Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 30 readers

Likes

Comments

nästan alla bilder finns ju på min Facebook men för er som inte är vän med mig där så kommer en liten bit av vår trip till Boston. Det var helt underbart och jag blev helt stört kär i staden! Så himla mysig och underbar. Kan lätt se mig själv plugga där efter mitt Au Pair år!

Likes

Comments

Jag ville bara informera er om vilken underbar familj jag bor med. Hur mycket jag uppskattar dem och hur otroligt skönt det är att bo i en familj som är så bra som min. Jag är verkligen lyckligt lottad. Många gånger kan man klaga på dittan och dattan men sen ser man hur andra familjer behandlar deras Au Pairer och hur fantastisk min familj är. Vissa dagar är inte lika roliga att gå upp ur sängen än andra men jag får sån uppskattning, jag känner mig meningsfull och behövd. Jag känner att jag får den uppmärksamheten och tacksamheten jag förtjänar om inte till och med mer. De är aldrig omöjliga att diskutera med. Försöker alltid göra så allting ska funka för mig.

Så varför är de så svårt att bestämma mig om jag ska förlänga eller inte? Varför är inte detta ett jätte enkelt val för mig? Jag är såååååå kluven. Jag vet att jag har tid på mig att bestämma men samtidigt så vill jag veta nu. Vad ska jag annars göra när jag kommer hem tex? Vad är min plan? Det är faktiskt bara 7 månader kvar tills jag är tillbaka i Sverige igen om jag inte förlänger och jag har verkligen ingen aning om vad jag vill göra. Det enda jag vet är att jag saknar min familj och mina vänner och att det ligger som ett skydd på och förhindrar mig att tänka klart ibland.

Nu får jag försöka leva i nuet istället. I eftermiddag åker jag till Boston med Felicia och Elin. Det ska bli kuuuuuuuuul!


Likes

Comments

  • 80 readers

Likes

Comments

det var som att jag tog med mig hösten från Island tillbaka till Usa. För när jag kom hem låg hela bilen gömd under ett täcke av grön/bruna löv. Det är fortfarande varmt nog att gå utan jacka men man känner att kroppen förbereder sig för höst.

Dagarna rullar på i vanlig ordning här i Westport. Jag har börjat vara ensam mer och mer med Ruby och det går super bra. Vi klickar och jag känner mig rätt så självsäker med henne. Jag känner dock att mörka morgnar påverkar mig väldigt. Det är inte alls lika lätt att ta sig upp ur sängen när det fortfarande är mörkt ute. Och jag känner mig tröttare genom dagen. Vilket jag trodde var omöjligt då jag jämt är tröttare än normalt.

Det är så svårt att gå tillbaka till en vardag när man precis haft en underbar semester med sin familj. jag saknar dem så mycket mer nu än innan jag åkte till Island. Allt är så färskt fortfarande. Därför är de så skönt att veta att mamma kommer snart!

här kommer lite mer bilder från Island.

Likes

Comments

  • 91 readers

Likes

Comments

SURPRISE SURPRISE jag kom visst också till Island! Det trodde ni inte va? Landade på Keflavik Airport 6.15 och min käre bror Thordur kom och hämtade mig. Några timmar senare steg vi i land på Västmanöarna där resten av familjen skulle befinna sig. Det var ett kärt återseende när jag kom fram och överraskade dem. Ja hade längtat så otroligt mycket och jag kände mig så förbannat lycklig! Hela helgen var ett enda lyckorus! Jag hade så mycket kärlek i kroppen och lycka. Det var lyckade dagar och jag är så glad att jag kunde följa med. Och att jag kunde vara med och fira pappas födelsedag. Det kommer mer bilder inom kort jag hade inte så mycket mer än dessa så har bett mina syskon ta ett par :)

