Header

Där här kvinna på bilden är min mamma. För 20 år sedan föddes jag. Lilla lilla jag. Men nu är det ju inte mig jag tänkte prata om, utan min fantastiska mamma, som gör allt för mig.
Ni får ursäkta mig för det kan vara några informationsfel då jag endast var 6 år gammal och även fast mamma har berättat det för mig i äldre ålder hur det var så är det något jag förtränger så hårt för att jag kommer ihåg hur ledsen och olycklig jag var när jag såg att mamma hade ont. Jag förstod inte vad det handlade om, men när mamma grät och inte kunde gå så mådde jag själv väldigt dåligt.

Min mamma har alltid funnits där för mig, alltid. När jag var 6 år gammal fick mamma cancer. Livmoderhalscancer av den farligaste sorten. Som tur var upptäckte dom det mycket tidigt och typ 4 dagar efter att hon hade fått reda på det låg hon på operationsbordet. Mamma tillbringade en ganska lång tid i Uppsala på sjukhus med cellgifter. Jag och min handikappade bror flyttade fram och tillbaka mellan mormor och hem. Ena veckan var vi hos mormor och andra var vi hemma hos oss med mormor. Vi fick två hem. Mormors hem och vårt egna hem. Min pappa fanns inte ofta där då han jobbade för att få familjens ekonomi att gå ihop så jag såg min pappa vid frukostbordet och vid middagsbordet. jag var ju med honom vissa dagar på jobb men väldigt sällan. Min äldsta bror gömde sig, han bodde hos sina kompisar eller i garaget och kom hem och sov ibland. Alla i familjen mådde väldigt dåligt. Vi flydde från varandra för vi ville inte se skadan. Mamma fick inte gå bort, mamma fick inte hamna i himlen, hon skulle ju stanna här med oss.

Jag har några få minnen som är så starka att jag kan berätta det rakt igenom. Det var en gång som mamma kom till dagis för att hämta mig, men hon hade så otroligt ont så hon kunde inte gå in och hämta mig så en dagistant fick gå ut med mig till bilen och jag kommer aldrig någonsin glömma synen av att mamma sitter som en boll i bilen och klarar knappt av att röra sig för att hon har så ont. Hon kunde knappt prata på hela vägen hem för så fort hon sa något så var det som knivar som skar i hennes mage. När vi kom hem försökte jag hjälpa mamma upp i sängen och sen fick hon ligga där medan jag, 6 år gammal lagade mat åt en hel familj. Jag drog stolar till spisen och kylskåpet, jag fixade och donade. Det var första gången jag lagade mat och jag lagade köttbullar och makaroner.

Mamma har också berättat historier om att jag ibland kunde bli hysterisk när hon var sjuk. Jag var så himla glad hela tiden även fast mamma var sjuk men ibland så nästan slog det mig i ansiktet, som när vi var på lekaffären och vi skulle köpa något åt mig, så la jag mig ner på golvet och grät och skrek att "mamma du får inte dö!!!!" och mamma mådde så fruktansvärt dåligt för hon kunde inte säga att hon inte skulle dö. För hon visste inte. Hon mådde så otroligt dåligt under denna period för att hon inte visste om hon skulle överleva. Vad skulle hon göra med barnen? Hur skulle dom må? Skulle hon inte få vara med när hennes barn gifter sig? Skulle hon aldrig bli mormor/farmor? Idag när jag tänker på detta så mår jag bra men jag mår ändå sådär halvt dåligt över det. För om hon skulle ha gått bort skulle hon ändå alltid veta att hon var med oss i varje steg.  Jag kan inte tänka mig hur det kändes, men det måste ha varit fruktansvärt. Jag kommer ihåg att det kom olika människor varje dag och hämtade mig från dagis. Ena dagen var det mormor, andra morfar, nästa farmor, nästa pappa, farfar och min bror. Jag kommer ihåg en gång, det var mitt i vintern och det var massa snö och min bror skulle hämta mig från dagis med sin snöskoter. När han kom så var jag så stolt. Jag skulle få åka med min bror hem på snöskotern!! När vi åkte därifrån såg jag hur alla andra dagisbarn satt fastklistrade i rutan och jag vinkade för kung och fosterland och jag var lyckligaste ungen i hela världen!

