Hej på er! Igår fyllde min fina syster 18 år och tog även körkort. Är verkligen så stolt över henne, bästa bästa syster<3. Det firades såklart med tårta och sushi.

Idag hade vi metoddag i skolan där vi bland annat fick testa på att ta venprover, ge insulin och kateter-kuffning. Tog ett tag innan jag fick in tekniken för att ta blodprov och jag kan lova att jag trodde det skulle vara lättare än vad det var. Stackars den människa som jag kommer prova på för första gången säger jag bara... You live and you learn typ. Kul var det iallafall och väldigt lärorikt!

​Nu har jag precis målat det sista (förhoppningsvis) lagret på mina hyllor och ska snart äta lunch pga dödshungrig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Alltså de har ju sååå mycket fint på h&m home. Vill flytta nu (har jag sagt det förut?). Skickade precis in min hemtenta så jag hoppas med alla fingrar och tår jag har att jag klarar den. Fick mot min förvåning C på min salstenta? What happened there. Så nöjd i alla fall. Om allt går vägen med min hemtenta är jag klar med vård och omsorgsarbete 2 och kan lägga den kursen behind me, forever typ haha. Nu ska jag gå ut och slipa på min stringhylla så att jag kan måla den. Ha en fin måndag vänner.

Likes

Comments

I didn't know that I was starving 'til I tasted you
Don't need no butterflies when you give me the whole damn zoo
By the way, by the way, you do things to my body
And I didn't know that I was starving 'til tasted you

Likes

Comments

Helgen bestod av mys, plugg och festligheter. En helt lagom och bra helg enligt min smak! I fredags mötte jag upp Sofia på stan och vi gick på dagsbio, hitta Doris. Sedan lagade vi vietnamesiska vårrullar och tittade på idol.

I lördags pluggade jag till min tenta och sedan gjorde vi oss iordning för fest.

Min fina fina tjej.

​I söndags pluggade jag ännu mer och sedan blev jag upphämtad av min syster som övningskörde. Igår var domedagen aka tentamen. Är det inte typiskt att jag väljer att inte plugga på vissa delar som jag tror är irrelevanta, som sedan dyker upp på tentan? Kommer få komplettera alternativt göra omtenta, det är jag säker på. Just nu kan jag inte göra mer åt det, nu ligger fokuset på hemtentamen istället. Förstår ni nu varför jag är så ineffektiv på att blogga?

Likes

Comments

​Acceptans; är en persons godkännande av att uppleva en situation, att följa en process eller att vara i ett tillstånd (ofta en negativ eller obekväm situation) utan att försöka ändra det, protestera eller avsluta det. 

Att acceptera att jag inte kan påverka något som inte är mitt att påverka. Det har alltid varit svårt för mig, har alltid velat förändra, förbättra, göra alla till lags. Eller ännu värre, lagt skulden på mig själv. Att det är på grund av mig situationer och relationer är som de är. Acceptans. Det kanske tar en livslång tid för mig att acceptera att jag inte kan bestämma varifrån jag kommer, jag kan bara bestämma över den personen jag är, den jag vill vara. Jag kanske är i ett tillstånd utan att försöka ändra det. Försöker acceptera.

Likes

Comments

Förra helgen blev det en vistelse till Norrköping.

I fredags tog Sofia och jag bilen till Västra Götaland och hälsade på. Tog en tripp till Gekås i lördags och hade det riktigt bra. Nu är det vardag igen och jag försöker hitta någon form av studiemotivation men den verkar vara svår att hitta idag.

​Igår fick jag iallafall bebismysa med finaste killen<3. I eftermiddag kommer min kärlek hit och det känns som lite lyx mitt i veckan ändå, snart snart snart sambos.

Likes

Comments

Beskriv din höst i tre ord:

-Mysig, pluggig och varierande.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

-Att jag ska fortsätta med att ta tag i uppgifter/tentor på en gång och göra klart det jag kan så att jag alltid är i fas.

Hur ser din höstoutfit ut?

-Stickat, stora skjortor, min gråa långa kappa, låga dr.martens och polotröjor!

Hur förbereder du dig för vintern?

