Header

Igår kväll var jag till arken för första gången sen i juli för att jag har varit sjuk en längre period, vilket ni redan vet, och är det fortfarande men igår ville jag bara ut. Jag ville ha en rolig kväll med mina vänner med musik, dans och drinkar och det är inte något fel med det, det vill vi alla ibland. Kvällen slutade dock mindre bra med ett stort slag över käften av en kille jag har sett förut men aldrig pratat med och jag vet inte vad denna kille heter. Allting började med att jag ville köpa en hamburgare från Draken, oj vad gott tänker ni, ja, det tänkte jag med så jag går fram och frågar killen som står 5 meter bort, helt förvirrad och jättefull och säger "ursäkta, står du i kö?". Han svarar mig "ööh nej.. Eller jag vet inte.." jaha tänkte jag och stegade fram till nästa kille, "ursäkta, står du i kö?" Nej säger han då och meddelar att han redan köpt sin mat och väntar bara på den. Så jag går fram till luckan och när jag kommer fram till luckan kommer den första killen och ställer sig bredvid mig och då börjar det "Din jävla fitta, du är så fittans ful och du är en jävla fitta, man går fittan inte före i kön din jävla hora, fyfan vad ful du är din fitta" och det fortsatte och jag brydde mig inte för jag var fullt upptagen med att köpa en hamburgare. Men när jag har stått och lyssnat på detta i ungefär 5 minuter så puttar jag iväg honom och säger "men kan du dra?!?" Och då känner jag smällen rakt över höger sida av ansiktet. Min älskade vän som jag var med springer fram och skriker åt honom "men vad håller du på med?!?" Och när hon kommer fram till honom tar han stryptag på henne och slänger henne rakt ner i trappan.
Det var väldigt många som blev väldigt arga på honom för att man inte gör sådär och polisen tog honom efter några minuter. Tanken med denna text är: detta är vad feminism är, att alla vi människor skall vara lika värda oavsett kön, ålder, färg, form osv. Det är absolut INTE okej att stå och kränka någon så fruktansvärt som han gjorde med mig igår, det är helt sjukt att man kan stå och nervärdera och skrika sådana ord till en människa man inte känner. Man slår ALDRIG en tjej. ALDRIG. Och vet ni vad? Man slår inte killar heller. ALDRIG.

Detta är en vardag för oss kvinnor. Varenda gång jag går ut får jag antingen höra att jag är en hora för att jag råkade putta på någon på dansgolvet eller fitta för att jag råkade gå före i kön utan mening. Jag mår bra, min högra sida av ansiktet är uppsvullet och min näsa gör svinont samt huvudvärken from hell (och nej, inte för att jag är bakis, jag känner vilken huvudvärk jag har) och jag tänker inte slänga upp en bild på mitt ansikte för att folk ska tycka synd om mig, för det är det inte. Jag stod upp för mig själv med att putta undan honom och säga "men kan du dra", för jag tänker inte stå och lyssna på skitsnack.

Det som gör mig mest ledsen är att detta kunde ha varit en tjej som är jätteosäker, har kanske fått höra många gånger under sin uppväxt att hon är ful eller att hon är en hora och hon kanske har varit mobbad i hela sitt liv. Hur skulle denna tjej ha tagit det? Skulle hon ha gått hem och tagit sitt liv? Man vet aldrig. Därför är jag glad att det var just jag, jag vet att det han inte säger stämmer men jag blir SÅ förbannad att han tror sig ha rätten att nervärdera mig på det sättet och SLÅ mig över ansiktet. Jag är helt svart av ilska och jag förstår inte hur man har mage till att göra det som han gjorde igår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är så fruktansvärt irriterad så jag helt ärligt skulle kunna slå en yxa rakt in i väggen och bara skrika rakt ut. Jag undrar varför jag hela tiden blir irriterad när det inte blir som jag har tänkt? Denna gången handlade det bara om att mamma och pappa ska ut och äta och jag hade tänkt äta hos dom men icke sa nicke, då ska dom plötsligt bort och nu är hela min dag förstörd. Jag tänker ofta varför och undrar varför det alltid blir såhär? Om det har att göra med att jag har adhd eller om det är min personlighet eller om jag har något annat som dom inte har fattat? Jag kan nästan bli rädd för mig själv när jag blir såhär. Jag skulle ju aldrig göra någon illa eller skada mig själv, men jag blir så fruktansvärt förbannad och känner inte igen mig själv. Det blir för läskigt och för påtagligt för mig. Jag hoppas att det går över snart, jag ska lägga mig i sängen och kanske sova en stund och se om det går över. Jag somnade vid 2 inatt och steg upp halv 8 så det kan mycket väl vara så att jag har sovit för lite.. Och jag sover ofta väldigt lite och är ständigt trött så det kan även ha mycket att göra med det. Hoppas att ni har haft en trevlig fredag hittills och att den fortsätter så!
​Kramar


