxe)
Jag tänkte iallafall att ni skulle få se lite bilder och få höra om lite grejer vi hittat på. Let's go!

Första bilden visar vår fina utsikt från balkongen, så det första vi gjorde när vi kom fram var ju såklart att ta ett dopp i poolen! Egentligen var jag ganska säker redan då på att en bild på mig i bara bikini aldrig skulle läggas upp här, men vet ni vad? Jag blev så jävla trött på att dra in magen, att hoppa i poolen snabbt så att ingen skulle se mig och att dra en handduk om mig när folk gick förbi, att jag till sist sket i att bry mig. Jag lät fläsket dallra och det har aldrig känts bättre, så här får ni en bild på mig iallafall, och en bild på spexaren!

Här har ni pool/strand-bilder. Som ni kanske ser var vi en dag på Aqualand, men det var mest Palle som åkte då jag är en jävla fegis. Jag åkte en stor grej och då fick jag en ångestattack.
Bredvid den lokala stranden låg det en öken kan man säga, väldigt häftig.

Här är matbilder, the best ones! Helt ärligt var maten under denna veckan ganska medelmåttig, å andra sidan gick vi inte få fancy pancy restauranger, så lite fick vi skylla oss själva. För min del blev det mycket pizza, pommes osv, haha. Drinkarna å andra sidan, de var otroligt goda!

Här är bara lite allmänna bilder på saker vi hittade på. Vi solade/badade åtminstone en gång varje dag, vi åt ute varje kväll tills sparkontot fick ta stryk, vi åkte in till Las Palmas, vi gick på marknader, vi minigolfade, sjöng på en karaokebar där vi blev stammisar och fick gratisdrinkar och det roligaste av allt; gick på en dragshow-pub. Vi satt helt avslappnade på en pub och drack en drink, när det plötsligt sprang ut en transa som tog över hela scenen. Jag var ganska på lyret, så jag började applådera och dansa med osv. Kvällen slutade med att jag blev uppdragen på scenen och fick köra en låt själv, riktigt kul var det! Dessutom fick vi dansa till låten man måste dansa till på semestern, Macarena!
Allt detta har jag klipp på som jag ska ha med i en "Follow me around"-sammanfattning av resan, jag säger till när den är uppe.

Lite bilder på oss får ni också. Detta är trots allt vår första resa ihop och det gick faktiskt ganska smärtfritt, haha. Supermysigt hade vi det iallafall och jag hoppas att det syns på bilderna.

Likes

Comments