Jag tänkte börja blogga på blogg.se istället. Jag har bloggat där innan och jag tycker det är bra. Så ni kan ju börja följa min blogg där.
www.josefineottosson.blogg.se kan ni söka på!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är det 2016, nytt år, nya möjligheter. Min mobil tog slut på batteri så jag kunde tyvärr inte ta så många bilder, men jag har några. Jag har några mål inför 2016. Jag vet att många (även jag) hade som mål att börja träna mer, men iår tänker inte jag träna om jag inte tycker det är kul eller om det inte är för att förbättras i ridningen. Mina mål för iår är

• tävla mer i hoppning och dressyr

• börja träna horsemanship med Igel

• försöka höja mina betyg

Hoppas alla haft en bra nyårsafton så kommer det lite bilder!

Likes

Comments

Sista dagen i 2015! Idag blir det god mat och mys i husvagnen. Vi tänkte skjuta lite raketer, men inte innan 00.00! Jag tänker då på alla djur. Vi firar nyår i Värmland, där vi åker skidor. Så just nu sitter vi i bilen påväg dit. Vi har stannat och handlat lite, då jag inte hade några termobyxor som passade så fick vi stanna och köpa det. Vi köpte även mat som vi ska äta ikväll m.m. Jag hoppas alla får en bra och trevlig nyårsafton, så får vi se om jag har hunnit ta några bra bilder. Isånafall kommer de nog ut sent inatt eller imorgon! Gott nytt år!!

Likes

Comments

Idag har jag och Wilma varit på stan och handlat liten. Jag köpte ett par byxor, en Svart lång klänning, ett linne, en vit jacka och en mörkgrå kjol. Eftersom det var mellandags rea så fick jag ju lite rabatt på det. Idag har hästarna fått vila och jag har inte fått vila. Vi körde in halm i ligghallarna och sen spred vi ut den. Efter det så lyfte jag ut alla mat hinkar ur foderkammaren för att pappa skulle få in en halmbal. Imorgon har jag inte planerat något men jag tror jag ska rida imorgon. Ha det bra så länge så hörs vi

Likes

Comments

Nu har snön kommit till mig! det märkte jag verkligen på hästarna. Jag galopperade Igel barbacka och det var fullt ös på honom. Några sparkar och studs, jag fick knappt stopp på honom. Geertis fick vila idag, han reds ju igår så.
Innan vi åkte till stallet så var vi och handla lite saker. Eftersom vi åker upp till Sunne och åker skidor varje år så behövde jag en ny hjälm då jag växt ur min andra. Så jag köpte en vit hjälm, race marine mössa och vantar, sen ett par extra tjocka och mer skidhandskar. Imorgon så tänkte jag och Wilma åka in till stan och kolla lite på mellandags reorna. Ha det bra så hörs vi!

Likes

Comments

Hejsan igen! Nu har julafton varit och min har varit jättebra. Jag hoppas ni också haft en bra julafton! Jag tänkte börja uppdatera mer här men först tänkte jag berätta lite mer om min Julafton.
Vi började dagen med att åka ut till stallet och ha lite mys där med dem i stallet. Det var jättemysigt, vi drack varmchoklad och åt pepparkakor! Lite senare åkte vi hem och gjorde oss iordning till farmor och farfar där vi även firade med våra "stora" kusiner. Vi åt fika och drack julmust! Senare gick vi ner till granen och öppnade våra julklappar. Jag är väldigt nöjd över det jag fick i julklapp. Hos farmor och farfar fick jag, ögonskuggs palett, ögonbryns palett, countor palett, två Cardigans, en tröja, ett schabrak, ridbyxor, 2st chokladkakor, örhängen och en Viva la diva "Book of beuty. När vi öppnat alla julklappar tog vi bilen till mormor. Hos mormor var det i föll gång med att göra klart maten. Hos mormor firade vi med våra "små" kusiner. När julmaten var klar och jag kollade på det trodde jag att jag skulle rulla ut ifrån rummet, och det gjorde jag. Eftersom att mina kusiner tror på tomten var någon tvungen att vara tomte. Mamma blev tomten och jag blev tomtenisse. Det var ganska pinsamt men ändå roligt. Vi delade ut julklappar och min hund Tusse märkte att det var jag och mamma som var tomte/tomtenisse. När vi kom tillbaka för att öppna våra julklappar var det väldigt många julklappar hos mig. Jag ska försöka säga alla, bruna freejumps till Geertis hoppsadel, Ralph Lauren parfym, pads hållare, pyjamas, svart tröja/linne, dressyr spö, ridoverall, spooks pannband och en nagelbok. Jag är Somsagt väldigt nöjd med vad jag fått. Mina kusiner åkte hem efter en stund för att fixa mat tills vi skulle hem till dem. Efter att jag varit så trött att jag somna åkte vi hem till mina "små" kusiner. Där kolla jag och en av mina kusiner på youtube tills vi skulle ner och äta mat. Det blev också julmat. Efter att jag ätit upp trodde jag att jag skulle spy! Jag var så himla mätt. Jag och en av mina kusiner gick upp och kollade på hans iPad ända tills tomten kom. Då delades det ut julklappar och eftersom jag fick mina julklappar av mormor och av resten av min familj hos mormor hade jag bara kusinerna kvar. Jag fick 250kr Och en liten present för att jag har hjälpt Min kusin på ridlekis. Det var min Julafton och hoppas ni har haft en bra julafton. Nu tillbaka till att jag Ska börja blogga igen! Jag tänkte Somsagt börja igen. Jag har haft ett litet uppehåll för att jag inte hinner med. Men nu så tänkte jag starta igen! Så kommentera vad ni vill veta! Om mina hästar om mig eller vad som helst! Ni får ha det så bra så hörs vi!

