Stora tösens skola har en fin tradition när det är Lucia. Treorna går alltid Luciatåg med niorna. Det är då två lucior, en från trean och en från nian. Det var så fint! Dom sjöng så fint och det var en mysig stämning. Efter Luciatåget var de fika i klassrummet. Freja var såklart med, sedan åkte jag och lämnade henne på dagis och jag tog mig till jobbet.

Likes

Comments

Harregud med god mat det trycktes igår. Började med lite glöggmingel sedan valde vi bord. Vår länga var typ först med att välja, tur de för jag var så hungrig!

Det kalla är en stor favorit och jäkla vad jag åt. Va typ mätt efteråt men man fortsätter såklart med det varma iallafall för de är så gott. Avslutade med gottebordet. Det är ett måste, men jäklar var magen var spänd sen. Men så värt!

Likes

Comments

Haft hotellfrukost med mamma och syster idag. Så gott! Sedan har vi gått runt på Hallarna ett par timmar, har köpt dom sista julklapparna, fixat paket till julklapps spelet. Fikade på Yogiboost, aldrig vart där innan. Idag hade dom ett erbjudande ” maxa din frozen yoghurt och betala 50 kr ”. Jajjemän, öste på som fan! Lyckades trycka i mig allt utom två chokladbitar och lite frozen yoghurt. Det var så jäkla gott! Kommer troligtvis bli fler besök där, måste ju bara ta dit barnen.

Likes

Comments

Julbord med jobbet ikväll så är hos fina Pauline och har gjort mig iordning här. Provade två outfits och bestämde mig för mina nya kläder som kom i brevlådan precis när jag skulle åka, sån tur!
Sitter just ni i soffan, lyssnar på musik och tar det lite lugnt. Ska strax åka och hämta upp några kollegor och bege oss mot julbordet.

Likes

Comments

Idag påväg hem efter jobbet så sköljde det så tunga känslor över mig. Det är min första jul utan varken mormor / morfar & farmor / farfar. Det är längesen mormor och morfar lämnade oss, jag var bara drygt ett år när båda hade gått bort. Dom fattas mig enorm, är ledsamt att jag aldrig fick lära känna dom och skaffa oss minnen tillsammans. Farfar gick bort förra året och farmor detta året, med dom har jag massa minnen och det smärtar precis lika mycket att inte kunna skapa nya.
Julen är en härlig mysig tid där jag umgås mycket med vänner och familj, de är mys, bak, julklappshandling, fixa julmat osv. Det blir extra påtagligt då, det känns tomt på något sätt.
Har vart så otroligt mycket tårar denna förmiddag, men man behöver känna dom tunga känslorna med och låta dom ta plats när dom kommer.

Likes

Comments

För tio år sen när jag träffade Andreas så hörde jag för första gången talas om Beskarunda. Det är en tradition som ett gäng här i Trönninge har. I dagsläget är dom nio stycken. Det släktingar och vänner. Männen sätter då varsin Besk inför denna dag, andra helgen i December, varje år. Dom börjar runt lunch och går till alla nio stycken där det bjuds på Besk, öl och tilltugg. Kvällen avslutas med att dom röstar vem som hade godast Besk och vinnaren går en skylt där det står ” beskakungen ” som ska stå framme hela året. Tack och lov har inte sambon vunnit någongång haha

När männen kör sin grej med Besken är vi ett gäng tjejer med alla barnen som gjort en egen tradition av detta. Vi träffas, dricker glögg, fikar, pysslar, gör egen julkorv och avslutar kvällen med julbord. Det är lika mysigt varje år. Fick tyvärr inga bilder från kvällen då det har gått i ett och fokus har inte varit att ta kort. Men tänk er, 8 fina små och stora barn som alla tillsammans sitter och pysslar. Dom var så påhittiga och kreativa. Finns så många guldkorn från ikväll.

egobild påväg till glöggmingel

Likes

Comments

Varje år, sen jag var lite har alltid tomtenissen kommit och lämnat ett Nissepaket på natten när jag sovit som jag sedan fått öppna när jag vaknar. Denna tradition anammade jag när Aurora kom. Hon har sedan hon föddes fått ett Nissepaket. När Freja kom började han lämna två paket. Detta år har jag klurat lite och faktiskt gjort om lite men behållt traditionen med Nissepaket.
Detta år kommer Nissen att lämna ett gemensamt Nissepaket till Aurora och Freja, han kommer även att lämna små uppdragsbrev till dom som dom ska utföra under förmiddagen.

Likes

Comments

Har vart ledig nu i två dagar, jag och töserna har gått upp tillsammans. Ätit frukost och sedan har vi följt Aurora till skolan. Medans hon har vart i skolan har jag och Freja mest myst runt. Trots alla hyss hon hittar på så är det härligt. Men det får mig också att sakna de mysiga långfrikostarna med Aurora när hon va liten. Det är sån skillnad på när man har barn i dagis ålder mot skol åldern. Med dagisbarn har man mer tid, har jag ledig dag är dom lediga, jobbar jag kväll är man hemma hela dagen tillsammans men med skolbarn så är dom där oavsett vad och det tråkiga med att jobba kväll då är att man hinner säga hejdå på morgonen sen sover dom när man kommer hem. Men då är det ju, livet alltså. Och då får man ta de onda med det goda helt enkelt.

<—— Aurora & Freja ——>
1 månad

<—— Aurora & Freja ——>
1 år

<—— Aurora & Freja ——>
2 år

<—— Aurora & Freja ——>
3 år

Likes

Comments

Idag kom leverans av Auroras näringsdrycker som hon fått som tillägg. 48 flaskor, 4 olika smaker, dom kommer såklart styckvis i en påse. Snacka om otympligt men det är en småsak i det hela. Oerhört glad att vi bor i Sverige och har den sjukvården vi har.

Auroras sprutor kostar över 6000 kr per uttag
Näringsdrycker 2000 kr per uttag
Melatonin 800 kr per uttag

Frejas inhalation 400 kr per uttag
Melatonin 400 kr per uttag
Theralen 150 kr per uttag

Det är alltså nästan 10000 per uttag och vi hämtar ut några gånger per år. Vissa mer ofta andra mindre. Men i runda slängar så landar vi på 70000 kr per år på deras stående mediciner. Sedan tillkommer det såklart andra receptbelagda mediciner vid sjukdomar osv. Så som penicillin, hostmedicin osv. Och vad betalar vi för detta? Jo, endast 120kr varje gång vi hämtar ut just näringsdrycken för den är inte helt gratis för barn som annan medicin är. Så av dessa 70000kr på ett helt år betalar vi alltså bara strax under 1000 kr.

Likes

Comments