Header

Jag ÄLSKAR det lyckorus jag får ibland över att Johannes är min. Att Oscar är min. Tanken på att vi skapat vår charmiga prins. ÄLSKAR EEEER

Likes

Comments

På lördag fyller Johannes TVÅ ÅR???? kan inte förstå. Men i alla fall, med att den andra födelsedagen närmar sig kom det ju också 2års-trots. HERREGUD säger jag bara.

När man googlar på det står det saker som "barnen upptäcker att de har en egen vilja och kan få vredesutbrott om de inte får som de vill" och det stämmer såååå bra med hur han fungerar just nu haha! Tror vi är ganska bortskämda med hur han är annars, för Gud vad ovant och jobbigt detta är.

Som idag när han kom hem från dagis, så ville han ha juice. Jag häller upp det i en mugg med lock, det var fruktkött i juicen så den var för tjock för att kunna komma igenom de pyttesmå hål som finns på locket. Så han blir jättesur, då tar jag av det och förklarar att det är för små hål för juicen att ta sig igenom och att han får dricka utan lock. Herregud det skulle jag inte ha sagt för det skulle han ju fasiken INTE göra, så han blir återigen jättesur! På med locket igen och han provar på nytt, det kommer fortfarande ingenting och det börjar om. Så höll vi på i tjugo minuter ungefär. Tur att han är underbar ändå, men Gud vad jag hyllar föräldrar som har motsträviga barn jämt, ni är grymma! Själv håller man på att dra av sig håret efter en dag med denna trots. Nåväl, snart måste den väl ta slut hoppas jag ;)

Likes

Comments

Johannes är ju jätteduktig på att säga många ord och har även börjat säga fler ord ihop så det blir meningar, typ "pappa. hämta. mat." Men sen har han sin alldeles egna ordlista som jag bara måste dela med mig av:
Näknäk - välling
Mange - farmor
Monne - mormor
Monka - morfar
Bapbap - farfar
Nännä - snutten
Ole - korv
Nima - Simon
Joa - Johan
Blöbblöbb - morbror
Pucke - Victor
Löte - Lisa
Jule - Julia
Pitta - pizza
Labil - lastbil

Han är så duktig vår prins och ger oss många skratt varje dag <3

Likes

Comments

Jag är så tacksam för allt fint jag har omkring mig.
Speciellt för er två.
Att jag har er.
Att Oscar är en sån fin pappa.
Att de är bästa vänner, Johannes och han.

Finaste prinsarna på jorden.
Älskar er <3

Likes

Comments

Året 2016 har varit ganska dåligt enligt mitt tycke.
Bra för att vi har våra fina vänner.
Bra för att vi fått se vår underbara son växa och lära sig saker dag för dag.
Bra för våra fina familjer.

Men, det har bjudit på så mycket motgångar. Negativitet. Otur. Problem. Till slut blir man så less så man inte vet vart man ska ta vägen.

Så 2017 välkomnar jag med glädje och med öppna armar. Snälla 2017, be nice to us. Jag hoppas verkligen att 2017 är året då vår "otur" vänder. Då vi kan börja sikta mot våra mål mot ett hus att fortsätta vår familj i. Då jag kan börja plugga och då Oscar får ett fast jobb. Ja Gud, har väldigt mycket förhoppningar om detta år. Jag verkligen önskar att det vänder nu.

Men, även om 2016 har varit dåligt, så har vi, som sagt, så fina människor omkring oss och det är vi så glada för, och framförallt för våran lilla solstråle som ger oss livsenergi och glädje mitt i allt kaos. Tack Johannes för allt du ger oss. Det behövs och är så otroligt betydelsefullt.

Nyårsafton spenderade jag Johannes Oscar och Johan i Filipstad i Oscars pappas "sommarhus", såå mysigt att bara åka iväg för att bara vara. Hade dock sjukt ont i ryggen så fredag och lördag fram till ungefär 4 var det liggläge för min del.

Nu är vi på hemmaplan och ska bara mysa järnet idag. Blir nog lite godis o sådär för det är ju tamigfan söndag, då kan man ju inte börja sitt "nya nyttiga liv" heller, det måste ju ske på en måndag ;)

Hoppas ni andra får ett underbart år, så hoppas jag fan att vi också får det. :)


Likes

Comments

Alltså. Mina kompisar. Oj oj oj. Hur bra är inte ni? Ni är riktiga vänner ni, och det är sååå värdefullt. Ni vet att vi drabbas av oturens otur gång på gång. Så därför frågar ni hur det är. Om ni kan hjälpa till och ni gör så mycket för mig utan att tveka en sekund. Ni säger saker som "det förtjänar du" och att "du är en så bra mamma" och såna där saker som gör att jag lyfter från marken. Ni är så värdefulla för mig. Glöm aldrig det och glöm aldrig att jag älskar er så otroligt mycket. Världens bästa vänner.

Man lär sig mycket när man är i kaos, speciellt vilka som faktiskt finns där.


------------------------

Likes

Comments

Vilken fantastisk julafton vi har haft!
Först spenderades den hos min bror Niklas m. vår släkt, julmat tomte och julklappar. Att träffa tomten var spännande tyckte alla tre barn (Loke, saga och Johannes). Jag frågade saga vart tomten bor och förväntade mig ett svar som nordpolen men fick svaret "i ett hus i skogens slut" och det har hon ju fasen rätt i.

Sen åkte vi över till Säter till Micke och Erika där Calle Ronya Victor Hannu och Sanna var. Mycket trevlig kväll.

Är såååå tacksam för familjen och vännerna som vi har omkring oss. Som ger, som hjälper, som lyssnar som älskar.

Vi älskar er allihopa och det hoppas jag att ni vet.

Dåligt med bilder idag, tyvärr, men fick en liten halvdålig bild på Johannes och tomten.
Trodde han skulle grina då han är rädd för mamma och pappas vita lilla tomte de har i vardagsrummet, men inte då. Det var nog bara coolt.

God jul allesammans, hoppas ni har lika bra vänner och familj som vi har. Det förtjänar de flesta.

Puss!

Likes

Comments