Header

​Såhär ser följande vecka ut:

​Måndag:​ Skola 08.05-15.10, helt okej dag. Lite halvsega lektioner men inte värsta dagen. Har inget planerat efter skolan mer än att jag ska plugga.

​Tisdag:​ Skola 08.05-15.10, samma tider som igår. Dessvärre en mängd segare lektioner. Samma som igår, efter skolan har jag inget planerat mer än att jag ska plugga.

​Onsdag:​ Skola 08.05-14.20, helt okej dag. Endast fyra lektioner och en håltimme efter första. Dock är alla lektioner tråkiga, ganska tidig dag. Efter skolan ska jag rida. Dressyrtrim, som även blir mitt och Prescotts sista på en månad ungefär. 

​Torsdag:​ Skola 08.05-14.55, seg dag.tråkiga lektioner utom den första som är idrott. Har ett hemkunskapsprov, usch. Som igår ska jag även ut och rida. Hoppträning står på schemat, ska bli kul och se vad vi hittar på. Även detta blir sista hoppträningen på ungefär en månad. 

​Fredag:​ Skola 09.10-14.15, min tidigaste dag! Börjar med sovmorgon följt av tyska, avslutar med svenska. Ganska tråkig och seg dag, endast 35 minuter lunch, segt. Efter skolan har jag inga planer. MEN.. det är ju trots allt lov!! Äntligen, som jag väntat.

Helgen är än så länge oplanerad och det lär den förbli, samma gäller lovet. Har inga som helst planer och det lär inte ändras.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Denna helg har verkligen sugit. Haft världens sämsta känsla varje minut som gått och inte fått något gjort. Skulle egentligen pluggat sönder men har väl kanske pluggat 10 minuter max, och det var idag. Ska titta på youtube nu ett tag och förhoppningsvis få mina tankar på annat. Behöver verkligen det, är trött på att ständigt gå runt med dålig känsla konstant. Har iallafall haft ett pepptalk med Ella för nån halvtimme sen, kändes skönt att rensa tankarna med någon vettig människa. Menar inte att mina andra vänner inte är vettiga bara att jag pratar knappt med någon annan förutom Ella, och angående detta problem kan jag inte prata med min familj. Alla mina vänner är helt fantastiska, finns alltid där.

Som ni kanske märker blir bloggen lidande av min situation, men känner att jag måste prioritera allt annat först. men ska försöka få ordning på det mesta, eller det som tar mest död på mig kommer bli skitjobbigt denna vecka men veckan efter kommer förhoppningsvis en början på en förändring ske. Men jag kan inte vara säker. Ska försöka fixa några tidsinställda inför veckan för kommer antagligen inte vara aktiv under veckan, så förbereder.

Igår var vi iväg och käka på nåt asiatiskt ställe här i nynäs, ätit där flera gånger och tröttnar inte. Det är en buffe med massa olika rätter. Supergott! Sen körde pappa hem mig och åkte tillbaka till Åsa. Själv satt jag med datorn till 22 och tittade på en beck film, Vägs ende. Föredrar beck filmerna med Mikael Persbrandt, han är världsbäst.

Nu ska jag försöka ta tag i livet, med andra ord få huvudet på andra tankar och sedan plugga (!!)

Likes

Comments

Hejsan! Det har varit lite knixigt de senaste dagarna därav ingen uppdatering.Men nu tror jag att jag är fit for fight. Skolan har flutit på, det har (och är) väldigt mycket i skolan, precis som min mentor sa till oss tidigare. Så i helgen ska jag ägna mig åt att plugga. Nästa vecka väntas tre prov, två matteprov och ett hemkunskapsprov, sen har jag en matteläxa som ska in på måndag (det är egentligen 3 stycken men går som en) och ett tyska förhör på tisdag. Nog pratat om skolan, vidare till roligare grejer. Red i onsdags och igår, onsdagens pass tänkte jag inte skriva om men gårdagens. Det var riktigt bra och Prescott var verkligen superfin. Dessutom var det vår 1-årsdag igår! Tiden går så fort.

