View tracker

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

  • 98 readers

Likes

Comments

View tracker

Söndagens syssla!

  • 99 readers

Likes

Comments

Min lägenhet i Helsingborg.

  • 99 readers

Likes

Comments

Ny frisyr och nya färger i håret; 1900:- och 6 timmar senare resulterade frisörbesöket i lite höstfeeling ️🍂🍁🍃🌿🍄

  • 99 readers

Likes

Comments

Well, hello there...

Inte skrivit en rad här på väldigt länge, då jag tappade lusten redan i början av andra terminen i USA. Känner dock att hur tråkigt det än är att skriva och lägga upp bilder då fantasin är minimal och jag inte vet om någon ens läser haha. Hur som helst är det på något sätt och vis skönt, då det blir lite som terapi för man får 'skriva av sig'.

Annars då? Jo, tack. I'm surviving in Helsingborg. Kom hem från USA i mitten av maj, började jobba som växeltelefonist och receptionist på DB Schenker's huvudkontor i Göteborg i slutet av maj. Pendlade från Öckerö - Göteborg varje vardag, varje vecka, hela sommaren. Inte nog med det så pendlade jag i princip varje helg till herr pojkvän i Kiristianstad. Så om det är någon som är bra på att åka tåg och kollektivt så är det väl jag vid detta laget haha. Den 1:a augusti fick jag tillträde till min lägenhet som jag älskar - här i Helsingborg. Det är en etta på 32 kvadrat mitt i stan, och då menar jag inte 'jag bor nära, tar bara tre minuter in till stan', utan lägenheten är MITT i stan. Här bor jag solooo - så skönt hehhe. Om exakt 43 dagar kommer herr pojkvän hem från USA så då blir vi antagligen två individer här, kommer bli så mysigt.

Studerar på Campus Helsingborg (Lund's Universitet) Service Management Hotel & Restuarant, en kandidatexamen på 3 år. Trivs än så länge väldigt bra i staden, med mina nya vänner och skolan överlag, det enda jag tycker är negativt är att linjen jag läser inte har någon praktik så det kommer nog bli lite tråkigt ett tag med bara teoretiska delar haha. Men men, vi får väl se hur det går 😏


Lägger upp lite bilder från den senaste tiden.

Love / J


Min älskade lilla vovvsing.

Mormor gick bort bara timmar innan jag landade i Sverige den 20 maj. R.I.P 🌹

Den bästa jag vet!!

Fina Helsingborg.

​Min skola, Campus Helsingborg! 

Likes

Comments

Fick ett mejl personligen av en tjej vid namn Tracy som hade lite frågor om Santa Barbara som stad och skolan SBCC. Jag tänkte lägga upp det här också om det är någon annan som är intresserad av svaren på hennes frågor.


Hur är skolmiljön ?

Skolmiljön är heeelt fantastisk. Skolan ligger som många redan vet precis vid vattnet vilket ger hela skolan en fantastisk utsikt över både det vackra havet och de fantastiska bergen. Själva skolan är fräsch, städat och enkel. Det är inte mycket klotter eller liknande på bänkar, väggar eller tavlor utan allt känns relativt nytt och fräscht. Jag har aldrig upplevt att det har varit något konstigt på golven, bänkar, toaletter etc. så som vatten, mat eller andra opassande saker. Skolan får mycket goda poäng när det kommer till miljön!


Hur stor är klasserna ?

Storleken på klasserna varierar väldigt beroende på vilken kurs du läser. I en av mina kurser förra terminen var vi en jättestor klass i en stor föreläsningssal medan i vissa kurser var vi bara närmare tjugofem stycken elever sammanlagt. Jag tycker det är bra att storlekarna varierar beroende på ämne men personligen gillar jag "de mindre" (de med tjugofem personer) mycket bättre - klasserna blir mer personliga då!


Finns det mångfald i skolan ?