Likes

Comments

Jag vet att det är många som känner prestations ångest inom skolan pga nationella prov m.m. Jag har själv Nationella nu. Men är du säker på att du vill ha A på alla prov nu? Tillslut kommer du inte orka det! Låt ett prov gå skit! Tänk på din hälsa först. Det är inte kul när man får för mycket press på sig! Jag tycker vi i Sverige borde göra nått åt detta. Barn och ungdomar får stresssjukdomar av att de har för mycket press och orkar inte med skolan. Det kan inte va att 9/10 barn i Sverige får stresssjukdomar av pressen i skolan och av lärarna och till och med av föräldrarna. Föräldrar ska stötta sina barn. Barn ska tycka att det är kul att gå till skolan, men nu tycker de flesta att det är ett ställe där man får press och skit. Hur ska vi göra för att barnen ska trivas da? Jag vet att många gör läxorna i sista minuten, många har idrotter eller har svårt hemma. Då måste lärarna stötta eleverna! Lärarna måste se till så att eleverna trivs! Det är de vuxna som skapar trygghet på skolorna. Men efter det i Trollhättan så tror jag alla känner en oro, då ska de vuxna stötta och förklara att eleverna ska vara trygga, och de lärarna som inte har pratat om det i Trollhättan tycker jag att de ska göra det. Åter till betyg, alla har en press och om nån får ett C på ett prov så kommer en av den personens kompisar och säger att de fick ett A! Då känner man att man inte duger, men det är precis det du gör. DU DUGER, DU ÄR UNIK! Om du gör ditt bästa så kan du inte göra mer. Då har du gjort allt du kan. Om den som fick ett ha gjorde sitt bästa så är ni lika duktiga och lika värda, för ni har Båda gjort ert bästa! Lycka till på alla prov nu!

Likes

Comments

Med tanke på att Det är KM på söndag, så tänkte jag skriva ett inlägg om prestationsångest. Jag och mina kompisar känner det lite extra på tävling! När det är publik vill man alltid göra bra ifrån sig. Vilket gör att man kanske glömmer bort vägen eller tappar kontrollen. Jag vet att man blir nervös och får prestationsångest. Det är jobbigt, men jag brukar inte tänka på publiken, jag brukar tänka på programmet, på att fokusera! Man ska inte vara rädd för att förlora man måste tänka positivt och att det kommer fler chanser! Hoppas ni haft en bra dag!♕

Likes

Comments

Vi vet att det är många som blir kränkta och mobbade! Därför har jag hittat några tjejer som vill berätta om hur dom blivit mobbade/ kränkta! Detta inlägg har jag gjort för att ni ska förstå vad mobbning är! Det är ett väldigt känsligt ämne! Varje år drabbas 60 000 barn och unga av mobbning! Jag vill att ni ska förstå hur dom som blir mobbade/kränkta känner sig! Så att detta kan få ett slut! Ingen mår bra av mobbning! Mobbning handlar ofta om att den som mobbar inte mår bra, att den kanske har det tufft hemma! Men försök hjälpa den personen och säg ifrån om ni ser att någon blir mobbad! Även om du står och skrattar bredvid är du med i mobbningen och då måste man stå för det och våga säga det! Det är ca 45 barn per år som tar självmord pågrund Av detta! Det är 45 barn för mycket! Jag vill att alla ska få en bra uppväxt utan någon mobbning! Jag hoppas Sverige får en ljus framtid! #tillsammansärvistarka


