View tracker
View tracker

​Den här skolveckan har verkligen gått segt så det är skönt att det äntligen är helg! Det har varit äppelskördsvecka på min skola och idag avslutades det hela med äppelskördsfest. Det gick ut på att några från varje klass skulle baka äppelpaj och så skulle en jury rösta om vilken klass som hade den bästa pajen. Trevligt men inte vidare gott, mådde riktigt illa efteråt.

Förutom det så har jag fått reda på två framtida resor, den ena är spikad och den andra har bara nämnts lite fort. Om två veckor åker jag med Emelie och hennes föräldrar ner till Ullared för att handla lite. Den andra resan hörde jag bara lite om idag, två av mina lärare berättade att de har börjat kolla på resor till Tyskland och Polen. De funderar på om klasserna i min kurs ska åka dit innan jullovet. Det låter riktigt kul så jag hoppas att det blir av!

Likes

Comments

View tracker

Som ni kanske vet är min bästa vän bosatt i England sedan ett år tillbaka. Nu börjar vi fundera på om det inte är dags för mig att besöka henne. Hon bor inte i London men det är där vi ska ses. Vi tänkte oss att bo på hotell, shoppa, dricka drinkar och bara ha riktigt bra dagar tillsammans. Att hitta bra hotell i London är svårare än jag trodde, jag har kollat runt mycket men hittar bara rum som är lite si så där. Därför tänkte jag kolla om ni kan tipsa mig om något bra hotell eller boende. Det får inte vara allt för dyrt men jag vill inte heller ha något sunkigt rum.

Likes

Comments

INGREDIENSER för 4 portioner:

SANDWICH:
1 rödlök
Grönsallad
2 tomater
4 kycklingfiléer
2 msk smör
8 skivor bröd (jag använde grekiskt lantbröd)

CURRYDRESSING:
2 dl créme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk mango chutney
1 tsk curry

INSTRUKTIONER:
1. Börja med dressingen. Blanda créme fraîche med majonnäs, mango chutney och curry. Smaksätt med salt och peppar.
2. Skala och skiva löken. Plocka salladen. Skiva tomaterna.
3. Stek kycklingen på varje sida i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
4. Rosta brödet i en brödrost eller i en torr och het stekpanna.
5. Fördela sallad, tomat och lök på hälften av brödet. Lägg på kyckling och toppa med dressing. Lägg på en brödskiva som lock.

Likes

Comments

Igår berättade jag att jag har varit mycket aktiv på min julblogg nu under en del av den tiden som jag har varit frånvarande här men sedan sa jag inte något mer om det. Så jag tänkte berätta lite om den i fall att det är någon som är intresserad av att läsa. Precis som det låter så bloggar jag om julen. Jag ger tips på recept, inredning, julklappar, musik, filmer, kläder... Allt som har att göra med julen! Just nu i september blir det uppdatering ungefär varannan dag men längre fram blir det nog varje dag. Klicka här för att komma till den bloggen. 

Likes

Comments

Idag är det söndag och för min del betyder det träning, efter vad som stod på vågen imorse är jag inte ett dugg motiverad. Vissa dagar känns allting verkligen skit och man känner bara för att sluta. Men jag kommer inte gå ner i vikt av att sluta träna så det är bara att bita ihop, jag har ju trots allt bara tränat sedan den 18 augusti så jag kan inte förvänta mig för stora resultat även om jag gärna hade velat det. Någon dag kommer den där speciella dagen då jag börjar se stora resultat på min kropp. 

Likes

Comments

Som jag sa förut skulle familjen ut och äta och vi valde att gå till Burgers and Bangers, en nyöppnad hamburgerestaurang. Jag blev lite besviken på att de bara hade hamburgare, jag förstår att det är vitsen med en sådan restaurang men något annat alternativ är ju alltid trevligt. Min hamburgare var i alla fall god och som dessert avnjöt vi en varsin milkshake. Vi äter väldigt sällan ute hela familjen så det var en riktig trevlig lördagskväll!

Likes

Comments

Titta vem som har tagit tag i sitt liv och har loggat in på bloggen igen! Det är inte så att jag har legat på latsidan under den tiden jag har varit bort utan jag har startat igång min julblogg för säsongen och även börjat träna. Jag har tränat i snart sex veckor och än så länge ser man inte jättemycket resultat, men det tog många år att komma till den här kroppen så det kommer ta lång tid att förändra den till något bättre också. Om en stund ska jag och mina föräldrar åka in till stan och möta upp min storebror. Mina föräldrar firade 25-årig bröllopsdag i tisdags så idag ska vi ut och fira den med ett restaurangbesök. Mysigt!

Likes

Comments

Alltså, titta vad jag äntligen har köpt! Det är den första boken, Femtio nyanser av honom, men ur Christians perspektiv. Det kan nog bli väldigt intressant att läsa. Jag minns att det finns en liten del ur hans perspektiv i slutet av någon av de tre böcker, och jag var så äcklad när jag läste det. Så ja, får se hur det här blir. Spännande!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw