Header

Idag har jag suttit på knä i skogen i 3 timmar och plockat blåbär och ibland har jag satt på en podcast då jag gärna lyssnar på när andra pratar.
Jag är en sådan person som behöver min egentid något enormt, alltså jättemycket. Får jag inte vara ensam minst 2 kvällar i veckan blir jag lätt deppig och hängig, jag blir liksom ilsken och arg. Jag måste vara ensam ibland och jag älskar att vara ensam. På senare tid har jag träffat vänner som är sådana personer som ska umgås precis hela tiden. Är jag på jobb kommer dom dit, är jag hemma kommer dom dit, är jag hos mamma och pappa kommer dom dit. Dom kommer dit jag är och det tog liksom stop för mig redan i förra veckan men då kunde jag inte säga stop för att det var rockoff. Igår sa jag dock nej och jag kände mig så lättad. Jag ville bara vara själv. Idag har folk frågat om vi ska fika eller göra något och jag har bara känt att näej, jag måste vara ensam nu.

Jag totalt ÄLSKAR att vara ensam. Jag älskar att gå runt i mitt hem när det är helt tyst och jag bara får vara med mig själv. Jag älskar att höra mina fotsteg och mina andetag av att det bara är jag. Jag älskar att höra tvättmaskinen gå och jag älskar att hänga upp tvätt eller fixa med blommor - i tystnad. Och det är sådan jag är. Mina promenader ibland kan ta upp till en timme även fast det bara är 3km och det är för att jag kan stanna mitt på grusvägen, mitt ute i ingenstans och bara sätta mig ner och lyssna på skogen och höra naturens ljud. Det är skönt att jag har min älskade Elin, som vet hur jag fungerar och accepterar att vissa dagar vill jag inte ha kontakt, jag vill bara vara ensam. Det här går ju oftast i perioder, men jag vet exakt när dom kommer och ibland kan jag nästan längta efter en helt tyst period för då får jag så mycket tid till mig själv och mina tankar. Mobilen hänger med mig vart jag än går men instagram, Facebook, messenger, Twitter osv. är så ointressant så det finns inte. Det är skönt att vara själv, det är skönt att ha tid för sina tankar och det är skönt att städa och bara gå runt och pula på med något eller helt enkelt sätta sig ner och läsa en bra bok, helt själv och helt i tystnad.

Jag tror också att det är väldigt nyttigt att vara ensam. Nu kanske jag tycker om att vara lite överdrivet ensam men jag tror att det är bra och hälsosamt att kunna leva själv. För någon gång i livet kanske jag står där - helt ensam, och då kommer jag inte ha några problem med det, för att jag vet hur jag ska göra och vad jag ska tänka på så att det blir rätt. Det största problemet i just min egentid, är att jag vill ha så sjukt mycket av den och det klingar väldigt dåligt med att bli sambo med någon. Jag har varit det en gång och det gick totalt åt helvete. Men man kan säga att jag lärde mig något utav det och får väl helt enkelt bara hoppas på att det kommer fungera nästa gång.
Kramar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Rockoff är en 9 dagars festival vi har här på Åland som är varje sista vecka i juli. Den har pågått i 19 år så nästa år är det 20års jubileum! Så, under nio dagar spelas det två artister varje dag förutom när Tomas Ledin spelade i måndags för han är lite större än alla andra så han fick en längre spelning!
Vi hade det sjukt trevligt, stod i publiken och sjöng med och sen satte vi oss hos husbandet farbror fläsk för att vi ville ha bra sittplatser dit och det fick vi! Man hör ändå bra från stora scenen så vi kunde ändå sitta där och dricka öl och sjunga med trots att vi inte såg honom.

Ikväll har vi bokat middag på området och det ska bli fantastiskt gott, hoppas jag! Det är Samir och Viktor och efter det Johnossi. Vi kände att vi inte behövde vara där nere då så vi kan lika gärna sitta uppe och käka.
Nu ska jag städa upp lite här hemma och sen börja fixa mig för att åka till stan!
Kramar

Likes

Comments

Kommit en bra bit på vägen nu. Pappa har lagat nya rör för vatten utanför huset och hela golvet är borttaget. I veckan har han även sågat bort 2 väggar som jag inte ville ha kvar. Det är så spännande när det går fort, ibland går jag upp till huset för att göra något men då har pappa redan gjort det åt mig, han är för gullig. Känns sjukt bra faktiskt!

Imorgon blir det Sverige över dagen för att ladda upp alkohol till rockoff och jag ska även se om jag hittar nya underkläder. Något jag är ultra dålig på är att köpa nya underkläder, nästan alla mina trosor har 40 hål och färgen är urtvättad. Är så kinkig också, jag är ingen person som går med string eller spets trosor (bara när jag vill känna mig extra fin). vill gärna ha sådana sköna bomullstrosor, dom får inte vara för stora och inte för små utan dom ska vara exakt enligt min kroppsform och i bra material och därför har jag SÅ svårt att köpa trosor.

På torsdag och fredag är det jobb och sen är det 11 dagars semester. Och jag vet inte varför jag är så stressad men det är nog för allt som kommer hända under semestern. Att man ska dricka nästan 9 dagar i rad och fortfarande göra något med sitt liv när man har en veckas ledighet stressar mig. Att vara överallt och hinna bada, sola, fika, luncha, äta bra middagar, vara hemma och ta det lugnt samt att behöva ta hand om sitt hem såsom tvätt och disk samtidigt som man bor hos sin kompis i stan gör att mitt hjärta hoppar lite extra hopp nu som då. Nåväl, bara att ladda batterierna och sluta tänka så sjukt mycket på just det, ta dagen som den kommer och göra det bästa man kan för att få det så bra som möjligt och MÅ så bra som möjligt. Jag ska inte ha någon press, jag måste ta det lite lugnt ibland och dom sakerna jag inte hinner med får jag acceptera att jag inte kommer hinna med bara. Så enkelt är det!
Puss&kram

Likes

Comments

I fredags bestämde vi oss för att åka ut till Emmas stuga och käka kräftor, räkor, ost och kex och dricka lite cider. Helt fantastiskt var det, älskar kräftor av hela mitt hjärta.

