​Jag älskar att ta bilder och redigera men allt skulle va så himla mycket roligare om jag hade ett bra objektiv till min kamera. Har ni något tips på ett bra objektiv kan ni väl kommentera nedan. 
Jag har en Canon och är väldigt nöjd med själva kameran. Dock är den väldigt klumpig att ha med sig så funderar på att byta, Har ni något tips på mindre kameror kan ni väl komma med förslag? 

Puss & Kram​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ni är kanske några som undrar hur det går med min depression?

Jag kan med stolta ord säga att min depression går framåt. Dock väldigt sakta. Jag har inte mycket tålamod till att hålla ut. Vissa dagar kan jag bara lägga mig ner i sängen och gråta för att det går så himla sakta. Jag kämpar liksom dag ut och dag in med att jag ska bli bättre. Men det är okej att ha sådana dagar. Och att bara få ligga och gråta, att släppa ut sina känslor hjälper så mycket. Äntligen är det bara en vecka kvar till att jag ska på möte hos en kurator på vårdcentralen. Jag hoppas med hela mitt hjärta att han kan hjälpa mig med att komma på vad jag är deprimerad över. Visst jag vet lite varför jag är deprimerad och det är på grund av vissa saker som hänt tidigare och vad som är igång just nu i mitt liv. Men skulle bli förvånad om det bara var just därför. Jag håller mina tummar för att det ska gå bra på mötet och att vi kommer fram till något bra. Det kanske inte går på första mötet men jag får fortsätta försöka ha tålamod.

Jag tror att jag vill så mycket och jag är en person som vill ta mycket ansvar för allting. Jag bryr mig mer om andra än vad jag bryr mig om mig själv. Jag ser till att andra mår bra i stället för att jag ska göra det. Har så många exempel på det men vet inte hur villig jag är att ta upp det här. Jag tror att det är en del av att jag inte orkar mer. Jag lägger för mycket på mina axlar att tillslut kunde jag inte hålla mig uppe längre. Det blev för tungt.

Jag har lärt mig att man måste våga prata om detta för att både hjälpa sig själv och andra. Jag själv har valt att mest prata med mina närmsta vänner, Albin och mina mentorer. För att jag känner att det är dem som förstår mig bäst. Det är dem som hjälpt mig så himla mycket genom detta så har dem att tacka att jag tar mig framåt. Sen var det en tjej som kontaktade mig och berättade att hon kände igen sig så mycket i mitt inlägg för hon led också av depression och det var så skönt att höra. Alltså inte att hon också hade depression utan hon fick mig att inte känna mig ensam och jag fick henne detsamma. Och det var så skönt att känna att man hjälpte en person. Sen är det så skönt just för att jag vet nu att jag har en person som vet exakt hur det är. Vi kan ''bolla'' tankar och frågor med varandra. Det är jag så tacksam för. Är även tacksam över alla er som kontaktade mig och berättade om sina erfarenheter av depression och alla ni som visade empati. Tack bästa ni. Det gjorde att jag orkade kämpa, fick så mycket styrka.

Med detta sagt så går min depression framåt och jag vill att ni ska veta att man är inte ensam i någonting. Allt går även att fixa och det måste få ta sin lilla tid att få bli fixat. Att stressa fram lyckan fixar ingenting. Det är även okej att vara ledsen och för all del vara glad med. Även om man lider av en depression har man vissa dagar som man vore som om man inte var inne i den alls.

Tack alla ni för all hjälp.

Puss & Kram

The struggle you'r in today

is developing the strength

you need for tomorrow!Likes

Comments

Jag vill bara tacka er som läste mitt inlägg om min depression! Ni var så många som skrev till mig privat och skickade så mycket meddelanden som stärkte upp mig sjukt mycket, ni var även en del som skickade att ni led av samma sak. Det var kanske inte det roligaste att höra men jag är otroligt tacksam för att ni delade med er! Ni fick mig att inte känna mig ensam, Tack! 
Och att jag, lilla jag kunde hjälpa så många med just detta inlägg, det trodde jag inte. Men det känns otroligt bra att faktiskt gjort något bra!

Tack ännu än gång fina ni!! ❤

Likes

Comments

Hej!