Chaqueline Johansson!
Jag heter Chaqueline och är 12 år, går i åskurs 6.
Vi kan börja vid mitt namn faktiskt.
Chaqueline. Jag är den ända i Sverige med detta namn. Det har påverkat mig i mobbningsväg väldigt mycket!
Jag har till exempel blivit kallad för chaqbajsa och tjockline.
Jag har blivit kallad saker, blivit hotad och Slagen på sätt jag aldrig glömmer.
Jag har till exempel blivit kallad för tjockis, fetto, fula jävel, hora, fittunge osv. Jag har fått höra att jag ser ut och beter mig som en kille, mina kläder är fula, kläderna är för killar, att jag är fattig för att jag har ridbyxor från starrider osv.
För runt 1 år sedan fick jag veta att en väldigt bra vän till mig hade pratat skit bakom min rygg.
Jag tog kontakt med henne och frågade vad hon egentligen höll på med.
Svaren jag fick var ungefär att jag är cp, är tjock som en stock, att jag borde dö och massa saker jag inte vill gå in på.
Mina föräldrar kontaktade skolan, och en liten "utredning" inom skolan startade.
Jag var inte i skolan på 1 vecka då mina föräldrar inte kände sig trygga med att jag gick dit.
Jag missade 2 so-prov, 1 no-prov, och ett läxtest för att jag skulle prata med en speciell lärare.
Detta är prov jag aldrig har fått tagit igen vilket kan försämra betyget.
Som jag sa har jag även blivit hotad.
Hotad på så sätt att jag ska bli ihjälslagen.
Sen har jag blivit inknuffad i grindar/väggar, slagen, sparkad, påhoppad bakifrån osv.
Jag går inte in på alla detaljer tyvärr då detta är ett känsligt ämne.
Hoppas ni förstår!
Och till er som kämpar mot mobbning, håll ut! Det blir bättre! #tillsammansärvistarkaGabriella Jönsson!
Hej. Jag heter Gabriella Jönsson och är 13 år, går i årskurs 7.Jag har då blivit kränkt ett antal gånger av ett par killar. Inte mobbad.Dem har snackat skit om mig. Att jag är tjock. Det enda de sagt. Sen har en skrivit till mig på kik att jag var en "horunge". En kille sa till mig att jag var en hora helt utan anledning. Vissa har pekat på mig och skrattat.
Visst det trycker ner mig jätte mycket den första tiden men jag är stark, jag är en stark person så jag går vidare. Visst jag kommer ihåg det och tänker på det men det gör mig inte ledsen. Ingen kan trycka ner mig till botten, ingen✋🏼 #tillsammansärvistarkaAlice Jönsson
Jag heter Alice och är 14 år. Jag blev utfryst av mina två bästa kompisar i ett halv år. Allt hände så snabbt! Ena dagen var vi så tighta men andra dagen var det som att jag inte fanns. Jag trodde jag hade gjort något, men jag visste inte vad.

När jag gick med dom i rasthallen och genom alla korridorer stod dom två bredvid varandra och jag stod bakom dom. Dom pratade och skrattade, men dom tittade inte ens på mig. Det var som att jag inte var där. Det var sååå hemskt!
Nästan varje kväll grät jag mig till söms. Varje morgon fick jag en så stor klump i magen av att gå till skolan. Jag mådde så dåligt att det kändes som att jag skulle spy och svimma samtidigt! Jag skrev till dom på kik och jag pratade även med dom och dom sa förlåt och att dom inte skulle göra om det men efter det så var det likadant... Det var som att jag inte hade pratat med dom om det. Jag visste inte vad jag skulle göra!
Tyvärr så är det typ fortfarande så men det var värsta var i ett halv år, just nu är jag nästan van...

Det känns bra att skriva ner det här. Tack för att ni läste! #tillsammansärvistarka

Likes

Comments

som dom flesta vet har jag varit i Kina. Så jag tänkte berätta lite om det. Jag fyllde även år när vi satt på planet till Kina. det tog 9 timmar att flyga dit. vi gick på kinesiska muren, vi kolla på lama templet och vi kollade också på förbjudna staden. vi gjorde riktigt mycket. vi lärde oss göra nudlar och dumplings. vi shoppade riktigt mycket. vi var på zoo och såg pandor känguru mm. aja det var lite om min kina resa.

Likes

Comments