View tracker

Alltså vart är snön? Minusgraderna har fallit in över Sverige, men vart är snön? Var tänkt att jag skulle ner på stan en stund och kolla lite efter en julklapp till Marcus, kollat ut en på hemsidan men vill klämma och känna på materialet. Lär in på banken också då jag har ca 900 kr i mestadels i 10or och känner att det är dax för inväxling!
Men fick bli en promenad med Tito istället, lillen som får följa med på dessa promenader. Bra motion för honom då han har väldigt med energi i kroppen som annars går ut i ilska...

Efter promenaden fick vi besök av en liten söt vovve som jag är hundvakt för över natten, sitter jag ändå hemma i helgen kan jag lika gärna gör lite nytta. Efter att ha träffat denna söta krabat har jag bestämt att jag och Marcus ska i framtiden ta hem en gatuhund från Spanien, då Jax är det.

Är verkligen super trött så ska springa ut med Jax och bädda ner mig direkt när jag kommer in! Godnatt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Okej, ingen har väl missat att mango är vår godaste frukt? Rikt på massor av nyttigheter. Älskar ni mango som jag MÅSTE ni prova detta om ni inte redan gjort det. Dessa är helt ekologiska, innehåller endast ekologisk mango INGET tillsatt socker. Man kan även spåra vilken bonde som odlat just mangon i ditt paket genom en QR-kod. Hur nice??????


TRE saker om varför just mango är så bra.
1. Mangon hjälper till att sänka kolesterol - Vitaminer och fibrer i mangon hjälper till att sänka kolesterolet.
2. Mango är bra för huden - Alla nyttigheter i mangon håller huden frisk och fräsch, går även att skiva mangon och stryka på direkt i ansiktet. Låta värka en stund och sen skölja av med vatten.
3. Mango ger dig bättre matsmältning - Alla fibrer hjälper kroppen i matsmältningsprocessen och bidrar till en längre mättnadskänsla.

Alltså hallelujah för mango, topping till salladen, toppa i choklad, torkad, äta direkt. Det finns så många olika användningsområden för denna super frukt! Men se till att köpa ekologisk mango.

Likes

Comments

View tracker

Jag har gått från att vara den mest morgonpigga personen till att behöva 10+h sömn och kunna stänga av alarm i sömnen. Jag snoozar så mycket att mamma skriker och ber mig stänga av efter 2h med snooze varje 10onde minut.
Jag vet inte om det är kroppen som tar ut all förlorad sömn, då jag sov max 4-5h när jag gick i skolan. Eller om min kropp försöker säga något... Trots det intalar jag mig själv varje kväll att imorgon kl 7 ska jag kliva upp då jag tycker att 9 är allt för sent. Nytt försök imorgon tills den dag jag lyckas och får in rutinen! Jag kämpar på.

Dagen har jag inte ägnat till något produktivt, börjar varje morgon med frukost i sängen. Alltid kollat på nyhetsmorgon, tills tvn svek och serier fått ta dess plats. Så nu liter jag av serie torka.... Kollat igenom hela Matgeeks YT kanal om mat och varit hundvakt. Cyklade en sväng till affären för att handla mitt nya favorit godis, så jäkla gott. Och bara suttit framför datorn, städat lite som vanligt men annars inget speciellt.

Försöker leta fram en bra hårddisk, för att kunna ta upp mitt förlorande gaming liv. Så kanske kräver det en ommöblering då skrivbordet åkte ut samtidigt som datorn. Vi får se vad som händer! Mitt smeknamn en gång i tiden var ju trots allt Teemo 😉

Likes

Comments

Alltså jag har börjat älska en sak, promenader. Alltså mår så mycket bättre av att gå, få frisk luft och ge kroppen lite motion. Dock lite tråkigt att det blir mörkt så fort och att vaken Smilla eller Tito är höjdare på långa och raska promenader, så kanske blir det en 3dje hund i familjen?

Igår avslutade jag dagen med en promenad, blev 3 km då Smilla är mörkrädd och blir uppstressad och att jag inte vågar gå längre in i skogen. Sen blev det en frukt och bär sallad, har fått lära mig att frysta bär innehåller mer nyttigheter än färska. Så tips till er: Bunkra med frysa bär, det går att toppa på det mesta.

Likes

Comments

Vissa av er har redan sett vårt nyaste lilla tillskott i familjen. Men för er som missat, här är vår lilla prins Tito aka Kid.
Vi har nu blivit en familj som tar in omplaceringshundar, vilket vi hellre ser att man gör. Alla djur förtjänar ett liv!
Denna lilla krabat var inte alls uppfostrad, elak, högg och i början hade vi vantar på oss vid hantering. Vi kunde knappt få på honom täcken, torka honom i ögon och förra ägarens kloklippare sa att denna måste hon ta bort. Men det går framåt, vi lär oss av honom och han av oss. Han kommer bli en super fin vovve i slutändan. Det kräver tid att ha hund, så tråkigt när ett djurs liv ska få människor att förstå att dom inte skulle skaffat sig hund från första början. Men nu är han vår, här får han stanna för evigt ❤

Jag brukar kalla honom min lilla nalle, för han är helt underbart söt!

Likes

Comments