Sådär, vi har lånelöftet och vi har tomten.
Nu var ett möte med fiksarhedenvillan för att låsa prislistan och också låsa oss till fiskarhedenvillan.

Mötet gick rätt snabbt men att nu för första gången skriva under papper som binder oss till början av denna resa va en av de bästa fredagsfeelings jag någonsin känt.
Det var med fjäderlätta steg vi gick därifrån med vår pärm, en pärm som med tiden ska fyllas med papper.

Efter den dagen stod resterade steg rätt klara.

Kontakta kommunen för kontraktsskrivning.
Beställa/köpa nybyggnadskarta
Anlita en KA även kallat kontrollansvarig.

Jag vill ändå påminna om det, läs på läs på läs på.
Läs på om allt.

Nybyggnadskarta är handlings som är en del av underlaget vid ansökan om bygglov.

Tur är väl att Fiskarheden sköter alla papper med kommunen osv. Vi får hemläxor och ja, dom sköter resten
👌🏻
Idag ska jag ringa och bekräfta allt med kontrollansvarig.
För att sedan meddela vår säljare och sen är det bara att vänta på nybyggnadskartan och ritning nr 1 på huset.

För igår blev vi med tomt på pappret.
Igår skrev vi kontrakt med kommunen
👏🏻 så roligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är helt slut, dränerad på energi.
Off
Done
Slut

Huvudet värker
Självförtroendet pressart i bott
Pinsamt
Tårar

FUCK

Likes

Comments

Tomtmötet eller som jag kallade det, modern tortyr tog hårt på nerverna. Möte nr 3, 26 tomter bokade. Detta möte 16 familjer/ personer som var inbjudna.
3 dök aldrig upp och vi var näst näst sist på tur att för önska/boks tomt.

1 och 1 fick sitta ner i ett rum med olika specialitet från kommunen, när personen/personerna i fråga tagit sig ett beslut sattes ett stort kryss på tomterna som blivit bokade.
Svettigt, varmt och fruktansvärt dålig luft.
I 3 timmar fick L stå ut med sin rastlösa sambo
😅

Turen kom till oss - plötsligt insåg vi - att vi kunde andas ut. Vi skulle alltså få chansen att boka den tomt vi velat ha!

Mycket riktigt satte vi vårt namn på vår tomt!
Hurra vi hade nu blivit med tomt, jag hade världens lyckligaste L vid min sida.
(Och en jävla huvudvärk!)

Den natten kunde ingen utav oss sova...
Drömmen skulle bli till verklighet
🙌🏻🏡❤️

Lilla familjen skulle nu bli med hus!

Likes

Comments

Ett steg åt rätt håll...

Jag kommer faktiskt aldrig glömma dagen banken ringde för att lämna besked kring vår situation. Det var på Tuvan-Lis födelsedag, Thomas med barn hade dykt upp på en spontan födelsedagsfika mitt i mitt matlagningskaos. Telefonen riger...BANKEN! Oh my oh my oh my... play it cool Josefine.

Och det var väl den bästa födelsedagspresent Tuvan kunde ha fått.... de kunde ge oss ett lånelöfte på önskat belopp. Hjärnan stannade totalt, lyckan var total!

1 av de 3 bitar som skulle behöva falla på plats var nu säkrat. Nu var nästa stora steg en tomt och ett möte med Fiskarhedenvillan.

Tiden gick och mötet med Fiskarhedenvillan var ett faktum, vi möttes av två försäljare i en behaglig miljö som pratade oss igenom processen med husbygge. Vi hade redan bestämt oss att vi ville köpa vårt hus av dom men där och då blev vi änne mer säkra på den saken!

Att priserna skulle stiga from 1/11 var ett faktum och tankarna snurrade ännu mer, skulle vi våga skriva ett kontrakt utan att veta om vi skulle få nån tomt?

Då tomtmötet med kommunen skulle vara en vecka efter detta möte bestämde vi oss för att avvakta. Vi var med i bokningsmöte nr 3 och än så länge var 26 tomter redan bokade av 63. Den tomt vi tittat på från början fanns fortfarande kvar... hoppet fanns men det var fruktansvärt påfrestande att vara så sressad i tanken utan att igentligen kunna göra något åt det.

Vi hade lånelöftet och bankens fulla förtroende, vi hade möjlighet att få vårt hus leverarat sommaren 2017 till det billigare priset... det som saknades var nu det viktigaste.. tomten...