Likes

Comments

Sitter här i soffan och ser på blåsten och regnet. Jag älskar ju hösten och vintern så det här har jag längtat efter i flera veckor nu, äntligen!! 
Jag har redan börjat med lite höstdetaljer som denna lilla guldiga bricka som jag hittade i någon skrothög hemma hos mamma och pappa, stjärnljusstakarna är från en loppis för en ynka euro styck och den lilla ljuslyktan är från h&m home! Att jag har gråa ljus kan vi blunda för just nu för jag hade inte några vita kvar och därför måste jag åka akut imorgon när jag vaknar och köpa mig några stycken! 

Jag tycker om mitt soffbord i marmor. Det har hängt med sen jag var jätteliten och har alltid funnits i vårt hem och nu i mitt hem men nu börjar jag nästan tröttna lite på det. Marmor överhuvudtaget börjar jag tröttna på och samma sak med koppar grejer. Är nu mera för guld och linne tyger i beigea och bruna dova toner! sånt där myspys som faktiskt, om man tänker efter, passar alla årstider! nåväl, jag ska leva med det ännu ett tag innan mamma och pappa får tillbaka det för jag vill vänta med att köpa ett nytt tills jag flyttar in i huset! 
​Kramar


Likes

Comments

Idag är sociala medier ett stort ämne både på gott och ont. Det finns mycket forskningar kring det, hur det påverkar människors hälsa och välmående och det är mycket snack hur det skall förbättras. Sen har vi det där onda, kommentarerna och hur enkelt det är idag att börja följa andra människor och följa deras liv och hela tiden kommentera elaka kommentarer.

Jag kan säga såhär: jag kommenterar aldrig. Aldrig någonsin. Inte ens mina bästa vänners instagram. Jag har aldrig kommenterat någon bloggare och inte heller någon privatperson. Jag är en väldigt frispråkig människa, jag säger exakt vad jag tycker och tänker och jag gör det väldigt gärna i skrift också, typ som här. Men det skulle aldrig falla mig in att skriva en kommentar på varken instagram eller bloggar, det tilltalar mig inte och jag anser att jag ändå inte får något tillbaka. Om jag har en åsikt om någon person, kanske att den alltid ska slänga pikar, så tar jag alltid upp det med personen personligen. Börjar jag följa ett konto på instagram eller en blogg och jag inte känner personen i fråga och jag stör mig på den så slutar jag helt enkelt följa eller läsa. Tänka sig att det kan vara så jävla enkelt egentligen. Att sluta följa, sluta läsa, sluta störa sig och bara skita i det och gå vidare. För vet ni vad? Om man hela tiden ska gå runt och störa sig på människor, vad är då livet? Livet är mycket viktigare än så. Och vi alla människor kommer ALLTID ha skilda åsikter om saker. Och har inte jag samma åsikter så finns knappen där "AVFÖLJ" och den är väldigt lätt att trycka på. Jag antar att det är därför jag aldrig skriver kommentarer, för att mitt självförtroende och min självkänsla är precis där jag vill ha den och jag är väldigt nöjd med min tillvaro och jag tycker om mig själv.