Jag var ett väldigt fantasifullt barn och kom på mycket olika storys. En story handlade om just mammas cancer. Jag förstod att mamma hade opererat bort något och att det hette livmoder. Så när fröknarna frågade varför mamma var sjuk så kom jag på en story "mamma har tappat sin livmoder i Lemströms kanal". Jag tyckte den var lite fyndig trots allt, lite kul i allt det där jobbiga.

Min mamma kom aldrig till himlen, hon stannade här hos oss och jag är så otroligt tacksam över det. Min mamma är det finaste och dyrbaraste jag har. Och jag uppskattar precis allt hon gör för mig.
Jag älskar dig!

PS. Detta är en av alla grejerna till varför jag hamnade i depression. För det kom ifatt mig när jag var äldre, jag tog aldrig itu med mina känslor runt det utan jag sköt undan detta i alla dessa år och plötsligt så kom allt på en gång. Det är därför jag skriver detta. För att människor runt kanske ska förstå en hundradel i varför jag mådde dåligt och varför jag var deprimerad. det spelar ingen roll om du är 2 år, 25 eller 89. Händer det saker i ditt liv så kommer det alltid komma ifatt dig om du inte tar itu med det direkt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I tisdags fick jag min femte tatuering. Det känns så jävla bra. Har velat tatuera låret hur länge som helst men jag har velat mellan två olika motiv, och när man velar ska man inte tatuera något. Sen läste jag en text någonstans och det träffade på exakt rätt punkt. "Dansa så länge hjärtat kan slå". Det är helt klart jag så igenom. Jag dansar hela tiden, jag dansar när jag dammsuger, när jag bäddar sängen, på helgerna står jag från 12.00 till 03.30 på dansgolvet, jag dansar överallt för jag älskar det. Det spelar ingen roll om jag dansar snyggt eller fult, jag älskar att bjuda på mig själv och det är även det som texten står för. Jag bryr mig inte om det ser hemskt ut eller vackert ut så länge jag själv älskar det.

Och som alltid när jag går därifrån börjar jag redan tänka på nästa, men jag är nog nöjd för denna sommaren iallafall! Kanske satsar på någon framåt vintern eller nästa vår!
Om ni undrar varför det är svarta pluppar runt om är det kvar från tejpen som satt runt, den kommer bli ännu snyggare när den är läkt.

Pussar&kramar

Likes

Comments

Glömde visa er dukningen från midsommar! Hade velat fixat mer men tiden fanns inte till. Tycker ändå vi lyckades relativt bra!

Är för tillfället typ dödssjuk. Har feber, näsan är full med snor som ej kommer ut hur mycket jag än snyter mig och kroppen känns seg samtidigt som jag har världens pollenallergi! Känns segt men är glad att det kommer nu då det är skitväder ute så att jag kan ligga i soffan med gott samvete!
Puss&kram

Likes

Comments

Hoppas alla haft en riktigt bra midsommar!
Min var helt underbar på alla plan. Vi började klockan 5 hemma hos min mamma och pappa där vi hade satt upp partytält och vi började med att leka två lekar, efter det var det grillning på schemat och vi hade lagat en enorm potatissallad till alla! En stund efter maten körde vi 6 lekar till och det var så fruktansvärt roligt. Har inte skrattat så mycket i hela mitt liv tror jag. Vi körde tampongen, kubb, pil, sågen, bänken, potatisleken, skeden och sist men inte minst skottkärran. Vi körde dock en annan variant på den och tog en riktig skottkärra, en person skulle sitta i och den andra köra och den som satt i skulle ha hörselskydd och den som körde sprang med ögonbindel, vill tipsa om den starkt om ni vill ha en rolig lek för herregud vad alla skrattade!