Likes

Comments

Från idé till handling

Det var inte helt enkelt att veta vilken väg man skulle gå för att få bollen med våra husplaner att börja rulla. Skulle vi ta kontakt med Fiskardheden först eller skulle vi kontakta banken. Hur funkar allt med banker osv.... Vi valde att till en börja sätta oss ner och undersköka hur mycket det skulle kosta oss i både tid och pengar att förverkliga denna dröm och göra allt själva. Vad allt tänkbart material skulle koasa, rita upp ett kök på ikeas hemsida. Kolla upp vad all färg (fasad och innerfärg) allt golv, kakel, klinker...ja allt, varända lite millimeter av hustet gick vi igenom men hjälp av ritningen på huset som fanns på Fiskarhedens hemsida.

Centimeter för centimeter ritade vi, planerade vi ändrade om...tänkte om rintade nytt.. skrev nytt.. ja allt som allt tog det oss nästan 2 månder totalt att rita upp huset som vi ville ha det, planera med ungerfärlig kakel/klinker, golv. Vart dörrar/fönster skulle sitta. vad badrummen skulle kosta in i den minsta fog. Kökets form/färg/fuktion.. hue många rum vi ville ha, planera för garagebygge i framtiden.

Under den tiden valde vi även att gå till olika banker för att höra oss för och jag ska villigt erkkänna att det är inte många som har erfarenhet av nybyggnation och speciellt inte en byggsatts. Handelsbanken gav oss lovord som visade sig vara en uppsjö av falska förhoppningar, om förhandsvädering och ytterligare kontakt, 1 månad senare hade vi fortfarande inte hört ett knyst - det visade sig senare att vår lilla bankkvinna inte alls tänkt höra av sig men att vi skulle få kontakt med en annan bankman på ett annat kontor - så blev det inte för vår del, vi gick vidare rätt snabbt.

Swedbank var myyyycket osäkra och oroliga kring detta bygge, kvinnans erfarenhet var noll och hon kunde inte ens se i sifforona på den kalkyl vi hade med oss vad ett kök rimligtvis skulle kosta att bygga nytt. Experten på siffror kunde helt plötsligt inte läsa dom, hon ville ha allt uppspecat in i minsta detlaj, att en märklare skulle värdera ett hus som inte fanns och som inte ens hade tomt.. Vi avvaktade

I sista led tog vi kontakt med Nordéa och dom skulle vi ha börjat med, eller så va det bra att vi väntade med dom till sist efter att ha lyckats samla på oss lite erfarehet om banker, byggkreditiv och krav... På nordea blir vi varmt bemötta av vår bankkvinna, bjudna på kaffe och choklad (vägen till mitt hjärta) för att sedan få berätta om oss själv, vår dröm och allt kring oss i princip. Där hade vi kunskapen om nybyggnation och hon vart inte alls nervös över våra planet. Hon kallade det lite speciellt och att det innebär risk för banken om huset inte blir färdig osv men att hon skulle ta detta vidare till sin chef och att de skulle förhandvärdera huset.

Nordéa har alltså stor erfarenhet av nybyggnationer - tumme upp!

Hon uppmanade oss också att ta kontakt med Fiskarhedenvillan för att se när dom eventuellt skulle kunna leverera en byggsatts. Tomtkön stod vi redan i och där hade vi också lämnat intresse för ett nytt område med 63 småhustomter som skulle släppas nu i höst.

Bollen rulla, nu var det bara att invänta dommen från banken och ringa Fiskarheden.

1000 tankar i huvudet....väntan, längta och även mycket ovisshet....


Likes

Comments

Jag överlevde 😅
7,5h utbildning följt av 9,5h natt.
Vaken i 26,5h
Sova 4,5h

Jag känner mig levande
😅
Löneförhöjning fick jag också
👏🏻

Nu ska jag snart lämna sängen, skaka rätt på mitt trötta huvud och sen ska jag hämta hem vår lilla prinsessa!

Det känns otroligt mycket bättre att jobba denna höst med huset som mål!

Likes

Comments

Veckans tuffaste dag är här..... idag ska jag tydligen på utbildning 8-16 och sen skannas även jobba min ordinarie natt 21.30-07.00
Hur man nu kan tycka att det är ett säkert kort å spela för sin personal?!

