Igår var examensdag för oss internationella studenter. Vi var i skolan från 12 då det började med tal och fika, sen fick vi ta på oss kinesiska examenskläder vilket var väldigt roligt. Senare på kvällen hade skolan ordnat lite fest. Det var lite småkul för dekorationen var slut så det fick bli bröllopstema. Det var lite annorlunda jämfört med hur vi i Sverige skulle fira. De sa ex att de skulle finnas massa franskt vin, de fanns två flaskor på alla studenter sen fanns det Cola och cupcakes istället.

När man kom in gjorde man det på röda mattan och där stod det en fotograf som tog kort så det påminde även lite om balen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 190 Readers

Likes

Comments

Äntligen är de två sista tentorna klara och äntligen har jag cyklat klart 100 mil! Var tveksam på om jag skulle hinna de sista milen då jag blev sjuk för ett tag sedan med ont i halsen och kunde inte träna på 10 dagar. Men är stolt att jag klarade detta på 15 veckor och innan jag åker hem😊 firade dagen med sushi på kvällen.

  • 201 Readers

Likes

Comments

Idag på Chinese culture var de några kinesiska elever som visade upp klassiska kinesiska kläder och även ett klassiskt kinesiskt instrument.

På vägen hem köpte jag hong kong våffla. Väldigt god och smakar som vanliga våfflor hemma gör ungefär, denna är dock inte så frasig och lite sötare. Tror jag varit här lite väl länge nu och börjar bli lite kinafierad, men tycker maten som ligger i buljong vid dessa matställen börjar se väldigt god ut🙊

Likes

Comments

I söndags var det en gärningsman som gick in på Shanghais största flygplats( den mest internationella dessutom som vi ska åka ifrån) och kastade en hemma gjord bomb. Det var även två väskor om jag förstått det rätt som utlöstes som bomber och totalt var set 4 personer som blev skadade, en var gärningsmannen själv som högg sig i halsen. De vet inte riktigt vad han hade för motiv om han ens hade något...

Konsekvenserna kring säkerheten är inte så konstiga efter detta utan de på flygplatsen har ökat säkerheten kraftigt men baggagekontroll innan man går in i flygplatsen och tillåter nu bara ett handbagage istället för två. Detta kommer skapa mycket kö så man måste va på flygplatsen i god tid. De har även stängt den terminalen där bomben utlöstes.

Jag åker ju inte hem riktigt än men tycker hela händelsen är väldigt otäck. Vi har suttit här i Kina och sagt hela året att vi känner oss så trygga dels i landet i sig och dels pga att Europa varit så oroligt iår och att vi är glada att vi slipper flyga från en stor europeisk flygplats. Jag var inte flygrädd innan men har jag har blivit det lite nu och kommer nog inte känna mig helt lugn förens jag är hemma i Sverige igen.

  • 211 Readers

Likes

Comments

Eftersom vi var lediga torsdag o fredag pga av holiday fick vi ta igen de lektionerna vi missade på söndagen. De va lite skönt för vi klarade av två redovisningar denna dagen och har nu "bara" två tentor kvar.

En roligt grej denna dagen var att jag av en tjej i klassen fick smaka på ett bär/frukt som är ett riktmärke för att regnperioden börjar här i Kina. Vår lärare berättade att detta är en väldigt lokal frukt här som inte finns på så många ställen då den är svår att transportera. Så det var roligt att prova på.

  • 214 Readers

Likes

Comments

Igår myste vi och beställde hem tapas från Lizas. Sen åkte vi till yongkang lu och tog ett glas. Gabby hade lite otur för hennes byxor sprack när vi gick ur taxin men som tur var fanns det en skräddare mellan alla barer som löste detta!

Likes

Comments

Vi har fått reda på att fake market ska stänga ner denna månaden så bestämde vi oss för att idag ta en plugg paus och köra ett sista race där så vi inte missar det innan vi åker hem. De har haft ett kontrakt på 10 år som nu går ut så det är osäkert ifall de ska öppna upp på detta sättet igen, men eftersom det är Kina så är jag inte förvånad om de öppnat upp på ett nytt ställe om ett tag igen.

Shoppingen gick bra och allt jag hade på min lista är nu avbockat och det blev till och med endel grejer utöver den. Så det känns skönt att all shopping är klar och jag börjar bli riktigt redo att åka hem!

Likes

Comments

Idag började jag packa lite smått inför Sverige. Det är främst inte för att jag åker hem snart utan mest för att jag ska vet hur mycket till jag ska kunna shoppa 😏

  • 252 Readers

Likes

Comments

Igår fyllde Malin 25❤️ vi firade henne med överraskningsfrukost sen var vi ute och åt på bästa lost heaven.

  • 257 Readers

Likes

Comments

I torsdags fyllde Sanna år så tills igår(fredag) hade Pontus planerat en överraskningsfest till henne där han bjudit in vår klass och även hennes klass från Fudan. Hon blev väldigt överraskad och glad. Dessutom bjöds de på en jättegod cookiedoughcheescake.

  • 270 Readers

Likes

Comments