Förra veckan var tanken att jag skulle hoppträna min tränares unghäst. Det slutade på akuten med hjärnskakning. Gick ändå rätt bra och kom därifrån med en lätt hjärnskakning.
Läkaren gav mig en månads ridförbud. Så nu har jag inte ridit på fyra dagar. Vilket är alldeles för lång tid för mitt eget bästa. Så jag har bestämt mig för att tävla på lördag.

Vi har nämligen KM på klubben då och jag kände att jag kunde dressyra lite med tanke på att säsongen närmar sig slutet och jag vill ta alla tävlingschanser jag kan få. Så vi får se hur det går. Vi har latat oss lite de senaste veckorna med mestadels uteritter och en del tömkörning. Men jag vet ju att Fillan alltid gör sitt bästa och det är ju huvudsaken.

Bilden är på unghästen jag skulle hoppträna. Tanken är att vi ska träna ihop oss och komma ut och hoppa lite i vår. Vi får se hur det går, om det blir några fler hjärnskakningar innan vi är klara med varandra😄

Lägg märke till hur otroligt liten jag ser ut att vara, men det är faktiskt hon som är stor. Väldigt stor. Jag ser ut som en tomte med säkerhetsvästen under🙄

Likes

Comments

Detta året har verkligen varit ett bra hästår för mig. I alla fall om man jämför med tidigare år. Vi började på botten och slutade i toppen, jag och Fillan.

Året började med igångsättning efter skada för Fillans del. Det var inte förens tidigt i våras någon gång vi kunde börja träna dressyr på riktigt. Innan dess var det bara uteritter i lugnt tempo som gällde för Fillan.

I April startade vi vår första tävling, min första dressyrtävling och vår allra första gemensamma tävling. En LC på 60 %. Därefter har vi ridit flera LC och LB med resultat allt mellan 54 och 60 procent.
I helgen red vi vår näst sista tävling för dehär året. En LC på 62 %, vilket resulterade i en 6e placering. Mitt allra första år som "tävlingsryttare". Kan inte säga annat än att jag är hur nöjd som helst med det resultatet.

Dessutom har jag aldrig heller tidigare varit intresserad utav dressyr, utan det är något som har växt fram under Fillans "hopp-viloprideo". 

Det låter väl kanske inte så kul att ha en skadad häst. Men hade hon nu aldrig skadat sig så hade jag aldrig fått upp ögonen för dressyr. Det är verkligen det bästa jag gjort, att sadla om till dressyr. 

Men lyckan kanske vänder om jag rider dåligt på sista tävlingen. Vem är jag och ha sådan tur liksom.

Likes

Comments

Här rider vi ihop 61.29 procent i en LC:1 tillsammans på hemmaklubben❤️

Likes

Comments