Header

Hejsan hejsan!

Vi har nu alltså gått in i den perioden på året här uppe då vi inte kommer se vår älskade sol under en månads tid. Då jag seriöst har världens mest känsliga kropp när det kommer till alltifrån mat och klimat så är jag aningens livrädd.. men vi får se hur det går. Möjligt att jag inte kommer känna skillnad och då är det ju dumt att ta ut förlusten i förskott. Haha

Denna lediga söndag började med en mysig fika med Alexis, Frida och Hanna. Eftermiddagen spenderades på ett par längskidor ute i spåret med Frida och Hanna. Förjävla jobbigt var det men 5km kunde jag i alla fall bocka av.

Det blir en tidig kväll för min del då vi imorgon går in på introduktionsvecka nr2. Ska bli himla spännande!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni?

Efter en intensiv introduktionsvecka nådde vi äntligen ledig helg. Jag och Frida (nyfunnen vän och kollega <3) bestämde oss för att göra det bästa av dagen och hakade på en skotertur.

Över det vita snöhavet tog vi oss fram på våra skotrar. Det är så vackert här. De snötäckta trädtopparna och den harmoniska tystnaden när du är mitt i ingenmansland. Det är speciellt och en upplevelse jag hoppas alla får vara med om minst en gång i livet.

På måndag fortsätter vi med introduktion och den 15e december kör vi igång på riktigt. Pirrigt..

Likes

Comments

Där satt vi. Runt elden på renskriv och med en skiva falukorv på grillpinnarna.

Imorgon börjar jag med min introduktion, äntligen!

Likes

Comments

Men hej på er! Första blogginlägget här uppifrån norr. Jag är exalterad, spänd och nervös men jag tror att detta kommer bli så bra. Jag börjar med introduktion på måndag och Alexis börjar redan imorgon. Med noll erfarenhet sedan tidigare om livet i kyla känner jag mig en aningen vilsen. Men det är därför jag är så glad över att vara här, för att lära.

Idag hade vi turen att få ta oss ut med snöskoter för första gången, guidade av vår kära vän Kristin. Jag är så glad över att ha henne här i några veckor innan hon drar vidare på hennes nästa äventyr. Vi hade inte kunnat fått en bättre start på vår vintersäsong för alltså wow. Ni ser ju..

Likes

Comments

Vilka underbara och fartfyllda dagar vi haft jag och Alexis. Tacksam för allt nytt jag fått se och tacksam för att han är min. Då vi hade turen att få låna Alexis kusins lägenhet under vår vistelse här i Paris så fick vi ett litet smakprov på hur det faktiskt är att bo här. Sån himla lyx!

Efter att förmodligen ha suttit på alla tunnelbanans olika linjer, turistat i massor och upplevt staden dag som natt känner jag mig överrumplad. Jag är ingen storstadstjej. För mig blir det för mycket ibland. För stressigt och för tröttsamt i längden. Kanske är det en vanesak?

Men en sak är säker, och det är att Paris är staden då det vackra aldrig tar slut.

Likes

Comments

Hej på er! Jag gled runt på sociala medier i min vanliga ordning och stötte på en travel tag. Och hur fruktansvärt passande var inte det? För tillfället väljer jag att använda denna lilla blogg endast som en resedagbok. Om den kommer återgå till en vardaglig blogg i framtiden återstår att se.

VI KÖR!

1. Vilken är den varmaste/kallaste resan du gjort?
- Den varmaste är min senaste långresa på 9 månader i Australien och Asien. Tyvärr inget minne av en siffra på den varmaste temperaturen..

- Jag har nog egentligen inte gjort någon resa till kallare klimat som har WOW effekt. Det enda jag kan komma på för stunden är några svängar till fjällen med familj och släkt när jag var yngre. Temperatur = mellanmjölk svensk vinter?

2. Hur länge varade din längsta resa?
- Under 9 månaders tid.

3. Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja besöka staden du bor i?
- Haha att tänka om och lägga pengarna på en annan stad.

4. Favoritland att resa i?
- Jag har ju endast rest i Australien en gång, men jag skulle mer än gärna göra det om och om igen.

5. Vad är den turistigaste platsen du varit på?
- Fruktansvärt svår fråga faktiskt men antingen El Nido/Filippinerna, Hoi An/Vietnam eller Kuta/Bali.

6. Har du några måsten i din resväska?
- Extra linser. Utan dom är jag 99% blind och det skulle därför bli fullkomligt kaos om jag av någon anledning skulle behöva överleva utan.

7. Dina fyra bästa resbilder?

8. Vart skulle du vilja resa precis just nu?
- Australien.

9. Vilken är din sämsta resa du gjort?
- För mig är alla resor speciella och jag är evigt tacksam för allt fint jag får uppleva. Men om jag ska vara en aning negativ så var min och Alexis resa över dagen till Oslo riktigt illa. Kom ihåg att läsa på om företag som ni ska på intervju hos så ni inte åker förjävla långt i onödan, hehe.

10.
Ett land du absolut inte vill åka till?
- Det är inte många länder jag inte vill åka till. Skulle mer än gärna besöka allihopa på vår planet, men dock så finns det ett land som inte lockar mig ett dugg. TRUMVIRVEL.. Thailand. Haha ja tro det eller ej.

Likes

Comments