Det var fett jobbigt att komma tillbaka till USA efter fem underbara dagar på Island. Det kändes inte tillräckligt på något vis. Det var jobbigare att säga hejdå till alla denna gången än de va första. Och man ställer sig frågan om och om igen, varför är jag här när jag kan vara hemma med min familj? Då måste jag försöka påminna mig om att dom egentligen är skit tråkiga och man uppskattar dem mer när de bor flera tusen mil ifrån mig. Skämt osido men det är viktigt att tänka på hur man egentligen mår av att bo hemma och inte bara låta den där ilande längtan komma ihåg allt bra. Det är guld i några veckor och man uppskattar allt och vill bara sitta i mamma och pappas knä o kramas hela tiden. Sen har man gjort de ett tag och livet börjar bli rätt tråkigt igen.

just nu vill jag vara tillbaka på Island, minuterna innan jag skulle gå upp och överraska pappa och resten av familjen. Se deras ansiktsuttryck och miner när de ser mig komma in i köket. Jag kan leva på det länge. Jag har aldrig känt sådan lycka.

Nu har jag som tur är ett mamma besök att se fram i mot om två månader! Ska bli så fantastiskt att få träffa min älskade mamma och bästa vän och sen är man äntligen hel igen. Ett tag till...

Likes

Comments

Lyckan i kroppen när Jess ringer mig och säger att Aunty Nanny kommer över!

Okey so, ni vet kanske inte vem denna underbara människa är. Familjevän till min hostfamily. Hon var en gång i tiden Chef till min värdpappa när han gick på college. (vilket var ett tag sen) Träffade dem första gången i maj när vi åkte till Marthas Vineyard och de bodde där med oss i en vecka. Det första Nanny säger till mig "welcome to the family" och hon hade köpt presenter till mig. Resten av veckan tog hon med mig ut på lunch och skämde bort mig totalt. Det gjorde alla den resan. Hon känns verkligen som en Aunt. Vi var ute nu i eftermiddag och köpte kaffe och hon drar in mig i en affär och skickar in mig i provhytten med en massa kläder och insisterar på att få köpa mig en present. Hon går helhjärtat in för att köpa mig något och ger mig kram efter kram och säger "i've missed you, i've missed you so much. I'VE MISSED YOU TOO!

Jag bara pratar och pratar och pratar i bilen hem om allt. Och hon lyssnar på allt. Det var så underbart att få träffa henne igen även om visiten är väldigt kort. Hon åker hem redan kl 5 på morgonen imorgon :( I love her so much! Planerar att kanske fira nyår med dem. HOPPAS!!!

Likes

Comments

Är det inte riktigt deprimerande att jag idag köpte mig en vinterjacka? Lite vemodigt faktiskt men det hjälpte att den var billig och snygg. Så är sommaren slut nu då betyder de? Kommer jag va tvungen att tränga in mina lite för slappa lår i ett par tighta svarta jeans nu? Måste jag börja täcka min kropp? September kom som på dagen. Helt plötsligt går det äntligen att andas igen när man stiger utanför dörren. Man behöver inte gömma sig inomhus och andas AC man kan faktiskt ta en promenad. Jag till och med frös lite i fredags natt när jag smög hem från vart Ubern släppt av mig. Jag har då njutit, jag har tagit vara på varje sommardag vi haft här och svettats! September månad kommer bli fin och sen kommer hösten. Jag ser ändå fram i mot den lite. Börja med lite mer mörkare färger och få mysa framför en brasa. Det jag tycker blir jobbigt är dock att det kommer bli mörkare fortare på kvällarna nu fram över. Det är redan mörkt vid 8 här och det tycker jag är lite jobbigt eftersom det inte alls är så i Sverige på sommaren. Men man vänjer sig nog vid de.

Haft en underbar helg förövrigt. Inte tagit igen all den sömn jag missat har väl snarare samlat på mig fler timmar att ta igen. De får vänta. Gud va mycket kul vi hittar på. Faktiskt. De går ju såklart åt en massa pengar och jag har svårt för att spara som ni säkert vet. Klart man kan dra ner på en del utgifter samtidigt vill jag inte heller känna att jag inte kan göra saker för att jag måste spara. Det kommer jag bara ångra när jag tittar tillbaka på min tid här. Det löser sig. Så länge man har roligt.