Meningen med detta inlägg är egentligen att jag vill skriva av mig. För jag tänker inte låtsas som att jag är världens gladaste person som försöker ha ett perfekt liv. Aldrig i livet för så är det inte. Jag upplever att man kan tro det på väldigt många människors sociala medier osv. Man blir så avundsjuk för en stund tills man inser att det finns ingen som har det perfekt eller mår perfekt på samma gång.

Jag vet inte vad folk kommer tycka om detta inlägg? Kanske att jag söker uppmärksamhet? Det är absolut inte det som är själva poängen med detta. Jag vill kunna vara personlig i mina inlägg, skriva och dela med mig utav mina tankar och åsikter.

Jag känner mig så otroligt ensam, ledsen, nedstämd. Har ingen lust med någonting längre och längtar inte efter saker jag sett fram emot så himla mycket förut. Ex att vi ska åka på utlandspraktik vart vi vill nu våren som kommer. Har längtat så mycket efter det och verkligen sett fram emot att åka iväg med mina vänner. Har även längtat så otroligt mycket till balen och studenten med studentveckan osv. Men allt det känns så ovärt och tråkigt just nu. Anledningen till att jag lider av en depression just nu vet jag faktiskt inte vad det ligger i, Jag vet inte varför det starta. Jag har haft en ganska jobbig uppväxt utan mamma. Hon gick bort precis innan jag skulle fylla sex år. Hon gick bort i en bilolycka. Kanske är det det som har gjort att jag blivit deprimerad? Just för att jag varje dag tänker på henne, hur hon hade vart nu, vad vi skulle gjort och vad vi skulle haft för relation om hon fanns här med mig nu. Kanske är det just det som gjort mig deprimerad för att jag inte orkar hålla mig stark längre? Vad vet jag?

Jag är inte mig själv längre över huvudtaget, vissa dagar i min vardag kan jag bara ligga i sängen hela dagen för att jag inte orkar ta mig upp till skolan, för att jag kanske legat och gråtit så mycket kvällen innan eller somnat sent för att jag legat och grubblat för mycket på onödiga saker som jag egentligen inte ens behöver tänka på. Eller för att jag vaknar och känner att dagen jag har framför mig kommer vara en skitdag redan från att jag slog upp mina ögon. Jag tänker för mycket och det leder till att det jag tänker på, tas in längre in i min hjärna och gör att jag faktiskt tror på de löjliga och jobbiga sakerna jag tror skulle kunna hända. Det leder till bråk med nära och kära. Bråk eller tjafs med dem är det sista jag behöver just nu.

Jag har alltid varit en väldigt stark människa och orkat med mycket efter det jag gått igenom. Har nästan aldrig visat mig svag men nu, nu är jag nere på botten, mitt självförtroende har åkt så långt ner det bara kan åka. Min självsäkerhet är nästan totalt kaputt.

Jag vill bara säga ett stort tack till mina lärare som bryr sig så otroligt mycket om sina elever! De fick mig att ta tag i problemet, de bad mig att gå till Vårdcentralen för att få prata med någon så jag kunde få bli jag igen. Så de kunde få se glada, självsäkra Josefine igen. Hade de aldrig tagit mig åt sidan för att säga att jag behöver hjälp nu innan det går ännu mer för långt än vad det gjort så hade jag aldrig tagit tag i problemet. Det hade aldrig fallit mig in för att jag orkade inte, jag orkade inte ens ta tag i mina egna problem. Nu har jag inte kommit jätte långt i mitt mående men att bara få bocka av att jag sökt hjälp kändes som en lättnad på mina axlar och det gjorde att jag fick lite ny samlad energi och hopp om att jag ska få må bra igen.
Jag ska få prata med en utbildad kurator inom detta ämne på vårdcentralen och det känns skönt. Till en början och en utav anledningarna till att jag inte tog tag i problemet av mig själv innan var just för att jag var så negativ till att inte prata med någon som inte vet ett skit om mitt liv eller mig. Jag orkade inte öppna upp mig för någon ny. Men jag har insett nu efter lite tjat utav min pappa, pappas tjej, mormor, lärare och vänner och många fler att det kan vara väldigt bra och nyttigt ändå.

