Header

Graviditet

Lovade ju lite bilder på vår vagn, vår EmmaLjunga Nxt90! Victor sa en gång för läääänge sen att "när vi får barn ska vi ha en Emmaljunga-vagn, det är dom bästa på marknaden!" En annan hade ingen aaaaaning om vad det fanns för vagnar tills vi var och kollade första gången. Tydligen skulle en vagn tillfredsställa ett eller flera behov - aha? Vadå? Det räcker väl med att den är skön och har fyra hjul? Men jag märkte snabbt skillnaden på alla vagnar och här kände jag direkt att kvalité går framför prislapp. De billigare varianterna var stora och klumpiga - och fula. Även EmmaLjungas tidigare modeller tyckte jag var alldeles för stora och lite fast i 90-talet. Måååånga av deras vagnar påminde om den jag själv åkte runt i (i alldeles för många år, lat tjej over here!) Men denna är perfekt. Liten, rymlig, stort underrede så jag kan frakta både packning och matkassar, höj/sänkbart handtag och stilren, fast inte för "rymdfarkostig" som många moderna vagnar. Det V tycker är bäst är att man kan låsa framhjulen, så vill man inte ha 360hjul så kan man enkelt låsa dom 😊 Och priset var överkomligt, från 10.900kronor. Då ingår även sittdel!

- Men så till orosmomentet numero uno. Hur i hela friden bäddar man en vagn, så den blir varm och skön men inte kokar mitt barn? Jag köpte en go åkpåse från Ullared kallad Young Club (vet inte om det är deras egna märke?) men den känns på något vis vääääldigt varm nu innan snön kommer? Kanske om vi ska vara ute en längre stund? Annars känns det bättre med en overall/tjockare klädsel på bebis och ett täcke eller filt, samt ha vagnskyddet (vad heter det?) som stänger ute lite blåst. Visst, man kan tempa vagnen en stund för att se hur varmt det blir men det känns lite bökigt ... Antar att vi, som med så mycket annat, får testa oss fram!

Louise har varit här hela dagen, gud timmarna bara flög iväg! Kärt återseende med andra ord! Så nu tar snart V helg och jag ser så mycket fram emot det. Att gå hemma hela dagarna har inte påverkat min helg-feeling i alla fall!

HA EN MYSIG FREDAG ♥

Likes

Comments

Vardagligt

Men tjena kaffekoppen!
Näe men som vanligt har man sovit som en kratta & man livnär sig på hoppet! .... och kaffet. Så det är skönt med fredag, lite helg på ingång där jag och V kan umgås. Han har mycket med jobbet nu och är i Malmö mestadels av veckorna - olägligt såhär tätt inpå förlossningen men så är livet. Så ikväll blir det tacomys och Idol!

Men innan dess ska jag ta tag i lite tvätt, slänga ihop müsli (den tar slut här hemma på nolltid!) och så kommer Louise hit om en stund! Lite mänsklig kontakt är aldrig fel :-)

Likes

Comments

Vardagligt

Äpple med kanel, jordgubbar och banan framför Wahlgrens värld och tända ljus. Och en extreeeeemt bökande bebis! Han trycker ner huvudet så det skär som knivar i fiffin för att sen trycka ut rumpan så magen ser ut som värsta skidbacken. Well, hellre lite disco nu än inatt. Åhhh jag vill verkligen sova inatt. Pleaaaase!

Likes

Comments

Ok, det gick ju sådär med frågestunden. Ni är för tråkiga! Men några frågor fick jag ju så here we go!

Hur kommer det sig att han ska heta just Manfred?
- Jag har alltid sett mig själv som en fotbollsmorsa med 2 grabbar, en Sigge och en Manne. Innan vi visste att jag var gravid (bara några dagar innan faktiskt) så satt vi med V's föräldrar och pratade om släktnamn och namn på framtida barn. Då berättar V's pappa att hans farfar hette Manfred och var en riktigt mysig gubbe. Och eftersom jag alltid gillat namnet Manne och vi ville ha ett äldre, coolt (men inte för coolt) och eventuellt ett släktnamn (alla tre namnen är släktnamn hehe) så var Manfred PERFEKT. Lilla Manfred Rosenqvist ♥

Hur har du/ni lagt upp föräldradagarna? Tycker hela den världen känns så krånglig, o ska nämligen fixa med sånt snart. Hur många dagar tar (eller ska) du ut penning i veckan?
- Det är en hel djungel att fixa med det där, usch vilken panik och ångest jag hade. Och inte gick det att läsa sig till det heller ... Men jag kommer att ta ut mest i början av rent praktiska skäl. V tar ut sina 10 dagar efter förlossningen och sen ska vi faktiskt känna oss fram. Först tänkte vi att han skulle ta ut lite mer dagar precis i anslutning till lillfisens ankomst, men det känns också viktigt att komma igång med rutiner. Så vi har faktiskt inte bestämt oss! Det kommer se olika ut månad till månad, ibland kommer V att vara hemma fredagar och då ta ut FP fre-lör-sön och då kan jag spara dagar. Men vi har också pratat om att V tar ut FP en längre tid typ i sommar. Så det kommer att pendla mellan 5-7 dagar i veckan 😊 Jag planerar i alla fall att vara hemma minst ett år!

Hur ser du på förlossningen och eventuell smärtlindring?
- Först såg jag mig själv som en ur-kvinna (tänk grottmänniska)! Som står och vrålar (alldeles lagom mycket) med ruffsigt hår, på knä i sängen och som sen tar emot Manfred när han kommer. Jag skulle ha lustgas, rulla på pilatesboll och ligga i badet. Victor skulle inte få prata utan att jag tilltalade honom utan bara lyda mina order, typ; MASSERA! MATA MIG! RING PÅ BARNMORSKAN! VÄRM VÄRMEDYNAN! SLUTA ANDAS! Det skulle vara så lite folk i rummet som möjligt och jag skulle få ha kontroll, och om någon behövde säga åt mig att göra på ett speciellt vis (absolut inte Victor!!) så skulle denne säga det bestämt och inte gulla med mig. Ord och inga visor. Och akupunktur skulle ALDRIG få sättas, fyfan kom inte här med några fjuttiga nålar. Smärtlindring skulle bestå av värme i form av bad, tens, lustgas och EDA.
- ​Men nu blev det ju inte så
, utan nu kommer jag att vara cool-lugn när han kommer. Jag kommer ligga med huvudet bakom ett skynke, med armarna utåt åt varje håll (för de får inte plats någon annanstans under snittet) Victor kommer sitta vid min sida och vi kommer kolla varandra i ögonen och tok-le. (Vi gör ofta det, tittar på varandra sådär. Det är helt underbart, kärleken är sällan så stark som då!!) Och så kommer jag nog pladdra på en massa av ren nervositet. Sen kommer han komma. Upp ur magen och förhoppningsvis komma igång med andningen på en gång (kom igen fisen, du vet vad du ska göra ♥!!!) Sen kommer jag kliva in i min bebisbubbla. Åh herregud. VÅR bebisbubbla! Jag är inte det minsta rädd för snittet, den här operationen är betydligt mindre än vad jag varit med om innan där jag vaknade med morfinpump, slangar överallt och fick lära mig gå igen. Och belöningen för den här operationen är ju helt ovärderlig♥ Sen känns det väldigt tryggt att ha ett datum (om han nu inte vill ut tidigare, men oddsen är inte så stora) Det gör det lättare att planera och förbereda sig. Ser så mycket fram emot kvällen innan, vi lär ligga klarvakna båda två och bara bubbla av förväntan. Vi två - snart tre!

Likes

Comments

Jag vaknade upp i morse och tänkte "åh freeeeeedag! tacoooos! Idooool!!" Men nehe, bara en grå torsdag. De sista dagarna har verkligen sugit musten ur mig. Jag är så frrrrruktansvärt trött och matt! Kan somna var som helst, hur som helst - förutom på natten. Vafaan liksom? Och vädret är ju i det tråkigaste laget! Men inte hänga läpp för det. Det finns ju fortfarande saker som måste göras, så som storhandling. Jag älskar att storhandla men idag ska jag gå runt själv och det är väl inte direkt lika roligt. Köpa en massa goda frukter att mumsa på ikväll framför Wahlgrens värld. Man får vara glad även åt det lilla! Och hörrni, när får man börja käka typ pepparkakor? Jag har sett många som dricker julmust redan men jag har som gräns 1 december. Första klunken 1 december. Mmmmmmm. Så nä, inget fusk i år heller ;) 

Ha en bra torsdag!

