Header

Under oktober månad, har jag startat upp med herbalife och en personlig hälsocoach som kommer att ge mig, en stadigare träningsgrund med rätt produkter samt coaching varje dag.

Det herbalife kommer att göra för mig, är att jag kommer att ändra om mina mål i början, såsom frukost/lunch/middag. Samt att jag kommer att bygga upp en träningsgrund som kommer att ge mig de resultat som jag är ute efter och det kroppen klarar av.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Haft en underbar ledig helg, slutade att jobba runt 15:00 i fredags, och strax efter det kom pappa hit till Kalmar. Vi åkte iväg till Björkenäs camping, där Robins pappa hade husvagnen under helgen. Grillade och njöt utav umgänget. Sedan blev det en kväll hemma med lite gott att dricka och lite bad. Under lördagen så kom Jonna & Bonnie-Lee hit, vilket har varit min höjdpunkt denna helg, vi ses inte lika ofta längre eftersom det är 34 mil emellan, så man saknar dessa människor extremt mycket då man bodde tillsammans förut. Vi grillade och hade lite party under kvällen, och bara njut utav tiden och lugnet tillsammans. Under söndagen var vi och besökte Skälby Gård, det är en 4H gård med mycket djur, natur nära och en stor lekpark där vi spenderade söndagen tillsammans,

Kort och gott har det varit en helt underbar helg, och det känns skönt att få fyllt på med ny energi utav familjen, för en veckas jobb. Och sedan bär det av mot Göteborg & Ullared och sedan hem till min kära mor.

Jonna och guddottern Bonnie-Lee i Robins famn.

Jonna & Bonnie-Lee, hälsar på Getterna som lever på Skälby Gård.


Skälby Gård.

Tack för denna helg, tack för att dela alla stunder tillsammans med er. Att få växa och leva tillsammans.

Likes

Comments

Ett bloggtips till alla underbara läsare samt följare.

Nathalie, är 22 år gammal. Som lever sitt liv i Sverige och USA. På hennes blogg kommer ni få följa med henne och hennes lilla familj på deras resa. Och hur det är att bo i två länder, och framför allt på andra sidan jordklotet från vänner sen tidigare livet, samt familj.

Nathalie håller just nu på med en episod, i olika delar om hennes liv de senaste 1/5 året.

Och det första frågan handlar om varför hon valde att åka till USA.

För att läsa hela inlägget och följa Nathalie, på hennes blogg samt liv. Går ni lätt in på hennes blogg.

www.nouw.com/nathalieevanzoelenLikes

Comments

Vad är en offentlig person?

En offentlig person, är en person som har ett yrke som är offentlig för allmänhet. Att på något sätt så riktar sig yrket utåt, att folk vet denna persons arbetsuppgifter. Och de följer dennas resa, främst och störst via sociala medier.

Jag får ofta frågan hur det är att leva ett "normalt" liv tillsammans med Robin Holtsäter, också känd som Robinholta, den svenska artisten som har 50 183 lyssnare på enbart Spotify varje månad. Och det är ofta en fråga som jag reagerar väldigt starkt på, med en negativ reaktion. Just för att jag lever tillsammans med min pojkvän, min sambo och min bästavän. Jag har ett lika normalt förhållande som alla andra har, när jag ser på Robin så ser jag samma saker, som ni ser för den ni tycker om. Det finns inga skillnader där, utan skillnaden kan vara att folk har svårt att skilja på detta, för de ser inte Robin på samma sätt som jag gör. De känner inte samma sak, och de upplever inte samma saker. De ser Robin främst som artist och producent, de följer honom via musiken, och i hans vardag. Den vardagen som han väljer att vissa utåt i sociala medier. Det är just den delen som jag har svårt att förstå för att jag lever 100 % tillsammans med Robin, och inte de 10 % som ni ser utav han varje dag.

Nu har jag lärt mig att hantera denna situation, men i början var det extremt svårt för mig att förstå vissa saker, det kunde vara att vänner till mig frågade vem det var jag hade träffat, då jag inte valde att gå öppet med relationen i sociala medier, då svarade jag Robin, sen när jag valde att visa förhållandet utåt i sociala medier, och vi började att ses tillsammans, kom alltid frågan. Det är ju "Holta" Det är ju "Robinholta" du är tillsammans med. Men för mig har det aldrig varit varken Holta eller Robinholta, jag valde att leva livet tillsammans med, och heller inte som jag blev förälskad i. Det var mycket rykten som gick bakom min rygg i början, och det folk inte tänkte på var nog att jag bor inte längre i Nyköping, så det är omöjligt att det kommer fram ändå, Men när Robin får frågan:

- Hörde att du var i Nyköping? Kom förbi studion och träffa oss?