Depression behöver inte grunda sig i något som hänt tidigare eller som pågår. Jag fick reda på idag att jag ska ta blodprov imorgon för att kolla mina blodvärden. Har jag låga kan det vara anledningen till att jag blivit deprimerad. Det hade jag ingen aning om och är det så, så antar jag att det är enkelt att fixa? Om inte får jag bara hålla ut och ta den tid jag behöver för att känna att jag är helt på fötterna igen. Så att jag bara kan få bli jag.


Likes

Comments

Hej alla fina!

Min dag idag startade med att åka till skolan då vi började 08.20.
Jag sov så otroligt skönt inatt och det var extra tungt att gå upp idag. Ingen höjdare att höra klockan ringa när man har sovit så himla djupt och skönt.
Vi hade ett prov på morgonen i skolan i naturkunskap, gick sådär... Fattar ingenting om ozonlagret osv plus att det var typ vårt första prov på hela tre år. Man har ju typ glömt bort hur man pluggar, haha.

Efter provet åkte jag hem en sväng för att mata våra grisar. Kanske inte nämnt det men vi bor ju på en liten gård så vi har två grisar och lite höns. Fråga mig inte varför, det är världens tråkigaste djur. Tyckte att det var kul när grisarna var Små då de såg ut som minigrisar och var lite gosiga. Nu är de mer sura och tror att de bestämmer. Skit jobbiga.
När vi ändå är inne på våra djur vi har hemma så kan jag berätta att våra ägg kläcktes igår. Så nu har vi små kycklingar hemma igen. De är så söta.


Kolla så mysiga de va när de var små!

Efter jag var hemma en sväng åkte jag till Mjölby då jag hade körlektion. Det är så nära nu och är så taggad på att få körkort!!

Ikväll vankas det festligheter. Ska ut med Ester ikväll så ska hem till henne senare sen så ska vi fixa oss och så tillsammans. Det är en hel del som ska ut ikväll så kommer bli kanon! Hoppas bara på att Albin kan hämta mig ikväll/natt med så blir allt kanon.


Ni får ha det så bra så hörs vi!

Puss & Kram

Likes

Comments

Igår kväll kollade jag och Albin på barncancergalan​. Jag blev så himla berörd utav att se de drabbade som visades på tv, så äcklig sjukdom. Grät ett x antal gånger. Så orättvist och läskigt. Detta kan hända vem som helst, när som helst. Eftersom att jag blev så himla berörd igår när jag kollade på detta och visste att jag har råd med att stödja detta med en hundring varje månad så bestämde jag mig för att bli barnsupporter. Ni kan inte förstå lättnaden i hjärtat när jag skickade in mina uppgifter. Känns så skönt att göra något otroligt viktigt. 

Jag tycker att ni ska göra som jag om ni inte redan är barnsupportrar. En hundring är inte mycket i månaden. Skippa lördagsgodiset en lördag i månaden eller en onödig tröja som ni vet om att ni egentligen inte behöver.
BLI BARNSUPPORTER! 

#fuckcancer 

Likes

Comments

Var hemma en sväng idag efter skolan och busade och myste med min lillebror Charlie. Finaste lilla killen, han sprider så mycket glädje och kärlek.

Efter allt bus och stoj med Charlie åkte jag och Albin hem till honom men innan skulle vi bara svänga förbi en affär för att köpa nocco och mysisen kommer ut och överraskar med rosor. Blev så himla glad och varm i hela kroppen.

Hoppas ni haft en lika mysig dag idag!

Puss och kram så hörs vi.

Likes

Comments

Hej alla fina!

Kom precis hem till Albin från en lång dag i skolan och körskolan, går så långa dagar nu för tiden, inte alls van vid detta. Så himla tråkigt väder idag med! regn, grått och kallt. Efter skolan gick jag och hämtade ut ett paket från cocopanda som jag beställde i Måndags, hur snabb leverans!? Så lite nytt smink gjorde dagen lite bättre trots det kalla och ruskiga vädret.


Hur fina ögonskuggor? Så himla glittriga och ljusa. Älskar det!

En palett till ögonbrynen. (sorry för kladdet) Hoppas att den är bra för behöver verkligen något till mina ögonbryn. Innan jag beställde denna använde jag bara en vanlig brun ögonskugga till mina ögonbryn. Har funkat hittills men känns så tråkigt.

