Header
View tracker

Min så kallade "semester" är nu över och vilka underbart obeskrivliga dagar vi haft jag och Lejla! Att jag här på andra sidan jorden hittade min soulmate är ju bara för fantastiskt. Är ni redo för slutspurten av vårt äventyr?

-
My "vacation" is over and I can't even describe how grateful I am over these amazing days I spent with Lejla. I found my soulmate on the other side of the earth.

Fredag morgon flög vi ner till Lejlas Sydney. Då det var 4 månader sedan sist jag var där så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men oj vilken positiv överraskning.

Morgonen därpå var det dags för det vi taggat mest för, yacht partyt i Sydney harbour! Denna bild knäpptes i början och efter det hade vi fullt upp med att försöka hantera hur lyckliga vi var just då. En upplevelse jag aldrig kommer glömma!

-
Friday morning we flew down to Lejlas Sydney. 4 months has past since the last time I was in Sydney, so I kind of didn't knew what to expect. But wow what a positive surprise.


The next morning it was time for thing we've been most exited about, the yacht-party in Sydney harbour! We took this pic in the beginning, and after that we were 100 % focused on enjoying life. I will never forget this day!

Jag säger bara MAT. Vi har ätit så fruktansvärt gött dessa dagar så jag vet inte hur det kommer gå med pasta pesto framöver..
Bondi kryllar av hälsoställen och jag hade gärna velat prova alla. Tiden fanns dock inte, men jag kommer tillbaka någon dag Bondi!

-
FOOD. We have been eaten such amazing food these days so I have no idea if it's even possible to go back to pasta pesto..
Bondi has the best supply of healthy food places. I wanted to try all of them but I didn't have enough time, but I'll be back for you Bondi!

Den galnaste matupplevelsen måste nog ändå vart frukosten på Bondi Wholefoods. Det var ju så vackert så vi knappt ville röra frukosten. Dom veganska och glutenfria pannkakorna var 10/10. Dock så var min chiapudding inget vidare då dom hade fått för sig att toppa den med mint.

-
On Lejlas birthday we decided to eat breakfast at this healthy place called Bondi Wholefoods. The food looked like art, so I almost felt bad when I started to destroy it.. The vegan and gluten-free pancakes was amazing. Sadly my chia pudding wasn't that good tho. But at least it looked good on pics. Haha

Jag är nu tillbaka i "vardagen" i Gold Coast. Och ja det känns ju lite småsurt om jag ska vara ärlig. Men om en månad är det dags att röra på sig igen, LÄNGTAR.

-
I am back in Gold Coast at it feels a little sad actually. One month, and then it's time to explore new places again. CAN'T WAIT.

  • Resa

Likes

Comments

Dom senaste 4 dagarna har jag levt i en dröm. Måste nypa mig själv i armen ibland för att få reda på om allt detta verkligen händer på riktigt.

Den 9e January landade Lejla hos mig i Gold Coast och sedan dess har vi inte legat på latsidan. Tro mig! Här kommer våra 4 dagar i bild och text, förbered för att bli avundsjuka.
-
During the past few days I have been living in a dream. Sometimes I have a hard time to believe that this is for real. The 9th of January Lejla arrived to Gold Coast. And since then we have been living my definition of dream life! I will now show you our four days in text and pics. U ready for this?

Så vi började vår första heldag med en en brunch på The Coffe Club och det blev betyg 10/10. En halloumi toast och en passionsfrukt smoothie till det. MUMS!

-
We started our first day with a brunch at The Coffe Club, and it was totally a 10/10!

Vädret levererade verkligen den dagen, så goa och mätta tog vi oss sedan ner till stranden några meter bort för några soltimmar.

-
The weather was amazing that day, so after the lovely brunch we went to the beach for a few hours in the sun.

Morgonen därpå fick vi ett samtal om att vår bil som vi hyrt nu stog utanför lägenheten. Det var nu dags för äventyr i Byron Bay och övernattning i bil. Utan några alls egentliga förberedelser gled vi in i Byron och fick syn på en camping. Parkering fanns och äventyrat var räddat! För att göra en lång historia kort var turen 100 % på vår sida under detta äventyr.

-
The day after we received a call that our car was ready to go. It was time for some adventure in Byron Bay.

Haha om man säger såhär. Om ni där hemma skulle träffa på mig nu skulle ni förmodligen inte känna igen mig. Jag som alltid varit ett planerings och kontrollfreak har nu släppt det helt, vilket dock resulterade i att jag glömde det viktigaste. Bikini???? Som tur var så hade Lejla med sig denna Billlabong dröm som jag kunde låna.
-
I have always been a control freak, but since I arrived to Australia I have been totally the opposite. Which resulted in that I forgot the most important thing you need when you go to Byron, bikini???? But this time I was lucky because Lejla brought this Billabong dream I could borrow during our stay.

Vi är nu inne på torsdag morgon. Vi vaknade tidigt av solen brännandes i ansiktet och 7.50 blev vi upphämtade av en minibuss som tog oss till Brunnswick. Det var nu dags för kayaking. I spöregn paddlade vi runt i vacker natur i 2 timmar. Kanske hade upplevelsen vart annorlunda i solsken, men det störde inte oss så mycket. Vi bara älskade att leva!

Trötta men envisa avslutade vi vår vistelse i Byron för denna gång med en prommis upp till Cape Byron Lighthouse. Jag låter bilderna tala för sig själv!

