I söndags var jag iväg på träning, det gick super bra!!
Fick hoppa lite, cirka 45 cm. Det Tord tyckte att jag skulle träna på hemma är hans vänstergalopp för att Hero tar högergaloppen ist för vänstergaloppen. Och så ska vi träna på travbommar. Får träna så ofta jag kan när paddocken är mjuk. Film på träningen finns på min Instagram: @josefinengstromm2

Idag red vi en sväng i skogen, det små regnade lite när vi red, men det är inget som hindrar oss
☔️. Asså vilken häst jag har, asså detta är min drömhäst😍 han är såååå fin asså det går inte att beskriva. Han orkar mer, så trava långsamt är inget problem längre, galoppfattning går bättre och bättre nu.

Ska rida imorgon igen och hoppas på en mjukare paddock.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ingen ridning idag då det regnar som tusan🌧. Fixade klart Hero’s box så nu är det spån där inne.
Imorgon blir det träning för Tord Westergren men innan träningen så kommer mina två bröder och deras flickvänner och ska äta lunch hos oss.
Tord träningen börjar 15:00 så vi åker från stallet ungefär vid 14:15, tar ungefär en 30/40 min att åka dit.
Ska förhoppningsvis träna i ridhus imorgon och då blir det första gången för Hero att bli riden ordentligt i ett ridhus (han har blivit longerad en gång innan).
Hoppas på bra resultat imorgon, han är sååå fin just nu
😍!

Gammal bild från i somras☝🏼😍!

Likes

Comments

Idag var det en mysig och rätt så lugn uteritt i höstlöven🍂. Han tar galoppfattningarna bättre och bättre nu.
I början la jag fram ena benet och andra back för att lära in det men nu kan han galoppfattning med att jag bara tar back ena benet och läger vikten lite mer på backvalvet. Väldigt kul när han lär sig så fort så man själv fattar att man lärt rätt.

På söndag åker vi på Tord träning, super roligt att komma igång igen efter hans lilla vila han hade får några veckor sen. Video på träningen kommer alltid upp på min Instagram: @josefinengstromm2
❣️

Likes

Comments

Idag red jag Hero och det gick skitbra måste jag faktiskt säga. Han tar galoppfattning perfekt från kort trav. En sån härlig känsla😍!
Allt Hero kan har jag lärt honom, helt otroligt. Kan fortfarande inte fatta att han knappt var inriden när jag köpte honom och han redan kan, skänkelvikning perfekt, och snart galoppfattning perfekt.

När han lärt sig det och har fått mer muskler så ska jag börja att lära honom galoppombyten. Tror det är enklast att lära honom i paddock med två bommar så jag får vänta ett tag till med de då han fortfarande tycker det är tråkigt att vara i paddock. Jag vill inte förstöra honom genom att rida dag efter dag i paddocken. Rider hellre varannan dag i skogen än att träla med honom i paddocken då han inte tycker det är kul.
Känner att jag kan vänta med de och bara åka på träningar. Den ända gången jag rider i paddocken är en gång i veckan när jag åker på träning.
Förresten så fick vi provsvaren idag och det visade sig att provsvaren inte visade tecken på något! Så på söndag åker jag och Hero på våran tredje träning tillsammans.

Skriver ett lite längre inlägg idag då jag inte ska till stallet imorgon för jag måste plugga och då så kommer jag inte hinna lägga upp något heller.
Godnatt
💘

Likes

Comments

Igår hade vi ute en veterinär som tog prover både på Zigge och Hero. Veterinären kunde konstatera att det INTE är ringorm (skönt!) och inte löss. Däremot kan det vara skabb.
Vi får provsvar tidigast onsdag. Hoppas att det inte är något av det, men ändå på nåt sätt önskar man att det är något av det så vi får reda på vad det är.

Men är det skabb så måste vi raka de, behandla och sanera hela stallet varje dag då eftersom vi måste ta in de när vi tvättat de eftersom de inte kan gå ute i vinter och vara blöta. Får hoppas på de bästa!

Ska åka iväg på söndag med Hero på träning äntligen, Men vi får se vad provsvaren säger först då vi inte vill åka någonstans med skabb till någon annans gård och smitta ner.

Likes

Comments

Vi var tillbaka med Zigge i juni, allt såg bra ut men han haltade i högervarv. Själva ligamentet hade läkt mer än sist men han hade antagligen blivit trött i ligamentet. Så vi fick dra ner på allt och börja skritta 20 min varje dag tills oktober!

Mellan juni och oktober var han stundtals sjuk fin och endel dagar haltade han i skritten. Men för det mesta va han fin!

Nu i oktober va vi tillbaka till Husaby, vi fick blandade besked. Hans ligamentet var mer läkt än sist, såg positivt ut MEN sen kom allt som förstörde allt. Vi travade på rakt spår, inte halt någonstans. Travade på volt rätt så halt. Vi tror då att han har fått broskbildning på skelettet. Detta betyder då att han förmodligen inte har ont, men han kommer nog alltid att vara halt i högervarv.
Detta är då inget vi kan göra åt, han får leva som skogsmulle ett tag till hemma hos oss, men detta kommer inte hålla många år till då syrran och mamma vill komma iväg och träna och det kommer vi inte kunna göra med Zigge.

