Header

Nu ska jag berätta om värsta dagen i mitt liv, önskar inte ens min värsta fiende det. Jag och min sambo blev ju sjuka med halsont och förkylning några dagar efter att vi kom hem från BB, vi var väldigt noga med handhygien och att inte pussa på den lilla för att inte han ska bli sjuk. I fredags natt så hör jag hur han börjar bli väldigt snorig och börjar få svårt att andas, jag tog då upp honom på bröstet så att han fick sova på mig för att få det lite lättare att andas och det underlättade andningen väldigt mycket. Jag tänkte att det var en liten förkylning och att det skulle försvinna med lite koksalt lösningen men inte det blev bara värre och värre:-( väl inne på barnavdelningen så fick lilla plutten ligga med syrgas i tre dagar :-( han va bara två veckor då 😫😫 så hemskt att se och som tur va så var det bara en vanlig förskylning.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså jag kan säga att vad jag har hört så var min förlossning en dröm, dels för att den gick så fort och att jag inte fick någon bristning alls. Känns så jäkla skönt. Nu så här nästan två veckor efter förlossningen så mår jag rätt så bra, är fortfarande lite öm i mellan benen men är inte så farligt. Vill bara att jag ska sluta blöda så man kanske kan börja gå normalt och kanske ha på dig lite fina kläder. Bebisen mår bra, lite svår med flaskan bara och ja vi kör på bara flaskan då jag har försökt att ge bröstet men han får liksom inte tag om det så vi valde att bara köra flaska och det känns bäst för oss. Så länge jag mår bra med del beslutet ovh det funkar så kommer vi köra på det. Förlossningen var inte så farlig skulle kunna göra om det igen redan nu, det värsta var efter när dem skulle skrapa för dem trodde att en bit av moderkakan satt kvar fast den inte gjorde det,det var smärta gjorde så förbannat ont. Det var värre än själva förlossningen :) har varit lite tyst här ett tag men kommer att försöka blogga lite mer när vi kommer in i rutinerna :)

Likes

Comments

Dem satte som sagt igång mig vid 11 och diskuterade med barnmorskan ang vad jag ville ha för bedövning och hade ju bestämt mig för att ta lustgas men eftersom att jag hade så ont så bestämde ja mig för att jag ville ta epidural med. Barnmorskan sa att hon skulle gå och ringa eftersom att jag enda var öppen 5 cm så var lika bra att sätta den direkt så det var gjort, fick reda på sen att hon inte ringde alls utan hon ville vänta om det drog ut på tiden.
Fick min lustgas och jag kan säga att den var helt jävla guldvärd under värkarna, vart helt snurrig i bollen låg liksom och asgarva
😂 ungefär vid kvart över 12 så hade jag värkar nästan varje minut, var väldigt jobbigt för mig då jag inte kunde andas i mellan utan fick suga i mig den där jäkla lustgasen hela tiden. Så larmade på barnmorskan och frågade vart min epidural var någonstans och då kollade hon även hur mycket öppen jag var och var då öppen 7-8 cm det hade alltså gått jävligt fort. Hon sa det själv att jag hade fått så lite dropp att det var meningen att det inte skulle gå så fort men det hade det gjort, så då ringde hon på narkosläkaren om att sätta epidural. Tog ingen lång stund innan han kom och eftersom att man ska sätta den när man har en paus under värkarna så tänkte dem sätta dem under en värk då jag verkligen hade en nästan varje minut var skit jobbigt. Mitt när han skulle stick mig i ryggen så skriker jag att det trycker på att skit i den där jäkla sprutan, ungen kommer nu! Då hade det bara gått en kvart så klockan var då 12,30 ungefär och dem gjorde en kontroll på mig och var då öppen 9 cm så jag hann aldrig få epiduralen eller jag rent utsagt sket den. Tänkte stt har jag kommit så här långt så klarar jag mig Utan den. Vilket jag gjorde!
Var öppen 9 cm och dem hade stängt av droppen för att kroppen skulle sköta det sista själv och kan säga att det tog 40 minuter för mig att öppna mig den sista cm för att dem stängde av det och då började även värkarna avta igen och hade väldigt långt mellan mina värkar vilket inte är så bra när man ska krysta. Så dem fick sätta igång droppet igen på Max dosen så hann knappt andas mellan värkarna igen. Började krysta ungefär vid 13,18 och hade det väldigt kämpigt när han skulle ut då jag var trött och det hade verkligen blivit så jobbigt för mig så min sambo fick slå till mig några gånger för att jag tänkte sova
😂 jag var väldigt skämtsam när ungen skulle ut, frågade om min pojkvän ville ha lustgas och skrek även till honom stt om han var nära på att svimma så skulle han dricka sin jävla Festis 😂 han sa inte i mot mig utan drack upp den fort och gav mig även halvs även om jag inte ville ha. Hade med mig en vatten flaska och kan säga att det var fan det bästa jag haft med mig. Klocka 13,58 föddes en liten prins som vägde 2882 g och var 49 cm lång och föddes alltså i vecka 38 (37+0) och han fick namnet Liam :)
Min lilla prins :)!
Hur det gick efter får ni reda på ett annat inlägg :)