Så kom det fram, och det snackades. Det har jag alltid stört mig på, för oavsett vem människan är. Så har man inget med att göra den saken, man kan inte ta sig en frihet bara för att man är i samma län utav Sverige att denna människa måste träffa folket som vill träffa människan, och heller inte ringa i nätterna och fråga om nummer osv. Man måste få ha ett privatliv. Och det har Robin alltid värdesatt högst, han värdesätter våran relation högre än vad han värdesätter sin egna karriär. Och är inte alltid lika utåt på sociala medier som jag är.

Det blir mycket blickar på stan, blickar som nu tror jag inte ser. Fast det är dom som syns mest.

Och det är dom som jag stört mig på, jag stör mig på att åka till en bensin mack där vi bor, att gå in och köpa något som tar max en min, så får Robin och även jag notisar på sociala medier om det.

Det är en självklarhet att fansen ska få sin tid, och att det ska få fråga saker. Alla är välkommna till mig på sociala medier, men inte på sms och inte på telefonsamtal. Och detta gäller Robin också, man ska inte behöva byta nummer, eller spärra bostads adresser för att saker går över styr. Man ska heller inte vilja lära känna mig, som söker nya bekantskaper i en ny stad, när det kommer fram dagar senare, att denna människa bara var intresserad utav en sak. Att träffa Robin. För jag vill inte vara "tajta" med fans. Absolut de som är fans till han men som ändå stödjer det privata livet. Men jag vill inte bli utnyttjad för jag är hans flickvän, och sånt märker man fort.

jag är mån om mitt privatliv, och går inte ut med allt i sociala medier, för jag har just fans som följare. Och vissa saker behöver jag få ha för mig själv, det är såna saker som jag inte brydde mig om tidigare. Men att leva tillsammans med en offentlig person, påverkar en själv också. Även fast jag inte trodde att det skulle göra det.


Likes

Comments

Hejsan allesammans! Idag har det verkligen varit super väder här i Söderåkra, så skönt att sommaren verkligen börjar ta sig ordentligt! Förmiddagen spenderades ute vid Glasholm, med vovven & Robin, det blev en del crosskörning för Robin och även jag åkte med några varv! Vilket var super roligt.

Kvällen har varit helt underbar verkligen, en middag på Ming Palace, en mysig stund med god mat. Det har helt enkelt varit en toppen dag, nu spenderar vi denna sena natt ute i studion för jobb, och jag ska snart börja förbereda månadens order som ska skickas iväg till Mary Kay, har du missat att beställa? Eller känner att du har fler frågor kring detta, kan du nå mig via en kommentar för kontakt, eller nå mig på min mail adress: josefineltkarlsson@gmail.com.

Robin håller just nu på att jobba med en kommande E.p som kommer att bli en sån dunder att lyssna på denna sommar! Hoppas alla haft en fin dag och kväll.

Hälsningar Josefine

Likes

Comments

Tipsen som håller dig i form i sommar

Så enkelt håller du igång

Med sol i luften och semester i huvudet. Är det lätt att strunta i träningen, därför listar jag tio enkla.-tips nedan, som får dig att må bra trots många timmar i hängmattan.

Packa ner löparskor

– Ta gärna med dig ett par sköna allroundskor, gärna sådana du kan springa i. Vid bra väder är det bara att snöra på sig dom och dra ut i naturen och löpa eller powerwalka.

Glöm inte gummibandet

– Ett fantastiskt redskap som är väldigt underskattat. Det väger ingenting, tar lite plats och du kan göra massor av övningar för hela kroppen. Själv brukar jag knyta det runt midjan och ta en löprunda, sedan avslutar jag med gummibandsövningar och pumpar ut kroppen under en kvart.

Testa nya sporter

– Nu finns utrymme att variera sig och hitta nya favoriter. Kroppen anpassar sig väldigt snabbt till samma träningsform och då kan det vara bra att göra något annat. Det finns hur mycket som helst att göra under sommaren. Kör inlines, badminton på tomten eller varför inte frisbee?

Träna kort men intensivt

– Träning i 20-30 minuter räcker för att bibehålla formen. Det behöver inte vara något megapass, all typ av träning ger ju resultat.