Lite rouge behövde jag också. Färgerna är ganska somriga men tycker väldigt mycket om Ljusa färger.

Beställde även ett matt puder ifrån Nyx, en puderborste ifrån Real Techniques och sminkförvaring. (snodde dessa 3 bilder ifrån cocopandas hemsida då de inte blev rättvisa på mina egna bilder).

Är hur nöjd som helst och att det gick så fort med leveransen. ÄLSKAR!!

Nu ska vi snart äta lite kvällsmat och sedan kryper nog jag och Albin ner i sängen för att kolla på gårdagens avsnitt från Paradise hotell. Sedan ladda upp för det avsnittet som kommer ikväll. Paradise i år tycker jag faktiskt är förvånansvärt bra. Brukar inte följa det annars men tycker att det är bra och sköna personer med i år.

Hoppas ni haft en bra dag, puss och kram.

Likes

Comments

Jag och Albin var på vår första utlandsresa tillsammans i slutet av augusti. Vi spenderade en hel vecka i Alqudia som ligger i Spanien. Hotellet vi bodde på heter Bellevue lagomonte. Det var verkligen så Mysigt. Hotellet vi valde att bo på var det väldigt mycket barnfamiljer på men det var inget som vi störde oss på så otroligt mycket. Den ända nackdelen som blev var att vi som är ungdomar inte hade så mycket speciellt att göra. Vi spenderade de flesta timmarna vid solstolarna och poolbaren som inte ens var en poolbar, haha. Det var runt 28-31 grader hela veckan. Eftersom att det var så varmt så valde vi att ligga på den lätt bästa platsen och det var solstolar som var i vattnet. Denna resa var till för att vi skulle njuta utav värmen,varandra och sista veckan utav sommarlovet.Vårt sista dessutom. Jag tycker att vi lyckades. Vi badade, solade, drack goda drinkar, tog långa strandpromenader, åt god mat osv. Allt var perfekt och speciellt när man hade med honom. Hade lätt åkt tillbaka nu på en gång för att slippa kalla Sverige just nu. Hösten kom för snabbt i år. Ser så mycket fram emot nästa resa med honom. Innan denna resa hade inte jag vart i ett varmt land sen 2008 (nej jag skojar inte). Min pappa har aldrig vart så mycket för att resa, eller han har inte haft tiden med tanke på sitt jobb. Så var extremt taggad på denna resa och den blev så himla lyckad.

Men alltså kolla denna bilden nedanför! Hur sött är det inte? Detta var alltså en katt som befann sig utanför hotellet och en kattunge som hittade tillbaks till sin mamma. Sååå mysigt. Men det gjorde så ont att se dem för de var så smala, smutsiga och såriga. Man vill ju bara hjälpa dem alla. Så fort vi fick tillfälle så matade vi dem såklart, så de fick bli lite mätta i magen. Nu får man bara hoppas på att andra matar och visar kärlek till dem små liven.

Trotts detta så var resan helt underbar på alla sätt och vis och jag längtar som sagt bara till nästa resa just nu i detta kalla väder vi har i Sverige.Fast för mycket ska man väl inte klaga, Hösten är ju rätt fin och mysig i början i alla fall?

Puss & Kram


Likes

Comments

Hej! efter en liten mjuk start med mina favorit bilder från bröllopet tänkte jag presentera mig lite.

Mitt namn är Josefine Gullberg. Jag är 18 år gammal och bor i den lilla mysiga staden Vadstena. Jag bor där med min pappa Dhaniel och hans tjej Emelie och de har tillsammans min lillebror Charlie. Jag pluggar hotell och turism på Vadstenagymnasiet och det är alltså mitt tredje sista år jag går just nu. På fritiden umgås jag väldigt mycket med min pojkvän Albin och hans familj. Jag är med vänner och min familj. Mina intressen skulle jag säga är kläder, smink, träning och fotografering.

Med tanke på mina intressen så tänkte jag faktiskt starta en blogg. Älskar att dela med mig utav min vardag och mina foton mm.

Det var lite om mig, väldigt dålig på att komma på saker och säga när det handlar om just mig själv.

Puss och kramLikes

Comments