Idag då, fredag och ingen skola. Eller skola och skola, är inte på skolan utan vi ska med klassen till gymnasiemässan! Vi åker med 8.19 tåget så jag och min kompis tar 8.06 bussen hemifrån. Är hemma till 13.30 i eftermiddag. När jag kommer hem ska jag inte göra någonting. Har en känsla att denna dag kommer bli tråkig. Dock är jag extremt glad att jag "slipper" skolan. Men bara 1 (!!) vecka kvar sen är det loooooooov! Har inget inplanerat mer än att jag ska till tandläkaren på måndagen klockan 8.45 vilket innebär att jag måste åka från Nynäs 7.50 tåget...

Har inte så mycket mer att säga, händer somsagt inget idag mer än mässan. Ha en amazing dag!

​1 år med denna underbara fantastiska ponny! <33

Likes

Comments

Tre dagar sedan jag skrev. I söndags hade jag verkligen inte orken, försökte skriva ett inlägg men hade sådana magsmärtor att jag gav upp och somnade istället, Senare på eftermiddagen var vi iväg och tittade på lite hästar. Åt middag hos Åsa och sen körde pappa hem mig. Inget intressant. Igår var det skola, seg dag. Missade första lektionen då jag va iväg på ett "hemligt" möte, mycket tankar angående det. När jag kom hem från skolan sen gjorde jag inget speciellt, tittade tv och youtube och sen hämtade pappa mig så åkte vi och åt hos Åsa. Sov kvar där och idag har det inte hänt något. Eller jo det har de, men inget jag vill gå in på. Gäller skolan, men det löste sig så är på lite bättre humör iallafall. Även ikväll åt vi hos Åsa och nu har jag varit hemma i drygt en timme. Ska snart lägga mig i sängen och titta på tv. Ska försöka sova tidigt ikväll. Runt 22, har förlorat så mycket sömn de senaste dagarna. Dags att ta igen den! Men med de orden sagda säger jag godnatt till bloggen nu

Likes

Comments

Något som rör sig väldigt mycket i mitt huvud är "hur vill jag göra med ridningen och hästarna?" Jag har ridit sedan jag var 4år och har sedan dess alltid velat ha en egen häst. Behöver inte dra upp allt ifrån 4-åriga lilla jag. Det är klart man växer ifrån sina intressen, inte alla men några. Jag har ständigt gått runt och sagt att jag ska gå hästgymnasium och jag kommer alltid rida osv osv. Trots att nästan alla i min familj och släkt "du kommer växa ifrån det, vänta bara" har jag alltid fastsatt att nej, jag ska hålla på med hästar livet ut. Något som jag faktiskt tyvärr börjar tvivla på. Jag har ridit på ridskola hela livet, aldrig haft medryttarhäst, foderponny osv. När jag då började rida Prescott förra hösten började jag fundera. Är det verkligen det här jag vill? Jag fortsatte rida på ridskolan hösten ut, men började känna att jag vill bara rida Prescott. Men jag stannade kvar en termin till, slutade till sommaren och det nog ett av det bästa valen jag gjort. Prescott har jag inte riktigt haft planer att sluta med förrns i somras. Jag började verkligen tvivla på om jag skulle fortsätta men bestämde, jag kör denna höst också iallafall. Ångrar mig inte en sekund.

Men tankarna har fortsatt gnaga i mitt huvud. "Nu känns allt så bra, vi kommer längre och längre. Jag kan inte sluta nu. Prescott får mig att må bra", är några av saker jag ständigt säger till mig själv. Men samtidigt har jag knappt någon motivation eller ork. Efter varje ridpass tänker jag vad jag skulle gjort istället och att jag kunde gjort allt mycket bättre. Jag vet att det kan ha att göra med mitt övriga mående och då känns det som "är det verkligen värt att sluta bara för att jag inte mår så bra?" Det blir så mycket frågor hela tiden och det känns som jag kommer göra fel beslut.