Hmm.. Vet inte riktigt vad du menar med "mångfald" men antar att du kanske syftar på olika nationaliteter och isåfall är svaret JA. Det finns folk från heeeela världen med olika språk, religioner och kulturer vilket gör skolan ännu mer fantastisk. Jag har aldrig under min tid på skolan uppfattat något "hat" eller liknande mot någon typ av folkgrupp utan det är bara en positiv mix av människor. Jag hoppas dock amerikanarna tycker det om oss svenskar som tycks invadera hela Santa Barbara haha 😝.


Hur uppfattade du att eleverna va i skolan ?

Eleverna på skolan känns som vilka elever på vilken skola som helst förutom att alla här känns mer sociala och utåtriktade. Åker du hit till Santa Barbara ensam eller med någon annan gör du ofta det mycket för att träffa nytt och spännande folk, då måste du vara social och utåtriktad för att ta dig fram i den sociala biten. Givetvis finns det folk som är mer tystlåtna som har mycket vänner också, absolut, men de flesta här är pratglada, spralliga internationella studenter som bara längtar efter att få träffa nya människor.


 Är det lätt att komma åt hjälp ifrån från studentservices ?

Absolut, det tycker jag verkligen! Det finns olika byggnader på skola som kan hjälpa dig med dina frågor. Det finns exempelvis International Students Office där du kan vända dig om du har frågor om pass, visum, ansökan etc. Sedan kan du även välja att gå till Student Service Center där du kan fråga allt från program, göra tester, fixa busskort, betala kurser etc. Allt detta kan du göra på East Campus (alltså det större campuset) och både dessa byggnaderna ligger i närheten av varandra.


Får man den hjälpen man behöver ifrån kurs lärare/ professorer ?

Ofta har man genomgångar osv på lektionerna och gör i princip alla skoluppgifter hemma vilket gör att man ibland kan ha lite frågetecken krig olika examinationer eller uppgifter. Det finns en byggnad på West Campus som heter Learning Center där du kan vända dig om du har frågor om en uppgift, stavning, vill öva din engelska eller helt enkelt bara vill ha någon stans att studera. Du kan även mejla dina lärare snabbt och enkelt och oftast svarar de redan samma dag eller dagen efter - det funkar kanonbra.


Är det bra lärare och professorer ?

OHJA! Det tycker jag verkligen. Iallafall de lärare jag har haft hittills, de varierar dock väldigt i åldrar men till skillnad från svenska skolor tycker jag inte att det märks av alls i utbildningen. Jag har haft; Julie Brown, Jennifer Brown, Anna Kwong, Jill Scala, Marylove Thralls, Susan Block och Jessica Stampe och jag tycker att alla dessa är riktigt bra lärare inom marknadsförings avdelningen.


 Hur är studentlivet, finns det mycket aktiviteter och projektet att engageras sig i utanför skoltid så som sporter föreningar osv?

Det finns flera olika projekt att engagera sig i är jag nästintill helt säker på - jag vill dock inte lova någonting. Jag är nämligen inte med i någonting av de som du nämnde i frågan så jag är lite osäker men jag har förstått det som att det finns olika alternativ för den intresserade! 😊


Finns det nattliv på campuset och i sådana fall hur är den ?

Nej. Santa Bara City College är ju ingen skola man bor PÅ utan du bor på egen hand utanför skolan. Jag bor dock granne med skolan så det tar mig 2 minuter att ta mig från min byggnad till campus, vilken lyx va. Skolan är öppen hela dagen, inklusive biblioteket och cafeteriorna, sedan stänger skolan ner när de sista lektionerna slutat vilket är runt tio tiden på kvällen tror jag.


Hur är student bostäderna ?

Som jag precis skrev ovanför får du fixa boende på egen hand, jag tror dock att skolan kan hjälpa dig med förslag om du är intresserad. De vanligaste ställena för iallafall skandinaver att bo på här i Santa Barbara är Beach City (där bor jag), La Brezza (också nära skolan), Buena Vista (också nära skolan), San Pascual Street eller Villa Ortega Street.


