Hej Alla! 🎅

Min julhelg har varit fantastisk lugn och skön. På Julaftonsmorgonen var vi hos Christians familj och firade jul med jullunch. Det var jättetrevligt! Sedan begav vi oss vidare till min familj i Säffle. Där åt vi julmiddag, öppnade masa paket och kollade såklart på Kalle. Jag fick massa fina paket, men den bästa var paketet från min kära pojkvän som gav mig 2st Ittalla vinglas, Escence serien. Kunde inte ha varit bättre! Jag, mamma och Bella gick upp till mormor och träffade där även min moster och kusin. Det var jättemysigt att träffa dom eftersom det var ett tag sedan vi sågs. vi var bjudna på julmiddag hos min farmor och farfar idag, men tyvärr blev farmor sjuk och var tvungen att åka in till sjukhuset på självaste julafton! Så himla ledsen för deras skull. Men nu är hon på bättringsvägar som tur är. Så idag åt vi istället rester här hemma hos mamma och pappa, det funkar lika bra det! Sedan åkte vi ut till morfars grav och tände massa ljus för honom. Det är väldigt ledsamt men samtidigt skönt när man är där ute. Det är svårt att ta in tanken på att han är borta, men man har ändå en plats där man kan åka till för att få tänka på honom. Nu är det slut med julmat för min del! Det är gott, men det blir för mycket till slut! Imorgon ska vi till Christians mamma och umgås med andra familjen som jag kallar dom, innan de åker till Thailand. Det ska bli jättetrevligt, det ser jag fram emot. Ha en trevlig kväll! Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var sista dagen på praktiken. Jag galgade kläder på barnavdelningen och fick hänga ut lite nyheter så som sommarklänningar etc. Jag har nu varit där i fyra veckor och det har gått jättefort. Jag fick en liten avskedspresent! Så Goa :) jag tog med mig kakor som ett tack för att jag fick vara där, vilket inte är mer än rätt. Jag kommer säkert träffa dom fler gånger.

Likes

Comments

Idag på morgonen var det månadsmöte där en tjej som är vm på Åhléns föreläste om sin Hongkong resa. Syftet med resan var att de skulle besöka huvudkontoret i Hongkong. Det hon berättade var väldigt intressant och man fick höra hur det ser ut och går till när de tillverkar varor t.ex. Sedan efter mötet började vi arbeta i butiken och jag galgade barnkläder och hängde ut det i butiken. Det var en hel del vårnyheter så då fick jag arbeta lite extra med huvudet, hehe. Jag hängde kläderna efter färg och funktion. Jag tycker det är roligt att få hänga ut nyheter då man får bestämma lite själv. Jag har hjälp kunder att hittat varor och även välja ut varor som de sedan har handlat! Här är lite bilder
Likes

Comments

Såhär ser lagret ut:
Likes

Comments

Idag har jag galgat kläder hela dagen. Har inte hänt så mycket mer än det. Hjälpte lite kunder, städade runt barnklädes avdelningen. Förra veckan fick jag 2 expo uppgifter! Första var att jag skulle ställa iordning alla korgar efter färg och form så att kunderna tycker det ser mer lockande ut. Andra var att göra iordning ett bord vid bikini avdelningen. Där fick jag hänga upp 3st olika bikinis på en mini ställning samt lägga ut lite matchande accessoarer. Det var kul med eget ansvar. Har bilder på det här:
Likes

Comments

Denna veckan har jag fått galgat kläder (menas med att man hänger upp kläder på en galge och sedan hänger man detta på en så kallad "häst" ) till både barn och vuxen. Har även fått lärt mig att larmat kläderna som kostar över ett bestämt pris. Sedan när dessa hästar är fulla så drar man ut hästen i butiken och hänger upp det. Är kläderna nyheter så försöker man hänga kläderna i matchande färgnyans. Det är endel kunder som kommer fram till en och vill ha hjälp. I början kunde man inte så mycket men nu känner man sig mer bekväm i kläderna och kan hjälpa till lite extra. Jag får ibland små uppgifter som är roliga att göra då man lär sig lite mer hur det går till i butiken. Igår var det en dam som ville ha bara en spade till sitt barn, men vi hade bara spadar i påsar. Kvinnan ville bara ha en, men jag lyckades få henne att köpa 2 st i påse! Måndagar, onsdagar och fredagar har vi morgonmöte. Detta får jag delta i och höra statistiken med mera. imorgon är det morgonmöte! :)

Likes

Comments

Idag har jag varit sjuk. Vaknade med världens huvudverk, tror det kan ha varit migrän till och med. Ska prata med min handledare och se vad jag ska ta igen. Jag trivs som sagt på min praktikplats. Jag tycker jag lär mig en hel del och njuter utav att få arbeta i inredningsbutik då det är min dröm och framtidsvision. Imorgon är det torsdag och ny dag. Ska fråga mycket och vara lite extra social för att visa framfötterna så man kanske har en chans till sommarjobb/extrajobb ;)ha det bra så ska jag ta min skönhetssömn! 

Likes

Comments

Har varit bra praktik än så länge! Har kommit in in en rutin nu. Får plocka varor och galga kläder som mest. Har inte fått kört mig kassan än, men det kanske kommer snart. Igår var det riktigt roligt, då var jag på barnklädes avdelningen och fick plocka iordning. Problemet med mig är att jag får så ont i fötterna på det hårda stengolvet oavsett om jag har träningsskor. Men jag kanske vänjer mig! Nu ska jag ut och jobba igen, ha de bra!

Likes

Comments

Idag började jag kl: 10. Gjorde samma sak som igår en sväng och sedan fick jag hjälpa till på mode. Träffade Ann-Sofi och fick ett schema.. Schemat var väldigt konstigt, slutar 19 vissa dagar. Ska fråga om jag kan få ett schema där jag börjar 8 och slutar 16 varje dag. Jag jobbar ju efter skolan så det går inte ihop. Imorgon ska jag till skolan kl:12 för att gå igenom nationella. Nu ligger jag i soffan och tar igen mig medan min underbara sambo lagar middag. Ha det bra, kram

Likes

Comments

Första dagen på praktiken klar. Började kl:14 och slutade kl:18 för att Ann-Sofie (chefen) tyckte det blev bättre så eftersom de får in massa leveranser på måndag morgon och har fullt upp. När jag kom in och frågade efter Ann-Sofie så sa personalen att hon var ledig idag.. Vilket jag tyckte inte var så planerat eftersom hon sa att jag skulle träffa henne där kl:14. Men iallafall så kom en som heter Peter och visade mig runt och gav mig nycklar och diverse grejer så jag kan ta mig in och ut. Åhléns är riktigt stort, det kommer ta lång tid innan jag lär mig alla gångar och rum. Personalen verkade jättetrevliga och presenterade sig. Jag fick hjälpa en annan praktikant på lagret tills hon slutade klockan 16, sedan fick jag vara på lagret själv. Vi galgade kläder. Det var jobbigt under dagen för mig mentalt. Jag hade en tuff helg, då min morfar somnade in på sjukhuset här i Karlstad. Han stod mig nära och det tog hårt på mig och min familj. Även min syster, som också har praktik på Åhléns. Hon orkade inte vara kvar så hon åkte hem till Säffle och ville vara nära familjen. Jag känner också att det vore väldigt skönt, men samtidigt vill jag prestera bra på min praktikplats så jag får en chans till sommarjobb och även visa skolan vad jag går för. Jag har även extrajobb efter skolan 2dagar i veckan. Jag ska försöka klara det, men jag kan inte hjälpa att morfar dyker upp i huvet ibland. Det är ett sätt för mig att "process" det. (Kommer inte ihåg vad det heter på svenska). Begravning kommer antagligen äga rum nästa vecka så jag måste prata med skolan om detta, så de vet vad som hänt och vad som kommer att hända. Ni får ha det så bra, kram!


Likes

Comments