View tracker

Citronfromage var en av de första desserterna jag lärde mig när jag började denna utbildning och jag föll för den direkt! Den är hyffsat enkel att göra och den har blivit väldigt populär här hemma. Supergod smak och en härlig konsistens!

6 portioner

Ingredienser - citronfromage:

4 st gelatinblad

2 st citroner + saft och ev. skal (smaksak)

2 st ägg

1,5 dl strösocker

3 dl vispgrädde

Ingredienser - Citrongele:

Saft från 1 citron

3 msk strösocker

1 msk florsocker

1 st gelatinblad

Citronfromage:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt ligga i 5 minuter.

2. Dela äggen och lägg äggvitan i en bunke och äggulan i en annan och häll också upp grädden i en bunke.

3. Börja med att vispa grädden, sedan vispar du äggvitorna till ett hårt skum och till sist vispar du äggulan tillsammans med sockret tills det blir vitt och poröst.

4. Tillsätt citronsaften och ev. rivet skal (smaksak) i ägg och sockerblandningen och vispa ihop.

5. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kastrull. Smält dem försiktigt på låg värme och häll sedan gelatinet i ägg- och sockerblandningen under ständig vispning. Det får inte bildas några klumpa så var noga med att vispa!

6. Vänd ner grädden försiktigt och till sist vänder du ner den vispade äggvitan med hjälp av en slickepott.

7. Fördela sedan smeten i skålar/glas och låt stå i kylen minst 1 timme. För bästa konsistens och smak låter du dem stå i kylen i flera timmar.

Citrongele:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt ligga i 5 minuter.

2. Koka upp citronsaften tillsammans med strösockret och florsockret. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs.

3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och rör om noga.

4. Häll upp i en skål och låt svalna innan du ringlar det över fromagen. Toppa med valfria bär. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker



Införskaffade dessa för någon vecka sedan när jag var i Kristianstad. Är inte riktigt en "möss-person" så det är mest mamma som använder dom, haha. Men fina och varma är dom!

Likes

Comments

View tracker




Likes

Comments

Gick i skolan bara till klockan tio, hade jätteont i magen så jag fick åka hem. Hade ändå bara en föreläsning/film om förintelsen och skulle inte orka sitta där i 2 timmar med min mensvärk, så kände att det var bättre att åka hem. Hur som helst, så var vi i köket i bara en timme (pga föreläsningen) imorse. Vi gjorde vaniljpannacotta olika tillbehör, det var kuuuul :))
Ska äta lunch nu och sedan ska jag plugga till ett prov som vi har imorgon, mindre kul...


Likes

Comments

Bortsett från den vanliga söndagsångesten så har det varit en ganska skön söndag. Sovit ut och ätit en god frukost, sen har jag spenderat större delen dagen i mitt rum och läst Pappersstäder. John Green gjorde The Fault In Our Stars så bra, så jag var tvungen att läsa denna bok som han också har skrivit. Försökte hitta den på engelska men fanns bara på svenska, men det gör inte så mycket. Jag har bara läst några kapitel, men tycker den är väldigt bra än så länge. Har precis ätit middag och nu tönkte jag tända några ljus och fortsätta läsa. Hoppas ni haft en bra helg och söndag!

Likes

Comments

Jeans - Lager 157​

Likes

Comments


Likes

Comments