Header

Hush

En döv kvinna som blir utvalt offer för en maskerad mördare i hennes avskilda hem. Den handlar väl egentligen mest om psykisk terror även om det förekommer en och annan blodig scen. En sådan där frustrerande film där man blir irriterad över offrets handlingar samtidigt som den innehåller en hel del spänning.

The Conjuring

Är man mer intresserad av parapsykologi, psykologi och existentiella frågor än blodbad hit och dit (vilket jag är) så är denna att rekommendera. Handlar om två spökjägare som hjälper familjer vars hus terroriseras av onda andar, tror till och med de är baserad på verkliga händelser. Bra handling och bra scener som får en att hoppa till lite.

Don't Breathe

Tre ungdomar bestämmer sig för att råna en blind man i hans hem men den blinda mannen visar sig vara mindre hjälplös än han verkar. Jag skulle ljuga om jag sa att jag själv inte satt och höll andan under många av filmens scener. Bra med spänning, ett måste för alla rysarfans.

The Purge

Det finns tre filmer (har inte hunnit se den senaste) men alla handlar egentligen mer eller mindre om samma sak: Ett framtida USA där all kriminalitet är tillåtet årligen i 12 timmar, inklusive mord, och gatorna förvandlas till en verklighetens halloween. Egentligen kan jag inte svara på vad det är med filmerna som jag tycker är bra, kanske att de är så pass dåliga att de på något sätt blir bra? Skrämmande men orealistiska på samma gång.

Paranormal Activity

Det här är mina all time favorite skräckisar! Här snackar vi filmer som chockar till ryckningar. Alla filmerna hör mer eller mindre ihop samtidigt som det inte är ett måste att ha sett de tidigare filmerna för att förstå någon av de senares innehåll då de alla har sin egen story. Att scenerna är filmade med skakiga handkameror gör det hela bara bättre. Skrämmande underhållande.

Likes

Comments

Halloj! Idag är jag så gott som frisk (bortsett från min krassliga lilla hosta) och jag säger bara ÄNTLIGEN. Har saknat att jobba, vill ju gosa med kidsen varje dag. Har egentligen ingenting mer att dela med mig av så jag ska återgå till att göra ingenting alls på min rast. Ha det bra. 

Likes

Comments

Lägger ju i stort sätt aldrig upp bilder jag tar med snapkameran här (inte för att jag använder den särskilt ofta) så jag tänkte för en gångs skull låta er få skåda några av de få godbitarna jag har från den. Alla bilder är dessutom från i somras och jag kan inte låta bli att längta efter den kommande sommaren när jag ser tillbaka på dessa. Sol, bad, värme, brun, fräknig, vin på uteserveringar och sen det jag kanske knappt kommer att få ta del av denna sommar och som jag kommer sakna så: ljusa sommarkvällar, det allra bästa som finns. Alltså att gå hem från krogen vid 03 i morgonsolen eller sitta på båten hela kvällen lång och se hur solen går upp igen direkt efter att den knappt har tagit sig ner. Bästa, bästa, bästa.

Likes

Comments

Hej på er! Allt bra med er? Mitt mål var att bli frisk innan måndag (idag) så att jag skulle kunna jobba men eftersom att jag har varit lite små febrig hela natten och därav även sovit ganska dåligt så fick det bli en sista vilodag hemma. Bortsett från febern under natten så börjar jag annars känna mig mycket kryare, äntligen. Ska passa på att göra bort lite ärenden som inte är särskilt ansträngande under dagen men annars är planen bara att ta det lugnt.

Likes

Comments

Selected Femme

Mitt favorit märke när det kommer till kläder för tillfället är nog Selected Femme. De har fått in så mycket snygga vårnyheter. Denna var jag och hämtade ut på posten igår och två till tröjor från det märket är även på väg hem till mig!

Likes

Comments

Från igår.

Det blev en riktig myskväll igår. Vi lagade tacos här hemma och efter det gav vi oss på en liten bubbelprovning samtidigt som vi spelade sällskapsspel!

Åkte däremot på feber under natten vilket var hemskt. Avksyr feber, ni vet den där känslan när det ilar av kyla inne i skelettet samtidigt som man ligger och svettas som en gris? Huva, vet inte vart jag ska ta vägen när det blir så. Febern har varit lite till och från under dagen och jag har mest legat och sovit i hopp om att må bättre. Snart kommer Joel hem från jobbet och då ska vi väl äta något (fast det sista jag är sugen på är mat) och se på melodifestivalen! Hoppas ni mår bättre, puss.

Likes

Comments

Ännu en underbar dag!! Såg dock att lilla Luleå för en gångs skull hade fler plusgrader än oss, otroligt. Min förkylning sitter fortfarande i så jag har varit hemma idag igen. Vila, vila, vila för att bli frisk så fort som möjligt. Har inte gjort mycket mer än att tagit mig ut till parken för att få lite friskluft och hinna njuta lite av det härliga vädret. Joels bror Anton och hans tjej Lotta är här över helgen så ikväll är nog planen att äta middag tillsammans med dem och sen kanske spela lite sällskapsspel, mys!

Likes

Comments

Yesterday's brunch @ Café Sirap.

Hej på er! Fan vad Stockholm levererade i väderväg igår. Strålande sol och flera plusgrader, det bara skrek vååår med andra ord. Dessutom har solen börjat visa sig under en bra mycket längre tid om dagarna och bara det gör mig genast mycket gladare. Det ska bli så skönt att slippa det där jädrans vintermörkret som gör en trött och eländig.

Idag däremot är vädret inte lika lovande. Jag vaknade dessutom upp med halsont och svullna körtlar kring halsen. Så himla tråkigt!! Det sista jag vill är att vara sjuk så jag förblev hemma idag. Har verkligen tappat alla mina rutiner när det kommer till sömn, mat och träning på grund av att jag varit sjuk, samtidigt så tror jag att det är en av anledningarna till att jag aldrig frisknar till helt. Det har blivit till en ond liten cirkel som måste brytas och mina matrutinerna är väl det första jag måste ändra på, dvs äta mer, oftare och nyttigare. Tur att vi har Linas matkasse resterande av denna veckan, det underlättar så mycket.

Likes

Comments

Från igår.

Hade en supermysig gårdag. Vi lagade mat och sen spelade vi sällskapsspel i vanlig ordning, både schack och frågesport.

Likes

Comments