Header

Hejsan allesammans! Idag har det verkligen varit super väder här i Söderåkra, så skönt att sommaren verkligen börjar ta sig ordentligt! Förmiddagen spenderades ute vid Glasholm, med vovven & Robin, det blev en del crosskörning för Robin och även jag åkte med några varv! Vilket var super roligt.

Kvällen har varit helt underbar verkligen, en middag på Ming Palace, en mysig stund med god mat. Det har helt enkelt varit en toppen dag, nu spenderar vi denna sena natt ute i studion för jobb, och jag ska snart börja förbereda månadens order som ska skickas iväg till Mary Kay, har du missat att beställa? Eller känner att du har fler frågor kring detta, kan du nå mig via en kommentar för kontakt, eller nå mig på min mail adress: josefineltkarlsson@gmail.com.

Robin håller just nu på att jobba med en kommande E.p som kommer att bli en sån dunder att lyssna på denna sommar! Hoppas alla haft en fin dag och kväll.

Hälsningar Josefine

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tipsen som håller dig i form i sommar

Så enkelt håller du igång

Med sol i luften och semester i huvudet. Är det lätt att strunta i träningen, därför listar jag tio enkla.-tips nedan, som får dig att må bra trots många timmar i hängmattan.

Packa ner löparskor

– Ta gärna med dig ett par sköna allroundskor, gärna sådana du kan springa i. Vid bra väder är det bara att snöra på sig dom och dra ut i naturen och löpa eller powerwalka.

Glöm inte gummibandet

– Ett fantastiskt redskap som är väldigt underskattat. Det väger ingenting, tar lite plats och du kan göra massor av övningar för hela kroppen. Själv brukar jag knyta det runt midjan och ta en löprunda, sedan avslutar jag med gummibandsövningar och pumpar ut kroppen under en kvart.

Testa nya sporter

– Nu finns utrymme att variera sig och hitta nya favoriter. Kroppen anpassar sig väldigt snabbt till samma träningsform och då kan det vara bra att göra något annat. Det finns hur mycket som helst att göra under sommaren. Kör inlines, badminton på tomten eller varför inte frisbee?

Träna kort men intensivt

– Träning i 20-30 minuter räcker för att bibehålla formen. Det behöver inte vara något megapass, all typ av träning ger ju resultat.

Promenera

– Man ska absolut inte underskatta hur bra det är med en promenad med sin partner eller kompis. Det är en perfekt kombination att kunna snacka samtidigt som man går iväg, långt är så klart bättre än kort,.

Grilla maten

– Många tar ju fram grillen när solen tittar fram. Man kanske inte tänker på det men att grilla är ett nyttigare sätt att tillaga maten än att steka i stekpanna eftersom fler näringsämnen klarar sig under tillagningen.

Ät massa frukt och bär

– Vi har ju otroligt mycket färskvaror under sommaren som är jättenyttiga. Passa på att äta de fina svenska jordgubbarna, blåbär och andra frukter. Det är både gott och bra för kroppen.

Bygg om på landet

– Folk tänker kanske inte på att all typ av fysisk aktivitet är bra, att bära plankor eller lägga om taket är tungt och det är avsevärt bättre än att hänga i hängmattan. Och så får man ju en schysstare kropp när man fixar.

Ladda upp med basövningar

– Skriv ner några enkla övningar som man kan göra utomhus. Listan behöver inte vara huggen i sten, men ha ett hum om vad du vill göra.

Drick mycket vätska

– Det säger sig självt att man måste hålla koll på intaget under varma dagar. Ta med en vattenflaska när du ska ut.


