Header

Nu när ett lite lättare kaos har börjat lägga sig (därav ingen aktivitet här) så tänkte jag lägga upp lite glada bilder från när jag och min kompis Smilla var på Håkan nu för två veckor sedan!

Annars idag ska jag på Bio med en av mina närmaste vänner och vi ska även ha sleepover, mer från det kommer antagligen ikväll eller imorgon kväll💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

6/8 åkte vi till Göteborg för att träna för en av mina absolut största förebilder.inom sporten, Alexander Zetterman.

Allt gick bra och mycket bra övningar som jag tar med mig hem! Dock blev det mer markarbetspass än hoppning då paddocken vi red i var så himla liten. Menvad gör det? Det tekniska ska sitta innan man höjer ändå?

Vi tränade mycket på att vända för  de yttre hjälperna och att sätta hästen på bakbenen ordentligt vilket lönade sig då vi fick riktigt fina språng på små kavalettihinder bara!
Det var även mycket travhoppning och att svänga från det vägarna hästarna naturligt skulle ta, vilket också fick dom att sätta under bakbenen ordentligt och även göra det stadigare.

Jag tycker.träningen var riktigt bra och jag är så lycklig att jag fått chansen till att träna för honom! Hoppas jag får det vid fler tillfällen då jag verkligen skulle vela haft en riktig hoppträning för honom!

Likes

Comments

Igår fick Mira ta det lungt och bli longerad av pappa medans jag var i Göteborg med några kompisar. Jag shoppade inget speciellt eftersom jag har fullt upp med att spara så mycket pengar som möjligt så jag har råd att satsa på ridsporten.

Jag hängde mest med för umgängets skull.och vi hade jättetrevligt! Jag åt mycket gott igår, dock måste jag ge ett stort minus till KFC som vi åt på, svindyrt och inte alls mycket eller speciellt god mat.

Dagen i stortsätt bestod av shopping, mat, chailatte från starbucks, munkar, juice, bussresa och regn. Glada miner och flams så dagen var väldigt bra!

Likes

Comments

Detta inlägget är inte för att klanka ner på folk som handlar från hööks som budgetmärke, alla gör som dom.vill.men.här kommer min personliga åsikt om hööks som återigen lyckats att reta gallfeber på mig!

Vi tar det från början....

Våren 2014:
Precis köpt Mira som var 5 år gammal. Vi fick ingen utrustning med henne så alltså behövde vi köpa en sadel, och eftersom hon var så ung och omusklad tänkte vi inte lägga en förmögenhet på en sadel.som hon snart skulle växa ur ändå. Hööks hade billiga sadlar som såg bra ut så därför köpte vi en sån som vi passade in. Efter att ha använt den 3 gånger märkte jag att bossorna var gropigare än den gamla landsvägen som går förbi oss. Såklart tog vi sadeln med oss in till affären igen eftersom att den absolut inte ska se ut så!
Vi förklarade allt som det var. Det vi fick till svar från tanten som absolut inte kunde se något fel i varumärket,  var att dom inte trodde på att den bara kunde bli sådan av sig själv, utan att vi antagligen hade gjort så med flit. Alltså inga pengar tillbaka och där stog vi med en obrukbar sadel. Servicen var hemsk då hon i kassan var ohövlig och absolut INTE serviceminded. Allt löste sig dock då vi tog sadeln till en annan hööks affär Borlänge.

Efter det har jag bara handlat på hööks om det är något litet som fattats i stallet osv.

Igår hände också en grej på samma hööksbutik och samma person.
För ca en månad sedan köpte jag ett par ridstövlar från Hööks. Horsehead Arezzo heter modellen. Jag betalade 1500 för dom då jag hade lite rabatt och det tycker jag är tillräckligt med pengar för att få ett par stövlar med hyfsad kvalité. Dock borde jag ju förstått efter alla ridskor, jackor, träns osv jag haft från hööks som gått sönder efter typ 1 vecka, att hööks produkter är inget att betala för.

Efter att ha haft stövlarna en gång såg dom rent ut sagt förjävliga ut. Färgen hade låsnat, märken från sporremmar och resoren hade släppt i vaden vilket gjorde att dom satt som potatissäckar runt mina vader.
Eftersom jag inte hade annat att rida i så använde jag dom någrs gånger till efter det under lägret i skåne och dom blev bara säckigare.
Igår (5/8) åkte vi tillbaka med dom till affären och klagade. Jag berättade som det var men kvinnan i kassan sa att jag smörjt med fel medel (jag fick rekommenderat ett stövelfett av parlanti som jag använt, som skulle passa och som har passat alla stövlar jag ägt typ), hon sa även att jag ljög om hur länge jag haft dom och att jag var otrevlig och inte skulle bli arg på henne vilket jag absolut inte var! Hon trodde inte jag skulle få mina pengar tillbaka (vilket jag kommer kämpa för att få) och hon skulle skicka dom till Borås av någon anledning.
Hennes väl valda mebinfar kom väl av ren nervositet eftersom hon innerst inne vet om vilken skitkvalité hööks produkter har.

från och med nu ska jag endast lägga pengar på ordentliga grejer som inte kommer från hööks som anser sig vara ett billigare alternativ fastän dom har typ exakt lika dyra grejer som typ KL osv, men det som är med hööks är ju att deras grejer är skit och man kastar pengar i skön.

