View tracker

I väntan på att jag ska ha två lektioner ikväll på ridskolan tänkte jag uppdatera här med hur tävlingen i lördags gick.
Klockan ringde 05.00 och att veta att framridningen var ute när regnet öste ner gjorde mig inte aspepp! Haha
Men det gick bra trots vädret. Jag red inte fram så länge till klasserna eftersom det var geggigt och blött.

I LA:3 så hade jag en ganska bra känsla men fick rida för den. Dock gav det resultat med bland annat en 8a på hästens gångarter under allmänna intrycket med kommentaren "häst med mycket gång i sig" - ett tecken på att något har hänt med honom i rörelserna. Jätteroligt!! :)
Vi red på drygt 66% och hamnade precis utanför placering.

I MSV C:2 var han bättre ihop och framme men jag klantar mig i första delen och börjar med att rida fel linje snett igenom.. så -2 på det. I övrigt tyckte jag inte jag hade så bra flyt i skolorna men jag fick 7or på nästan alla så det var nog mer min känsla. Slutade på 64% och vi blev tvåa i klassen :) kul med en placering!

Nu laddar vi om för tävling i Mjölby alla helgonahelgen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ja, dagarna går i ett och jag hinner inte med. haha! Det har snart gått hela praktiktiden(!!!) 
Känns som vi började förra veckan typ. Jag trivs iallafall jättebra och jag har haft en del lektioner på ridskolan, vilket är jättekul. Måndag tisdag har jag två lektioner/kväll. 

Capsicum mår bra och igår var vi på tävling i Eksjö. skriver om det i ett inlägg sen. 
Har även ridit lite dressyr på Ciccis fina Felissimo Gräns, så himla roligt och tycker så mycket om att sitta på henne. Hoppas hon kan komma ut på några dressyrtävlingar med :) 

Nästa vecka är en vecka som kommer gå fort. Måndag-tisdag har jag lektioner till 21/22 på kvällen i rappestad, onsdag lektion i egebylund, torsdag kurs på vreta om ridbaneunderlag. På torsdag åker även Karin m. familj till USA så jag ska bo i deras hus och vakta stallet. Full rulle - som vanligt. Nu kör vi! 





Likes

Comments

View tracker

Så härligt o börja morgonen med vindstilla, sol och galopp på stubbåkern ☀️
Capsicum kändes fin och vi avslutade med lite bytesträning, fick lite bättre framåtblickande ute med. Höger galopp-vänster går bättre nu men vänster-höger är fortf. Lite svårt.

Nu ska jag dock lägga fokus på programdelarna till helgen när det ÄNTLIGEN är tävling igen ⭐️
Lag DM och jag ska rida en Msv c2.

I helgen har vi också flyttat hem mig så nu ska jag bara packa det sista ifrån lägenheten. Sålde min soffa gjorde jag igår med så det var ju bra. Känns konstigt att vara hemma men också lite skönt o ha sakerna på ett ställe.
Idag är jag ledig men är på praktiken resten av veckan. :)

Likes

Comments

Nu har dagarna bara rullat iväg igen.
I helgen var jag o sis i Stockholm. Så mysigt att görs nåt tsm, var ett tag sedan. Vi tog först en shoppingrunda på mall of Scandinavia och därefter så körde vi in till scalateatern för att titta på William spetz föreställning. Det var sååå bra och skratt varvades med gråt, helt fantastisk människa.

Jag har även varit två kvällar denna vecka på praktiken och kollat lektionerna. Nu är jag precis framme på egebylund för onsdagslektionerna. Idag är det bara ponnygruppen och vi ska träna på böjda spår och rida volter idag. Låter enkelt men det är svårare än vad man tror ;)

Några bilder från helgen!

