TANKAR

"En dag utan kärlek är en förlorad dag".

Så lät det flera gånger i Ted Gärdestads filmen "Ted Gärdestad - för kärlekens skull". Filmen var fantastisk. Inte minst var skådespelarna eller skådespelaren Adam det, utan även hur filmen speglade det fina broderskapet mellan Ted och Kenneth var också det. Det är en ofattbart sorglig historia som samtidigt ger mig en känsla av eufori. Att han släppte 4 album innan 20 fyllda år är heeeelt galet. Jag har sedan i Torsdags sträcklyssnat på Teds musik, varken tröttnar eller känner att jag någonsin vill lyssna på något annat igen. Musiken fascinerar mig, men hur man som människa kan leva sig in, tolka och uttrycka sig så äkta som Adam gör i denna film, gör också det. Läste en intervju med honom från DN som ni ser på bilderna ovan, och jag känner mest: !!!!!!

Förutom att filmen är super-duper-aldrig-sett-något-bättre-i-hela-mitt-liv-bra så måste jag säga att Teds musik också är det. Alla har hört Teds musik och i princip alla har tyckt om den, även jag, men det var inte förens efter filmen som jag insåg hur vacker den faktist är. Så simpel men samtidigt så fin. Inga effekter, inget påklistrat, inget sådant. Riktiga instrument med en betydelsefull och djup lyrik, det är ett hantverk. Ted var och är en stjärna, likaså hans bror. Vi kanske inte alltid ser dem, men vi vet alltid att de finns här. Jag är huvudlöst och hjärtfullt förälskad.

<3

hörs och rörs

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

MODE

Idag checkade jag, Carl och Greta in den lilla men fortfarande inte helt slutsålda rean som pågår i butikerna just nu i stan. För min del blev det bara två köp eftersom jag egentligen inte känner att jag behöver något. Med det sagt var det alltså två härliga spontanköp. Min garderob däremot, är översvämmad till max för tillfället, vilket blir lite av ett problem. När de snyggaste tröjorna du någonsin skådat, befinner sig i dina händer och dessutom kostar hälften (!!!) av vad de egentligen skulle kostat, så är det svårt att motstå. Självklart (kanske tyvärr) föll jag pladask för det nedsatta priset och nu är tröjorna mina hihi.

Förutom att vi shoppade en del (Greta lyckades fynda hela 12 plagg!) så åt vi en bit mat och tog det sedan lugnt hemma hos Greta. Allt som allt var dagen mysig, att spendera tid med dem är alltid det. Imorgon ska vi på bio, Ted Gärdestads film "Ted - för kärlekens skull" och jag är super taggad!!!

<3

hörs och rörs

Likes

Comments

TANKAR

"Music is vocal or instrumental sounds (or both) combined in such a way as to produce beauty of form, harmony, and expression of emotion"

Nu när jag skriver detta är klockan är 03:19 och jag ligger i min säng och funderar över vad musik egentligen är. För mig är musik något alldeles eget. Någotvackert och rörande som väldigt ofta lämnar ett betydelsefullt spår efter sig. För mig är musik alla de känslor som nätt och jämnt inte går att beskriva. För mig är musik MER än bara text och melodi. Jag, som så många andra, ÄLSKAR musik. Det finns flera skäl till varför, en lista på dem skulle bli ett 100 sidors inlägg. När jag lyssnar på musik händer det något alldeles speciellt med mig, tankar och känslor som knappt går att förklara, beskrivs helt plötsligt så väl. Musik kommer i alla olika former och stillar, det är något individuellt och personligt. Vad du gillar behöver din näste nödvändigtvis inte gilla. För att starta upp denna blogg men även för att visa lite mer av vem jag är så tänkte jag dela några favoriter. Förhoppningsvis kan jag inspirera, i annat fall får ni ett smakprov och en uppfattning av vad jag gillar!

ALL TIME FAVES

Här har ni som sagt några få låtar ur min gott och blandat påse! Jag vet inte om man kan placera min musiksmak i ett specifikt fack. Jag lyssnar verkligen på allt från 80-tals WHAM! till J-Cole eller till exempel Veronica Maggio. Musik som musik, det bör i vilket fall som helst uppskattas!

<3

hörs och rörs


Likes

Comments