Vad är dom största nackdelarna och fördelarna med skolan?

Hmm.. Oj vilken svår fråga! Fördelarna är att det är så vackert, roliga och spännande nya människor, studentlivet och att få känna på det amerikanska livet på ett community college. Nackdelar.. Jag får tyvärr passa på den, jag kommer inte på någonting just nu om jag skall vara helt ärlig.


Är du nöjd med din tid på skolan och var det värt investeringen ?

ABSOLUT. Alla dagar i veckan. Jag vet att det är dyrt osv att åka hit men jag försöker se det som en investering i mig själv, en utbildning och erfarenheter som ingen kan ta ifrån mig. Jag har valt att göra min resa hit på ett år och jag ånger inte en enda sekund av allt jag gjort här med mina fantastiska vänner. Det är helt klart värt pengarna - tro mig 😉.


​Hur är området utanför campuset ( storstad, förort,småstad). ?

Santa Barbara är en relativt liten stad vilket kan bli lite smått tråkigt i längden men förutom det är staden den finaste jag varit i hela mitt liv. Utsikten överallt, alla snälla och hjälpsamma människor och givetvis alla studenter och livet här.


 Finns det mycket aktiviteter som man kan engagerar sig i ?

Osäker på denna med, är tyvärr ingen förenings/aktivitets-tjej.. 😔 Kolla Google!


 Finns det ett nattliv i staden och hur är den?

Det finns det mycket gott om! Vill du festa kan du åka till något av de boendena jag listade upp tidigare i texten eller ta en taxi till Isla Vista (IV) där det erbjuds sjukt roliga fester. Det finns även lite barer och klubbar nere i stan men USA har tyvärr 21-års gräns på både alkohol och inträde. Vill du göra lugnare saker på kvällar och helger finns det fler biografer, mysiga restauranger och café.


 Finns det mycket gallerior och affärer ?

Någon galleria finns det dock inte jättenära skolan och området men Camarillo är en jäääättestor outlet som ligger bara en bit härifrån (man får ta buss, tåg eller bil dit). Där finns det mycket shopping av märkeskläder till väldigt bra priser. Victoria Secret, Forever 21, H&M och andra kända butiker finns nere på stan här i Santa Barbra, bara 15 minuter från skolan.


Är det lätt att ta sig till olika platser utan bil eller är det bäst om man har tillgång till bil ?

Jag hade gärna haft en bil om budgeten hade räckt till det haha. Men med tanke på att jag bor i princip på skolan känner jag inte att jag har jättestort behov av en bil. Man får busskort av skolan och bussarna går ofta och enkelt ner till stan hela tiden - det är inga problem. Bor du längre bort, i exempelvis Isla Vista, kan du ta bussen till skolan men jag tror det tar mellan 30-60 minuter att åka en väg. Då hade jag nog istället rekommenderat en bil.


Finns det strand och surfing i närheten ?

Givetvis. Stranden ligger precis nedanför skolans område, där kan du surfa, åka båt, se på hamnen och andra roliga saker.


Vad är dom största nackdelarna och fördelarna med området ?

Nackdelen med området får väl bli att det är en relativt liten stad som jag nämnde förut, jag är en rastlös tjej så jag "tröttnar" lite när det inte är en storstad såsom LA eller liknande. Fördelarna är ALLT annat - jag bara älskar denna staden och alla som finns i den.


Tyckte du om området ?

Jag tycker inte om området. Jag ÄLSKAR det. 💗


Hoppas detta gav dig svar på dina frågor Tracy, om inte är du välkommen att kontakta mig igen.Likes

Comments

Sjukt god mat (nöjd min). Rotfrukter i ugn, kött, vitlöksbröd och brunsås - rawr vad mumsig.​

ÖÖÖÖÖH! M U M S stavas det.