Likes

Comments

Snacka om att dagarna har flugit förbi, inte ens hunnit uppdatera om lägret klubben hade i helgen.
Vi hade iaf ett ridpass/dag. Och två teoripass. På lördagen hade vi teori med Malin där hon red en fin häst och pratade samtidigt hur hon tänker när hon sitter på en ny häst.
På söndagen hade vi besök av en massör som visade och pratade om det. Också intressant.

Båda ridpassen gick super! Han va så fin och vi fick lite hjälp med bytena. Och dom var lite höga, lite tjuriga och lite i luften men det kommer! 😊

Lite blandade bilder kommer här. Världens bästa klubb, väderstad hsk. Jättetrevlig helg med god mat och sällskap.

Likes

Comments

Väderstad hsk läger är igång!
Hästarna bor jättefint, vi har installerat oss i sovsalarna med.
Vi red ett pass för Malin här i eftermiddag och det gick jättebra! Fick hjälp med några byten och jobbade lite arbetspiruett jobb. Sååååå fin. Längtar tills passet imorgon! 😍

Så mysigt med heldagar på en så fin toppmodern anläggning. Jätteroligt!

Likes

Comments

Packar och gör oss redo för träningsläger på Linköpings nya toppanläggning, smedstad!
Klubben, väderstad hsk har läger där lör-sön. Capsicum följer med. Ska bli jättespännande. Hoppas han tycker det med 🐴

Jag glömde dock mina celsius i kylen, ajajaj. Katastrof..

Likes

Comments

Idag var det dag 4 på praktiken. Idag fick vi fixa o trixa lite med utrustning till ridskoleponnysarna utöver stallsysslorna.
Vi har också ridit en del! Jag skrittade fram och travade av en häst åt Lotta först sen på em fick jag rids lottas fina duchess. Så härlig o snäll häst! Hon rör sig något, så hade lite svårt o hitta takten först själv men vilken känsla! Så roligt att få möjlighet o sitta lite på så fina hästar.

Ikväll red jag även c och han var superfin. Återigen så vilar han sig i form! Älskade häst. Nu laddar vi om för träningsläger med klubben på smedstad ridsportcenter i helgen! :)

Lisa, Synne och jag🐴

Likes

Comments

Idag hade jag min andra lektion på egebylund.
Tänkte dela med mig av övningen!

Vi fortsatte idag att jobba med takt/tempo skillnaden.

Bomserie där ena bomparen har något längre avstånd än normalt samt något kortare än normalt.
Detta för att få hästen länga samt korta steglängden utan att tappa takten. Det är också gymnastiserande för hästen med bommarna såklart eftersom den får lyfta benen lite extra.

Ryttaren tränar sina hjälper både framåtdrivande och förhållande.
Återigen så ska takten ändras i form av steglängden inte tempot. Också viktigt att ryttaren inte bara tänker framåt i längre bomserien utan att ha stöd i tygeln och att inte bromsa in i korta bomserien.

Denna övningen är så bra "vardagsträning" tycker jag. Rids både med korta bommar först till längre bommar och ur andra varvet. Alltså längre till kortare avstånd. När det går lätt kan man också göra skrittövergång mellan bommarna. Ytterligare en koll på att ryttarens hjälper inverkar korrekt.

Likes

Comments

Efter tredje dagen på praktiken är mina fötter heeeelt döda. Hade glömt hur mycket man går i stallet..
Det går iaf jättebra och man börjar lära sig rutinerna, vilket är fokus första veckorna. Vi har bestämt att vara dagtid 07.30-16 denna vecka och eftermiddagar/kvällar delar av nästa vecka.
Vi hjälper till o sköter stallet med mockning/leda in o ut hästar, packa påsar.. Men också fått rida fram Lottas fina pålle som går svåra klasser i dressyr. Mäktigt o rida en så fin häst!
Idag friserade jag även o pysslade om några ridskolehästar.

För er som inte vet så gör jag min praktik på rappestad ridskola.
Näst vecka ska även c få följa med o träna ett pass för Lotta! Roligt😊

Likes

Comments