Header

Hallå där. Nu har jag bott hemma i lite mer än en vecka, imorgon startar praktiken och på fredag är min gamla lägenhet officiellt inte min längre. Vilken ände ska man börja i? Jag är oerhört taggad inför morgondagen, tror det kommer bli skit bra. Det ska bli så spännande att få testa sina kunskaper i praktiken, nu får det bära eller brista. Igår vandrade jag omkring på Stockholms gator, med en stor del av mitt Jönköpings gäng, och letade upp varandras praktikplatser i det fina vårvädret. Annat var det idag, när solen byttes ut till snöfall. Eftersom min början på praktiken sköts upp till imorgon istället spenderades eftermiddagen på bio. Var och såg skönheten och odjuret, och den blir man definitivt inte besviken av. Den är så sinnessjukt bra gjord, på alla håll och kanter. En film alla borde ta chansen att se.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från vårt första event, vilken känsla att det var vi som fixat ihop det hela. Det började med en presentationsdag den 7 mars som flöt på hyfsat smärtfritt, om man bortser att vi redovisade vår presentation inför helklass. Vi hade sett och låtit riktigt professionella så det är väl en fin feedback. Den 8 mars var dagen med stort D. Vi började förbereda redan vid 9 och vid 12 rullade resterande del av klassen in och började fixa iordning sina montrar. En hög med sjukt kreativa människor som lyckades få ihop riktigt fina montrar. Vid eventets start hade vi en kö på över 20 personer som stod och inväntade att få en goodiebag, tre stickprover in på kvällen och vi kunde säkerställa att ett hundratal personer kommit för att titta på montrarna. I slutet av kvällen lyckades vi alltså nå våra projektmål och ha ett riktigt bra event. Skulle inte klaga om detta var ens jobb dagligen.

I lördags packade jag in alla mina ägodelar i en bil och lämnade min fina lägenhet bakom mig. Styrde norrut och hamnade i de gamla hemtrakterna, i mitt gamla rum omgiven av lådor. På måndag börjar praktiken och jag är så oerhört taggad på att få starta.

Likes

Comments

God morgon världen. Idag drar PMC-dagarna igång, vilket betyder att vårt projektarbete som vi jobbat med de senaste veckorna startar. Det känns inte ett dugg realistiskt, att det skulle börja redan nu, men om några timmar står vi där och allting går av stapeln. Sjukt. Lägenheten är i stort sett nerpackad, veckan fullbokad och på lördag säger jag hejdå till Jönköping och någonting nytt startar, och det i sig är väl ändå ganska skönt.

Likes

Comments

Vaknade upp imorse och mådde skit rent ut sagt, min kropp har välkomnat en förkylning som gjort mig totalt orkeslös. Har av den anledningen sträck kollat på serien The Crown, som handlar om drottning Elisabeth. När jag först såg första avsnittet tyckte jag serien verkade otroligt tråkigt, men ger man den bara en chans och ser nästa avsnitt så är man sedan fast. Det är en perfekt serie för en dag som denna. Åkte in en snabbis till skolan på eftermiddagen för att tala om för en klass om vår montermässa nästa vecka, min kropp tyckte inte om detta beslut. Inte heller det beslutet att efter det åka och hämta ut två paket, kände mig helt förstörd när jag kom hem. Har ingen som helst kraft i kroppen. Detta mysset låg i alla fall i ett av paketen och det gjorde mig lite glad. Nu ska jag tillbaka till 50-talets England, herrååå.

Likes

Comments

I dag sa jag hejdå till min kära vän, soffan, och då fick en provisorisk soffa skapas i dens ställe. Denna är mycket mysigare i vilket fall så är väl kanske inte ett sådant dåligt byte ändå. I dag var planen att fixa och trixa med allt mellan himmel och jord men jag råkade av någon anledning fastna på youtube istället, sånt händer så lätt. I kväll blir det bio, men innan dess måste jag ta tag i lite av dagens måsten.

Likes

Comments

Du kanske har glömt, men jag sitter på en dröm. Och varje dag tar mig ett steg närmre den.

Okej hörni nu börjar saker och ting ta fart. Kontrakt är nu skrivna och inom en tre veckors period ska jag flytta ut ur min älskade lägenhet. Det känns fel att någon annan ska bo här, men snart är den inte min längre och det är ganska sorgligt. Särskilt med tanke på att jag inte har en ny lägenhet att flytta in i, men sådant får lösa sig i framtiden. I dag hade vi även våra sista föreläsningar för vår utbildning, shit. Tiden börjar även dra ihop sig gällande vårt projekt, om två veckor är det dags att hålla i vårt event i skolan. Där och då blir det upp till bevis, inför hela klassen, om vi håller måttet eller inte. Allting börjar som sagt närma sig slutet, i alla fall den period av mitt liv som spenderats här. Hur allting än går med projektet så är det ganska häftigt att se en logga man designat tryckt på olika material.

Likes

Comments

Hi life, vad händer? Här snurrar det på som vanligt. Jag jobbade förhoppningsvis mitt sista arbetspass i helgen, men vem vet, det är ju ett par veckor kvar och jag brukar ju ha svårt att hålla mig undan därifrån. Vore ju ganska skönt att inte spendera sin sista tid i Jönköping sönderstressad med jobb, men det återstår att se. Ska återgå till mitt läsande om visuell kommunikation nu, studentlivet levererar som vanligt.

Likes

Comments

När solen lyser är det svårt att göra någonting annat än att bara le.

Likes

Comments

I går kom beskedet, efter flera månaders slit, c-uppsatsen är godkänd. Vems tur är det att be om ursäkt nu? Finns nu uppe för läsning, för den som skulle vilja det. Känns ganska sjukt att det är klart och att man lyckats skriva ett sådant stort arbete. Firade med att baka kärleksmums, tyvärr gick den sönder när jag skulle vända på den. På ett sätt representerar den hela uppsatsskrivandet, man kände sig smått trasig ibland. Men men, de är över nu, äntligen. Kakan blev god även om de inte ser lika fin ut. I dag har jag bråkar med dörrar, vunnit fighten, klämt handen och städat inför morgondagens visning. En stor del har även spenderats i soffan, sådan lyx när man hinner med sådant.

Likes

Comments

Har bestämt mig för att testa att äta vegetariskt i en månads tid och detta blev startskottet för det hela. Vegobullar med tomatbulgur, sjukt gott, sjukt simpelt att göra. Just nu känns det lite roligt att laga mat igen. Har även gett mig på att måla mina dörrkarmar i dag, vilket är något jag borde gjort för länge sen. Men nu blir det äntligen av, och vilken skillnad en sådan grej gör.

Likes

Comments