Header

Hej solstrålar! Idag tänkte jag snacka om något som jag haft i huvudet sen jag var 16 år gammal och blev sexuellt aktiv som jag igår fick reda på att stämmer in på mig helt och hållet. Jag har fått en behandling som jag påbörjar idag, en jobbig sådan men som förhoppningsvis ska få bukt med mitt problem.
Jag vill lyfta fram vestibulit och vilka följder som kommer samt hur psykiskt påfrestande det är. Sen vill jag också lyfta fram detta så att andra tjejer inte tror att det är fel på dem.

Jag blev sexuellt aktiv när jag var 16 år gammal och fick min första pojkvän. Innan det hade jag mycket problem med svamp i underlivet. Våta simkläder = svamp, torkar mig på ett visst sätt = svamp, är inte kliniskt ren om händerna och tar mig på fiffi = svamp. Ja, svamp av allt kan man säga.
Det fick sen den följden att jag inte kunde använda tampong för det gjorde ont att sätta upp något i slidan. Senare började det göra ont att ha sex. Runt själva "mynningen", vilket gick över när sexet var färdigt. När jag var 17 var jag med om ett övergrepp och efter det var det i princip tvärstopp. Jag har haft pojkvänner efter händelsen men det har ALLTID gjort ont under sex och flera timmar efteråt. Jag har bara haft sex "för att det är en del av ett förhållande". Jag har aldrig varit riktigt sugen för att jag har en spärr i huvudet som säger "AJ, det gör ont!!!". När jag och min senaste pojkvän gjorde slut blev det så att jag stängde av hela sexlivet helt och hållet.
Idag är det 3 och ett halvt år sedan vi gjorde slut och jag har fortfarande inte haft sex. Människor brukar bli helt utom sig och skrika "VA SÄGER DU??" "Men herregud, blir du inte sexuellt frustrerad?", eller så tror dom att jag ljuger.
1. Det är helt sant, jag har inte haft sex på 3, snart 4 år!
2. Nej jag blir inte sexuellt frustrerad, man hittar sätt att tillfredsställa sig själv på utan att det gör förbannat ont. 3. man orkar liksom inte skaffa en partner för man vill inte lägga den tyngden som jag går och bär på, om sex, på en annan person. 4. Man lär sig att leva utan sex, det är inte en del av mitt liv längre (men jag hoppas att det kommer att bli så småningom.) 5. Jag har aldrig varit intresserad av one night stands, haft det en gång och det blev så misslyckat att jag alltid känt att pojkvänner är det bästa.

Nog om det. Det här har ändå varit en börda i mitt liv. Det är ju självklart att jag också vill stoppa i en tampong och simma på sommaren men snällt får sitta och titta på med min binda i trosan. Jag har inget annat val. Det är självklart att jag också vill ha sex, om jag kunde. Men jag kan inte ligga där och ha ont. Vad är det för soft med det?
Varje gång jag har gått till gynekologen så har jag alltid nämnt att det gör OTROLIGT ont i slidmynningen och att dom måste ta det försiktigt. Jag har frågat om det är något som är fel men alla har bara sagt "det är nog ingenting, det går över" eller "du är väl för torr, köp glidmedel". Och sen går man snällt därifrån. Jag har många gånger funderat på om det är så att jag är asexuell, men jag blir kåt. Så dom tankarna har funnits men har aldrig blivit bekräftade, om ni förstår hur jag menar.

Igår var jag återigen hos gynekologen för att prata om min mens. (Min mens är inte heller en dans på rosor) och igår var jag till älskade frankman. Alla som bor på denna ö vet i princip att frankman är gud i gynekologhimlen. Jag sa inget om mitt problem utan han märkte det själv. Han stoppade som vanligt in sina instrument i fiffi och kollade och jag låg där snällt men spände mig något otroligt, gjorde miner och gnydde (as always). Det gör ju så förbannat ONT (för mig som har vestibulit, ni ska inte bli rädda för gynekologen, det är superduperbra att gå dit och man vänjer sig vid att ligga med rumpan i vädret). Han sa direkt "men Josefine, gör det såhär ont?" Då förklarade jag lite kort om hur jag har det och hur andra gynekologer sagt och han sade till mig direkt "men du har ju vestibulit? Du måste ju ha hjälp och det är NU!".
Tack gode Gud. Jag var en sekund från att börja störtlipa där och då. Inte utav sorg för att jag har det utan för lyckan att det faktiskt, förhoppningvis, kommer bli bättre! Att jag kommer slippa ha ont. Att jag kanske vågar ha sex snart. Att jag kanske vågar prova tamponger snart. Att livet kommer bli så otroligt mycket lättare utan denna psykiska spärr i hjärnan. Och för att någon äntligen reagerade på att det inte är normalt. TACK!! Var det enda jag hade i huvudet.

Till min behandling: jag fick hem sprutor som är som gelé (sådana man använder när man ska sätta kateter) men som jag ska använda i fiffi. Jag ska göra det SJU gånger om dagen i TRE månader. Visst låter det jobbigt? Jo lite. Men detta är ingenting mot den pinan man haft i sex års tid. Man har trott att det är fel på en, att det inte är som det ska. Man får tankar som "kommer det gå så långt att jag får leva ensam resten av mitt liv?" Man får tankar om "kommer jag någonsin få barn? Tänk om det sprider sig i hela mig?".
Ni vet. Allt blir bara en ond jävla spiral och man kommer bara längre och längre ner. När jag sätter den här gelén på så ska jag samtidigt sätta in min tumme där det gör ont och trycka. Det gör att nerverna som är skadade där nere stänger av och slappnar av, vilket gör att jag inte spänner mig när något kommer in i fiffi = inte ont.

OM ni känner som mig. Att det gör ont i slidmynningen så testa först med en glidmedel (det KAN vara för att man är för torr), funkar det inte? Kämpa. Spring till gynekologen, läs på om vestibulit, kämpa för att få den hjälp du behöver. Man SKA inte ha ont under sex, då är det något som är knasigt. Och man ska definitivt inte få ont av att stoppa upp sitt lillfinger och sedan gå och ha ont i flera timmar. Vestibulit är vanligt men oftast så söker tjejer hjälp för sent. Du kan leva med vestibulit hela livet i olika omgångar (för mycket stress t.ex) så det är viktigt att söka hjälp i tid så att det förhoppningsvis inte kommer tillbaka.
Googla också, det står så mycket om det och det finns så många tjejer där ute som har det som kanske bloggar om det eller har skrivit någon artikel! Sen står det mycket om varför man kan få vestibulit, hur är symtomen och hur man kan göra för att underlätta om det gör ont.

Puss&kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments