Header

Under de senaste veckorna jag har varit hemma har jag verkligen försökt att vila upp mig inför hösten och skolan som börjar på måndag.

Från att jag kom hem har jag träffat många fina vänner, varit och klippt mig på kopparsalongen här i Lidköping, träffat farmor, varit hos tandläkaren och umgåtts med mina päron och syskon. Här har vi Daniela som jag åt middag med på Troja. Hon har också rest så vi har inte setts på länge.

Alexandra och jag innan sista Måndax för sommaren. En riktigt rolig kväll. Det är tur jag har några härliga minnen från den svenska sommaren 2016 också, och inte bara minnen från mitt resande. Jag längtar till att få vara i sverige nästa sommar.

Hur har det gått med mitt nyttighetslöfte? Med tanke på min omotiverande inställning till det så får jag väl säga bra. Det har varit noll alkohol och kaffe. Jag har rört på mig väldigt bra, vilket inte är svårt för jag har tagit hand om denna lilla gullegrisen. Låt mig presentera familjens hund Nogger. Även fast han bor hos mamma och pappa ser jag honom som min också. Vi har gått långprommenader före och efter frukost.

Maten då? Joo den kan väl ha gått bättre, då två pizzor och ett och annat brieostkex har hamnat i min mage under min nyttiga månad. Sen har vi denna lilla glasen som slank ned i tisdags när vi packade kärran för att igår köra flyttlaset mot Göteborg. Men jag känner att jag får vara hårdare mot det när jag själv lagar min egen mat och väljer vad som handlas in. Japp, jag har blivit bortskämd här hemma. Då kommer jag väl inte kunna gå på långprommenader på samma sätt heller. Fast cykeln är nedkörd till Göteborg. Det kommer att bli cykel ist för busskort så länge som går.

Här håller vi på att fixa i lägenheten. Jag tror det kommer bli riktigt bra, det är bara ett litet problem att ett kontaktuttag sitter bakom sängen. Sen har jag lite att fixa så som matta och spegel. Jag är redo att flytta till detta lilla studentrum och tillbaka till Göteborg.

Jag och min prins imorses. Det är ju världens bästa väder ute idag, som ger riktiga sensommar känslor.

Likes

Comments

Idag börjar jag med att bli mer nyttig. Standard Josefine. Den klassikern har vi aldrig hört förut. Starten börjar idag, därför blev det ingen kaka under fikan som jag hade med Alexandra och Ebba. Jag ska vara en månad utan alkohol, onyttigheter (godis, kakor, chips you name it) och kaffe. Jag dricker inte kaffe varje dag, men det är lika bra att ta bort det. Målet är också att röra på sig lite varje dag i alla fall. Helst vill jag bara råstarta med träning och vara superhård. Men det klarar nog inte min lilla kropp av efter allt resande. Jag tänkte skriva ett peppande inlägg om hur motiverad jag är men asså nää, den här månaden kommer nog bli lite tråkig. Fast väldigt välbehövlig, så det känns helt rätt. Det är ju bara en månad, och förhoppningsvis kommer lite utav vanorna stanna kvar längre.

Likes

Comments

Mina favoriter var nog Seinabo Sey, Sia, Zara Larsson, James Bay och The tallest man on earth.

Men det fanns en del andra godingar som Libertines och Big Sean, som jag tidigare inte lyssnat på men deras konserter var bra.

En riktigt fantastisk helg, tack Way out West. Jag längtar redan tills nästa år.

Likes

Comments

Andra dagen såg vi kinesiska muren, det var ändå ganska häftigt att se. Det finns ju en myt att man ska kunna se kinesiska miren från rymden.

Det var ett jäkla träningspass att gå upp, ändå var vi inte ens på den riktiga muren för vi hade bara en timme där innan vi skulle vidare.

Efter det var the Summer Palace, ett väldigt gammalt och stort tempel.

Jag ville åkt på en sån gummibåt när vi var där, men så blev det tyvärr inte.

Efter det såg vi olympiastadium och the birdnest. Beijing hade ju förra gångens olympiaspel.

Likes

Comments

Att ställa om och anpassa sig inför stora förändringar är ganska svårt. När jag åkte till Dublin sa jag upp min studentlägenhet, och päronen flyttade till lägenhet vilket innebar att taket jag nu bor under är nytt, ännu en ny förändring. Mamma och pappas lägenhet är riktigt fin och jag tror att de kommer stanna här ett tag. Lägenheten är det närmsta hem jag kan komma. Jag bodde här under två veckor när jag var hemma. Jag känner mig mer hemma i Lidköping än tidigare. Trots att jag gick tre år på gymnasiet här. Lidköping är hemma i jämförelse med vart jag har varit det senaste halvåret. Min bror och föräldrar bor ju också här nu.

