Header

Imorgon är det hans 23 årsdag, så jag överraskade honom med en övernattning i ett av Australiens guldkorn. Maleny. Vi var ju där för två veckor sedan också och efter det blev vi fast. Vet inte vad australiensare har för åsikt om denna plats dock, men vi älskar det och enligt mig är denna plats guldvärd. Så oturistigt och äkta på något vis. Lugn, tystnad och natur. Skallen mår ju så bra av det.

Han ovetandes om vart vi skulle hyrde vi oss en bil och började dagen med ett dopp i havet + lunch i Noosa. Vi spenderade sedan kvällen och natten i det lilla hus jag hyrt omringade av natur och Malenys lugn. Vi kommer förmodligen inte hinna åka dit igen innan vi lämnar Australien, ändå spännande att se när jag kommer få njuta av denna plats nästa gång igen.

  • Resa

Likes

Comments

Så lilla jag har nu lämnat partyhostlett för två veckor i Queen size bed och havsutsikt. En dag ska detta vara min vardag, inget snack om saken!

Min vistelse här i Gold Coast börjar nu närma sig ett slut för om två veckor är det dags för nya äventyr på Australiens östkust. Det gör ont i hjärtat att lämna, på riktigt. Jag får påminna mig själv om och om igen att jag är på resande fot. Men kan inte låta bli att kära ner mig i platser jag tycker om. Gold Coast kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, då det blev det första stället långt hemifrån som jag kallat för hemma.

Jag kommer nu njuta djupt och mycket mina sista två veckor innan det är dags för ett hejdå, eller jag hoppas ju mer på ett vi ses snart.

  • Resa

Likes

Comments

/Bättre kollegor går inte att hitta
/Impossible to found better co workers

/Hittade en julgran i Burleigh?
/Found a Christmas tree in Burleigh?

/Hittade två svennebananer. Låter bilden tala för sig själv!
/Found two swedes. Picnic on the way to the club, no words needed!

Tre random vardagliga bilder mer eller mindre. Inte ofta ni får ta del av min så kallade vardag, så kände att det var dags för ett sånt inlägg nu.

Så vad händer i mitt liv? Fått utslag över hela kroppen på grund av någon sjögrej som är typisk denna tid på året, blodiga fötter på grund av att jag kliar sönder mina tusen myggbett, blir lite smått surig varje kväll för köket stänger så tidigt som nio, har ibland inte tid för att tvätta så mina trosor tar slut, äter inte speciellt mycket kött längre, sover för tillfället i en fuktig våningssäng & har börjat med yoga. Haha vilken galen sammanfattning men är väl lite så det ser ut nu för tillfället skulle man kunna säga.

Om nästa inlägg blir om någon drömmig upplevelse eller nya utslag visar sig. Ha det fin fint så länge! Ciao

  • Resa

Likes

Comments

Jag tog en torsdag ledig och vi hyrde oss ett litet hus 1 timme utanför Noosa. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men hörrni vilket fantastiskt ställe. Jag slutar aldrig fascineras av naturen här i Australien. Blir som barn på nytt varje gång jag ser något vackert..

Ingen täckning, en toalett utan väggar, en dusch under trädtopparna, en riktig säng, fint sällskap. Vad mer kan man begära? Denna upplevelse kommer jag leva på länge.

-
I took a Thursday off and we rented a small house 1 hour from Noosa. I didn't knew what to expect, but wow. Just wow. The nature here in Australia never stops fascinating me..

No internet, a bathroom without walls, a shower under the tree tops, a real bed and some great company. You even need more in life? For sure I will remember this day.

  • Resa

Likes

Comments

Men hej på er! Jajamen, jag är fortfarande vid liv. Gårdagen var så bra, så himla bra. Klockan stog ställd på tidigt, vi slängde in brädan i hyrbilen och drog iväg. På grund av alldeles för mycket vind användes aldrig brädan, men det såg ju i alla fall ut som vi levde det typiska Oz livet.

4 olika platser hann vi besöka, så ni kan ju gissa om jag var tokslut på kvällen.. första stoppet var Ceedar Creek Falls. Tre gånger har jag nu varit där, men jag blir lika fascinerad av naturen varje gång.

Vi gled sedan vidare till Currumbin där vinden inte var nådig, ett stopp i Coolongatta för en aqai bowl till lunch och avslutade dagen med ett snabbt stopp i vackra Burleigh.

Livet är bra fint, men nu skriker kroppen efter att få röra på sig igen. Om en månad är det dags för mig att lämna det som varit mitt hem i 3 månader. Blandade känslor, men det känns mest bra. Längtar.

Likes

Comments

Min så kallade "semester" är nu över och vilka underbart obeskrivliga dagar vi haft jag och Lejla! Att jag här på andra sidan jorden hittade min soulmate är ju bara för fantastiskt. Är ni redo för slutspurten av vårt äventyr?

-
My "vacation" is over and I can't even describe how grateful I am over these amazing days I spent with Lejla. I found my soulmate on the other side of the earth.

Fredag morgon flög vi ner till Lejlas Sydney. Då det var 4 månader sedan sist jag var där så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men oj vilken positiv överraskning.

Morgonen därpå var det dags för det vi taggat mest för, yacht partyt i Sydney harbour! Denna bild knäpptes i början och efter det hade vi fullt upp med att försöka hantera hur lyckliga vi var just då. En upplevelse jag aldrig kommer glömma!

-
Friday morning we flew down to Lejlas Sydney. 4 months has past since the last time I was in Sydney, so I kind of didn't knew what to expect. But wow what a positive surprise.


The next morning it was time for thing we've been most exited about, the yacht-party in Sydney harbour! We took this pic in the beginning, and after that we were 100 % focused on enjoying life. I will never forget this day!

Jag säger bara MAT. Vi har ätit så fruktansvärt gött dessa dagar så jag vet inte hur det kommer gå med pasta pesto framöver..
Bondi kryllar av hälsoställen och jag hade gärna velat prova alla. Tiden fanns dock inte, men jag kommer tillbaka någon dag Bondi!

-
FOOD. We have been eaten such amazing food these days so I have no idea if it's even possible to go back to pasta pesto..
Bondi has the best supply of healthy food places. I wanted to try all of them but I didn't have enough time, but I'll be back for you Bondi!

Den galnaste matupplevelsen måste nog ändå vart frukosten på Bondi Wholefoods. Det var ju så vackert så vi knappt ville röra frukosten. Dom veganska och glutenfria pannkakorna var 10/10. Dock så var min chiapudding inget vidare då dom hade fått för sig att toppa den med mint.

-
On Lejlas birthday we decided to eat breakfast at this healthy place called Bondi Wholefoods. The food looked like art, so I almost felt bad when I started to destroy it.. The vegan and gluten-free pancakes was amazing. Sadly my chia pudding wasn't that good tho. But at least it looked good on pics. Haha

Jag är nu tillbaka i "vardagen" i Gold Coast. Och ja det känns ju lite småsurt om jag ska vara ärlig. Men om en månad är det dags att röra på sig igen, LÄNGTAR.

-
I am back in Gold Coast at it feels a little sad actually. One month, and then it's time to explore new places again. CAN'T WAIT.

  • Resa

Likes

Comments