Personligt, Övrigt

Hej hörni, jag tänkte göra som en liten serie om ett SJUKT viktigt ämne som också kan vara riktigt känsligt, nämligen våldtäkt och allt som ingår inom det ämnet.
Om jag börjar med att ta det lite kort så blir var femte kvinna har utsatts för allvarligt sexuellt våld, var femte kvinna har gjort någonting mot sin vilja och var femte kvinna blir utsatt för sexuella trakasserier på sitt jobb.
Detta är HELT sjukt hur många som blir drabbade därför vill jag skriva om detta eftersom att det är många som inte ens VET att dom varit med om ett sexuellt övergrepp. Men detta var bara ett snabbt intro till denna blogg serie. Jag har fått inspiration till detta från Mathilda och Andreas podd serie som heter var femte kvinna.
Men hejdå allihopa, hoppas att ni uppskattar att jag tar upp detta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Personligt

Här kommer en liten top 5 lista på saker som gör mig glad för att få känna mig lite bättre:

 • Att vara med mina närmsta vänner.
 • Att ha pluggat färdigt och inte ha en enda sak kvar.
 • Träna.
 • Förbereda/laga nyttig mat.
 • Gå på promenader.

  Likes

  Comments

  Personligt

  Här har vi 4 stycken utav mina aboriginer serier. Min all time favorit är vänner. Asså jag kollar verkligen på den hela tiden, har sätt om alla 10 säsonger minst 10 gånger (utan att överdriva) jag kollar på det även när jag ska sova Hahah.
  Sen har vi även tretton skäl varför, how I met your mother och how to get away with murder.
  Alla dessa serier finns på netflix och jag rekommenderar verkligen alla fyra. Ha det bra!

  Likes

  Comments

  Personligt

  Hej hörni, här är några bilder från Snapchat som jag tagit under veckan, så här är min vecka i bilder! Som sammanfattning av denna vecka så har jag tex åkt moppe och varit i kungsan!

  Även fikat med lillasyrran och mamma!!

  Likes

  Comments

  Personligt

  Asså åh jag blir på så mkt bättre humör när det är såhär fint väder som det är idag, när solen bara skiner. Ett plus i kanten är självklart att det är fredag idag när jag skriver detta inlägg. Kolla oxå in Jonnas blogg från idag (21/4). @Jonnalinddberg
  Ha det bra,hejdåå!

  Likes

  Comments

  Personligt

  Hej hörni i onsdags var jag och @Jonnalinddberg i Kungsträdgården. Hur mysigt?! Det var jätte fint väder och sjukt fint.
  Är dock RIKTIGT missnöjd med min outfit den dagen, men samtidigt har jag inte riktigt brytt om vad jag haft på mig de senaste dagarna och det är på grund av att jag o då min (då förra) kille nyligen gjort slut.
  Men ialf, vi gick bland annat in på Zara dör Jonna köpte lite grejer (finns ett inlägg om det på hennes blogg). Vi åt också glass och hade det bara allmänt mysigt.

  Likes

  Comments

  Personligt

  Hej hörni, jag vet att detta inlägg kommer att vara väldigt vissa, och tänk på att detta inte endast är fakta utan även mina egna åsikter.

  Jag vet inte ens vart jag ska börja haha, det är så mycket jag vill ha sagt i detta inlägg, men jag tycker att jag kan börja med att förklara vad feminism är. Ordet feminism står för en social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män. Nu när man vet att det står för att det ska vara jämställt emellan kvinnor och män och inte att kvinnor ska vara viktigare än män eller tvärt om. Det innebär heller inte att ALLA (framförallt) kvinnor som är feminister hatar män, utan det är en extra åsikt som de har. T.ex. det är som om vi skulle säga att alla människor som är kristna skulle hata glass, ja ni fattar hur konstigt det låter och det är i princip samma sak. För att klargöra ännu en sak så kan vi ta Zara Larsson som exempel nu, hon säger att hon hatar män, men det innebär inte att hon hatar varje man, utan det innebär att hon hatar män i grupp och att de flesta som våldtar är män, men detta är såklart bara hur jag har uppfattat det som när jag hört henne förklara sina åsikter. Så jag säger inte att det är exakt så hon känner.

  Om vi nu går vidare till när folk använder feminism som ett skällsord. När folk säger "är du feminist eller" (utgår nu att människan som sa det var en kille, frö det är oftast så) det är ialf en mening som kan göra mig riktigt arg. För ja det är jag, vadå är inte du? Vill inte du att din mamma, syster osv ska ha samma rättigheter som du har? Så ja, jag vill ha ett jämställt samhälle.

  En ännu mer ironisk sak,det är de människor som säger att de vill leva i ett jämställt samhälle, men inte vill uttala sig som feminism, jag vet inte om det beror på att de är rädda för vad folk ska tycka eller om det är av nån annan anledning.

  Det var det jag ville säga med detta inlägg, om någon blir provocerad, snälla ta det med en nypa salt.

  Femenism: The advocacy of women's rights on the ground of the equality of the sexes.


  Här är en video som jag tycker är så sjukt bra och som ALLA borde se. https://youtu.be/XjJQBjWYDTs

  Likes

  Comments