Header
View tracker

Okay so. Som jag skrev i mitt senaste inlägg som turligt nog inte var allt för länge sedan så fick jag besök av Moa, Madde och Clara för en god salladsmiddag samt firande av nyss fyllda Moa. Med körkort som hon nu har så begav vi oss senare under kvällen mot Strängnäs och där somnade jag sedan hos Isak. Dagen efter hos honom, då jag var ledig, spenderades åt att i stort sett sova då tröttheten var ett faktum och senare under kvällen hängde jag med till deras familjevänner och blev bjuden på riktig vedugnsbakad pizza, such a vardagslyx. Igår, fredag, jobbade jag 12-20 och det gör jag även idag men efter det väntar släktfirande av mi sestra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sitter i skrivandes stund och äter lite försiktigt på dagens lunch aka gårdagens rester då jag börjar jobba om cirkus en timme. Och ja, då man bor som man gör samt inte har åldern inne för körkort så måste man ta tåget 2 timmar innan man börjar jobba. But I ain't complaining, upptäckte ju exempelvis vid min tidsfördröjning på Åhléns att jag hade ett fullt presentkort och kunde därav unna mig en lite bättre ansiktstvätt än vad jag har. Ljuset i tunneln eller vad brukar man säga?

Annars var jag igår och såg tredje filmen av The Purge med Jenny och sinnes vad bra den var! Satt på helspänn under hela visningen och stressad blev man verkligen. Kom hem vid ungefär halv 1 och däckade direkt. Nu är det som sagt dags för lite jobb och ikväll blir det kompismys och födelsedagsfirande för den nyss fyllda Moa.

Likes

Comments

View tracker

Att något kan kännas så högt och mycket att alternativet radering faktiskt skulle vara aktuellt har jag svårt att förstå. Möjligtvis en snabb, lindrig men framförallt svag utväg ur det hela. Det jag pratar om är något jag stötte på igår när jag och Isak slog på filmen "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind". Där fick man följa ett kärlekspar, som sedan bröt upp och i den vevan bestämde sig den tidigare flickvännen för att radera alla minnen som hon hade av sin tidigare partner genom teknisk hantering av hjärnan, och därav skulle hon glömma allt de tidigare var och hon skulle inte längre minnas honom.

I början trodde jag filmen skulle vara lam. Men fort ändrade jag uppfattning och den fångade mig verkligen. Skildringen av hur starkt kärlek kan påverka en och hur minnen, känslor, upplevelser kan kasta en från avsky till saknad. I en av slutscenerna kunde inte ens tårarna hållas inne, kanske inte endast för att den möjligtvis var miserabel, utan mest för att jag insåg hur läskigt det skulle vara att radera någon eller något ur sitt liv, en vän som man ena dagen känt likt man känner sig själv; och andra dagen inte minns. Dock tror jag ändå att själen på något sätt skulle må bättre om den nu bröts ner såpass mycket av den relationen, men jag tror ändå starkt på att en del upplevelser i ens liv präglar en samt formar den man är och kommer att bli, oavsett bra eller mindre bra, därav skulle en rensning möjliggöra en personlighetsförändring och vad skulle hända då egentligen? Nej, tänka sig att en film kan få ens tankar att snurra så. I den sekunden när allt blev som rörigast fick jag en rejäl omfamning av Isak och jag insåg likt varje dag vad ren lycka innebär.

Likes

Comments

//30 juni - övningskörde, hittade glutenfritt café, överraskningsfest för hemkomna Lisa från USA//1 juli - packa, packa, packa, strängnäs och bakade marängrulle åt Isaks familj//2 juli - Värmdö och fest på Sunds Gård//

​Har sedan början av juli befunnit mig i Stockholms skärgård och njutit av varma dagar och bekymmerslöshet. Åkt turbåt, badat, ätit i mängder och bara degat helt enkelt. Nu säger vi tack och bock för denna gång och inväntar nästa års vistelse. 