Likes

Comments

Vakande väl utvilad på fredagen där och mådde verkligen riktigt bra, hade inga värkar längre och kände mig som en helt ny människa som var väl utvilad. Men sen så började jag få ont igen vid 11 på dagen, började få värkar men det var inte så täta så tänkte inte mer på det utan att försöka andas mig igenom dem när dem väl kom. Tog alvedon och försökte duscha för att kunna dämpa smärtan. Tänk er mensvärk som kommer som impulser men är extrema när dem väl kommer, gjorde så förbannat ont.
Låg hemma hela dagen och räknade mina värkar och försökte klocka dem men gick inte så bra då dem inte var regelbundna alls. Vid klockan tre så sa jag till sambon att nu vill jag in på kontroll då jag hade 3 st på 10 minuter och då kan ni tänka er min resa till Eskilstuna hur jobbig den var. Vi hade inte ätit något alls och sa att vi äter innan ifall vi blir kvar så att vi iallafall fått mat i magen, fick verkligen stressa i mig maten mellan värkarna.
Det var jätte jobbigt att behöva göra det hade nog önskat att jag kunde äta utan att behöva stressa. Detta var alltså fredag kväll den 20 oktober och väl på förlossningen så kollade dem hur mycket öppen jag var och var så öppen 2 cm. Man brukar inte få stanna när man är öppen så lite men eftersom att vi skulle tillbaka dan efter vid 9,30 för igångsättning så fick vi stanna så vi blev inskriva på förlossningen fredag kväll :) dem skulle kolla bebisen hjärtljud och även mina värkar osv och för att få en kurva på bebisen vilket brukar ta ungefär en halvtimme men eftersom att lilla bebisen sparkade bort dem där grejerna hela tiden så slutade det med att jag fick ligga med det i 3 timmar 😂 det är inte så skönt det heller då man måste ligga helt stilla och eftersom att jag hade värkar så var det inte så lätt att ligga stilla 😫
Dem beslutade att jag skulle få morfin spruta så att jag skulle få sova lite på natten så jag var väl utvilad när dem väl skulle sätta igång mig då deras smärtstillande inte funkade på mig och det funkar inte om man har riktiga värkar så det var skönt att jag hade riktiga iallafall :)
Fick min morfin spruta klockan 3 på natten ungefär i hopp om att få sova lite, vilket var helt omöjligt då jag blev helt groggy av morfinet. Fattar nu hur mina pensionärer känner det när dem får morfin på jobbet 😂 kände mig fan full men jag kände ingen smärta alls vilket var jätte skönt. Men jag lyckades inte somna iallafall då jag hade så mycket tankar om förlossningen och om hur det skulle gå så sprang och värmde min vetekudde hela natten då det var så jäkla skönt att ha den enda på magen. Låg även och skrattade åt min sambo som låg och fick sova i en stol haha vilket som såg väldigt obekvämt ut.
Ungefär vid 9 så gick jag och åt frukost då jag ville samla på mig massa energi då jag mådde så jäkla bra. Då mina värkar hade avtagit helt och morfinet hade även gått ur kroppen typ dansade fram😂 dem kom in ungefär vid 10 och sa att jag skulle bli igångsatt enda fast det inte var en helt igångsättning då min kropp redan hade börjat själv men av någon anledning så stannade den av allt och jag hade inga värkar alls. Dem satte igång mig vid 11 med dropp och skulle även få antibiotika då jag hade lite feber med :)

Så när bebis ska födas får ni nästa gång :)

------------> fortsättning följer

Likes

Comments

Lovade ju er att skriva en förlossning berättelse och här kommer den medans jag endå inte kan sova. Kommer köra den i två delar då det annars kanske blir för långt att läsa.
Allt började i onsdags förra veckan den 18 oktober, jag hade haft små känningar hela dagen och haft lite som mensvärk men la liksom inte märke till det då jag brukar ja lite ont i magen ibland. Jag och min sambo åkte iväg på föreläsning om förlossningen och som vanligt så fick vi stressa iväg som vi alltid får göra så fort vi ska någonstans. Gick på den där förlossningen men den var väldigt dålig för allt det där hade man redan fått reda på hos barnmorskan, så det var liksom ingen nytt dem berättade. Så det var verkligen en besvikelse, tyckte dem kunde haft mera filmer ang förlossningen osv. Vi åkte sedan hem, trötta och väldigt slitna då man blir det av stress så vi åkte hem och gick och la oss direkt.