Iallafall, jag vill verkligen fortsätta rida. Men nu ska jag "snart" söka gymnasium (mer om det kommer) och ska jag kunna fortsätta rida Prescott känns det som jag borde välja närmsta gymnasium, vilket är Nynäshamns. Men jag vill inte gå där. Jag tänker mig in mer mot Stockholm, men då försvinner Prescott.. Då känns det som jag kommer ångra mig och sakna det. Samtidigt finns det fler möjligheter. Det finns andra stall, det finns massor av ridskolor. Så hur ska jag göra då? Som det ser ut nu ska jag ta vara på tiden, jag fortsätter med Prescott och så får framtiden avgöra.

Som sagt har gymnasievalet en ganska stor betydelse hur jag vill göra med ridningen. Mer om det kommer på tisdag!

Likes

Comments

Slänger in ett litet snabbinlägg. Jag skulle vilja ändra min design, eller snarare bloggheader. Men jag är verkligen inte bra på sånna grejer, därför letar jag nu efter någon som skulle vilja hjälpa mig med det. Ser helst att det är gratis, men kan tänka mig betala. Om du känner att du kan och vill hjälpa mig, mejla mig på josefink914@gmail.com

Tack på förhand!!

Likes

Comments

Onsdag:

Hade inga idéer om vad jag skulle göra så jag bestämde mig för att köra lite konditionsträning. Det var länge sedan sist och Prescott tycker faktiskt det är kul, trots att det är jobbigt. Det har dock varit lite halvdåligt väder och jag hade ingen jacka med mig så jag struntade i ranchen och körde i ridhuset istället. Det funkar lika bra, bara att man kör fler varv helt enkelt. Detta var då alltså ett väldigt kravlöst pass. Travade fram på volter och spåret, tempoväxlingar för att se så han var med på noterna. Han lyssnade väldigt för engångsskull.. Likadant i båda varven. Sen fick han pusta lite typ 1&1/2 varv vardera. Sen tog vi galoppen. Rullade ca 4-5 varv i båda galopperna. Skrittpaus ungefär 2-3 minuter. Sen galopp igen. Samma sak 4-5 varv i båda galopperna. Detta motsvarar ungefär lika mycket som vi brukar köra på ranchen, den är ju mycket större än ridhuset så. Efter fick han pusta igen och sedan gjorde jag lite skrittjobb. Travade av honom och sen var det klart. Supernöjd och Prescott skötte sig superbra! Stor guldstjärna till honom!

Torsdag:

Hoppning på schemat, banhoppning. Det brukar gå lite sådär gällande banhoppning så hade inga förhoppningar om att det skulle gå värst bra. Plus att vi har inte hopptränat på väldigt länge. Missat 2 träningar av olika skäl men nu var det äntligen dags. Och det gick awesome! Han kändes pigg och alert redan när vi red fram så det kändes bra. Vi red fram självständigt. Tänkte mycket på att han skulle svara både fram och tillbaka och det gjorde han. Hoppade fram på kryss och lågt räcke. Sen hade vi en linje med räcke- räcke Sex språng mellan och han tog det bra. Prescott kan lätt bli att det blir ett för mycket och då kommer han så nära oså blir det ett konstigt språng eller så tar han stora språng så det blir ett för lite. Men nu satt det verkligen. Vi rullade på sex språng alla gånger, vilket kändes superbra. Tror vi hoppade linjen 5 gånger, räcket och krysset typ 4 gånger var. Sen körde vi bana, tre gånger och vi höjde inför varje gång. Första gången var runt 60cm, allt kändes bra. Kände att jag kunde reglera bra utan att det blir fel. Banan var räcke-räcke långsidan K,E, H och sen snett igenom M-K hade vi ett kryss (senare ett räcke) och snett igenom F-H ett kryss (senare räcke) och vid B ett räcke. Målet med lektionen var inte höjder utan att det skulle stämma, vilket jag tycker är viktigare än att bara träna höjder. Sista sprången blev runt 70-75cm. Alla språng var bra och hoppningen börjar komma på plats nu, så snart kan vi ta lite mer högre. Men jag tycker det känns bättre om man tar det lugnt och inte bara satsar för att komma högre och högre utan att allt faktiskt funkar.

