Header

Postad i: Föräldrarskap, Vardagligt

Freeeeeedaaaaaaag och klaaaarblååå hiiiimmeeeeeel och SOOOOOOOOOOL och jag har sovit i 12 timmmaaaaar - sjunger jag med min vassaste operaröst. Manfred är inne i den fjärde utvecklingsfasen och sover sämre, men inatt så jäklar har han sovit som en stock. Jag känner mig verkligen extremt bortskämd när jag fått sova hela nätter sedan han kom och plötsligt börjar klaga på att jag måste gå upp en gång per natt för att ge honom nappen och söva om honom i vagnen. Men halelujah! Här hemma kör jag nerkissade sängkläder i tvätten (ej skyldig till dem), dricker för mycket kaffe, tittar på Desperate Houswives och äter äggmacka. Senare går vi ut på en promenad!

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt, Tankar, Föräldrarskap

Idag hade jag tid hos min barnmorska Mari för återbesök efter graviditeten. Nu har vi ju fått skjuta upp besöket för jag råkade bomma en tid och andra gången var hon sjuk - men bättre sent än aldrig.

Jag var lite pirrig. Det kändes stort att visa upp Manfred för henne. Det är ju hon som tillsammans med mig har följt Mannes utveckling. Det är hon som låtit mig lyssna på hans hjärtljud där jag känt eufori varje gång. Klart man blir lite sentimental! Det hade jag förväntat mig, men att jag skulle bli chockad var väl inte något jag räknat med...

Vi pratade först om graviditeten, hur det varit och vad vi gjort under inskrivningen, tex KUB-test och förlossningsplaneringen. Efter det pratade vi om hur jag upplevt hela förlossningen - och sen släpps bomben; "Du förlorade ju en del blod och hade jättelågt Hb (blodvärde).. och livmodern drog ju inte ihop sig som den skulle så du fick ju lite mediciner för det" Eeh, va? Jag satt som ett jävla frågetecken. Att jag förlorade blod visste jag eftersom jag fick två påsar på kvällen, men inte att det var mycket blod? Och att min livmoder inte drog ihop sig ordentligt hade jag ingen aning om. Nu var det inget allvarligt, men sånt borde man väl ändå få berättat för sig? Det är ju inte direkt så att man halvt nerdrogad och jättenybliven mamma:ig frågar om sånt?

Mari berättade att när barnet är fött så åker moderkakan och fosterhinnan ut också. Vid en vaginal förlossning kollar barnmorskan/läkaren om fosterhinnan är intakt eller om den verkar trasig. Om det finns delar av fosterhinnan kvar i livmodern, kan den inte dra ihop sig och såret där moderkakan satt kan inte läka. Min fosterhinna var inte intakt och därför kunde inte min livmoder dra ihop sig, så läkaren fick "rensa" mig. Sedan tog det några timmar (och mediciner) innan de kunde se att den började dra ihop sig. Detta skedde när jag var nersövd, därför har jag inget minne av det men jag minns hur de kom och tryckte på min mage (vilket de gör på nyförlösta) flera gånger innan jag fick lov att lämna uppvaket. Ganska stora detaljer att inte berätta tycker jag .. Blev så besviken. Nu ligger man ju här och tänker att det kanske fortfarande inte är helt bra? Att jag inte kan bli gravid igen? Givetvis en massa frågor som jag inte fick fram där och då..

Slutligen vägde vi mig samt tog blodtryck och blodsocker och pratade om preventivmedel. Värdena och vikten såg bra ut och preventivmedlet lämnade vi lite vid sidan om och jag tänkte berätta mer om mina tankar kring det en annan gång! Tills dess: hur gjorde ni mammor med skydd efter graviditeten?

Efteråt åkte Manne och jag hem till Alexandra och spenderade eftermiddagen där. Mycket välbehövligt! Nu ligger man här på soffan, med ena handen innanför brallan och kollar på en dokumentär om ... salt. Tydligen en viktig del i vår utveckling. Skoj! Haj!