-
We are now on Thursday morning. We woke up early by the sunrise, and it was time for some kayaking. It was raining a lot during our 2 hours on the river.. but hey we were just grateful to be on the other side of the earth!

Vårt äventyr fortsätter och i skrivandes stund sitter vi på flyget påväg "hem" till Lejla, Sydney! 6 dagar med späckat schema väntar nu på oss. Fortsätter att vara hög på livet ett tag till, och svar ja. Jag mår bra, jättebra!

-
Our adventure continues and at this moment we are on our way to Sydney! I am happy, so damn happy!

Likes

Comments

/Sunrise 5.14 am from our balcony

/My New Years view

Men hej mina kära! Jag skrattar åt mig själv och min kassa uppdatering här på bloggen. Kan nog härmed få priset som världens sämsta bloggare, men nu är jag här. Tänker inte säga att jag är "tillbaka" för om jag känner mig själv rätt kommer det inte hålla för fem öre.

SÅ vad har hänt senaste tiden här hos mig på andra sidan jorden? MYCKET. December bestod av endast tre lediga dagar. Vi hyrde oss en bil och åkte till IKEA för att inhandla ett så kallat svenskt julbord och jag kunde ju givetvis inte motstå lösgodiset. Jobbade till 22.00 på nyårsafton och mitt uppe i allt glider chefen in med en pizza och bärs till mig och kollegan (gissa om kunderna kikade snett). Jag skålade in det nya året med två nyfunna vänner på en balkong med fantastisk utsikt och välkomnade år 2017 på ett dansgolv.

Jag har nu 9 dagars ledighet framför mig som ska spenderas med min härliga, nyfunne vän Lejla. Som jag längtat!

Avrundar här och uppdaterar er när detta lilla äventyr är över.

Likes

Comments

/My lovely coworkers

Här har ni dom, tyvärr inte alla men dom flesta. Mina älskade kollegor! Vem snubben är i svart tischa på översta bilden är ytterst oklart dock, but hey välkommen till gänget antar jag. Det kommer göra fruktansvärt ont i hjärtat att till slut lämna, men ibland måste jag påminna mig själv om att jag faktiskt är på resande fot.

Imorgon är jag ledig. Helt otroligt då det definitivt inte kommer vara många lediga dagar i december. Julkänslan är nere på noll här borta, men igår bestämde jag mig faktiskt för att göra lite julfint här hemma i lägenheten. En liten julgran av papper hänger nu i fönstret och rött glitter pryder vår gardinstång.. haha bättre än inget.

Tills vi hörs nästa gång, ta hand om er!

  • Resa

Likes

Comments

/ Two of my wonderful German lads

Detta inlägg kommer vara personligt. Rent ut sagt en bomb av känslor som kommer sprängas i text. För alla kommer det inte passa att läsa just nu, då är det okej att du lämnar. Annars är du mer än välkommen att stanna kvar här med mig en stund till.

Sedan första dagen jag och Henrik anlände till Australien har min kropp fyllts med en sak. Glädje. Och den fortsätter att växa även fast jag trodde att det var omöjligt. Landet i sig har hittills visat mig många fina sidor och jag stortrivs. Men glädjen grundar sig nog mycket i att vara på resande fot i huvudtaget för min del.

Jag har länge känt att jag befunnit mig på fel plats. Jag har mått bra och i andra stunder väldigt dåligt. Jag har alltid varit den hungriga som vill se och ha mer. Många gånger har jag kommit på mig själv att tänka: "är det här allt?" Jag kan nu äntligen besvara den frågan, och nej. Det var absolut inte allt.

Imorgon har jag varit på resande fot i 3 månader. Som tiden rinner iväg, men som tur är så har vi många dagar kvar. Det lugnar mig en aning. Jag har alltid varit dålig på att leva i nuet. Det är svårt då framtiden tycks vara så pass viktig, men jag blir bättre och bättre på det.

Jag har inte bråttom någonstans längre. Jag hade, men inte längre. Jag tänker leva med människor och på platser där min kropp ständigt kommer vara fylld med denna känsla jag bär på just nu.

Ibland kan det vara fruktansvärt jobbigt när man inser saker och ting. Vissa saker blir man ledsen av att känna för att det mer eller mindre nästan känns förbjudet. För att det går emot så mycket. Men för första gången känner jag nu att jag hamnat rätt. Att jag hör hemma någonstans. Att jag med hundra procent ärlighet kan säga att jag mår jättebra i både huvud och kropp. Det är alltid simpelt att säga att man mår bra. Det är liksom enklare så. Men nu kan jag äntligen säga att jag mår bra och jag menar det faktiskt!


Likes

Comments

View tracker

/The view from our balcony

Godförmiddag i svealand! För om jag räknat rätt på timmarna så är det förmiddag hemma(?)

Himlen är så vacker här hos oss just nu. Två helt olika vyer beroende på vilken sida man kikar ifrån balkongen. Gud vad jag kommer sakna denna balkong, it's just perfect!

Vi är nu inne i december månad. Galet vad tiden bara flyger iväg! Då jag nu sagt till min chef att jag kan jobba häcken av mig hela december så kommer förmodligen december inte vara så en sån händelserik månad för min del. Peppa jobb på jul och nyår.. men det är nu dags för mig att skrapa ihop det sista innan jag och Henrik ska börja röra på oss igen.

Gold Coast har snabbt blivit mitt "hemma". Jag stortrivs och jag är definitivt inte klar med detta härliga ställe.

  • Resa

Likes

Comments