Mycket har hänt sen sist. Vi har hunnit fira jul, nyår och jag har vart hemma i Sverige en vecka. Nu är jag påväg tillbaka till Anton med ny energi. Tydligen har det kommit jättemycket snö sen jag åkte så jag kommer tillbaka till ett vinterland.

Julafton firade vi hemma hos oss med några fler svenskar. Vi visade Luke (Australien) hur en svensk jul går till med ett svenskt julbord och Kalle Anka o Sven-Bertils Julafton på datorn. På dagen var vi även upp till högsta toppen Valluga för första gången (2.800m). Den lilla julgranen som ni ser på en av bilderna, fick vi av vår snälla hyresvärd som överraskade oss när vi kom tillbaka från backen.

Nyår firades hos våra fina St Anton vänner. Det bjöds på kött med bea <333 Och marängswish till efterätt! Tolvslaget firades in ute på gatan i byn bland massa säsongare och turister.

Jag blev lyckligt lottad och var den enda på jobbet som inte behövde jobba på självaste nyårsafton. Istället jobbade jag hela dagen och fick pynta hela restaurangen för våra gäster! Nu får ni även en bild av hur det set ut där vi jobbar. Typiskt österrikiskt som ni ser.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • St Anton

Likes

Comments

Idag har vi fått ordning på det här med att vi känt noll julkänsla - Vi har julstädat, julhandlat inför ett svenskt julbord, bakat lussebullar och kakor, kokat risgrynsgröt och gjort köttbullar. Även lyssnat på julmusik och sett på tomten är far till alla barnen, så nu är julkänslan på topp!! Där i mellan hann jag också med att jobba mitt sista jobbpass, är nu lång ledig i två hela dagar!!!

Fick också julhälsningar från familjen idag som innehöll kort och julklappar!! Finaste ni, saknar er så mycket <3

Likes

Comments

Dagarna bara springer iväg och vi har snart vart här i 3 veckor!! Jag har börjat jobba igen, har jobbat två kvällar i rad och jobbar två till. Sedan är jag ledig på självaste julafton och juldagen. OCH fick även idag veta att jag inte jobbar kväll på nyårsafton!! Något som är desto mindre roligare är att jag inte har någon som helst julkänsla, men det ska det bli ändring på. Lussebullar ska bakas, risgrynsgröt ska tillagas och vi måste hitta någon julskinka!!

Likes

Comments

Trots att Sara i tisdag drog korsbandet och nu inte kan åka nå mer skidor i vinter så har vi det ändå väldigt bra. Vi har fixat så att Sara kan få jobba kvar på jobbet så som det ser ut nu blir hon kvar här i vinter! Detta var det värsta som kunde hända men vi gör det bästa utav det. Man behöver ju trots allt inte ha åkt skidor för att gå på afterski ;)

Likes

Comments

Dagarna går så fort här, kommer typ inte ens ihåg vad jag gjort den senaste tiden. Sen jag kom hit är det 3 kvällar som jag inte gått ut haha.. Dom här två första veckorna blir typ som min "semester", så passar på att göra så mycket som möjligt! Ikväll och imorgon ska jag få testa på att jobba och sen drar det igång på riktigt nästa lördag.

Igår åkte jag skidor med Luke och sen drog vi på afterski på Mooserwirt med Felicia och Nellie. Efter afterskin drog vi tjejer sedan ut.

Likes

Comments

Saras bilder från i måndags då vi mötte upp och åkte skidor med två andra svenskar, Nellie och Felicia.

Likes

Comments

Igår åkte vi skidor hela dagen och sen blev det vår första afterski på Mooser Wirt. Vi kom dit 15 typ och åkte därifrån halv 9, haha galen afterski.. Efter afterskin blev det burgare på Burger Stop, lagomt hungrig då efter att ha ätit hårdbrödmackor och vatten till lunch.. Tanken var att vi skulle åka hem och duscha och den dra ut igen men det var vi alldeles för trötta för!!

Likes

Comments

Igår när jag och Sara hade åkt skidor och väntade på bussen kom dessa figurer, Krampers heter dom. Det var bland det läskigaste jag sett haha. Dom gick runt och skrämde/slog folk, det är tydligen nån tradition här i Österrike..

Sen igår kväll hade St Anton ett opening event med artister som uppträdde. Vi såg bara en, sen frös vi för mycket och gick upp till byn. Det blev en rolig kväll som slutade på Bobo's, precis som i fredags. Efter Bobo's fick vi för oss att gå hem och sedan blev det pannkaksefterfest hos oss, så somnade inte förens 05.30.. Så idag är vi lite extra trött. Blev nån timmas skidåkning och sen nu i eftermiddag har vi städat och fixat tills Luke kommer hit, vår fjärde roommate.

Likes

Comments

Bilder från gårdagen, kommer aldrig få nog av utsikten där uppe!!! Det känns som det är vår här för att det är så himla varmt och soligt. Det är ju inte så mycket snö här än (fortfarande grönt nere i byn) så föret är väl inte det bästa men vädret och utsikten är däremot helt fantastiskt! Så när vi blivit trötta i benen och vart lite trötta från kvällen innan har vi tagit av oss skidorna och satt oss och sola. Tycker faktiskt redan att jag fått lite färg i ansiktet :-))

Likes

Comments

Igår öppnade dom backarna för säsongen och det var helt magiskt (som ni ser)!! Det var bara vissa backar som var öppna, så vi fick ta gondolen dit upp och sen ned igen. Utsikten där uppe var helt underbar!! Och självklart satte vi oss på ett ute ställe och beställde gulaschsoppa och en öl.

Likes

Comments