Detta är en bråkdel av det jag vart med om. Men blev bara så himla arg igår och jag behövde skriva av mig, nu ska jag sluta klaga. Puss på er!

Likes

Comments

Asså jag har ett problem som måste lösas!Jag finner iiingen motivation till att trimma... Jag trimmar ju Mira såklart, men jag har som aldrig något mål med ridpasset vilket gör mig lite frustrerad, vilket man absolut INTE får vara i sadeln! Jag vill ha ett ridpass väl genomplanerat oavsett om det är trimning eller hoppträning (inte alltid då jag hopptränar för tränare det mesta). Tips tas tacksamt emot!
Igår trimmade jag Mira lite i ridhuset och allt kändes bra förutom galoppen. Den var stötig och fick ingen bra aktivitet fram. Det blev bättre när jag samlade ihop henne men ändå inte 100% som vanligt. Jag vill ha en rund, stor galopp men det var svårt igår. Tror det har att göra med lite träningsvärk från förra hoppträningen.
Idag får hon iaf en lugnare dag med longering och imorgon vila. Jag vill ha henne så pigg som möjligt tills på Söndag då vi ska träna för Alexander Zetterman.

Jag ska också börja tänka över vad hon får för krafftfoder. Just nu får hon faktiskt ingen krafft alls då hon förr fick hjärnspöken men måste kika på något så att hennes återhämtningsförmåga blir snabbare och att  hon får lite mer ork.

Annars händer inget speciellt idag, jag ska till Uddevalla en sväng för att lämpa av lite grejer jag sålt och sen ska jag kurera min onda rygg. Jag tror jag sträckt mig eller att jag hsr fått någon muskelinflamation. Inte kul.

Vi ska komma dit vi vill❤❤

Likes

Comments

Ni som följer mitt hästkonto på instagram (@josefinebjornberghorses) kanske har läst att jag igår skrev lite om att jag ska försöka satsa mer på ridningen. Jag har ju egentligen hela tiden bara ridit och tränat för hobbyns skull och tävlandet har inte varit så viktigt. Dock var ju planen när vi köpte Mira att utbilda henne för att göra en satsning för att se vad hon går för. Dock har ju detta fördröjts en aning i och med allt som varit. Men nu känner jag att vi är på gång och jag hoppas att det håller i sig för detta är något JAG VILL!


Jag ska verkligen göra mitt bästa för att få det till att funka på alla plan. Och jag har lovat mig själv att spendera mer pengar på träning, tävling och bra utrustning och hästskötsel, istället för kläder och annat onödigt som jag egentligen inte behöver.


Jag har försökt att planera lite smått inför hösten nu iallafall och det ser lite ut såhär tävlings- och träningsmässigt:


6/8- Alexander Zetterman-träning i Göteborg. Hoppas på att få många goda råd som kan hjälpa mig påvägen. Jag ska även försöka utmana mig själv lite på den träningen när jag har ett par sååå duktiga ögon på mig.


8/8- Pay&jump i Ed. Där hoppar jag bara 85cm och 95cm. 85 för att dom hade inte 90cm och då var 85 närmast och lät som en bra uppvärmningshöjd, och sen 95cm för att det är lite högre än det jag hoppat det senaste tävlingarna men det är ändå inte 1m liksom.


2-3/9 Träning för Anna Wemlerth i Stockholm. Hoppas på att få ännu fler grymma tips från henne eftersom hon nog är den bästa tränaren jag tränat för.


10/9- lokaltävling på gården där vi har Corre och Skogami vilket är typ 1km bort från stallet jag har Mira i, nära och bra👍 Där hoppar jag bara 90:A bedömning för tävlingsrutinens skull.


16/9- lokal tävling på trollhättans fältrittklubb. Där har dom inte fått upp vilka bedömningar klasserna har men ska iaf hoppa 95cm där och om det känns bra så ev 1m också!


30/6- lokal tävling i Färgelanda. Där har dom inte heller fått upp vilka bedömningar klasserna går i men ska hoppa 95cm där också och ev 1m om det känns bra!


Jag bara hoppas att detta kommer fungera nu och jag kommer verkligen kämpa för att nå mitt 1-års mål.som.är att starta 1.10cm innan nästa sommar!