Att man läser på Zara Larssons instagram att hon är en hora och att hon borde knullas i röven är något som jag anser är HELT SJUKT! Jag skulle aldrig någonsin skriva det. Det handlar mycket om osäkerhet. Det är 10åriga småpojkar som sitter och skriver dessa kommentarer och då undrar jag, VAR ÄR föräldrarna? Vart tog dom vägen? Varför lär ni era barn inte att dessa kommentarer gör endast illa och ingenting annat.
Om vi vänder det andra vägen och säger såhär: DU sitter och skriver "jävla hora" på någons konto och sedan går till ditt eget och lägger ut en bild på dig själv och sedan får du den kommentaren i ditt kommentarsfält "du är så jävla äcklig, du borde dö", skulle du tycka det var kul? skulle du gå vidare i livet direkt efter och inte bry dig? Knappast. För det är så livet fungerar, man tar åt sig av vad folk säger och det är just därför vi sitter i den situationen om utseendehets och att man ska vara på ett visst sätt.

Som sagt handlar detta mycket om osäkerhet och dålig självkänsla samt dåligt självförtroende. Alla dessa går hand i hand. Vissa har dålig självkänsla och jättebra självförtroende och vissa tvärtom, och för att få bättre självkänsla och självförtroende lyfter det inte dig att sitta och slänga ur sig kommentarer för den enda det blir synd om och den enda som blir ett offer är du, för att du inte mår bra och människor märker av det bl.a. i ditt sätt att skriva kommentarer. För att kunna jobba upp denna självkänsla och självförtroende så krävs det mycket och det är bara DU som kan göra det. Behöver du kommentarer om att du hela tiden är vacker så kommer du bara kräva mer, det som hjälper är att hela tiden sitta och intala sig själv att man är vacker och bra som man är. För när du börjar älska dig själv så kan du faktiskt ta åt dig över att andra säger att du är fin och en bra person. Om du inte mår bra just nu och någon säger att du är vacker kommer du bli glad för en stund, tills du sitter ner själv och känner dig ensam och då är du på ruta noll igen. Det som höjde min självkänsla var att jag gav fina kommentarer åt andra. Jag kunde säga till en vän eller en främmande "ha en jättetrevlig dag" eller "vad vacker du är idag" på riktigt liksom, att jag verkligen menade det och det höjde mycket, för jag kände mig som en mycket bättre person när jag gjorde någon annan glad och det är det som hjälper. Därför tror jag även att många skriver på ett elakt sätt, för dom gör allt som man INTE ska göra med ett dåligt självförtroende eller dålig självkänsla. Det bästa skulle vara om alla sket i att skriva kommentarer, sluta följa alla man störde sig på, följa sådana personer man får inspiration ifrån och börja kommentera fina kommentarer. För det finns absolut INGET bättre än att göra någon annan glad. Det är en oerhört härlig känsla, jag lovar!

​Kramar

Likes

Comments

​Jag berättade i förra inlägget att jag är en sucker för ljus och det stämmer helt, bara det att jag är en sucker för kuddfodral också..... Jag har HUR många som helst och måste börja sälja iväg dom ( samma med ljusstakar, äger alldeles för många) men jag tror dessa aldrig kommer lämna mitt hem. Dom är underbart fina och passar bra in hos mig och min stil. Som mamma sa när hon såg dessa: det där är så DU! 
Elefantfodralet kommer från Ellos och Mandalafodralet kommer från Ullared i vintras. 

​Kramar

Likes

Comments

Tänkte dra en frågor och svar för dom som undrar lite mer om vem jag är. Dessa frågor hittade jag iallafall på Hanapees bloggo.

Vad handlade din senaste dröm om?
Det minns jag faktiskt inte men har en som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Here it comes: jag och min killkompis Thomas låg i en säng och helt plötsligt var jag gravid med honom, jag hade varken haft sex med honom eller pussat honom utan jag var bara gravid och det var han som var far. Och inte bara lite gravid, utan höggravid, så efter att vi legat i sängen i några minuter var det dags att föda så jag åkte in på sjukhuset, men Thomas kunde inte följa med så alla vänner inkl. Thomas åkte hem till Thomas lägenhet och satt där i en soffa och hade mig på storbildsskärm när jag födde. Så jag föder ut detta barn som blev en pojke och tar ut honom och lyfter honom som Simba och skriker till Thomas genom storbildsskärmen "TITTA THOMAS, HÄR ÄR DIN SON". Och jag ser hur Thomas sitter och gråter och hur alla våra vänner klappar honom på axeln och säger "grattis, han är jättefin!". Tror att det är den sjukaste drömmen jag har haft på länge.

Har du kvar något klädesplagg från när du var liten?
Självklart har jag det, både mamma och jag är freaks på att spara precis allt ( jag har blivit bättre dock) så många klänningar jag har haft när jag var liten har Lovina på sig nu.

Vilken är din sämsta egenskap?
När jag hör detta tänker jag främst på min adhd som alltid är antingen besvärlig eller härlig men om jag bortser från min diagnos adhd så kan det nog vara att jag är väldigt ärlig och hård i mitt sätt att prata och jag har absolut inte några problem med att säga till och det kan såra människor i vissa lägen.

Föredrar du havet eller poolen?
Jag föredrar poolen alla dagar i veckan då jag har lite halvt fobi att jag inte ser vad som finns under ytan, tänk om en säl biter av mig tån.. När jag låg hemma hos mamma och pappa vid poolen sa pappa "man kanske skulle måla poolen svart så blir det varmare", men problemet är att då skulle jag aldrig sätta min fot där för att jag inte ser botten och då är det värdelöst att vi har en pool överhuvudtaget eftersom det är nästan bara jag som badar i den.

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Jag ringer oftast mamma och om hon inte svarar ringer jag Elin och om Elin jobbar blir det oftast Jonas då han finns där i alla lägen.

Vilket är ditt drömjobb?
Jag har faktiskt ingen aning. Just nu så älskar jag att skriva och har gjort det en längre tid så journalistik eller författare är väl lite av ett mål för tillfället men jag vet inte.. Dock skulle jag aldrig kunna vara en författare som skriver deckare eller thriller då jag följer väldigt många sådana och det verkar som ett otroligt tufft yrke. Visst vill jag jobba med saker som jag drivs av och som man måste kämpa lite för, men med tanke på min adhd skulle det bli för mycket press och stress och att sitta still i timmar i sträck skulle jag absolut aldrig klara av då jag gärna vill springa hit och dit och släng och häng. Jag tycker även om att ha flera bollar i luften och att då sitta och skriva en bok som handlar om en sak i kanske ett år tror jag skulle bli alldeles för enformigt och jag skulle tröttna. Tror journalistik passar mig bättre på den fronten då man intervjuar, skriver artiklar, får nya uppdrag hela tiden osv

Vad gör dig lycklig?
Att få vara ensam. Och det tror jag också att jag är relativt ensam om men jag älskar att vara ensam för det är det som ger mig energi. Man kan säga att jag är den där tönten som går runt i min lägenhet och ler och dansar med dammsugaren utan att veta att jag gör det själv, det är så alla mina tankar hamnar på rätt och att jag får känna mig fri och glad. Det beskriver mig rätt bra.

Samlade du på något när du var liten?
Yes, delfiner (i all ära, dom är ju förfan asvackra) samt änglar i olika färger och former. Jag har två garderober fulla med delfiner och änglar, no joke. Idag samlar jag dock inte på någonting. (skoja bah. Buddha är min bästa vän och kommer nog alltid vara så fast jag förnekar det för det är en dyr jävla hobby kan jag meddela)

Har du några smeknamn?
Till och med det har jag ja. Jossan säger familjen. Josefine säger nya bekantskaper. Jocke säger mina vänner utom vissa som tycker att det är fult så dom säger Josse istället. Jag har en gammal vän som alltid kallar mig nya saker så fort han ser mig så där har vi nog en hel del exempelvis Karre, Kurre, Jorran, Josski, Jussi osv...

Om du fick förändra dig på något sätt, vad skulle du göra då och varför?
Jag skulle aldrig vilja förändra mig själv. Jag är den jag är och jag tycker att jag är helt fantastisk utan att bli egoistisk. Om det är något som jag skulle vilja bli bättre på är det dock min självdisciplin. Därför tänkte jag kanske börja plugga kurser på distans för att för det första lära mig mer och för det andra öva på just självdisciplinen!

Favoritprogram på TV?
På MTV är det Awkward och Catfish the TV-Show. På TLC är det Say Yes to the Dress. På Animal Planet är det Gator Boys och sen har vi kanalen ID, Investigation Discovery där dom tar upp fall som handlar om mord, rån osv. och jag älskar precis alla program på den kanalen!