HAPPY LABOR DAY btw. Imorgon är det alltså holliday. RÖD DAG. Det betyder för mig mindre jobb. Några timmar på morgonen sen verkar det som att jag kanske är helt off. Hade en väldigt mysig kväll med min värdmamma. Hon hjälpte mig organisera min garderob som förövrigt är fullproppad. Vi sorterade lite och rensade bort lite kläder jag inte behöver. La undan lite sommar kläder jag inte kommer använda något mer i år osv. Jag undrar verkligen på riktigt hur man ska kunna packa ner allting och få med de hem till Sverige igen? Jag är verkligen en shoppaholic. Jag skojar inte det går verkligen inte att styra. Det är verkligen ett beroende och en sådan lycka att få hem ett nytt plagg. Att känna sig så fin och fräsch. Hellre addicted to kläder än alkohol eller droger, right?

Nu ska jag hoppa i säng och försöker komma ikapp med sömnen. Hoppas ni haft en trevlig helg allihopa. God natt :)


Likes

Comments

Så sitter man här igen, och ber om ursäkt igen för att man är för upptagen med att leva sitt liv. Det ilar lite dåligt samvete längs ryggraden varje gång jag tänker på er där hemma. För att jag aldrig uppdaterar er om hur livet ser ut JUST NU. Jag trodde verkligen jag skulle vara duktig på de här, i flera månader skrev jag dagbok och uppdaterade flitigt här. Var produktiv men så föll man in i en vardag igen och man hade typ ingenting att skriva om. Hur kul är de för er att veta mina dagsrutiner varje dag? Kan ju lika gärna kopiera gårdagens inlägg isåfall.

Jag kan skriva flera sidor om mina underbara tjejer. Hur Ruby varje dag växer och hur lycklig jag är som får följa hennes utveckling. Hur vaken hon börjar bli och hur hon ler mot mig ibland. Om hur Skylar kallar mig Bestie Josefine och ger mig världens bästa pussar och kramar. Lyckan inom mig när hon lägger ett pussel som hon kämpat med, helt själv. Lyckan som sprids inom mig när Skylar skiner upp och känner sig stolt. När hon hjälper mig att städa och säger tack. När hon säger jag älskar dig till mig 45 gånger om dagen och alla gånger minst lika kärleksfullt. Men jag vet ju att ingen egentligen vill lyssna på de. För ingen är ju så stolt över mina flickor som jag (möjligtvis Jessica och Jonathan) och ingen vill väl egentligen veta vad Skylar gjorde idag som fick mig att skratta. Men detta är vad som för mig kallas lycka. Hur kan en 3 årig flicka, med de mest sötaste lockarna ni kan tänka er, världens mest underbara skratt och ett leende som kan vem som helst att le tillbaka, få mig så lycklig? Jo, just därför.

Men så kommer så klart de jobbiga dagarna. Och dom jobbiga dagarna är JOBBIGA. Skylar har sovit för lite och är inte på så bra humör. Hon lyssnar inte och vill bara ha sin mamma hela tiden. Men jag då? Varför älskar du inte mig lika mycket? Varför duger det inte med mig? Varför kan det inte vara tvärtom? Man skjuter ju självklart bort alla sådana där tankar direkt. Du är BARA hennes Au Pair Josefine, du är BARA hennes Au Pair. Alla har vi bra och dåliga dagar. Men jag och Sky har våra samtidigt. Är hon glad, så är jag gladare är hon ledsen, är jag ännu mer ledsen, är hon arg är jag också arg. Bara det att jag är den som måste vara vuxen och inte låta mina känslor synas. SÅKLART men det är lika jobbigt att höra "gå här ifrån jag tycker inte om dig" som det är underbart att höra "Josefine du är min bästa vän jag älskar dig!"