Veterinären hade inga problem med att döma ut honom (avliva honom) då det gått så lång tid. Men vi kommer inte avliva honom om han inte går runt och har ont. Det är det sitta vi kommer göra. Men om ingen vill köpa honom har vi inget val tyvärr, då vi inte har råd med tre hästar. Inte just nu iallafall. Men vi ska göra allt som går för att hjälpa honom.
Just nu rids han 3 ggr, tömkörs 3 ggr och en ledig dag i veckan. Trav 100 m en gång i veckan. Och så kommer vi hålla på ett tag och vara extremt försiktiga.

Likes

Comments

Jahopp då börjar skolan igen imorgon, får bara stå ut till vinterlovet helt enkelt.

Red Hero idag och han var riktigt fin. Vi tränar fortfarande på galoppfattning, skänkelvikning sitter skulle jag nog kunna säga nu! Galoppfattning ska han kunna innan årsskiftet och kanske till och med galoppombyten. Vi får se hur fort han lär sig, hittills har han lärt sig väldigt fort. Tog bara någon vecka innan han gjorde sin första galoppfattning!

Ska förhoppningsvis åka iväg på träning igen med Hero i veckan. Ska försöka åka iväg en gång i veckan så att det blir en rutin för honom.

Imorgon kommer det upp ett lite längre inlägg om Zigge hur det ligger till med honom. Kramisar
🍂

Likes

Comments

Märkte för några dagar sedan att Zigge fått en kal fläck på bogen. Det kan vara ringorm, vi vet inte. Vi ska ta ut en veterinär som ska ta prover på både Hero och Zigge. Hero har haft kala fläckar lite överallt sen han börja sätta päls.
Hoppas på Gud att det inte är ringorm. Men vi säger just nu att det är det så att det inte smittas vidare då vi inte vet om det är det.

På förmiddagen idag var mamma och pappa iväg och köpte nytt stallpellets och virkon. Så vi har tömt deras boxar och ska tvätta ur de, sen ska vi spreja ner boxarna med virkon och alla ridgrejer. Zigge och Hero kommer inte få gå in i stallet förens vi fått veta va det är. Är det ringorm måste vi raka dem och tvätta dem med ett speciellt medel 4 ggr innan vi får ta in dem.

Iallafall, red Hero idag och det gick bra. Pigg va han då han stått i 2 dagar så han fick hoppa för första gången idag med ryttare på. Han tyckte det va jätteroligt MEN han tyckte de vita bommarna va läskiga så han vägrade och sprang på sidan flera gånger. Men när vi väl kom över tyckte han att det var jätteroligt.
Imorgon ska vi fortsätta med att tvätta ur Hero’s box och sen ska vi lägga in nytt pellets i boxarna. Väldigt mycket pyssel nu men det kommer bli jobbigt i veckan då jag har nationella prov, faaaaan.

Har en tjej som ska hjälpa mig med Hero nu då jag har mycket i skolan men får se om hon fortfarande vill hjälpa mig då hästarna då kanske har ringorm.

Likes

Comments

1. Jag älskar hästar, det är ju nästan självklart men jag skulle kunna dö för dem. De är så jävla söta, de är så god hjärtade.

2. Det värsta som finns är spindlar, jag skriker och springer där ifrån när jag ser en spindel. Det spelar inte någon roll om det är en liten eller stor spindel det är fortfarande en äcklig SPINDEL!!!

3. Min favvo dricka är Freeway cola :)))))

4. Första gången jag ramla av en häst ramlade jag rakt ner i en myrstack, det komiska med det hela va att hästen stod stilla och jag gled av haha.

5. Min mobil har alltid 1%.

6. Jag sover hellre i ett varmt rum än i ett kallt rum, vet att det är många som föredrar tvärtom men jag är ju lite skum av mig så har lite skumma grejer för mig ;).

7. Jag spenderar oftast mina pengar på hästgrejer och mat framför att köpa kläder till mig själv.

8. När jag äter mat så äter jag jätte mycket mat, men jag är ändå hungrig igen efter 20 min.

9. Jag trivs bäst på mitt rum när det är stökigt för då vet jag vart jag har lagt alla mina grejer.

10. Och den sista är att jag alltid är stressad, vet att det inte är bra för mitt psyke men det är inget jag kan rå för.

Likes

Comments

Här är han min nya häst, jag köpte han 26/6 så det var ett tag sen men ska ändå berätta lite grejer om honom.

• Han är en valack född 2013.
• Han är en liten storhäst, 155cm.
• Han importerades från Irland hösten 2016.
• Han är världens snällaste men han har ändå en liten räv bakom örat
😉.
• Han ska bli min framtida hopphäst.
• Mina mål för 2018 är att vi ska komma ut på våran första p&j.
• Våra långsiktiga mål är att tävla SM och VM

Här kommer jag uppdatera mest om Hero men Zigge kommer också komma med någon gång då vi fortfarande har kvar honom. Kommer uppdatera så ofta jag kan och hinner, men uppdaterar jag inte här så uppdaterar jag alltid på min hästiga Instagram Josefinengstromm2.

Likes

Comments