Älskar denna bilden på min Fina häst❤

Likes

Comments

Igår var en både bra och dålig dag, dålig pågrund av att jag hopptränade och av någon anledning blev jag ganska ledsen o h irriterad på minsta lilla jag gjorde fel. Jag vet inte varför det blev så för nu i efterhand så tycker jag nog att det missar jag gjorde inte var så allvarliga med tanke på förutsättningarna vi hade igår. Både jag och Mira var lite trötta och då är det svårt ibland, särskilt när vissa övningar var ganska nya för båda oss. Jaja, nya tag tills nästa hoppträning och vi får helt enkelt bara fortsätta kämpa på med min höjdrädsla för det blir bättre, jag måste bara ändra mitt tankesätt för jag tänker bara på allt som kan gå fel och att jag är värdelös i princip, vilket jag vet att jag inte är och jag vet att jag och Mira klarar mycket tillsammans!

Efter hoppträningen igår åkte jag iallafall med två av mina tre kusiner och min morfar till trollhättan. Meningen med resan var att kolla in ställen och hus som mormor och morfar bott i, arbetat i osv. Vi skulle lära oss lite om hur dom hade det helt enkelt.

Det var verkligen en jättemysig dag och jag fick sett mycket vackert vilkett jag uppskattar! Jag åt räkmacka till lunch och sen avrundade vi dagen och åkte hem.

Idag ska jag till göteborg efter att jag ridit eftersom jag och en kompis ska på Håkan Hellström konserten på Ullevi. Det ska bli SÅ roligt eftersom jag aldrig sett Håkan live förrut.

Mer uppdatering kommer ikväll när jag är i Göteborg!

Likes

Comments

Hemkommen från stallet efter en heldag av återställande och fix. Känns så tråkigt att packa in allt i stallet igen efter en sån otroligt rolig vecka, ville inte ta ur något ur transporten utan jag ville bara lasta hästen och åka tillbaka.
Mira fick iallafall en liten joggrunda idag innan hon ska få vila i bågra dagar. Vill inte att hon ska få träningsvärk så blev lite avlsappnad ridning i skritt och trav. 
all utrustning är putsad, täcken, schabrak, sadelpad, benskydd är tvättade, hästen maserad och nöjd. Just nu ligger jag bara i sängen och väntar på att jag ska gå och lägga mig.

Jag ska försöka leta upp lite tävlingar nu innan sommaren är slut. Jag har satt som delmål att omdebutera 1m lokalt innan höstlovet/under höstlovet. Känns kul att äntligen ha lite mål nu igen, jag har ju varit lite vilsen ett tag.

vi hörs imorgon igen när min energinivå är lite högre❤

Likes

Comments

Igår rullade transporten hem från årets roligaste och mest givande vecka. Jag älskar verkligen att vara i Skyrup nästan mer än något annat här i världen och kan nog säga att detta året slog nog dom andra åren liiiite.
Det betyder väldigt mycket att få åka iväg till skyrup eftersom det är så givande imon så många olika aspekter. Det bättrar ju inte bara på ens ridning utan den sociala biten stärks också något enormt. för man umgås ju ändå en hel vecka med bara folk som man antagligen aldrig träffat innan.

Hur har min vecka varit då?
Den har varit helt fantastisk! Som jag skrev innan så toppade nog denna veckan resten av gångerna jag varit där.
Jag har fått tillbaka självförtroendet i hoppningen, fått umgåts med fantastiska och inspirerande människor, åkt banan efter båt, skrattat, gråtit. Jag tror inte jag behöver skriva mer.

Jag har fått satt upp nya mål vilkett jag inte haft på säkert ett år. Mitt ettårs mål är starta 110 med Mira på något sätt. pay&jump eller riktig tävling spelar ingen roll men jag ska vara på den höjden då. Jag hoppas att jag kommer hinna nå det innan ett år gått, men lika bra att inte stressa fram något.

Ni som vill veta mer om hur det går för mig i ridningen, hur jag haft det i skyrup eller vad annars som helst kan ju alltid kika in min instagram @josefinebjornberghorses eller @josefinebjornberg

Dagen idag vet jag inte vad den kommer bjuda på så updatering kommer senare!

Likes

Comments

Jag ska inte skryta om att mina dagsr är dom mest händelserika alltid. Igår var hag i stallet en snabbis och promenerade med Mira, sen vid 13 drog jag till jobbet och jobbade till 17 och efter det köpte jag lite ledighetsfika för jobbar inte förens på torsdag igen. Det blev ett fruktfat som hette duga och jag kommer så göra om det. Innan det åt jag såklart min favoriträtt för stunden, så ja jag fick skämt bort mig själv lite igår😉

Idag ska jag rida igen och antagligen kommer jag bara trimma kanske lver lite bommar eller liknande. Vi får helt enkelt se vad son händer idag👍

Likes

Comments