Nä vet ni vad!
Det gillas inte nån stans.

Så låt denna dag och natt gå fort, helgveckan är här så snart är jag långledig
🙏🏻

Idag ska jag lämna T på dagis och hämta henne sen ihop med L
❤️
Det kommer inte hända många ggr att hon blir lämnad av mig, speciellt inte när jag jobbar natt..

Nä usch va trött jag är
😴 dagas för ☕️

Likes

Comments

Förkylning, eller ja kanske är det inskolningen på dagis som gett mig dessa mördarbaciller som gjort att jag förlorat rösten, haft knivblad i halsen, hostat mig blå och fått mina bihålor att översvämma!
Och än är det inte över som det känns
😣

Har torrhosta halva natten så nu är jag helt slut
😑

Idag är jag ledig då det vankas utbildning imorgon. Måste försöka få lite tid att läsa på inför den och kurera mig in i det sista nu.

Tuvan måste ha vaknat på helt fel sida igår då hon ständigt la sig på mage på golvet i tårar... frustration och ja, de va inte mycket som va bra igår
😅
Idag vaknade hon tidigt.... för tidigt
😴

Idag ska jag ringa kommunen och sen tänkte jag försöka hitta en KA till vårt bygge 😊
Tjiho !

Likes

Comments

​Med Tuva-Li och dåliga grannar kom tankarna på hus rätt fort... Vår första tanke var faktiskt inte att bygga hus utan det vat nått som växte fram i takt med att vi insåg hur vi mycket vi inte ville bo i ett renovringskaos.

Husbygget blev då snabbt en dröm, bo i en billig lägenhet och behålla ett sunt familjeliv som både gynnade Tuva-Li och oss som föräldrar/par.

Klart var att L skulle gjuta plattan huset skulle stå på men att vi sen skulle köpa ett nyckelfärdigt modulhus för att få va tillsammans som familj under byggprocessen.

Vi gick nog igenom kataloger från 3 olikahusleverantörer och hittade några få hus som skulle passa oss. Vi var redan från början överrens om att vi ville bo i ett 1:pnas hus.

Eksjöhus - Anebyhus - Älvsbyhus 

Möjligheterna att få dessa hus personliga så som vi ville ha det känndes en aning begränsat. L föreslog sedan Fiskarhedenvillan som mest är känt för att sälja byggsatser till hus. Klickade hem katalogen och det tog mig 1 minut att hitta vårt hus, utan att säga nått om mitt val låter jag L bläddra i katalogen och det tog inte lång stund innan han visade bilden på huset han ville ha. Så bra var väl att vi båda fallit för samma hus!

Meeeen hur gör vi nu? Vart börjar man processen? Skulle vi välja en byggsats, köpa det "halvfärdigt" eller helt nyckelfärdigt.

Det är inte alla som har möjlighten att få bygga sitt drömhus men vi kände direkt att vi ville förverkliga den drömmen och det vart sabbt vårt mål. Vi ville köpa en byggsatts och skapa vårt hus bit för bit själva. Rita och inreda vårt kök...dessutom gav Fiksarhedenvillan oss möjlighet att både ädra ytterväggar och alla innerväggar.

L har en kunskap kring bygget som vi behöver och fram för allt möjligheten att få gå hem och göra det. Ha vårt hus som sitt jobb i ca 6 månaders tid. Jag har lovat att göra allt för att lära mig mycket kring detta men min huvudsakliga uppgift blir mer när vi hat ett tätt hus.

Steget vidare i prcessen efter att vi bestämt oss för vad vi ville ha skriver jag om näsa gång <3

Likes

Comments

Som många kanske märkt vid det här laget är vi i full fart med att planera vår kommande husbygge. Efter MYCKET ovisshet till en början har många bitar nu fallit på plats.

Efter att ha kommit ur den mest kluriga biten tänker jag både för vår del som familj och för alla andra som faktiskt undrar hur det går till och själva vill bygga hus skriva om just vår väg.

Från tanke - genom ovissheten - ton med siffror, papper, telefonsamtal, mejl, offerter, bankmöten, tomtköer... ja allt....

Vår resa hit har bjudit på många tankar och funderingar, drömmar... jag tror skallen har slagit runt 711 gånger men nu lättar det.... Nu låter vi drömmen bli verklighet!


Lilla familjen bygger hus!

Likes

Comments