Likes

Comments

En back in the times bild 🎶 Idag har denna människa passerat 15 miljoners streams på enbart Spotify, @robinholta & @pankbanken 🔊 Det är så kul att se dessa utvecklingar och vägen framåt, det går uppåt och uppåt för varje dag! Och denna människa är så värd att hyllas 🎙Att varje dag sitta i timmar, och brinna för sitt yrke som artist och producent, att hamna på toppen med 15 miljoner streams helt på egen hand! BARA HAN, det är värt tusen miljoner stjärnor ⭐️ och det är ett bevis på att ingen dröm är för stor, och ingen väg är för lång eller för dum att ta. Allting är möjligt & det är precis vad denna människa visar befolkningen och speciellt sina fans varje dag, tack för ditt goda hjärta. Tack för att du är en fantastisk sambo och pojkvän. Tack för att du får andra att kämpa och är en bra förebild 🎤🏆 Denna dag hyllar jag musiken, fansen 🙏🏻 Och framförallt min helt fantastiska Robin Holtsäter 👈🏻💪🏻👌🏻 #påvägtilltoppen #robinholta #pankbanken #artist #musicproducer #selfmademan #loyalty #respect #musik #swedishhiphop

Likes

Comments

Säger det långa order er någonting?.. Då man inte ofta hör det, utan mer kanske hör ADHD eller DAMP. Eller kanske till och med ADD. Under detta inlägg kommer ni främst att få läsa om ADHD och hur det är att leva med den diagnosen, men även också läsa om ADD och DAMP.

Först & främst? Vad är egentligen Adhd? Vad är det en människa har som bär på denna diagnos, eller människan som bär på dessa för och nackdelar, och inte vet varför. Människan som saknar diagnos, men ändå kan relatera til detta samlingsnamn.

ADHD, ADD och DAMP

- Adhd är ett samlingsnamn som omfattar ADD och DAmp.
ADD=ADHD utan hyperaktivitet, med en tyngdpunkt på uppmärksamhetsproblem.
DAMP=ADHD i kombination med DCD (Developmental Coordination Disorder). DCD kännetecknas av stora motorikproblem och ibland perceptionsproblem.

Personer med ADHD har ofta även andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som till exempel Tourette, Asperger eller Tvångssyndom, borderline kan förekomma vid en ADHD diagnos. Det är också vanligt med inlärningssvårigheter och läs och skrivsvårigheter.

Hur märker du att du har ADHD?

ADHD beskrivs och känns på olika sätt hos alla individer, och under olika tidpunkter i livet. Svårighetsgraden och typen av problem varierar från individ till individ. Här nedan är en lista och en beskrivning av de allra vanligaste kärnsymptomen för en människa som lever med ADHD (medvetet eller omedvetet)

Uppmärksamhetsproblem

Kan visa sig genom koncentrationssvårigheter:
Slarvighet
Glömskhet
Lättstördhet

Många blir lätt uttråkade och har svårt att slutföra saker som de inte är väldigt intresserade av, däremot är individen intresserad, kan också det vara en kamp. Då personen inte kanske känner sig helt nöjd eller duglig. Det kan leda till stress och prestationssvårigheter.

Impulsivitet

Detta kan lätt märkas via starka och svårkontrollerade känsloreaktioner. En mindre god förmåga att lyssna på andra och hålla fokus på den andre personen.. Svårigheter att hantera ostrukturerade situationer som kräver reflektion och eftertanke. Hos en del leder impulsiviteten även till klumpighet.

Överaktivitet

Det handlar om svårigheter med att kunna reglera aktivitetsnivån efter det man gör, så att den antingen är för låg eller för hög, det är alltid full fart eller ingen fart alls. Svårigheter att varva ner och sitta still kan varvas med extrem passivitet och utmattning. Överaktiviteten i kroppen och hjärnan, kan leda till rastlöshet och sömnproblem.

En del med personer med ADHD har bara ett av kärnsymptomen medan andra har flera, personer med DAMP (ADHD+DCD) har dessutom problem med maotorikkontroll, och ibland perception. Hos personer med ADD saknar överaktiviteten HELT. De har snarare lägre aktivitetsnivå än normalt.


Leva med ADHD

Det finns mycket som kan underlätta för personer med ADHD och ge bra förutsättningar för att få en fungerande vardag.

Välstruktuerad vardag. Krav, förväntningar och miljö behöver anpassas för att undvika stress och överbelastning.

Psykosociala insatser. Insatserna kan vara anhörigutbildningar, anpassning i skola och på arbetsplatsen.

Medicinering. För att linda symptomen vid en Adhd diagnos, finns det centralstimulerande medicin

Förstående i sin omgivning. Omgivningen spelar en avgörande roll för hur allvarlig funktionsnedsättningen blir. En förstående omgivning och en accepterande omgivning underlättar livet för den som har diagnosen. Och ökar där med chanserna till en välfungerande vardag.