En vecka innan min hemresa började jag bli nervös, riktigt jävla supernervös. Jag vet ju att jag har förändrats, då alla som reser förändras. Mina vänner har förändrats. Alla gör det i min ålder, och man kan ju göra det i vilken ålder man nu är i. Jag var, och fortfarande är äckligt nervös för vad som kommer hända inom den närmsta framtiden. Efter en sommar (bortser man från en mellanlandning i Juni är det ett halvår) på resande fot kommer det vara konstigt att vara tillbaka i vanor igen. Jag är bäst på att stressa, planera, och oroa mig för saker i förväg och som man inte alltid kan påverka. Jag antar att det är svårt för vem som helst att inte göra det. Man, eller jag vill liksom påverka dem ändå. Jag vill liksom lite för mycket.

Man kan ju tro att det blir enklare att ställa sig om sig till förändringar när man gjort större förändringar inom kort tid. På längre sikt har man nog det. Just nu vill jag dock bara stanna tiden. Jag vill på ett sätt inte ha flera förändringar. Jag har blivit tillsagd att det kommer gå några veckor och sen kommer jag klättra på vägarna efter nya förändringar. Det har jag väldigt svårt att föreställa mig nu kan jag säga.

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från Beijing. De två första dagarna hann vi med Forbidden city, Tianamen Square och lite annat som jag inte har koll på haha.

Andra dagen avslutades med en Acrobatic/KungFu Show. Man fick inte ta bilder men det gjorde jag ändå.

Likes

Comments

Igår runt 22:00 tiden var jag hemma hos mamma och pappa i Lidköping igen. Efter att ha rest över ett dygn, vi lämnade Beijing runt 18:00 i lördags för att flyga tillbaka till Hong Kong och sedan därifrån till Sverige. Första stoppet var Stockholm och sen Göteborg. Jag kan säga att det var fantastiskt att komma till en nybäddad säng. Jetlaggen har varit okej, men man åker ju också "tillbaka" i tiden.

Likes

Comments

I måndags kom tyfonen Nida till Hong Kong, jag tror den var rankad som en tre på en fem gradigskala. Här är bambu pelare den har förstört.

Likes

Comments

Idag besökte vi Ocean Park, vilket var väldigt mysigt och lyckat. Vi var en grupp på fyra personer, vädret var bra och köerna till attraktionerna var korta.

Ocean park är en nöjespark med inslag utav djurpar. Det fanns massa djur att se, mest vatten djur då haha. Vi såg delfinshow som jag klantigt nog missade att fånga på bild. Pigvinerna fick jag dock bra på bild som ni ser ovan. Men ni ser maneten där ovan haha alltid något.

Man kunde åka linbana genom delar utav parken och se fantastiska bilder. När man åker med båt ut till Lamma Island kan man se Ocean Park, det är påvägen.

Det är svårt med djurparker att veta hur djuren mår, därför kan man ju känna lite halvt för att gå dit. Den här satt helt enkelt på en gren under minuterna vi var därinne och bara visade upp sig för fotosession.

Nu ligger jag i sängen och ska sova vilket är väldigt välbehövligt. Vi hade nämligen tenta igår och vissa är klara med sina stuider. Därför blev det mr Wong igen haha, fri öl och god mat. Jag skulle bara med på middagen men det blev utgång för jag hade så roligt och jag ville inte missa chansen att umgås nu när alla åker snart. Även om man inte umgås så mycket när man dansar på klubben haha. All min trötthet och eventuellt sjukhet som kan slå till imorgon kommer väga upp. Imorgon ska vi till stranden och sedan blir det middag på samma ställe som idag hehe.

Likes

Comments

Nu sitter jag i väntrummet för att ansöka om Mainland China Visa till resan i Beijing. Det bara tio nummer kvar till min tur så jag behöver vara kortfattad. Vi som bokat resan åker nästa Onsdag, den 3 Augusti. Det tar fyra dagar för processen att gå igenom så det är inte mycket tid kvar. Så mycket stämplar som mitt pass har för tillfället har det aldrig haft. Jag vill spara det som ett minne.

Likes

Comments