-Att njuta extra av de färgrika löven och försöka få mycket D-vitamin.

Bästa musiken för regniga dagar?

Här är min lilla höstlista som är under progress.

Vilka serier rekommenderar du att följa?

-The fosters, stranger things, american horror story, orphan black.

Vart hänger du helst under helgen?

-Beror helt på vilken sinnesstämning jag är i, om jag är sjuk eller frisk (är ofta sjuk på hösten). Så sällskapet är nog viktigare än location. Men, antingen uppkurad i soffan med min käresta till en film/serie eller vinhäng/middag på något mysigt ställe.

Vad har du på din att-göra-lista?

-Idag är planen att duscha, göra mig iordning och diska.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

-Lyssna på glad musik, baka, umgås med bra människor som ger energi!

Vad är det bästa med hösten?

-Att en får ha snygga kläder igen, att en får dricka hur många koppar te eller kaffe en vill, att en får fika i mängder, den fina naturen, den friska luften, värmen inomhus efter att ha varit ute länge.

Vad är det sämsta med hösten?

-Kylan, mörkret, höst-depression.

Hur höstmyser du?

-Fikar, dricker varma drycker och kramas med min kärlek.

Den höstigaste maträtten?

-Kantareller på alla sätt, typ. Soppor! Grönkålschips!

Vad är du orolig för inför hösten?

-Att jag hamnar i höst-deppet, att det skulle hända något hemskt för Sofia när hon är i Kenya (är orolighetens mamma), att känna mig ensam.

Vad ser du allra mest framemot i höst?

-Att jag ska hälsa på Alicia och Julia i Barcelona, att lära mig nya saker i skolan, mysa med min fina flickvän<3

Likes

Comments

Jag finner mig själv ibland i panik för att jag står stilla. Dagarna ser likadana ut och tiden går utan att det händer något speciellt. Men det är egentligen inte sant. Jag är påväg någonstans hela tiden. Jag går upp på morgonen, jag går till bilen och åker, jag åker med bussen, jag är alltid påväg någonstans. Jag pluggar och jag är klar nästa sommar, jag jobbar, jag ska bli sambo med världens finaste människa, jag umgås med nära och kära. Jag står inte still. Och borde inte det egentligen vara en skön känsla, istället för ångestfylld? Att jag känner att jag står still, betyder ju att jag känner mig så pass trygg att jag kan ta ett steg åt sidan och njuta av tillvaron. Att jag känner mig tillfreds med det jag gör och är. Jag tror nog att jag aldrig stått still, förrän nu.

Likes

Comments

​Sitter i skrivande stund hos Sofia och försöker kurera mig medan hon är ute och går. Jag har alltså blivit förkyld, igen. Mitt immunförsvar är så otroligt dåligt med tanke på alla antibiotika kurer jag tar så ofta så när jag är ute bland folk blir jag sjuk direkt. Idag har jag i alla fall träffat Agnes en sväng på förmiddagen och när jag kom hem kände jag mig sämre så då blev det soffläge och AHS till Sofia kom hem från jobbet. I morgon är det fredag och trots min förkylning känner jag mig pepp! Hoppas ni mår bättre.

Likes

Comments

Alltså skäms på mig (i vanlig ordning)! Att ni som läser stannar kvar och kikar in är bättre än vad jag förtjänar men bloggen är inte min prio ett, tro det eller ej. Dem senaste dagarna har jag umgåtts med Sofia och vi har blivit med säng! Eller ja, vi har beställt, men ett steg närmre vår lägenhet! Vi kommer sova som gudar i sängen kan jag lova.

Igår kramade jag hejdå till Alicia som flyttar till Barcelona. Så sorgligt, men jag har lovat att hälsa på, vilket betyder en tripp dit i höst. Kanske behövs så att jag inte begravs i kurslitteratur och i mörker. Idag har jag gått i skolan och ska göra likaså i morgon. Ska bli klar med min hemtenta innan torsdag är min tanke så att jag kan ta tidig helg sedan. Tycker om att ha lite rutiner igen kan jag erkänna. Ha det gott PoK.


​<3

Likes

Comments