Hur är mitt liv med diagnosen ADHD?-Hur fungerar min vardag?

I hela mitt liv har jag känt mig annorlunda, inte riktigt passat in. Som barn och ungdom var jag rebellisk. Jag lärde mig aldrig det jag hade i läxa, lärde mig aldrig vad läraren sa på lektionerna. Hörde inte alltid vad mina kompisar pratade med mig om. Men det var inte för att jag struntade i att lyssna utan för att jag kom bort i mina egna tankar. Det var en enorm lättnad när jag fick min diagnos, men tycker att det fortfarande finns så mycket fördomar i samhället, att ibland jag inte väljer att berätta om min diagnos. Ibland kan jag känna att kvinnor är underdiagnotiserade när det gäller adhd. Jag ser så många kvinnor och känner så många kvinnor, som har liknande problem som jag. De har inte tagit sig samma hyperaktivia intryck som hos killar, kanske eftersom det är mer skamfyllt för tjejer att vara utåtagerande enligt samhället. Det jag menar är att kvinnor med diagnosen pressas ibland hårdare än män eftersom kvinnor "traditionellt" förväntas ta större ansvar för tex födelsedagar, och städning. Viktiga dagar eller datum, saker överlag. I denna ålder tar ibland energin slut, och jag kan inte pressa mig längre utan springer in i tegelväggar hela tiden. När man var yngre lyckades man banka ner dem på något sätt, det kan man ibland även göra nu med. Folk kan ibland anse att jag är duktig, och härligt avslappnad som inte bryr dig om hur saker och ting blir eller ser ut, men jag känner helt annat. Inte det minsta avslappnad, utan en ständig kamp med dammsugaren och tvättkorgar och det känns ändå som man inte får någon ordning.
Det tyder på det som jag skrev ovan, svårighet att planera och slutföra arbete.
Vissa gånger kan jag känna att jag är en olycka eller en katastrof, för vart jag än går så går saker sönder. Och ibland blir det inte som planerat. Det är kamp att hålla koll på alla de miljoner saker och tankar som snurrar i mitt huvud, att det lätt blir att min hjärna blir utarbetad... Men det går att klara, jag klarade av skolan och mina jobb och mina mål, med hjälp av en förstående omgivning. Som trodde på mig, hela vägen fram även fast vägen ibland var lång. Och idag är jag stolt över min diagnos, för den ger mig både fördelar och nackdelar, men det som är så viktig att komma ihåg i slutändan om du älskar någon med ADHD är detta:

Missförstådd, hånad och skör

du går genom livet och stör
Koncentrationssvårigheter och DAMP
ger en inre ständig kamp
Intrycken flödar i aldrig sinande ström
Trots otaliga försök får du aldrig beröm

Din attityd kan verka kaxig och tuff
Men är din osäkerhets bedrägliga bluff
Inuti ett vilset barn med ömhetstörst
Söker bekräftelse när oredan är som störst
Se min kreativitet och glöd
istället för att banna mig i min nöd!

När ska andra någonsin förstå
De säger: – Du kan bättre än så
om du bara lägger manken till
och försöker sitta still.
Att just detta är ditt problem
ger födelsen av detta poem.

Från gryende morgon till slumrande kväll
Du gör ditt yttersta för att vara snäll
Din levnadsram behöver vara stram
din oro lugnas av värmande kram
Missförstådd, hånad och skör
Du går genom livet och stör


Likes

Comments

Samarbete med sociala medier tillsammans med sidan

👇

❤LoveExplosion❤

Hejsan alla läsare, just i denna stund kan jag glatt berätta för er. Att jag påbörjat ett nytt samarbete med LoveExplosion. Så nu undrar ni såklart vad det är för sida, så jag tänkte skriva lite kort om sidan här nedan. Samt vad vårat samarbete kommer innehålla och betyda. Och vilken stort chans detta faktiskt är.


Vad står sidan LoveExplosion för?.

Det är en grupp där man kan först & främst lära känna nytt folk.