Likes

Comments

Postad i: Tankar, Vardagligt

Vem är äldst? Victor är 4 år äldre än mig
Vem tog första steget? "Beror på vad" tänkte jag säga, men Victor tog första steget till det mesta pga jag "spelade svår"
Vem är mest känslig? Båda två. Exempel: Postkodsmiljonären hade en halvsorglig reklam vid jul där en gammal dam trodde hon skulle behöva fira jul ensam då hennes barn bor utomlands och inte har råd att åka hem och hälsa på. Men så har de vunnit pengar och överraskar henne på julaftons kväll. Vi sneglade på varandra och båda helt rödgråtna.
Vem har sämst humör? Victor är ALLTID på bra humör. Jag är pendlar mellan eufori och PMS 35Tusen gånger per dag
Vem snackar mest?
Victor får mest sagt medan jag kan pladdra på i all evighet och aldrig får något sagt
Vem är mest social?
Vi har båda väldigt sociala jobb och har vuxit upp i sociala familjer, men med tanke på min PMS-iga sida väljer jag när jag har lust att vara trevlig och V får hela tiden påminna mig om att MAN FAKTISKT SÄGER HEJ TILL PERSONALEN PÅ AFFÄREN!!!
Vem har sjukast humor?
Där väger vi in lika
Vem är mest envis?
Alltså ... jag har aldrig mött någon som varit såhär nära inpå envis som mig men jag tar alltid priset, har liksom alltid en till envis växel att lägga in
Vem somnar först?
Jag vill alltid gå och lägga mig innan V och vill han sitta uppe så kan jag inte somna, så jag tjatar tills han ger sig att han ska komma och lägga sig han också. Då kan han säga att han inte är trött, men somnar alltid på två sekunder medan jag behöver lite mer tid på mig.
Vem vaknar först?
Jag vaknar innan Manfred vaknar (typ) och Victor hade inte ens vaknat om Manne så låg och sköt med en AK5:a så fort han vaknade till och ville ha nappen ........................................
Vem gråter mest?
Vi har jättelätt till tårar båda två men jag är oftare förtvivlad, pga diskhög eller min dåliga hy
Vem sa, jag älskar dig, först?
JAG! Ha! Det är typ det gulligaste momentet everrrr. Vi hade skojat och jag låtsades vara sur och V frågade "hatar du mig?" och jag sa "ja". Sen när vi gick och la oss sa jag "duuuuuu..... det dääär ... om att jag hatar dig ..... det gör jag inte .... jag .... jag .... jag ..... asså, det är snarare tvärt om ... ah ... jag ... jag äl... *viskar* älskar dig.
Vem är mest rörig?
VICTOR ROSENQVIST, herregud. Han vet knappt vart han har sina egna ben
Vem är den bästa chauffören?
Jag. (någon som vågar sätta emot att V inte håller med?)
Vem lagar godast mat?
Vi säger såhär: sist Victor skulle "överraska" mig med mat, gjorde han fläskpannkaka .... utan fläsk ...
Vem är mest romantisk?
Önskar jag kunde svara Victor här men ... äeh
Vem skulle klara sig längst tid på en öde ö?
Jag har noll kämparglöd och hade lagt mig raklång och gett upp på en gång, medan V skulle ruffsa till håret, tagit på sig höftskynke, täljt till ett spjut och gett sig ut för att jaga.
Vem skulle vara först framme och hjälpa en gammal dam i nöd?
Jaaaaaaag
Vem skulle passa bäst som statsminister?
Alltså, jag? För jag har ju alltid rätt? Eller?

Likes

Comments

Postad i: Föräldrarskap, Graviditet

Att avsätta 30-ish minuter på vardagsrumsgolvet och träna enklare hemmaövningar medan bebis sover är lika enkelt som att ligga och scrolla Instagram på soffan, bara det att sistnämnda alternativet är bekvämare. Jag frågade ju efter träningstips av er och fick tipset om att ladda ner appen Jefit. Suverän app med 100-tals olika övningar (vissa kräver redskap och passar bra på gymmet) målsättningar och resultat. Det kan ju inte bli enklare än att någon visar en övning och en annan apar efter? Jag valde ut de övningar jag ville/kan göra och så körde jag så det rök medan Manne sov.

