De senaste 4 dagarna har det inte hänt så jätte mycket. Men det som hänt är i alla fall att
- ny period har börjat
- jag har varit till tandläkaren, vilket jag hatar.
- jag har varit ut två kvällar och kört med Victor
- jag har lagat tortillas med Victor
- jag har blivit förkyld
- vi har varit och ätit hos mormor
- jag har sovit mycket
Ja så mycket mer har inte hänt. Imorgon är det måndag och skola igen och jag skulle inte alls orka eftersom jag ju sa att jag har blivit så förkyld. Vad jag ska göra idag vet jag inte, kommer nog bara ta det lugnt och så ska jag också laga läxor sen ikväll.

Likes

Comments

Nu är skolan igång igen och det började med resten av provveckan eftersom vi hade två prov före julen hade vi 3 nu. Så idag har jag skrivit det sista provet och imorgon börjar ny period.
De sista dagarna på jullovet hände inte så mycket. Jag var med Victor, myste hemma med familjen med pizza och läste på prov.
På måndag var det lite segt att stiga upp, men for iväg till skolan och var klar med kemiprovet typ 10. Kom sen hem runt 11 och läste lite på prov och tränade. Resten av dagen gjorde jag inte så mycket annat än att läsa på provet.
På tisdag skrev jag ett engelskaprov som jag faktiskt inte riktigt vet hur det gick jag hade glömt så många ord känner jag. Efter provet väntade vi i alla fall tills bussen skulle gå och när vi kom till stan gick jag och Emma till Axa en stund före vi for hem. Jag sov en stund på dagen och tog det bara lugnt eftersom jag inte behövde läsa på något prov.
Idag slapp vi hem en stund efter att ha skrivit provet, så var hem 11. Jag och Emma gick då till havanna och köpte pizza och började sedan kolla sista säsongen av orange is the new black medan vi åt. När hon for somnade jag och sov ända till klockan 6 när jag steg upp och åt mat. Ikväll har jag inte gjort så mycket men jag dansade just dance med linnea och sen tränade jag efteråt. Så nu ska jag ta en dusch och sen sova.

Likes

Comments

Jag har inte bloggat alls sen inlägget om julhelgen och sen så tittade jag ju också tillbaka på hela året. Men sen har jag inte bloggat mera om jullovet.
Det här jullovet har jag faktiskt inte gjort typ något alls. Har varit vaken alldeles för länge och vaknat för sent, som idag vaknade jag klockan 3.. Så det har inte hänt så mycket den här dagen. Och såhär har typ alla mina dagar sett ut. Jag har mest bara varit hemma och inte gjort något alls. Det har ju också blivit nytt år. Mitt 2017 började ganska dåligt, hoppas ert var bättre. Det har också varit extremt kallt dom här senaste dagarna så jag har inte alls velat gå utanför dörren, vill verkligen ha sommar nu.. 148 dagar kvar.. Jaja.. På måndag börjar proven igen också och jag har inte börjat läsa ännu men tänkte att jag kanske kan ta tag i det imorgon, eller jag måste göra det. Ikväll kommer Victor hit en stund och så får jag se om jag far ut med honom eller lämnar och kolla film. Det andra alternativet lockar lite mera just nu.

Likes

Comments

I början av september var det fagerö, den sista för min del. Så jag hade ordnat förfest hemma hos mej och sen blev det en helt bra kväll även om det regnade lite i början. Jag var jätte mycket med kattungarna den här månaden, nästan hela tiden så jag har typ inget annat än kattbilder härifrån. Jag och Victor bestämde i alla fall en dag att hämta hem vonnelamat och äta det medan vi kollade på film och det var jättegott som alltid. Sedan i slutet av månaden var det ju Justin Biebers konsert och jag for ner till Helsingfors med Emma och så mötte vi upp Axa där också. Det var jätte roligt.

Oktober började med att det var marknad i stan och Victor fyllde år. Firade Victor hemma hos honom med tacos och mys och det var därför det inte blev nån fagerö för min del. Hela oktober var jag också jätte mycket med kattungarna. En kväll bestämde vi oss för att fara och äta tacobuffé, en kväll var jag ut och åt med Bella och en kväll var jag ut och åt med Victor så jag var ut och åt ganska mycket, mot vad jag brukar i alla fall. Sen i slutet av månaden var det ju såklart halloween och det firade vi med att börja med förfest hos Ellen och for sen vidare till en lokal.

November började med att vi var hela skolan till Helsingfors. Var på studiebesök, på opera och till fazer. Kattungarna for också här i början av november och det var jättesynd för dom var ju så små och söta. Men istället fick jag ju hem Elsa som jag får mysa med varje dag. I mitten av november hade jag och Victor 3 års dag, så vi var och åt pizza en kväll och sen hade jag bakat en cheesecake åt oss som vi åt medan vi myste till en film.

Hela december har bara varit massa stress för mej känns det som. Uppgifter i skolan ja borde lagat som jag inte har hunnit med för att jag har suttit med allt annat hela kvällarna och så. Jag har verkligen behövt sitta med läxor hela kvällarna och ändå inte fått färdigt det jag behöver för att jag har varit så trött så det har inte gått att göra något. Därför var det bra med det här lovet nu, men jag känner redan att det kommer vara för kort.. Jag var i alla fall med i lucia och det var jätteroligt fast jag hade stegring under båda dagarna. Sen gick det snabbt och så var det provvecka och skrev två prov som gick helt bra och så blev det jullov. Under julen låg ju jag i feber, men är frisk nu helst till nyår. Jag vet däremot inte riktigt ännu vad planerna för ikväll är..

Likes

Comments

I maj började jag köra skoter mycket mer och vi var ut och körde på kvällarna och dagarna också. Sen var det ju också lite fest.

Var ute med Ellen och Nikita och hade picknick i maj också och så var vi på klassresa med niorna till Tammerfors. Var också och åt till Vonnela första gången i maj eftersom det hade öppnat då.

I juni blev det riktigt varmt, vilket jag såklart älskade. Åt väldigt mycket på Vonnela för det är ju så god mat där och dom har bara öppet på sommaren så måste passa på ;) Vi fick sommarlov den fjärde och då på kvällen var det ju fagerö som vanligt. Hade förfest med hela nian. Sedan for jag iväg till Stockholm några dagar. Sen kom ju också midsommarn och fagerö igen.

Juli var en jätte rolig månad med mycket som hände. I början av juli for jag iväg med familjen och mormor en sväng till Åland. Det var den årliga sommarmarknaden i stan så såklart gick jag runt där och sedan så blev det fest på kvällen.

I juli var vi också till yyteri och simmade och hade med oss lite picknick. Var till Särkänniemi med familjen och Victor och den dagen var det verkligen jätte mycket folk där så hann inte åka mycket alls. En kväll var jag på picknick med Ellen och Emma, så vi satt på en brygga och åt och sen for vi och simmade senare på kvällen vilket var jätte mysigt. Vi var mycket och simmade till månton och en dag var det jätte varmt och fint när vi var dit.

I augusti var det Lappfjärdsdagen och sedan på kvällen var det fagerö. En kväll hade vi mys med flickorna och lagade massa god mat och såt ute och åt, fast det blåste ganska kallt. Vi började skolan och det var ju nytt att börja gymnasiet. Mormors katt fick kattungar igen och blev helt kär i allihopa, därför har jag ju Elsa nu. Vi var till kilen med klassen en dag. Sen var det ju också villavslutning och det hände inte så mycket men körde runt i stan i alla fall med ganska många runt traktorn..

Likes

Comments

Det nya året började med en helt lyckad fest, det var riktigt roligt. I januari var jag mycket i backen. Vi fick Skrållan i januari, hon var ju hur söt som helst när hon var liten. Och sen var det också någon fest. Jag längtade redan i januari till sommarn och var jätte skoltrött och när jullovet slutade visste jag inte hur jag skulle orka mera, har lite samma känsla i år.

I februari var jag med Victor och hans familj till Levi och det var super kul. Skulle jätte gärna vilja fara dit igen nu iår men vet inte hur det blir med det när provveckan e just veckan efter.. Sen var vi också mycket i backen här i bötom. Så mycket mer vet jag inte vad som hände i februari. Vi sökte till skolor och så kollade jag massa serier.

I mars hade vi inte så mycket att göra när vi var ut verkar det som så vi började vara mycket ut och köra och var och grillade mycket. Det var påsk i mars också som vi firade med en fest och det var väl det som gjorde att vi började ha lite att göra på helgerna. Men det var mysigt att vara ute också. Var och åt till Jungman med Bella i slutet av mars också och jättegott var det.

I april var det marknad i stan och då åt vi såklart vårrullar när vi gick ner dit på matrasten. Jag fyllde år och firade med lite mys med Victor. Vi var ut ännu mer och hittade nya ställen att vara på och det var faktiskt ganska mysigt att sitta ute och grilla på kvällarna, men kallt var det. Mormors katt fick kattungar som var så söta också.

Likes

Comments

Nu har det varit jul och riktigt mysigt har det varit, däremot har jag legat med 38 graders feber hela julen så det förstörde ju ganska mycket.
På fredagen var jag med Victor och myste med honom. Vi kollade lite film, åt mat och bara pratade. Sen när han for gick jag ner och var med familjen och drack glögg och kollade film.
På lördag när jag vaknade fick vi öppna våra paket som var under granen hos pappa. Sedan gick jag och sova några timmar medan resten av familjen for och hjälpte med maten hos farmor och sen hämtade pappa mej så for jag också dit. Vi åt och kollade på kalle ankas jul. Däremellan så somnade jag också en stund för jag var så trött med den höga febern. Sen när vi for därifrån for vi hem och packade och for sedan till mamma dör julbordet redan stod dukat. Så åt vi julmat för andra gången den dagen och sen kom tomten med paket. Efteråt kollade vi en film en stund och for sen ut och köra.