På midsommardagen hängde vi i partytältet på kvällen, vi körde lite kubb, pilkastning och frågelekar och kvällen slutade på stadens gator med en stor pizza i famnen efter att ha dansat och druckit drinkar! En riktigt lyckad helg med andra ord!

Nu tänker jag jobba på i nio dagar och sen ska jag försöka ha lite ledigt igen!
Puss&kram

Likes

Comments

Gårdagen var helt fantastiskt. Det var ju sjukt sommarväder, vi satt ute på Jonas altan till nästan 10 och det var fortfarande så pass varmt att man kunde gå ute i bara en vanlig tröja! Jag drack ingenting, jag bara satt där och snackade skit med killarna, rökte, drack vatten och åt på en klubba. Drog hem vid 10 och då kom Josse och Emma för att fortsätta planera midsommar. Midsommaren i år ska bli helt oslagbar. Vi har 7 lekar och massa roliga grejer som ska pågå hela kvällen samt en midsommarstång! Det är bara 2 veckor kvar nu och det är så skönt att vi började planera i tid, för det finns inget värre än när man står där och bara "fan, varför gjorde vi inte såhär och fan varför glömde vi det här"! Längtar otroligt mycket!
Pussar&kramar

Likes

Comments

Det är början på juni och vi har haft ett riktigt skitväder än så länge, men idag verkade det äntligen vända! ikväll så slutade det blåsa helt och Svante och jag tog en kvällspromenad i det helt vindstilla och soliga vädret. Finns inget bättre än att gå en promenad på kvällen då man känner solen i ansiktet och det enda man hör är fåglar som kvittrar och ens egna fotsteg!

I onsdags vaknade jag med vääärldens förkylning. Jag är helt täppt i näsan och antagligen har jag bihåleinflammation eller något då det gör ont från näsan till öronen och har en huvudvärk från helvetet! Men hårding som jag är så orkar jag inte sitta på en hälsocentral i flera timmar så jag låter det gå över av sig själv med dubbla burana och soffläge! Skit! Men nåväl, krya på mig och det går säkert över!
Puss&kram

Likes

Comments

Vill faktiskt tipsa er om en kille som heter Javier som skriver helt otroligt fina texter. Han är den som sätter ord på känslor som man aldrig har kunnat förklara. Jag kan börja rysa ibland när jag läser dom fina texterna för att jag nästan får ett wake up call - det är ju det här jag har känt hela tiden? Hur kan en kille jag absolut aldrig i hela mitt liv träffat sätta ord på det jag känner.
Det är helt fantastiskt och han verkar helt fantastisk som kan sätta ord på så många människors känslor.
på instagram heter han jramoos

Kärlek

Likes

Comments

Vill tipsa om den här låten för det kan vara den bästa låten som någonsin gjort. Jag har tröttnat något fruktansvärt på allt som har med house och dunk att göra men den här låten är heeeelt fantastisk och jag älskar den. I Finland finns den ej på Spotify vad jag kan se och jag tror inte dom har släppt den än alls faktiskt, men den finns som preview på Soundcloud!
Kärlek

Likes

Comments

Här om dagen var det så fint väder, även fast det blåste typ storm så var det fantastiskt fint! Första bilden är ett äppelträd som jag fick när jag föddes, det är jättestort och fint och kommer alltid massor med öppen på det! Gröna äpplen också, dom bästa och godaste!!

Helgen har varit otroligt bra och jag har haft otroligt kul även fast jag drog armen ur led i lördags. Det var inget mer med det egentligen bara det att det kändes som att hela kroppen gick i tusen bitar! Jag åkte in till akuten, fick lite mediciner och åkte hem igen, la mig i sängen och kollade på serier till halv 11!
Puss&kram

Likes

Comments