Där samtalsämnena kan handla om vad som helst och där det är fritt att prata om vad som helst, så länge en god ton hålls inom gruppen och medlemmarna. Man ska dock se över de fast nålade inlägget, där reglerna står. Regler är regler, och det ska följas.

Denna grupp är till för att man inte ska vara rädd för att bli blockerad, kickad eller få några som helst personliga påhopp.

Man ska känna sig trygg och känna gemenskap med medlemmarna,


Det finns även tävlingar i denna grupp, som ibland startas.

LoveExplosion´s pengaträd, där du själv bestämmer vinsten.

Musik tävlingar där du har chansen att vinna reklam för din musik eller dina covers, på vår sida i en hel vecka! Vilket är ett grymt tillfälle för att få gratis och en bra marknadsföring.

Olika events på sidan finns.

Singel kvällar eller grupp samtal, där kanske JUST DU kan finna din andra hälft?!

Vänskaps kvällar, där ALLA i gruppen uppmuntrar varandra.

Spelkvällar!

Och sist men inte minst Tema kvällar, av alla möjliga teman. och där medlemmarna och får en chans att bestämma och tycka till om. Denna grupp är till för alla. Och grunden av gruppen är Kärlek, kärlek för gemenskap, kärlek för allas lika värde. Kärlek för varandra.


Vad kommer samarbetet handla om mellan mig och denna grupp?.

1 Först och främst, kommer detta vara ett samarbete mellan bloggen och sidan.

2 Det kommer att finnas marknadsföring och inlägg om Robinholta

3 Det kommer att spridas via facebook,Instgram, Snapchat och olika chattar.

4 Det är en extrem möjlighet att nå ut med gratis marknadsföring och reklam.

5 Och sist men inte minst, kärlek-respekt-inspiration-motivation.

Så kära läsare och gruppmedlemmar på denna sida, håll utkik efter min tråd. Där ni kommer att få se och läsa om lite allt möjligt!


Likes

Comments

Då var det måndag igen!! veckorna bara springer iväg känns det som, men det är väll bra det också. Idag händer det så lite som möjligt, är ganska seg efter vi varit iväg och det. Så denna dag tar jag tag i hemmet, tvättar några maskiner tvätt har städat lite, och ska packa lite senare tills jag åker hem till Sörmland i några dagar.

Planen blev inte som den var tänkt, det var tänkt att jag & pappa skulle åka till Örebro på BK Kelly för att döma lite boxning i två dagar, men tävlingen är tydligen inställd. Så det blir några dagar hemma och lite kvalitets tid med familj, vänner & min saknade guddotter. Så det känns bra det också, fast jag hade sett fram emot boxningen!

Ikväll ska jag laga lassange till middag tänkte jag, frågade Robin tidigare vad han var sugen på att äta, jag var sugen på kallops, men lassange är ju också gott!

Just nu, sitter jag och väntar på att maskinerna tvätt ska bli klara, samt tumlaren. Och att Robin kommer hem ifrån gymmet och träningen, så vi kan handla det som behövs inför middagen!

Jag önskar er alla en trevlig kväll, och den bästa start på en ny vecka!

Må gott - lev gott.

Likes

Comments

Livsstil

Hejsan alla läsare där ute i vårsolen!

Jag har haft en liten ledighet från både jobb och Mary Kay, jag valde att spendera min ledighet tillsammans med Robin, som valde att ta lite ledigt från musiken. I torsdags så åkte vi till Oskarshamns skärgård för att spendera natten i sommarstället Kråkelund, det var så himla fint. Vi gjorde inte så mycket utan åt god mat, umgicks och bastade. Men själva känslan att dra upp rullgardinen och mötas av morgon solen ut över havet, så magiskt vackert! Ser fram emot att spendera delar utav sommaren 2017 där. Vi steg upp tidigt och i princip åkte på en gång, för att åka hem och lämna Frank, för att sedan åka till Trollhättan, på fredagen så var vi bara på campingen satt i kvällssolen och avnjut en god middag och några öl, efter att ha åkt 47 mil genom Sverige.

På lördagen var det dags för dop för Noah-Lee, det var ett sånt fint dop och en helt fantastisk kyrka. Det var Philips och Jennys son som döptes, Robin lärde känna Philip i Oslo när Robin bodde där, så det var jätte mysigt att få dela dop dagen tillsammans med dom, och träffa dom. Planerar väll att åka och besöka dom i Oslo i sommar också, så det ser jag fram emot. På kvällen träffade vi Julia & Emad och lille Liam, vi åt tacos och bara hängde.

