Header
View tracker

I morse var första gången på en evighet som jag var klar i tid, fem minuter innan jag behövde gå satt jag med ytterkläderna på hallgolvet. Lär dröja ett par månader innan det händer igen. Snart ska denna numera brunhåriga tjej ta ett tåg mot Södertälje, long time no see.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

God morgon världen. I dag fortsätter uppsatsskrivandet för min del, det blir kul va? Bra blir det nog i alla fall. Ha en fin dag.

Likes

Comments

View tracker

Den lille havfrue

Om ni tittar noga ser ni Öresundsbron och Sverige i bakgrunden

Vor frelsers kirke

Älskade Köpenhamn, obeskrivligt vacker stad.

Ungefär en månad senare, här är lite bilder från vår weekend i Köpenhamn. Förälskade mig totalt i staden, landet, ja allt. Är redo att packa min väska och flytta nu, ett definitivt framtidsmål blir att bo i denna stad. Medan vi var där passade vi på att turista lite, vi besökte bland annat Nyhavn, Den lille havfrue, Christiania och Vor frelsers kirke (vilken sjuk utsikt, man kunde se hela vägen till Sverige). Vi väcktes även sista natten av brandlarmet, det startades tidig morgon, men som tur var var det ingen brand utan troligtvis bara ett fel i systemet. Vi är i alla fall en brandövning rikare efter detta.

Likes

Comments

Hejsan! Sitter som så många gånger den senaste perioden och läser tidigare forskning inför vår uppsats, trodde vi hade täckt största delen av det arbetet redan men i fredags bytte vi riktning på vad för ämne vi ska skriva om och behövde helt plötsligt läsa ännu mer. Men arbetet känns mer intressant nu och fokuset ligger numera på politisk kommunikation istället för miljö. Kul ändå.

I fredags fick jag ett spontant besök från en fin vän, någon jag aldrig trodde skulle komma ner hit, men oh så uppskattat. När hon begav sig tillbaka mot Stockholm igår åkte jag till Nässjö för en basketmatch, där Södertälje inte så oväntat vann. Annars känner jag som vanligt att jag har alldeles för mycket och göra och alldeles för lite tid, vilket tyvärr resulterar i att allting inte hinns med. I en drömvärld hade jag hunnit göra allt jag ville, men verkligheten ser annorlunda ut.

Likes

Comments

Hej från bakom kaffekoppen. Som vanligt håller mitt kaffe mig både sällskap och levande, förstår inte hur folk fungerar utan det, jag hade inte klarat en dag. Sitter just nu och letar relevant information inför vår c-uppsats, det stora arbetet är igång och jag har den kommande veckan fri från jobb. Får se hur länge det är så, brukar aldrig hålla. Ska djupdyka in i min bok nu, är faktiskt oerhört intressant synd bara att fokuset inte vill samarbeta.

Likes

Comments

Hej. Det har som vanligt varit radio silence här. Men mitt liv har varit allt förutom tyst. Det har snurrat i ett så högt tempo att man blir åksjuk under resans gång. Det går runt, runt, runt. Allting runtomkring blir en virvelvind. Jag har drunknat i ett hav av stress, ingen chans att komma upp till ytan för att hämta luft, utan bara dragits ner, ner, ner. Det har svalt mig helt, bryter ner bit för bit, tills det inte finns någonting kvar. Allting snurrar runt, runt, runtomkring. Och där står jag placerad, i stormens mitt. Mitt i det kaos som råder, och där kan jag finna ett sorts lugn. Ett ögonblick av absolut lugn, innan kaoset slukar en hel. Men jag tror hopplöst på mina tomma ord om en bättre morgondag. En morgondag av lugn, av ljus, av en väg ut. Men jag lyckas bara dra ner mig själv, längre och längre ner för varje dag som går. Och kaosets virvelvind lyckas återigen sluka mig hel.

Likes

Comments

Hallå där, här sitter en tjej i ett mycket lugnare tempo än de varit på oändligt länge. Tempot har nästintill stannat upp, för jag har återgått till att skjuta upp allting som behövs göras. Jag gick från allt till ingenting, i omloppet av ett par dagar. Att tillåta mig själv flera lugna dagar i rad gör nog mer skada än nytta, för jag går in i ett lunkar tempo, där jag inte gör särskilt mycket och där avsnitt efter avsnitt spelas upp. Behöver en spark i rumpan, en knuff i rätt riktning igen. Så jag kan återgå till att få saker gjort, återgå till ett högre tempo. Mår konstigt nog bättre i ett kaotiskt schema än med ingenting alls.

Likes

Comments

Har på tok för många bilder som liknar denna, standardminen.

Är man på besök i Sverige får man inte åka hem igen innan man sett en älg, ett viktigt krav.

Insparksfestivalen.

Ett besök i ett regnigt Gränna.

Hej, hur är det? Det var länge sedan sist och det är väl mitt fel, igen. Tiden går så fort och det händer hela tiden så mycket att det är svårt att stanna upp och hinna reflektera över vad som hänt den senaste tiden. Helt plötsligt var det dags att åka tillbaka till Jönköping igen och i samma veva som skolan började hade vi även besök från Tyskland. Vår vän Mischa, som vi lärde känns i Belgien, var här under tio dagar. Det blev tio dagar av pusslande för att få ihop skola, arbete och tid till vår vän. Men det gick ganska bra och det har sjungits på insparksfestivalen och på aka, det har blivit besök i både Gränna och älgsafarin, det har tagits selfies med älgar, städer, båtar och maten på max.

Jag har insett hur tufft och utmattande det är att försöka både studera och arbeta på sidan om. Och att slänga in ett socialt liv i den mixen känns nästan omöjligt. Det är ett riktigt pussel att få schemat att gå ihop, och att inse att jag inte kan tänka i samma banor som när jag enbart jobbade. Sitter ständigt och försöker få in fler pass, även fast jag vet att jag inte borde. Det är en ständig balansgång och det har väl blivit lite väl intensivt nu. Därför är jag extra glad över de fyra dagars ledighet jag är på just nu, i alla fall från jobbet. För när man går av jobbpasset slängs man tillbaka in i studentlivet och det är inte alltid en dans på rosor.

Likes

Comments

Hallå från min kära lägenhet, som jag inte lämnat på något dygn. Hälsosamt och så vidare. Har njutit av mitt egna sällskap, bakat bananbröd, spacklat väggar och börjat rensa bort bland mina grejer. Mer ensamtid åt folket tack. Jag har kommit ur min arbetarbubbla och känner mig nästan lite vilsen, och att redan imorgon återgå till jobbet ger mig en klump i magen.

Jag har hunnit slappna av och återgå till en mänsklig varelse, inte ett stressmoln så långt ögat ser. Men detta var bara en weekend get away, imorgon är det tillbaks till verkligheten. Det är bara två veckor kvar, kämpa. Om två veckor sitter jag här igen, och då ska renovering 2.0 påbörjas.

Likes

Comments