Promenera

– Man ska absolut inte underskatta hur bra det är med en promenad med sin partner eller kompis. Det är en perfekt kombination att kunna snacka samtidigt som man går iväg, långt är så klart bättre än kort,.

Grilla maten

– Många tar ju fram grillen när solen tittar fram. Man kanske inte tänker på det men att grilla är ett nyttigare sätt att tillaga maten än att steka i stekpanna eftersom fler näringsämnen klarar sig under tillagningen.

Ät massa frukt och bär

– Vi har ju otroligt mycket färskvaror under sommaren som är jättenyttiga. Passa på att äta de fina svenska jordgubbarna, blåbär och andra frukter. Det är både gott och bra för kroppen.

Bygg om på landet

– Folk tänker kanske inte på att all typ av fysisk aktivitet är bra, att bära plankor eller lägga om taket är tungt och det är avsevärt bättre än att hänga i hängmattan. Och så får man ju en schysstare kropp när man fixar.

Ladda upp med basövningar

– Skriv ner några enkla övningar som man kan göra utomhus. Listan behöver inte vara huggen i sten, men ha ett hum om vad du vill göra.

Drick mycket vätska

– Det säger sig självt att man måste hålla koll på intaget under varma dagar. Ta med en vattenflaska när du ska ut.


Likes

Comments

En back in the times bild 🎶 Idag har denna människa passerat 15 miljoners streams på enbart Spotify, @robinholta & @pankbanken 🔊 Det är så kul att se dessa utvecklingar och vägen framåt, det går uppåt och uppåt för varje dag! Och denna människa är så värd att hyllas 🎙Att varje dag sitta i timmar, och brinna för sitt yrke som artist och producent, att hamna på toppen med 15 miljoner streams helt på egen hand! BARA HAN, det är värt tusen miljoner stjärnor ⭐️ och det är ett bevis på att ingen dröm är för stor, och ingen väg är för lång eller för dum att ta. Allting är möjligt & det är precis vad denna människa visar befolkningen och speciellt sina fans varje dag, tack för ditt goda hjärta. Tack för att du är en fantastisk sambo och pojkvän. Tack för att du får andra att kämpa och är en bra förebild 🎤🏆 Denna dag hyllar jag musiken, fansen 🙏🏻 Och framförallt min helt fantastiska Robin Holtsäter 👈🏻💪🏻👌🏻 #påvägtilltoppen #robinholta #pankbanken #artist #musicproducer #selfmademan #loyalty #respect #musik #swedishhiphop

Likes

Comments

Säger det långa order er någonting?.. Då man inte ofta hör det, utan mer kanske hör ADHD eller DAMP. Eller kanske till och med ADD. Under detta inlägg kommer ni främst att få läsa om ADHD och hur det är att leva med den diagnosen, men även också läsa om ADD och DAMP.

Först & främst? Vad är egentligen Adhd? Vad är det en människa har som bär på denna diagnos, eller människan som bär på dessa för och nackdelar, och inte vet varför. Människan som saknar diagnos, men ändå kan relatera til detta samlingsnamn.

ADHD, ADD och DAMP

- Adhd är ett samlingsnamn som omfattar ADD och DAmp.
ADD=ADHD utan hyperaktivitet, med en tyngdpunkt på uppmärksamhetsproblem.
DAMP=ADHD i kombination med DCD (Developmental Coordination Disorder). DCD kännetecknas av stora motorikproblem och ibland perceptionsproblem.

Personer med ADHD har ofta även andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som till exempel Tourette, Asperger eller Tvångssyndom, borderline kan förekomma vid en ADHD diagnos. Det är också vanligt med inlärningssvårigheter och läs och skrivsvårigheter.

Hur märker du att du har ADHD?

ADHD beskrivs och känns på olika sätt hos alla individer, och under olika tidpunkter i livet. Svårighetsgraden och typen av problem varierar från individ till individ. Här nedan är en lista och en beskrivning av de allra vanligaste kärnsymptomen för en människa som lever med ADHD (medvetet eller omedvetet)

Uppmärksamhetsproblem

Kan visa sig genom koncentrationssvårigheter:
Slarvighet
Glömskhet
Lättstördhet

Många blir lätt uttråkade och har svårt att slutföra saker som de inte är väldigt intresserade av, däremot är individen intresserad, kan också det vara en kamp. Då personen inte kanske känner sig helt nöjd eller duglig. Det kan leda till stress och prestationssvårigheter.