Likes

Comments

Graviditet, Tankar

Jag har mått så himla konstigt idag. Jag blir sällan nervös men som jag skrev igår så har jag varit väldigt ängslig och orolig sista dagarna. Psyket påverkar inte helt sällan den fysiska kroppen (som när jag får ångest och mina underarmar blir ISKALLA) så jag har varit bajsignödig och mått illa hela morgonen. Kunde inte sluta svettas och kände stressen i hela kroppen när vi satt i väntrummet. Varje gång någon kom ut i väntrummet stelnade jag till. Dessutom var läkaren 30 minuter sen så jag satt där på helspänn jättelänge.

Men vad gjorde vi där hos läkaren nu då?
I somras fick vi beskedet att EDA (ryggmärgsbedövning) inte alls är aktuellt i mitt fall på grund av min ryggoperation. Jag såg EDA som räddaren i nöden mitt i min ur-kvinno-förlossning, där jag står på alla fyra och klämmer Victors händer alldeles blåa. Där jag krigar och tänker att jag ALDRIG kommer göra om detta och vet att så fort han ligger på mitt bröst så kommer jag vilja göra det en gång till. Men efter det beskedet så fanns det ingen trygghet kvar. Jag skulle aldrig klara en vaginal förlossning. Inte en chans.

Så jag läste på. Varenda tråd på hela internet om kejsarsnitt läste jag. "Kejsarsnitt - ingen rättighet", "Så övertalar du läkaren", "Hur fick ni snitt beviljat?". Först var jag helt övertygad om kejsarsnitt. Inget snack om saken. Men så fort jag insåg att jag kunde bli nekad så blev jag osäker. Jag förväntades alltså sitta där och övertyga en läkare med flera års utbildning om att min rädsla var för stor att bära. Att mitt psyke inte orkade med mer. Att jag var så ledsen över att all kontroll över min egna kropp var tagen ifrån mig. Det kändes så diskriminerande och .. äckligt. Men först och främst var jag ju tvungen att bestämma mig.
Som att välja mellan pest eller kolera.

Jag hade läst att man kan skriva ett brev. Och ord är jag ju bra på! tänkte jag. Men efter flera timmars försök igår att få bukt på alla känslor så la jag ner allt, grät en stund hos Victor som lugnande mig och sen spenderade jag hela natten klarvaken. I bilen på väg mot stan i morse bestämde jag mig dock, jag kände ju långt där inne vad som känns bäst för mig. Det var ett snitt jag ville ha. Nu jävlar.

Mellan toalettbesök och gnuggande av mina svettiga handflator mot låren satt jag och försökte ladda upp ett tal. Men väl inne hos läkaren var det Victor som skötte snacket. Jag satt mest och svalde nervös-kräk. Tillslut fick jag fram ett "jag är rädd". Och mer än så krävdes inte egentligen. Det krävdes ingen hetsig diskussion där vi tre spottade mot varandra och där jag till slut satt med händerna i kors och såg sur ut. Vi fick vårat datum för planerat snitt. Och vill han komma innan, har jag chansen att testa på en förlossning - men så fort jag vill snittas så snittas jag. Det känns SÅ bra! Och framför allt tryggt.

​Vilket datum som är satt är något vi håller inom familjen. Det blir ett sånt jobbigt ståhej om alla våra nära och kära går runt och väntar och om något skulle dra ut på tiden på The Big Day så kan vi enkelt undvika oroligheter. Men det känns overkligt att han snart är här ♥ Som vi längtar!!! 

Likes

Comments

Vardagligt

Jag bokade taktiskt in en ansiktsbehandling idag, efter en sömnlös natt och oro i exakt varenda cell i hela kroppen. Nu såhär efteråt syns det inte ens om man kollar med förstoringsglas att jag inte ens slumrade till i 2 minuter inatt. Istället ser jag ut som en polerad sked! HEJ LYSTER!! Vi passade på att färga både bryn och färg också så nu är man fräääääsh. Är påväg hem nu och hoppas kunna slappna av och vila lite. Helst utan att somna i flera timmar, lite tråkigt att sätta igång det sömnlösa kugghjulet.. och att slumra till på bussen är rätt gött faktiskt, så länge man inte sitter som en fågelholk.

HÖRS SENARE♥️

Likes

Comments

Vardagligt, Tankar

Som jag skrev för några dagar sen så ska Victor och jag till läkaren imorgon. Egentligen skulle vi dit idag men vi blev framflyttade tills imorgon. Det är lite besvärligt det här besöket, jag är väldigt ängslig och ledsen. Vi ska nämligen på ett förlossningsförberedande samtal, ett jäkligt fint ord för något fruktansvärt skrämmande.

Vi ska diskutera förlossningsalternativ och efter att ha tryckt undan min oro så pass länge så sitter jag ju här nu med världens klump i magen. Vill bara få det överstökat nu!!!! Tack och lov kommer V hem ikväll och lugnar mig. Annars hade jag legat med tefat till ögon hela natten. Usch.

Mer om hur det gick och varför vi ska dit imorgon, då är förhoppningsvis pusselbitarna på plats. Tills dess får ni fan fråga mer frågor, tre frågor hittills ;-)

Likes

Comments

Graviditet


♥ TILL BEBIS ♥
- 4 bodys
- 3 par byxor
- 1 par strumpor
- 1 mössa
- björnoverall att åka hem i (HÄR)
-1 napp
- 1 filt
- mjuka tvättlappar i bomull
- mjuk badhandduk

♥ TILL MAMMA ♥
- en mjuk badhandduk
- mjukt toalettpapper (sjukhusets papper ska tydligen kännas som rivjärn!!)
- mjukisbyxor + tröjor + amningbh
(även skönt ombyte och hårspray till Victor )
- stora trosor så bindorna, som påminner om en blöja, ska få plats

- salva för såriga bröstvårtor
- amningsinlägg
- tofflor
- tandborste, hårborste, deo, torrshampoo
- kamera + laddare
- mobilladdare


Den där väskan står där. Redo. Bebis ligger redo. Och jag är definitivt redo. Tänk att i februari så verkade detta så HIMLA långt bort och diffust. Nu sitter man här, stor som ett jävla hus och känner sig mer redo för ett svidande underliv än någonsin. Nu vill vi ha dig här! 

Likes

Comments

Forever mine, forever yours
- forever ours
💕

Kan den här vackra men extremt opraktiska magen bli större? Det har verkligen hänt saker senaste veckan och jag är på bristningsgränsen nu. Det där gnället bubblar inombords. Jag vet inte hur många, öppna, nakna och förödande inlägg och spalter jag läst om just den här tiden - där längtan efter att slippa vara gravid är större än längtan efter sitt barn. Jag tror det är mänskligt och känslor ska inte skönmålas. (Så sitt inte där och svartmåla, det går jag inte med på!) Handen på hjärtat så har jag haft en väldigt lyckosam graviditet och jag tror att så som jag har mått är själva idealet. Liten kula, ingen halsbränna, inget illamående - egentligen inga fysiska besvär. Jag har mått riktigt bra hela vägen och jag är väldigt tacksam. Men nu kryper det upp på mig. Nu är det tungt. Nu är jag färdig. Jag är en väldigt bestämd liten själ så när jag är klar - då är jag klar! Tidigare har det varit lite jobbigt att sitta/ligga/stå men nu gör det faktiskt riktigt ont. Dessutom är jag tungandad och låter som en brunstig älg - och mitt bajs har förvandlats till hårda, stora, stenar. Jag har fortfarande energin på "min sida" så än är jag inte över gränsen, men snart. Och såklart längtar vi ihjäl oss efter lillgrabben. V frågar nog en gång om dagen vad vi hade gjort nu om Manfred hade varit här. "Hade han legat här på mitt bröst då i bara blöja?" ♥

​- Så för att slippa klaga på bajskorvar, onda händer och punkterade skinkor, så kan vi väl ha frågestund? Ni kommenterar här under och frågar VAD SOM HELST OM VAD SOM HELST så svarar jag? Och kom igen nu, skriv vad som helst! Annars blir det sjukt pinsamt .... ​I trust in you guys! 

Likes

Comments