Sådär ja, nu har ni ännu lite information om mig. Tycker det är roligt att köra frågor ibland då jag själv kan tycka det är kul när andra bloggare gör det för alltid är det något man inte vet!
Kramar

Likes

Comments

Är en riktig sucker för ljus och ljusstakar i alla möjliga former och dofter! Dock är dessa lite större ljus med låda och verkligen DOFT väldigt dyra så jag brukar aldrig köpa dem självmant utan gärna önska mig dom istället men eftersom jag har varit sjuk så länge unnade jag mig ett lite dyrare, det här kostade 15,90 euro om jag inte minns fel. Detta kommer från Feja och det doftar gudomligt gott. Nu får det stå som prydnad tills hösten kommer och man får krypa upp i soffan och tända alla ljus och se en bra film!
Kramar


Likes

Comments

​Ikväll lagade mamma och Camilla, min brors flickvän, en så fantastiskt god plankstek. Till efterrätt blev det glass med inlagda päron och det var inte heller så tokigt. En riktig söndagsmiddag helt enkelt! Efter maten har jag städat runt lite i lägenheten då många saker ligger på fel plats och sen drog jag en vända till sopstationen med massa sopor. Nu sitter jag i soffan med datorn i knäet och jag tror jag stannar här nu faktiskt! 
​Kramar

Likes

Comments

​Såhär ser mitt badrum ut för tillfället i ena hörnet. Det är typ bara den platsen jag känner att det verkligen är MIN stil. Dom som känner mig vet att jag älskar buddha och har väldigt många och dom gör sig verkligen fina överallt. Denna tror jag att jag har köpt på Gekås (Ullared) för några år sedan!

Har suttit och bläddrat i alla mina tusen inredningstidningar denna morgon och klippt ut det som ger mig inspiration. Sen ska alla tidningar slängas för jag skojar inte om det är runt 70 stycken. Herregud vad man samlar på sig. Och för att ni inte ska tro att jag lägger typ halva min lön på tidningar så nej, jag får dom gratis av min far som får dom gratis från något tidningsbolag så det blir en hel del. Nu ska jag fortsätta bläddra och klippa!
​Kramar

Likes

Comments

Då var det dags för mig att införskaffa mig en bärbar dator. Ipad, iphone och imac har jag redan men är man apple nörd så är man ju tvungen att ha en macbook också! Jag älskar den redan, jag har ju alltid haft apple och tycker därför det går så fort och smidigt när jag ska sätta igång dom för första gången.

Har ni tänkt på att folk oftast lägger ut en hel del bilder när dom köpt någon ny dyr pryl, ja, det har ni. Idag lever vi i det samhället och jag kan själv lägga ut bilder på mina nya inköp, men jag är inte den som tystar ner t.ex. psykisk ohälsa. Den finns överallt och jag lider av det själv. Vad jag inte förstår är varför det alltid ska vara så mycket prat och snack runt psykisk ohälsa. Många är sjuka och det är faktiskt på riktigt, dom är inte sjuka för att dom vill. Dom blev som mig, ofrivilligt uppskriven på den där jävla listan som faktiskt inte är rolig överhuvudtaget. Ibland önskar man kanske att man aldrig blev uppskriven ofrivilligt, men på något sätt mitt i allt detta så är jag ändå glad att jag blev det. Jag har lärt mig så otroligt mycket om livet och det har gjort att jag inte är ytlig och inte beter mig som världens överklass - för det är jag inte.

Det största jag har lärt mig att materiella ting inte betyder något. Visst, jag är bra på att tröstshoppa och jag älskar mycket materiella ting såsom teknik, kläder och inredning men jag värderar det inte högst och skulle aldrig göra det. Det är bara saker som förgyller lite av min vardag, men det är ingenting som håller i längden och det är det jag har lärt mig. Det jag värderar högst här i livet är min familj, mina vänner och min hund. Absolut inget annat skulle någonsin gå före. Jag är väldigt noga med att hålla koll på saker och tappar något sällan men om det mot förmodan någon gång skulle hända att jag tappade min mobil i toaletten och den inte gick att laga skulle jag gråta en skvätt

Likes

Comments