Impulsivitet

Detta kan lätt märkas via starka och svårkontrollerade känsloreaktioner. En mindre god förmåga att lyssna på andra och hålla fokus på den andre personen.. Svårigheter att hantera ostrukturerade situationer som kräver reflektion och eftertanke. Hos en del leder impulsiviteten även till klumpighet.

Överaktivitet

Det handlar om svårigheter med att kunna reglera aktivitetsnivån efter det man gör, så att den antingen är för låg eller för hög, det är alltid full fart eller ingen fart alls. Svårigheter att varva ner och sitta still kan varvas med extrem passivitet och utmattning. Överaktiviteten i kroppen och hjärnan, kan leda till rastlöshet och sömnproblem.

En del med personer med ADHD har bara ett av kärnsymptomen medan andra har flera, personer med DAMP (ADHD+DCD) har dessutom problem med maotorikkontroll, och ibland perception. Hos personer med ADD saknar överaktiviteten HELT. De har snarare lägre aktivitetsnivå än normalt.


Leva med ADHD

Det finns mycket som kan underlätta för personer med ADHD och ge bra förutsättningar för att få en fungerande vardag.

Välstruktuerad vardag. Krav, förväntningar och miljö behöver anpassas för att undvika stress och överbelastning.

Psykosociala insatser. Insatserna kan vara anhörigutbildningar, anpassning i skola och på arbetsplatsen.

Medicinering. För att linda symptomen vid en Adhd diagnos, finns det centralstimulerande medicin

Förstående i sin omgivning. Omgivningen spelar en avgörande roll för hur allvarlig funktionsnedsättningen blir. En förstående omgivning och en accepterande omgivning underlättar livet för den som har diagnosen. Och ökar där med chanserna till en välfungerande vardag.

Hur är mitt liv med diagnosen ADHD?-Hur fungerar min vardag?

I hela mitt liv har jag känt mig annorlunda, inte riktigt passat in. Som barn och ungdom var jag rebellisk. Jag lärde mig aldrig det jag hade i läxa, lärde mig aldrig vad läraren sa på lektionerna. Hörde inte alltid vad mina kompisar pratade med mig om. Men det var inte för att jag struntade i att lyssna utan för att jag kom bort i mina egna tankar. Det var en enorm lättnad när jag fick min diagnos, men tycker att det fortfarande finns så mycket fördomar i samhället, att ibland jag inte väljer att berätta om min diagnos. Ibland kan jag känna att kvinnor är underdiagnotiserade när det gäller adhd. Jag ser så många kvinnor och känner så många kvinnor, som har liknande problem som jag. De har inte tagit sig samma hyperaktivia intryck som hos killar, kanske eftersom det är mer skamfyllt för tjejer att vara utåtagerande enligt samhället. Det jag menar är att kvinnor med diagnosen pressas ibland hårdare än män eftersom kvinnor "traditionellt" förväntas ta större ansvar för tex födelsedagar, och städning. Viktiga dagar eller datum, saker överlag. I denna ålder tar ibland energin slut, och jag kan inte pressa mig längre utan springer in i tegelväggar hela tiden. När man var yngre lyckades man banka ner dem på något sätt, det kan man ibland även göra nu med. Folk kan ibland anse att jag är duktig, och härligt avslappnad som inte bryr dig om hur saker och ting blir eller ser ut, men jag känner helt annat. Inte det minsta avslappnad, utan en ständig kamp med dammsugaren och tvättkorgar och det känns ändå som man inte får någon ordning.
Det tyder på det som jag skrev ovan, svårighet att planera och slutföra arbete.
Vissa gånger kan jag känna att jag är en olycka eller en katastrof, för vart jag än går så går saker sönder. Och ibland blir det inte som planerat. Det är kamp att hålla koll på alla de miljoner saker och tankar som snurrar i mitt huvud, att det lätt blir att min hjärna blir utarbetad... Men det går att klara, jag klarade av skolan och mina jobb och mina mål, med hjälp av en förstående omgivning. Som trodde på mig, hela vägen fram även fast vägen ibland var lång. Och idag är jag stolt över min diagnos, för den ger mig både fördelar och nackdelar, men det som är så viktig att komma ihåg i slutändan om du älskar någon med ADHD är detta:

Missförstådd, hånad och skör

du går genom livet och stör
Koncentrationssvårigheter och DAMP
ger en inre ständig kamp
Intrycken flödar i aldrig sinande ström
Trots otaliga försök får du aldrig beröm

Din attityd kan verka kaxig och tuff
Men är din osäkerhets bedrägliga bluff
Inuti ett vilset barn med ömhetstörst
Söker bekräftelse när oredan är som störst
Se min kreativitet och glöd
istället för att banna mig i min nöd!