Senare under kvällen drack allesammans lite vin, firade och bara umgicks, Robin och Philip spelade lite gura, och vi andra sjöng med. Jag vill verkligen tacka ALLESAMMANS för denna underbara helg, det var så himla trevligt och välbehövligt!!Likes

Comments

Hejsan alla följare, läsare och nya läsare! Det var ett tag sedan, under detta inlägg kommer ni att få läsa om tre saker som hänt i mitt liv. Spännande va?! Det ska bli så extremt roligt att både berätta om och även äntligen kunna skriva om.


Jag har flyttat till Kalmar Stad.

Igår packade jag mina väskor, och satt mig på bussen 15:15 för att åka till Kalmar, och för denna gång att flytta hit. Studierna tas ju upp i augusti och hela min studio tid, och internat sker då, just nu bor jag och Robin tillsammans och jag kommer att jobba inom vård och omsorg tills augusti. Det känns verkligen helt superbra!

Jag har skapat och byggt upp ett företag, vad är egentligen Josefine´s Beauty and Care?

Det handlar om hudvård och skönhet, jag jobbar som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. Det vill säga att jag har en egen grund att stå på, jag planerar själv hur jag vill lägga upp jobbet, samt hur det ska se ut. Jag arbetar via hemsida, sociala medier och telefonkontakt med kunder och nya kunder, man kan boka mig för en en visning av produkter samt test utav produkterna. Där får man veta mer.

Med vad har jag för fördelar med detta jobb egentligen?

1 FRIHET, du är din egen chef, och bestämmer helt och hållet ditt egna schema

2 Socialt umgänge, det finns en stor chans att träffa många kvinnor och även män med samma intresse och erfarenheter som du.

3 Arbete med hudvård och kosmetik, om du älskar smink och hudvård är detta en super chans att faktiskt få arbete med ditt intresse.

4 Man handplockar sina kollegor.

5 Ringar, resor och massvis utav bonusar.

6 Karriärsmöjligheten, en chans att skapa en framgångsrik karriär helt på egen hand.

7 Extra pengar, ett suveränt extra jobb för någon som redan har ett jobb, eller kanske pluggar, är sjukskriven eller mammaledig.

8 Produkterna.

Mary kay är ett stort företag man kan känna sig stolt och trygg över.

Nackdelar

Du måste hela tiden arbeta för att få din lön.

Ingen kommer att tvinga dig eller göra saker åt dig.

Du måste hitta dina kunder.

Likes

Comments

Robin 26 år!

Idag fyller Robin 26 år, så denna dag har spenderats med att fira hans födelsedag, vilket verkligen har varit toppen! I morse öppnade han sina paket som han fått utav mig, bland annat två stycken tröjor och en parfym. Ingen av oss orkade riktigt med den "traditionella" frukosten så det blev en gyros pizza med pommes på! OCH JA IBLAND FÅR MAN FAKTISKT.

Senare under dagen har vi bara myst och umgåtts, kollade lite på en serie förut som vi började att kolla på igår, superbra kan verkligen rekommendera den! Många utav er har säkerligen hört talas om den, eller till och med sett den själva. Det är iallafall Bron som vi börjat följa. Jag personligen tycker att den blir bättre eftersom att den är svensk/dansk.

Just nu sitter vi ute i Robins studio, Robin bygger lite akustik som ska vara till ett mick bås, jag kommer att börja skriva på ett väldigt långt inlägg efter detta, om lite saker som jag tycker är viktigt att lyfta upp. Och till och med kanske ännu viktigare att lyfta eftersom att vi befinner oss i bloggvärlden.

Må gott så länge!

Likes

Comments

Idag kommer planering att stå på mitt schema, Robin fyller år på torsdag, så jag ska köpa ingredienser till en tårta jag ska baka till och fixa det små sista detaljerna inför torsdagen , vi ska även åka en sväng till stan och titta på lite saker. Hoppas alla sovit gott och får en underbar dag!

Likes

Comments