Några saker av de jag fick.

På söndagen tog jag det lugnt hela dagen, mormor och morfar var hit och åt en sväng också. Nu hela veckan har jag typ bara legat med en film på på tvn och försökt bli frisk. Har bara hosta nu mera så det är skönt att vara frisk tills nyår helst.

Likes

Comments

Här har det stått tomt nu ett tag. Men nu ska jag försöka börja uppdatera igen när det har blivit jullov!

I helgen var jag ut både fredag och lördag. Var och åt till grillen, var ute och gick på isen, ut och körde och lite sånt. Sen sov jag med katterna hos mamma från lördag till söndag för att mamma var borta. På söndag läste jag på prov och kollade film hela dagen.
På måndag var det vanlig skoldag, slutade 3 och for då hem och läste på psykologiprov. Så mycket mer hände inte den dagen.
Igår, tisdag, skrev jag då provet och det gick nog bra tyckte jag. Var klar med provet kvart före 10 och fick skjuts hem då så var ju hemma redan före 11 vilket var jätte skönt. Kändes som att det blev en väldigt lång dag. Lagade mat åt mej och läste sen på finskaprov tills jag skulle locka emilias hår och sedan börja fixa mig själv lite. For sen på lågstadiets julfest och oj så mycket folk det var där den lilla jomppasalen räcker inte längre till för 80 barns föräldrar och syskon.. Så fick stå hela programmet eftersom att vi var lite sena. När jag kom hem läste jag på de sista finska orden och gick sen och sova.
Idag har jag då skrivit provet, en läsförståelse och en uppsats. Läsförståelsen och uppsatsen blev ganska slarvigt gjorda så förväntar inte mig så bra vitsord för dom. Sedan hade vi övning inför julfestet, som jag egentligen skulle vara på nu men såklart har jag oturen med mig som vanligt. Jag somnade när jag kom hem, sen när jag vaknade steg jag upp och skulle fixa mig men fick en sån värk i min mage som jag aldrig haft förr. Så det blev att ligga kvar i sängen för min del. Jätte tråkigt men kan inte göra så mycket åt det faktiskt.

Likes

Comments

På tisdag morgon vaknade jag 5 och började locka håret och sminka mej. For sen iväg till hvc för att träffa upp de andra där och så började vi gå runt och sjunga för de äldre människorna där. Sen fortsatte vi hela dagen att åka runt till åldringshem, nån skola, några privatpersoner, banker och lite andra platser. Sen for vi och övade till lokalin och fick sen en paus på ungefär 2 timmar. For sen till folkhögskolan och därifrån for vi iväg till lokalin där luciafesten började. Sjöng några låtar, fick se på lgf som uppträdde, älskar att kolla på när dom uppträder för man minns bara hur roligt det var när man var med själv. Sen fick vi också dansa ringlekar med barnen till sist som alltid är kul.
Riktigt rolig dag men oj så trött jag var efteråt när jag hade gått runt med feber hela dagen också.

På onsdagen fick jag sova lite längre så vaknade 7. Fixade mej och for iväg till folkhögskolan. Vi for runt i skolor och dagisar och sjöng och sen också många privatpersoner. Fick julmat till lunch som ju var jättegott. Sen slutade den luciadagen 4 tiden och gick då hem. Ändå lite tråkigt att det var slut då redan tyckte det var så roligt, är jätteglad över att jag var med ångrar nog mej inte en sekund. Dock var det ganska bra att det inte var en dag till för min förkylning har blivit ännu värre och jag har ingen röst. Så jag har legat hemma idag och kommer antagligen behöva göra det imorgon också. Jobbigt att missa en hel vecka av skolan men man måste ju tänka på hur man mår i första han tänker jag.

Likes

Comments

Börjar bli van med det här att jag blir förkyld tills det ska hända någonting. Lucia är det imorgon och jag ligger i feber. Bra. Ingen röst har jag direkt heller så får göra det bästa jag kan imorgon och försöka att ta det lugnt mellan varven. Idag for jag till skolan i alla fall men redan första timmen kände jag att jag inte skulle klara av dagen men fick vänta ända tills 1 före jag slapp hem med bussen. Sen dess har jag bara legat och sovit och sen fixat till lucia. Ska nog bli riktigt kul ändå fast jag är så förkyld. Dom här två dagarna kommer vi gå runt i skolor, åldringshem och privatpersoner och sånt. Sen är det två dagar kvar av den här veckan och nästa vecka har vi en vanlig dag, sen två provdagar och på helgen är det ju julafton? Hur sjukt är det? På tal om proven så borde jag ju verkligen ta tag i dom också, känner att jag har för mycket att göra nu och för lite tid.

Likes

Comments