När ska andra någonsin förstå
De säger: – Du kan bättre än så
om du bara lägger manken till
och försöker sitta still.
Att just detta är ditt problem
ger födelsen av detta poem.

Från gryende morgon till slumrande kväll
Du gör ditt yttersta för att vara snäll
Din levnadsram behöver vara stram
din oro lugnas av värmande kram
Missförstådd, hånad och skör
Du går genom livet och stör


Likes

Comments

Samarbete med sociala medier tillsammans med sidan

👇

❤LoveExplosion❤

Hejsan alla läsare, just i denna stund kan jag glatt berätta för er. Att jag påbörjat ett nytt samarbete med LoveExplosion. Så nu undrar ni såklart vad det är för sida, så jag tänkte skriva lite kort om sidan här nedan. Samt vad vårat samarbete kommer innehålla och betyda. Och vilken stort chans detta faktiskt är.


Vad står sidan LoveExplosion för?.

Det är en grupp där man kan först & främst lära känna nytt folk.

Där samtalsämnena kan handla om vad som helst och där det är fritt att prata om vad som helst, så länge en god ton hålls inom gruppen och medlemmarna. Man ska dock se över de fast nålade inlägget, där reglerna står. Regler är regler, och det ska följas.

Denna grupp är till för att man inte ska vara rädd för att bli blockerad, kickad eller få några som helst personliga påhopp.

Man ska känna sig trygg och känna gemenskap med medlemmarna,


Det finns även tävlingar i denna grupp, som ibland startas.

LoveExplosion´s pengaträd, där du själv bestämmer vinsten.

Musik tävlingar där du har chansen att vinna reklam för din musik eller dina covers, på vår sida i en hel vecka! Vilket är ett grymt tillfälle för att få gratis och en bra marknadsföring.

Olika events på sidan finns.

Singel kvällar eller grupp samtal, där kanske JUST DU kan finna din andra hälft?!

Vänskaps kvällar, där ALLA i gruppen uppmuntrar varandra.

Spelkvällar!

Och sist men inte minst Tema kvällar, av alla möjliga teman. och där medlemmarna och får en chans att bestämma och tycka till om. Denna grupp är till för alla. Och grunden av gruppen är Kärlek, kärlek för gemenskap, kärlek för allas lika värde. Kärlek för varandra.


Vad kommer samarbetet handla om mellan mig och denna grupp?.

1 Först och främst, kommer detta vara ett samarbete mellan bloggen och sidan.

2 Det kommer att finnas marknadsföring och inlägg om Robinholta

3 Det kommer att spridas via facebook,Instgram, Snapchat och olika chattar.

4 Det är en extrem möjlighet att nå ut med gratis marknadsföring och reklam.

5 Och sist men inte minst, kärlek-respekt-inspiration-motivation.

Så kära läsare och gruppmedlemmar på denna sida, håll utkik efter min tråd. Där ni kommer att få se och läsa om lite allt möjligt!


Likes

Comments

Då var det måndag igen!! veckorna bara springer iväg känns det som, men det är väll bra det också. Idag händer det så lite som möjligt, är ganska seg efter vi varit iväg och det. Så denna dag tar jag tag i hemmet, tvättar några maskiner tvätt har städat lite, och ska packa lite senare tills jag åker hem till Sörmland i några dagar.

Planen blev inte som den var tänkt, det var tänkt att jag & pappa skulle åka till Örebro på BK Kelly för att döma lite boxning i två dagar, men tävlingen är tydligen inställd. Så det blir några dagar hemma och lite kvalitets tid med familj, vänner & min saknade guddotter. Så det känns bra det också, fast jag hade sett fram emot boxningen!

Ikväll ska jag laga lassange till middag tänkte jag, frågade Robin tidigare vad han var sugen på att äta, jag var sugen på kallops, men lassange är ju också gott!

Just nu, sitter jag och väntar på att maskinerna tvätt ska bli klara, samt tumlaren. Och att Robin kommer hem ifrån gymmet och träningen, så vi kan handla det som behövs inför middagen!

Jag önskar er alla en trevlig kväll, och den bästa start på en ny vecka!

Må gott - lev gott.

Likes

Comments