Jag är supernöjd med veckans två ridpass. Nästa vecka blir det eventuellt en uteritt och på torsdag är det dressyrträning!

​Min stjärna <3

Likes

Comments

Lördag. Väntat på denna dag. Inte för jag ska göra något mer än att bara ligga i sängen och titta på youtube och filmer. Men det är skönt att bara göra ingenting. Igår när jag kom hem efter middagen var jag så otroligt trött så jag gick och la mig i sängen direkt, därav ingen uppdatering.Tänkte skriva två "tankar" inlägg, ett om hur jag tänker angående ridningen och sen ett kring mitt gymnasieval (de kommer ut olika dagar så det inte blir två samma dag). Men först ska jag skriva om ridpassen från veckan, skriver de ihop i ett och samma inlägg istället för två enskilda. Så det jag har planerat idag är att skriva de tre inläggen så jag har de färdiga och sen ska jag göra klart matten. Eventuellt åker jag till Åsa en sväng någon gång under dagen, vi får se. Annars ska jag bara slappa. Vad händer hos er? Mer än såhär har jag inte att skriva för tillfället. Ha en bra dag!

Likes

Comments

Äntligen fredag! Veckan har gått väldigt fort känns det som, fortsätter det såhär så är det snart lov. I tisdags hade vi tydligen orienteringsdag, vi hade eftermiddag så slutade vid 14. Stukade foten x antal gånger men annars gick det väldigt bra. Annars har veckan sett vanlig ut., med andra ord sega dagar. Igår på idrotten körde vi innebandy, tjejer mot tjejer och killar mot killar. Det ledde till att vi var 3 i varje lag för vi är typ 12 personer i klassen haha. Vårat lag var iallafall väldigt bra. Blev 9-3 och jag gjorde hela 4 mål, blev själv lite impressed.

Idag då, inget speciellt. Började med sovmorgon, första lektionen tyska. Skojar inte ens 0,1% när jag säger att tyska är skittråkigt. Segt att börja med det. Efter det hade jag no, ett möte och sen matte och sist svenska. Vi gör ingenting intressant eller roligt på lektionerna, allt är bara tråkigt. Slutade vid 14.10 hela 5 minuter tidigare för vår mentor (svenska lärare) släppte oss, så jag och min kompis hann med 14.15 bussen. Har varit hemma sen ungefär halv 3, suttit en stund vid datorn nu och ska gå och sätta mig och göra matteläxa. Usch. Men jag tänkte att om jag gör den nu så har jag hela helgen fri från plugg sen, den ska nämligen in på måndag. Pappa kommer nog hem vid 17 och strax efter det kommer Åsa och Joel och hämtar oss och sen ska vi ut och käka. Mysigt. Inte på humör för det egentligen men aja. När vi kommer tillbaka ikväll sen ska jag fixa två ridpass inlägg, för nu har jag äntligen ridit igen! Två veckor utan ridning. I onsdags red jag ett konditionspass och igår var det hoppning på schemat. Mer om der senare. Ha det bra tillsvidare

Likes

Comments

Godmorgon, ny dag. Skola, jobbigt värre. Väldigt tråkig dag framför mig, massa tråkiga lektioner som no, svenska tyska, med andra ord alla ämnen jag har. Efter skolan ska jag ner en snabbis på stan och köpa lite kläder, sen hem. Har inget planerat imorgon, ska bara hem och ta det lugnt. Det är skönt ibland, att bara komma hem och sätta sig i sängen och tänka över handlingar man har gjort eller ska/tänker göra. Dock kan jag inte sitta i mer än 10 minuter för då blir det för mycket. Okej nog babblat om mig. Går iaf 08.05-15.10, börjar med matte och avslutar med mentorstid. Helt okej enligt mig. Hur ser eran dag ut?

Nog skrivet, nu ska jag ta mig upp och gå ner och äta nånting. Hörs under dagen

​Tb till en liite bättre kväll 

Likes

Comments