Det finns en känsla, som jag verkligen försökt förklara för alla som inte är Au Pair själva och jag lyckas sällan speciellt bra. Men varje morgon 06.30 så intar jag rollen som "mamma/au pair" hela dagen fortsätter den rollen med små inhopp när vår riktiga mamma kommer hem och jag intar rollen som BARA "au pair" sen slår klockan 19.30 och riktiga mamman går upp med Skylar och min roll som mamma och au pair är över. Det låter kanske inte som att något av det här är speciellt konstigt eller märkvärdigt, so what du tar hand om ett barn? Men för mig är det så mycket mer än så, dessutom går jag fram och tillbaka mellan en mamma och en au pair roll. Vissa intar bara en au pair roll och vissa bara en mamma roll beroende på om det finns en riktig mamma med i bilden. Själv är lilla jag fast där i mellan. Och det är fan inte kul eller enkelt ursäkta mitt ordval. Det är heller inte enkelt att gå från en roll till en annan på fem minuter. Det är heller inte enkelt att vara den som "bestämmer" när den som Verkligen "bestämmer" står bredvid. Jag har varit här i 6 månader nu och många skulle nog säga att det blir enklare vid den här tiden men jag tvivlar på att det kommer bli de för mig. Kanske är det min familj och rollen jag i helhet har med dem, hur jag är som person, Skylar. Vem vet men det är en speciell sits. En jobbig känsla.

Ja ni läste faktiskt rätt 6 MÅNADER. Halva tiden? Eller? Ja om sanningen ska fram, så funderar jag. Varje dag funderar jag. Är jag verkligen klar med USA om 6 månader? Kommer jag verkligen vilja lämna min familj här och kanske aldrig mer se dem? Det finns bra och dåliga dagar, det finns hemlängtan och det finns dagar man är trött på allting som har med mitt "yrke" min "livsstil" att göra. Det finns dagar jag ibland känner att mitt liv är på paus och att jag håller andan tills allting är färdigt. Men kanske är det också därför jag vill stanna? Är jag redo att lämna mitt liv i lyx? Är jag redo att börja leva ett "riktigt" liv igen? Vad gör jag egentligen som är så himla jobbigt här? (Förutom att bo i en familj man även jobbar för) Vad annars ska jag göra? Det spökar i huvudet varje dag. Inte bara i huvudet utan utanför också. Min familj här vill väldigt gärna att jag ska stanna längre. Det gör mig ju så himla glad att veta att de är nöjda med mig och vill ha kvar mig men samtidigt funderar jag på att stanna för deras skull? min RIKTIGA familj då? Hur kan jag välja dem före min riktiga familj?

Vad ska jag göra med mitt liv? Det spelar ingen roll vad man tänker på den där frågan kommer alltid upp.

Tills jag verkligen behöver ta mitt liv på allvar så kommer jag nog inte göra de. Man är programmerad att varje morgon gå upp och fortsätta dagen där man avslutade den dagen innan och fredag kväll svirar vi om till klackar och pustar ut. No work imorgon lets drink to that.

Var det roligare att läsa om de här? Läsa om hur intrasslad jag är i mina egna tankar men hur lycklig jag ändå är. Förstår ni egentligen vilket "lyx" beslut jag står inför? Ska jag stanna i USA och bli ännu mer bortskämd och ta hand om en unge som är min bästa vän, eller ska jag åka hem och få träffa min familj igen och njuta av all kärlek och inte behöva ha hemlängtan, bara vara några steg ifrån en kram från mamma, kunna höra William skratta till något roligt YouTube klipp gosa med Dixe, leka med Kelly och bråka med Wendy. Hemlängtan blir inte enklare, för varje månad som går så känns ni längre bort än innan. Jag glider längre och längre ifrån Sverige och mitt liv där för att kunna få plats med mitt liv här och allting som händer här. Ibland måste jag förstå att detta är bara för nu. Det är inte för alltid. Det gör mig både glad och ledsen. Har svårt att föreställa mig ett liv utan min amerikanska familj och mina amerikanska vänner. Jag vill ju aldrig ha något annat liv just nu. Men vem fan vet hur jag känner imorgon? eller nästa onsdag? eller om 6 månader?

Jag lever idag, jag lever för varje dag som går, en dag i taget. Suger in allt, njuter, och inser min lycka. Jag är så förbannat jävla lycklig. Jag har hittat vänner för livet. Jag har en familj här som verkligen älskar mig och ser mig som en av dem, jag har allt jag kan önska mig. Här är jag nu. Vi ses när vi ses vänner. Jag håller er uppdaterade om mitt beslut. Puss på er.

PS jag lever inte i den vita klänningen som ni ser mig i på typ varenda bild. Lyckades bara få väldigt bra kort när jag har på mig den DS

Likes

Comments