Nu väntas jobb hela veckan förutom på onsdag då det blir en liten tur över till Sverige för att handla sprit, sen på fredag går jag på semester i iallafall en vecka! Helt underbart, har längtat så efter lite ledighet!
Puss&kram

Likes

Comments

Dessa bilder kommer från Pinterest.

Nu när man går i renoveringstankar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan så har Pinterest blivit min bästa vän. (Förlåt Elin, jag älskar dig men just nu så ger Pinterest mig mer inspiration om badrum/kök än vad du gör) dessa bilder ovanför är ungefär hur jag tänker mig mitt framtida badrum. Jag vill ha det väldigt vitt och ljust, gärna med ett marockanskt golv och trädetaljer. det ska se lite bohemiskt ut men samtidigt väldigt fräscht. Jag kanske kommer på vad jag vill ha snart, det kommer nog ta ett tag innan jag ska börja bestämma mig men inspiration kan man aldrig få för mycket av!
Puss&kram

Likes

Comments

Självklart har jag den kungligaste kudden i hela världen. Det har varit så fruktansvärt varmt i min lägenhet under dom här varma dagarna så att jag har fått sova hos mamma och pappa hela tiden. Vilket känns lite halvt jobbigt då jag gärna vill sova hemma i min fantastiska säng. Blä!

Nåväl. Hela sommaren är helt full med planer nu och jag vet inte ens när jag ska få en dag ledig. Min första lediga helg är första helgen i september och det känns fruktansvärt långt dit. Kanske att jag får ha semester några dagar längre så att jag kan bara ligga i min säng och kolla serier och gör absolut nada. Nu är det jobb hela veckan och i helgen är det inflyttningsfest från tre håll. Sen är det en veckas jobb kvar och sen är det FINALLY semester i en och en halv vecka. Det är många som tror att jag glider bananskal när jag jobbar hos min egen pappa men sanningen är den att jag jobbar mycketmycket mer än alla andra. Jag kan inte ta ut 3 eller 4 veckors semester bara sådär för då skulle min pappa och min kollega få jobba 4 veckor i sträck. Så jag får dela hela semestern i massa olika konstiga delar och det är väldigt jobbigt. Men till hösten har jag förhoppningsvis fått ett annat jobb så att jag kan sedan, nästa år, få lite ordentlig semester!
Puss&kram

Likes

Comments

I lördags firades 4 tjejer som kommer att bli 25 detta år. Festen var helt fantastisk, vi spelade battleshots, frågesport, beerpong och sen fick vi gäster en liten överraskning och det var två personer som spelade hela kvällen. Gitarr och sång, och dom spelade så bra låtar som liksom alla kan. Sjukt härligt! Man satt ute nästan hela kvällen och såg på solen när den gick ner och även när den gick upp. Somnade gott i sängen klockan halv 6 på morgonen. Tack så hemskt mycket för en otroligt fin kväll brudar!
Puss&kram

Likes

Comments

Snackade ju om ett hus förut, det som jag kanske skulle få av pappa. När om hade flyttat ut gick jag in och tittade och det var så fruktansvärt risigt med stora fuktfläckar i taket och bara sjukt ofräscht, så jag sket i det. Pappa försökte hyra ut det men det gick inte och då fanns det två val - att riva skiten eller att renovera upp allt och ja, vi valde att renovera. Så ursäkta mig om det kommer komma mycket renoveringsbilder men nu blev det så, det känns nog bra men det är ett stort projekt så det kommer ta ett tag.

Förra veckan började vi iallafall att riva ingången för det ska bli helt nytt och där ska även toaletten vara sen samt att vi rev ut hela köket. Så nu ska pappa gräva grunden för det och även lägga nytt avlopp och vatten. jag ska börja i veckan att riva ut hela golvet för vi ska gjuta nytt golv då det förra bara är mylla i golvet och plankor, huset är så gammalt. Det blir nog bra säkert, men oj vilket projekt!

Likes

Comments

Jag har då faktiskt ingen aning om vad denna blomma heter och jag har heller ingen aning om hur man sköter om den även fast man får med en beskrivning på hur mycket man ska vattna och i hurdan sol den ska stå i. På beskrivningen står det att den ska vattnas mellan. Det finns tre pluppar i olika storlekar och den i mitten är alltså ifylld = mellan. Men då till min stora fråga: hur vattnar man mellan? Ska det vattnas varje dag eller varannan dag? Ska den vattnas med 0,5 liter eller 3 liter när man väl vattnar den? Och hur mycket är den minsta pluppen? Ska man typ vattna en gång i veckan då eller?

Det står även att den ska ha mycket solljus, och på min altan så är det inte lite solljus utan det är VÄLDIGT mycket solljus!! Men ni ser ju hur den ser ut? Den är helt brun och börjar dö ute på bladen? Vad är det jag gör fel?!? Jag vattnar den typ 3 gånger i veckan med rätt mycket vatten på kvällen, som jag har lärt mig av min mamma. Man ska vattna på kvällen då det är skugga för då tar rötterna åt sig mer. Men varför DÖR den då??!

Så vad har jag lärt mig av detta? Köp inte blommor för dom dör bara ifrån dig och det slutar aldrig bra.

Om det är en vänlig själ som läser detta och vet varför så släng en kommentar vettja! Kraaam

Likes

Comments