Likes

Comments

Över midsommar samt den anslutande veckan där så befann jag mig tillsammans med Isak samt mina föräldrar vid varmare breddgrader. Vid bodde i Fuengirola, Spanien och hade det rent utsagt fantastiskt. Dagarna fylldes med sol, god mat och inga tvång eller måsten. Dagarna planerades efter vad vi kände för på morgonen och det kunde resultera i strandhäng eller möjligtvis lite shopping. En dag hyrde vi en liten Mini Cooper och cruisade runt till Estepona och Marbella. Mycket sin gluten i Spanien = uppskattas! Hittade nämligen ett glutenfritt bakery och det var som att komma till heaven. Annars var allt fantastiskt och lyx att få spendera så mycket tid med de man tycker om (sad bara att syster min blev sjuk och inte kunde närvara)

Likes

Comments

En bildbomb föreställande mina senaste företeelser. Har besökt Skåne och Danmark med familjen och kärlek, sett Tjuvjakt och njutit lite av Stockholm, fikat, gått på sommarlov, sett studenter gråta glädjetårar och varit på mottagningar (b.la. min bästa Jenny<3), åkt till Gotland en vecka med finaste vännerna, sett min kusin vinna lopp inom juniorklassen och 4:a (!!!) totalt inom damer samt ätit rejält med Filippa. Sommaren har startat med bravur och imorgon blir det att hänga med saknade Wilma; sedan är det countdown till värmen.

Likes

Comments

Igår, efter många om och men med inställt flyg och förseningar för hans del så fick jag äntligen träffa min fina. Låter så larvigt då det rör sig om cirkus 10 dagar men det var ren lycka som spred sig i min kropp när jag fick krama om honom igen. Annars har jag inte gjort så mycket mer sedan jag anlände hem mer än att praktiskt taget sova, sad but true. Isak överraskade mig med en parfym han hade köpt med sig hem, då han också har varit på bildningsresa fast i Grekland, åh vad sådant gör en glad. 

Likes

Comments

Igår ca 18.30 kom vi åter till vårt hem efter några intensiva dagar borta. I lite mer än en vecka befann vi oss i Tysklands huvudstad och gjorde allt från nöje till bildning. Nu har det varit skönt att kunna pusta ut en aning, men absolut, detta kommer vara en vecka man sent kommer att glömma. Händelserik har den definitivt varit, det kan ingen opponera sig mot!

Likes

Comments

//pic elsas blogg//

... Then we take Berlin. Så lyder en rad ur Leonard Cohens gamla dänga och jag tyckte det var lite passande då den sistnämnda staden är dit vi far imorgon. Inte så att vi kör Manhattan på samma tripp men ja, ni förstår. På min skola anordnas det bildningsresor varje år, förra året var vi i Grekland och nu blir det Tyskland. Vi är en del som åker ner ett par dagar i förväg innan själva skolresan startar, så vi får 4 nätter ensamma och disponering av tid är något vi får göra helt on our own. Nu är väskan i stort sett färdigpackad, boarding passet är utskrivet och skor är uppfräschade; dessvärre känner jag inte det där pirret ännu. Men det kommer nog imorgon när vi skrivit klart NP och sätter oss i bilarna mot Arlanda.

Likes

Comments

​Sjukt vad mycket man hinner med på ett par dagar. Kändes som vi gjorde allt och lite till under de få dagar vi befann oss vid sydligare trakter. I lördags tog jag tåget till Lund från Malmö och hängde lite med syster min. Käkade lunch och klättrade sedan ut på hennes tak för att käka lite vattenmelon och lyssna på Bey. Mot kvällen rådde det överraskningsfest för Isaks fasters man och tidigt söndag var det hemfärd, alltså vi snackar innan klockan slagit sju. Vi fick sedan mycket tid i Strängnäs och efter en tupplur gick jag och Isak runt och konstaterade att nu är det verkligen sommar. 

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw