Ja vad är egentligen balanserat ätande? Ta någon minut ochfundera på vad du anser är balanserat ätande.

Synen på hur man äter balanserat kan se väldigt olika utfrån person till person. Och det är helt okej. Det finns ingen gyllene väg sompassar alla. Vi är alla olika. Vi har olika förutsättningar och olika mål.Något som jag däremot tror att de flesta av oss har gemensamt är svårighetenatt finna denna balans.

Jag tror inte att alla olika typer av dieter har undgåttnågon och jag tror att de flesta av er har stött på uttrycket 80/20. Dieter ochandra quickfixes hör inte hemma i min blogg och jag anser heller inte att dehör hemma i en sund livsstil. 80/20- tänket däremot, alltså att 80% av tidenvälja hälsosam mat och mindre hälsosam 20% av gångerna, kan vara en brariktlinje. Mer om 80/20- tänket tar jag upp i nästa inlägg.

Enligt mig handlar ett balanserat ätande om att ta hand omsin kropp och ge kroppen den näring och energi den behöver. Ingen mat ärförbjuden utan allt kan ätas i måttliga mängder. För mig innebär det hälsosammat till frukost, lunch, middag och mellanmål från måndag till söndag. Påfredagar slinker det i en chokladbit eller två och frukosten på lördagar bliribland till en lyxig våffelfrukost. Jag äter alltid glutenfri mat eftersom jag ärglutenintolerant och väljer bort rött kött då det inte faller mig i smaken.

Dela gärna med dig i kommentarsfältet vad som är balanserat ätande för justdig.

Likes

Comments

Hej och varmt välkomna till min blogg!

Jag heter Josefine och har nyligen fyllt 21. Jag bor söder om Stockholm tillsammans med min sambo Tobias. Jag har en stor passion för hälsa och träning och följer själv många hälsobloggar och träningskonton på Instagram. Nu tänker du att denna blogg kommer bli en i mängden av detta hav av hälsobloggar och konton. Men sanningen är att så inte alls är fallet. Med den här bloggen vill jag nämligen fylla ett stort, och viktigt, hål som finns i bloggvärlden. Ett hål som återfinns i de allra flesta av sociala medier. Jag pratar om balans. Ett ord som är så bekant men som ändå känns så långt bort ibland.
I media matas vi dagligen med nya superdieter, träningsformer och mirakelkrämer som ska få fettet att smälta bort. Vad vi dock inte pratar om särskilt ofta är balans och det är just det jag ska prata mer om i den här bloggen.

Ännu en gång, varmt välkomna till en blogg fri från hälsohets!

Likes

Comments