LÅR

10 st lunges
10 st prisoner squats
30 sek mountain climbs
á 5 rep

rumpa

10 st bridge
10 st one-leg-kickback
10 st single leg bridge
á 5 rep

MAGE

10 st air bike
10 st leg raise
10 st alt. leg bridge
á 5 rep

AVSLUT

30sek planka x2

Detta upplägget tog mig nästan exakt 30 minuter, plus minus noll några avbrott för isättningar av napp osv. Jag är ju stelopererad och kan inte träna mage på så jättemånga sätt och är väldigt försiktig med tanke på snittet. Men bålen tränas mycket i de andra övningarna också! Och hörni, jag är absolut ingen träningsexpert men jag ville gärna dela med mig för tror nog det läser en och annan som har lika svårt för mig att få till träningen som jag har!

Likes

Comments

Postad i: Föräldrarskap, Vardagligt
godmorgon

Vi har fått låna en Bumbostol av ett par kompisar och jag dör så roligt det ser ut när han sitter där, som en liten farbror och kollar på Nyhetsmorgon. Han kräver myyyyycket mer sysselsättning nu och vill inte ligga ner så länge längre, så är ju perfekt med en Bumbo! Den kan man bara sätta vart man vill (tex såhär: https://www.youtube.com/watch?v=fDxOsP18-K4 ) och han får se mer, träna nacke/rygg/balans och får vara med mer. Goding.

Victor tog natten till idag så jag skulle få vila upp mig efter den mer eller mindre vakennatten till igår. Tänkte att jag skulle vakna upp utvilad - men heerrreeeguuuud vilken träningsvärk jag har! Och då är detta dag ett och alla vet att det blir värre dag två ... Victor har dessutom jätteont i ryggen, så ser ni två stela kylskåp ute och går är det mest troligt vi. Jag tänkte att jag delar med mig av hur jag tränade här hemma igår senare idag. Så kika in då!

Likes

Comments

Postad i: Föräldrarskap, Manfred 0-6 månader, Tankar

varning för skrytsamt inlägg deluxe!

Okej, HOLD YOUR HORSES!!! Jag vet inte vad som hänt. Har jag sovit sedan i torsdags eller? Under helgen har Manfred tagit sjumilakliv i utvecklingen. Han som alltid hatat att ligga på mage (förutom när han var nykläckt och inte visste bättre) har sen babymassagen i torsdags (då vi masserade ryggen på bebisarna) insett att man ser jäääättteeemyyyyccckkkeeet om man ligger på mage - för nu är det det enda som gäller. I fredags stoppade han en leksak i munnen för första gången och nu ska ALLT in där och han får tag på grejerna jättesmidigt jämfört med innan. Vi läste i en bok idag och han skrattade? Och det sjukaste av allt. Idag har han lärt sig att vända sig från rygg till mage!!!!! Det har han knappt ens testat innan men idag måste han ha fått för sig att kunna det?! Så nu snor han runt som om han aldrig gjort något annat och försöker åla sig framåt. Ja, vi är helt överrumplade här hemma. Sitter med gapande käftar och tårar i ögonen, typ. Herreguuuud. Snart kryper han.

Förutom dessa otroliga insikter så har jag haft en förträfflig dag, gårdagens känslor är som bortblåsta. Tänka sig vad några timmar ensamtid kunde bjuda på. Jag har tvättat upp all vår tvätt, rensat ur 56garderoben hos vår lille skrutt, lagat 17 färsbiffar och tränat i 40 minuter. Som om någon blåst i ny energi i mig! Nu ligger vi mätta, nyduschade och goa på soffan och zappar. Lajvet ändå <3

Likes

Comments

Postad i: Manfred 0-6 månader, Mode/skönhet

Inlägget är inget samarbete.

Att Manfred växer iväg med ryslig fart (bebisar måste ju ha sjuk växtvärk?) är ingen nyhet precis. Jag stegade ju så stolt mot kassorna på H&M, med magen i vädret och betalade hans lilla björnoverall och det var SÅ sorgligt när vi insåg att vi inte kunde klämma in honom i den längre. Nu är han påväg att växa ur sin stickade overall från Newbie som jag fick av en jobbarkompis när de överraskade mig med babyshower. Han fick en jättesnygg overall som påminner om en täckjacka av V's kompisar men den är så himla varm och gör sig bäst i minusgrader. Det är ju sorgligt i sig att han blir större (och häftigt på samma gång) just för att han inte alltid kommer vara såhär liten, men det är också sorgligt för plånboken. Så nu var det dags för en rejäl overall, för känner jag lillkillen rätt så dröjer det inte länge innan han vill sitta upp i vagnen. Så jag smet in på Polarn O. Pyret igår när jag ändå hade tiden för mig själv och kom hem med den här. En vind-och vattentät overall med avtagbar luva och små flikar att vika över händer och fötter. Den är inte fodrad utan passar perfekt med en långärmad tröja under eftersom vi har åkpåse. Köpte i storlek 68 så han har att växa i och den kostade 649kr.