Sen så hände det, det jag inte var beredd på skulle hända, natten till torsdag alltså den 19 oktober så gick vattnet på natten. Jag vaknade först klockan två och gick och kissade som man typ gör varje natt när man är gravid, gick sedan och la mig igen. Vaknade ungefär 10 över 3 på natten av att det började rinna om mig och jag verkligen slänger mig upp från sängen och tänker att vafan har jag kissat på mig men det spelade ingen roll hur mycket jag knipte det liksom bara rann. Stod där i mörkret och försökte få fram nya trosor och allt men vart så irriterad när jag inte hittade det så tänkte skit samma och tog en handduk och började städa upp på golvet. Tog ett tag innan jag fattade att det var vattnet så började googla runt för att få reda på hur det skulle se ut och kännas. Väckte min sambo och berättade för honom om vad som hade hänt och ringde sedan till förlossningen och berättade vad som hade hänt. Hon var också säker på att det var vattnet som hade gått och eftersom att jag inte hade fått några värkar eller ont så fick jag stanna hemma men var endå tvungen att komma in på kontroll på morgonen klockan 10. Kunde inte somna om sen då jag hade så jäkla mycket tankar och tänkte att nu jäklar får jag snart träffa min lilla prins i magen.

Åkte in på kontroll på morgonen och dem kollade så att det var vattnet som hade gått och det hade det. Hade då börjat fått lite små värkar och börjar känt av lite så fick åka hem igen ihop om att allt skulle starta. Dem sa att om inget hade hänt innan lördag så skulle jag bli igångsatt då det är inte så bra om dem ligger i magen om vattnet har gått. Så jag fick åka hem igen och Mådde skit bra när jag kom hem och städade och höll igång och även vila. Värkarna hade inte kommit igång alls så vi åkte iväg och firade min sambos mamma och där satte värkarna igång, hade skit ont och mådde jätte dåligt. Så vi åkte in igen på torsdagskvällen för att liksom kolla om jag ens börjat öppna mig, var då bara öppen 1 cm och hade svin ont. Så vi fick åter igen åka hem men fick starkare tabletter och även en insomningstablett så jag skulle få sova och vila om det satte igång, sov som en stock hela natten. Har nog aldrig sovit så gott under hela min graviditet, sov från 12-7 på morgonen utan att ens kissa så var väl utvilad.

Fortsättning följer ---------------->

Likes

Comments

I lördags kom våran lilla Liam till värden, han föddes i vecka 38 (37+0) och jag är helt inne i min bebisbubbla men ni ska få en förlossningsberättelse. Jag lovar :) kommer komma i flera delar, dagarna innan förlossningen kommer jag skriva om, själva förlossningen och även känslorna efter.

Likes

Comments

Igår så hade jag extremt jävla mycket energi, idag är det lite mindre. Så jag passade på att göra värdens godaste Tacopaj medans jag endå hade energi. Man ska nog inte äta den om man är gravid och har värdens sura uppstötningar. Den är extremt enkel att göra men är så jäkla god.

Likes

Comments

Ville ju ha lite färg i vardagsrummet för var så trött på att inreda med grått,vitt och svart. Så testade att köpa turkosa gardiner och så köpte jag två nya kuddfodral och jag tyckte det vart lite fint med färg. Vad tycker ni?
Sen så måste jag slänga in en bild på vårat nya bord, det blev så fint i köket
😁😍

Likes

Comments

Halloj i höstvädret 😍
Älskar verkligen sånt här väder när man kan ligga inne och kolla på film och bara mysa 😍
Nu är det inte långt kvar till vi kanske får träffa lilla bebisen i magen, är minst 4 veckor kvar om jag inte går över två veckor. Det är så otroligt spännande nu och jag känner verkligen att det börjar närma sig då vi ska bli en större familj. Kommer kännas så bra och är verkligen skit taggad på det här.
Min måndag har jag inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt. Träffade en gammal kompis som jag inte har träffat på flera år och det var riktigt trevligt. Just nu ligger jag och tar det lite lugnt i sängen innan jag ska gå ner och hänga lite tvätt och sedan börja med maten.

Likes

Comments

Godmorgon alla glada 😁 idag är det en bra dag och vet ni varför för att det är fredag 👌🏻😁 känner mig så glad och sprallig idag, vet inte varför men kanske är för att jag ska få vara med min kära sambo hela helgen. Saknar honom verkligen på dagarna när jag går hemma, blir så tråkigt av att gå hemma helt själv ju så uppskattar helgerna lite mer.
Nu är dagen kommen som jag absolut inte trodde skulle komma, jag har ju varit rätt så cool lugn när det gäller det här med förlossningen. Det kan jag säga att jag inte är nu, är livrädd 😂 som jag sa till min barnmorska i måndags att jag är rädd att jag inte ska känna när det startar, att jag typ ska föda hemma eller i bilen. Men hon svarade mig väldigt dryg och sa att det finns nog ingen chans för det vilket inte lugnade ner mig så mycket. Men jag är även rädd för att något ska gå fel under förlossningen så har förberett mig på det värsta, vilket kanske inte är så bra men jag tycker det känns bäst så. Nu är det bara 4 veckor kvar tills vi får träffa lilla Bebisen i magen som har hållt mig vaken alldeles för många nätter och kommer göra det några år framöver 😂
Haha behövde skriva av mig lite men hoppas ni får en bra fredag och en riktigt bra helg :)

Likes

Comments