Ett litet sushi-besök med Astrid, Ava och Emmy i lördags :))

Ännu en vecka och helg har passerat här i Santa Barbara då det är måndag, idag igen. Har som vanligt fyra lektioner idag så är rätt slut nu när klockan är 23.10 och jag och Malin la oss precis i sängarna haha. Helgen har varit gryyyyyym! Oddsen såg dåliga ut att jag skulle må bättre ur min lilla sjukhörna men förvånansvärt så vände det väldigt snabbt - kanske för det var helg och det vankades stor fest haha. Fredagen bjöd på stoooor fest, vår killkompis Jakob fyllde nämligen år så jag, Emmy, Asse och Ava hade bakat en tårta till honom och sedan vankades det fest hos oss. Som vanligt kom det sjukt mycket fler folk än väntat haha, men kul hade vi iallafall och polisen lyckades hålla sig borta. Lördagen erbjöd lite chillkrök här på BC med Astrid, Jake och Melker - chill men mysig kväll!

Tackar allt och alla för ÄNNU en fantastisk helg här i kära Santa Barbara! Imorgon är jag ledig - wooooooho.


Love, J

Likes

Comments

Varit sjuk sedan i början av förra helgen, mådde bättre måndags så då klarade jag av dagens alla fyra lektioner men gick hem och somnade direkt på måndagskvällen pga feber. Har i princip legat helt död i sängen sedan dess med feber, migrän, förkyldning etc. vilket suger brutalt mycket. Missade skolan igår (onsdag) och kommer med all säkerhet ligga helt död i sängen även denna helgen då jag inte tycks må så mycket bättre. Idag tog jag mig dock i kragen och åkte till Mesa för att storhandla mat, helt slut kom jag hem en timme senare och däckar nu snart igen.

Imorgon, fredag, åker tjejerna till San Diego men jag, Asse, Emmy och Ava stannar kvar här i sb. Om jag mot alla odds skulle bli kärnfrisk tills lördag blir det IV med Sofie men det ser inte ljust ut alls. Så himla tråkigt att vara sjuk verkligen, speciellt såhär länge.. Man uppskattat verkligen inte hur bra man har det när man är frisk och kan gå i skolan, sola, festa, umgås med folk, ta promenader etc. Skall kolla klart på mitt avsnitt nu och sedan försvinna in i drömmarnas värld igen.

Saknar mina föräldrar EXTRA mycket nu när man är sjuk. ❤️

Love, J

Likes

Comments

​A​lla hjärtans dag, så mysigt trots att det är så klychigt haha. Började lördagen med att gå upp vid nio tiden, satte på lite kläder och smink, knäppte dagens första alkodryck och sedan käkade vi lite frukost. Mätta och belåtna invigde vi dagen med lite beerpong och andra fest spel, trots att klockan bara var morgon haha.. Vi förade ett tag här hemma innan vi drog oss till några killkompisar på The Sweaps i IV, spelade lite spel där, drack och bara hade det allmänt trevligt innan det var dags att gå på dagsfesten. Det var helt SJUKT​​​ ​roligt på festen, hur mycket människor som helst, bra musik och sist men inte minst - en hoppborg!!​ ​Så himla roligt verkligen, det var en helt galet bra fest. 

Efter dagsfesten tog vi taxi hem till BC för att snabbt byta om, vi hade nämligen bokat bord på en grekisk restaurang innan vi skulle se 50 nyanser av honom på bio. Maten var jättegod, restaurangen var jättefin med och det enda som inte riktigt passade in där vid det tillfället var väl vi haha. Vi hade ju varit på fest hela dagen så vissa var fortfarande onyktra, andra började bli bakfulla, men kul var det iallafall! Bion var helt okej bra, man hade ju förväntat sig att den skulle vara bamchickawowow bra men det var den tyvärr inte. Drog en sväng förbi en killkompis fest efter bion men det var inte jätterockigt så drog hem istället! 

Tackar världens bästa roomiesar för en fantastisk alla hjärtans dag! (plus Ava som inte var med under hela dagen) 

​Love, J

Likes

Comments