Likes

Comments

Postad i: Föräldrarskap, Vardagligt
godmorgon

"Jag ska ta och vakna sextusensjuhundratrettiotre gånger inatt mamma!" sa Manfred till mig genom ett smile igår kväll innan han somnade. Jäkla onge! Han har dessutom hajjat grejen med att lägga sig på sidan och sparka mot spjälsängen ............... Så, med ett lätt upprepande dunkande och ett evigt sugande ljud (han stoppar ALLT i munnen nu!) låg vi vakna större delen av morgonen från klockan halv fem. Jag gav upp vid halv åtta och gjorde i ordning en kanna kaffe och la ut täcket på golvet så vi kunde busa där - nähe, DÅ blir ungen trött och vill sova? Medan jag sövde honom i vagnen satt jag i telefonkö till mödravårdcentralen. Jaaaaaaaaaaaa, jag har glömt när jag skulle vara där igen. Jag gjorde två noteringar i almanackan direkt efter jag lagt på sist eftersom jag redan glömt om det var idag eller senare i veckan jag skulle dit (alltså hur väderlös får man bli?? haha) Tanken var att jag skulle ringa dem igår, men det glömde jag .... Så vid 8 i morse ringde fem alarm och påminnelser om att jag skulle ringa upp och dubbelkolla. Var tack och lov inte idag, så ska slöa rejält här hemma under förmiddagen innan jag tar tag i livet. Träning och matlagning står på schemat idag! Vad ska ni göra?

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt, Föräldrarskap

Tusen tack till alla er som kommenterat och smsat sen mitt lilla breakdown i morse <3

Dagen spenderades som sagt med Emma och Elvira, en massa kaffe och tjöt - perfekt! När V slutade jobba tog jag mig egentid och åkte ensam till MAXI för att läsa varenda innehållsförteckning så egentiden skulle gå extra långsamt. Sen skreksjöng jag till Unbreak my heart heeeeela vägen hem, långsamt körandes bakom en lastbil. När jag packade ur bilen så ser jag två klotrunda ögon i mitt sovrumsfönster som jag tyckte mig känna igen. Så fort jag öppnade dörren och fick se min lilla fis, på pappas arm, i sin pyjamas och med sina rödtrötta kinder - smälte hela hjärtat. Bara att få vara lite ensam, strosa runt och inte tänka på Manfred var riktigt skönt. Victor matade honom och sen somnade han stenhårt i sin säng och vi gosar på soffan, en mer invalid pga ryggskott än den andra .. Tror vi båda somnar ovaggade ikväll!

GODNATT<3

Likes

Comments

Postad i: Föräldrarskap, Tankar
yesterday

Igår spenderade vi dagen tillsammans med Victors familj som alla behövde hjälp med att hänga tavlor, lampor, lister och skruva ihop hyllor och bänkar. Så hela dagen bara swishade förbi och vi avslutade med pizza på golvet. (På bilderna ser ni hur fint Emma och Edins kök blev med nya tavlor och lampa!)

När vi kom hem fick jag riktig söndagsfeeling och la mig vid halv tio redan. Jag har känt mig väldigt nedstämd i helgen så jag ville mest bara få slut på den. Mammaledig och en ny form av kärlek i all ära, men det är tufft just nu. Och precis NU känner jag mig skyldig. Jag känner ofta att jag inte har rätt att klaga eftersom Manfred i sig är så himla snäll och "enkel". Som att jag ska sitta här rätt upp och ner och bara vara tacksam och hålla käften. Men jag är väldigt trött. Och behöver avlastning, så jag sa åka hem till Emma och Elvira och hänga med dem om en stund. Vill inte sitta hemma och tänka och känna.

Hoppas ni andra har en härlig, om än grå, måndag såhär i slutet av februari. SNART ÄR DET VÅR <3

Likes

Comments

Mest lästa

Instagram@josefineeelind