Header

"Josefiné! Du är inte korrekt, men underbar!!"

Hej på er!
Idag har jag och Ida varit på Alex Schulmans boksignering av nya romanen "Glöm mig". Det var helt fantastiskt då jag (som ni vet) är ett stort fan. När vi skulle prata skakade mina käkar så mycket att jag knappt visste vad jag skulle säga. Han tyckte humoristiskt nog att mitt namn stavades så konstigt och så fel, därav kommentaren på uppslaget. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse idag och jag kan knappt bärga mig till februari då jag ska se han och Sigges föreställning. Just det! Vi stod bredvid Calle och Penny Schulman (!!) också. Så himla roligt, verkligen! Spelade in en vlogg under tiden så vi får se om den blir offentlig här eller bara för mig.

Nu är jag i Uppsala och ikväll ska jag festa med Ida, det ska bli jättekul och jag håller tummarna för en bra kväll. Ha det så bra!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag ville så gärna att du och jag, vi två, skulle bli dem där.
Dem som delade på ett par hörlurar och skrev dikter i varandras anteckningsblock.
Dem som kom över till den andre bara för en kopp te och lite snack om politik.
Dem som ifrågasatte vissa akvareller och tävlade om vem som dyrkade John Lennon mest.
Istället blev vi dem där som gjorde våra avtryck på ett svettigt lakan i en sen natt skapad av fylla.
Jag hör ditt namn och tänker på vilka vi hade kunnat bli, du och jag, vi två. Om än, det vi hade har satt sig i mitt hjärta i alla fall. Med eller utan allt som jag ville att vi skulle vara.

Likes

Comments

Som jag nämner i videon så ville jag helt enkelt bara ge er en liten annan aspekt på min personlighet. Glömmer av att alla som läser inte vet hur jag är i verkliga livet och här är ett litet smakprov även om det var svårt att försöka underhålla då jag absolut inte är född till att vara framför kameran! Hoppas i alla fall att detta blir en rolig omväxling! 

Likes

Comments

För ibland så kan jag envisas med att jag är misslyckad och med att mitt liv är ett enda stort predikament. Det handlar inte om att jag hatar mig själv eller i huvudtaget ens avskyr. Ibland känns det så, ja. Dock vet jag mycket väl att jag inte hatar mig själv eller hur jag agerar i olika sammanhang. Men.. Jag är självkritisk, så fruktansvärt jävla självkritisk. Jag känner mig i princip aldrig nöjd med något jag gjort och det skrämmer mig så himla mycket. Det skrämmer mig för att jag VET vikten av att berömma sig själv. Hur fan ska någon kunna uppskatta det jag gör om jag inte kan göra det själv ens en gång?

Hela mitt liv har jag kämpat för att vara den där tjejen som jag aldrig kommer att bli. Det tog sexton år för mig att inse. Inse att jag inte bör jaga henne utan istället göra mig bekväm med den jag redan är. Det är dock så himla klurigt. Trots medvetenheten i bakhuvudet så upptäcker jag mig själv med att jämföra mig med andra. Jag tror ibland att jag ska hitta svaren i hur någon jag vill ha - tittar på någon annan. Svaren finns inte där. Det som finns där är något helt annat. Något som ifrågasätter min egen kapacitet och tillräcklighet.

Det är rent ut sagt korkat. Korkat att en fredagskväll med prägling av festligheter, försöka att göra ett gott intryck genom att spela blåst eller ball. För det händer ibland. Inte alltid men ibland. Där står jag med tungan i någon annans käft och tänker att vem fan hade hånglat upp mig om dem visste att jag ibland gråter utan anledning, har svårt att klä av mig inför andra och skriver dikter om dem jag älskar och det jag är rädd för?

Den dem hånglar upp är hon som jag aldrig kommer att bli.

Ibland väljer jag undermedvetet att gå sönder. Istället för att ignorera vad som sker i rummet så låter jag mina ögon skåda det. Skåda varje liten del av det. Skåda hur varje liten del av hans blick sitter fast i hennes och hur han inte ens verkar se att jag sitter där. Tre stolar ifrån. Tre stolar ifrån. Tre stolar ifrån honom sitter någon han brukade fläta fingrar med. Någon som nu ger ifrån sig högljudda skratt medan hans blick sitter på hon som jag aldrig kommer att bli.

Givetvis så vet jag att det finns människor därute. Människor som älskar och människor som kommer att älska mig - just för den jag faktiskt är. Det är väl klart att jag vet det. Då spelar det ingen roll att jag inte kan göra kullerbyttor, fnittra försiktigt eller sjunga sopran. Jag vet om det men kan trots allt inte förstå det. Förstå varför någon skulle välja mig framför hon som jag aldrig kommer att bli.


Likes

Comments

Se till att följa mig på Instagram för lite selfies och annat strunt

Likes

Comments

Sträcker på benen, ger ifrån mig ett skratt och tänker att nu jävlar har jag gråtit färdigt för den här gången. 

Likes

Comments

En ung kvinna i sätet bredvid stirrar ut mot mannen hon älskar. Blicken fast i ögonen hon spenderat helgen med. Han står på perrongen med en regnjacka och vill nog inte att hon ska åka. Han tar upp telefonen, nickar mot skärmen och snart skiner hon upp då hon får se hans meddelande. Hennes tandrad blottas och jag tycks höra pirret i magen. Lamporna släcks i vagnen och folk frågar paranoida vad som är på gång. Den unga kvinnan struntar i mörket, ler till sin kärlek på andra sidan glaset och reagerar knappt när lamporna börjar att fungera igen. Han har nyligen rört hennes händer som nu så ivrigt skriver att dem saknar honom fastän det gått en knapp minut. Hon mumlar något på engelska och snart rullar vi. Jag sitter mittemellan en förälskelse. Två kära människor som en helt vanlig måndagskväll tagit farväl men lever på hopp.

Likes

Comments

Hej hå.
Sitter i en tågstol och har gjort i några timmar. Skrev lite på ett grupparbete och höll på att spilla ut en burk Cola zero. Min laddare glappar och mobilen spelar Bob Dylan. Har strumpor i olika färg och använder min halsduk som filt. Vi är i Gävle nu. Jag tror att jag börjar må bättre igen.

Likes

Comments

Jag tittar in i dina ögon och ser hur alla andras blickar finns gömda i dina pupiller.
Alla dem som beundransvärt skådat din kropp, svettats ner ditt underlakan och på bussen hem betraktat fjärilar längs magsäckens konturer.
Inatt ser jag dessa vilsna blickar som inte vill något hellre än att skymta din nakna kropp igen.
Någonstans emellan mitt belåtna stön som tillfredsställts av din tungas förmåga att uttala vokaler så förstår jag min kommande plats i din blicks arkiv.
Någon kommer att hitta vår natt i dina pupiller medan jag gör ett hopplöst försök att dränka fjärilarna jag upptäckte på bussen hem.

Likes

Comments

Hej på er, hoppas allt är bra!
Igår hade jag en i princip helt felfri dag från början till slut. Sov med Ella från fredag och det var som vanligt så jäkla skönt att ligga och prata med henne om allt som händer.
Det var första morgonen som vi klev upp utan att ha någon tid att passa. Vi käkade frukost, kollade film och låg slöa i soffan till middagstid. Lagom välbehövligt med en slapp dag.
Mot kvällen åkte vi till Alicia där vi förberedde lite popcorn. Sedan åkte vi till Statoil för att köpa godis och kvällen tog förvånansvärt an till en spelkväll med kort i A:s källare tillsammans med några killar från Dvärsätt.
Imorse gjorde vi tre jättegoda mackor i micron och sen blev jag hämtad av Mathilda och Linus. Nu har vi just ätit tacos och ska kolla film. Jättemysigt verkligen! Imorgon vid middagstid åker jag tillbaka hem till Stockholm!

Likes

Comments