Dags för ett nytt år, snart slut på det islamiska året 1438 och vi välkomnar 1439. Det var osäkert fram till denna vecka om torsdagen (imorgon) skulla vara nyår och helg. Månen som bestämmer. Nyårshelg = 3 dagars helg. Barnen är glada såklart, men dom har inte haft en tuff start...
Första skolveckan var 2 dagar.
Andra skolveckan var 5 dagar.
Tredje (denna) blev 4 dagar.

Vi sliter inte ut barnen i början här i sandlådan! Ärligt talat (och väldigt oglamoröst) så har jag mest städat när dom varit i skolan. Idag hann jag som tur inte det. Coffee morning med föräldraföreningen och information från nya rektorn. Han ser ut som en Ken-docka. Många är glada för detta. Det var bara mammor på hans informationsmöte. 🤔 Inte konstigt eftersom vi är en stor majoritet hemmamammor jämfört med hemmapappor. De som arbetar har inte direkt tid att vara i skolan till 10:30 som jag var idag. Efter det mani-pedi och fika med en kompis. Sedan direkt till skolan igen.

KHDA ("Skolverket") twittrade detta igår::

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har inte längre jobbmöten att passa och förbereda eller deadlines att hålla. Så i avsaknaden av denna vardagsstress får jag fånga tillfällena! Igår kväll uppstod ett sådant tillfälle. Då är det fokus som gäller. Gruppera sig med likasinnade, samtala som om den avgörande rapporten för företaget ska släppas, utomjordingarnas budskap ska ljuda över jorden, en händelse större än vem som vinner presidentvalet. Vad som hände? Jo det ska du få höra! Skolan skickade ut anmälan till ECA - Extra Curricular Activities! Jag förstår att du nu bara "woooow värsta stora grejen!!!" Jajemen så är det! Ska försöka förklara hur man kan göra en till synes liten grej till en megagrej! Det blir ju så mycket mer spännande då!

ECA är aktiviteter som skolan anordnar gratis före skoltid, under lunchtid och efter skoltid. Då dessa aktiviteter utförs av personal på skolan är platserna begränsade. Det kommer även finnas aktiviteter som anordnas av externa utförare som vi kan betala för.

Processen:
Listan med aktiviteter skickas ut ➖ Planeringsfasen ➖Anmälan ➖ Sammanställning

I planeringsfasen går jag igenom listan över aktiviteter med barnen samt samtalar med andra föräldrar var intresset är hos deras barn. Jag planerade barnens schema och hur det skulle se ut med önskemålen. (se bild ovan). Denna del är lugn.

STRESSEN kommer vid anmälan eftersom det är "first in" som gäller. Vi fick information om att 17 september kl 17 kommer mailet med länk till anmälan. Samma tid som sonens fotbollsträning!!! Tog med datorn för att kunna anmäla båda barnen samtidigt. Något överdrivet så här i efterhand... Men så kom inte mailet kl 17!! Jag satt med telefonen, uppdaterade mailen, inget hände.
17:10 Skickade ett testmail till mig själv, det kom fram.
17:15 skickade till några mammakompisar, varav en sitter i föräldraföreningen. Blev lite lugnare när jag fick veta att dom inte heller fått mailet. Hela träningen satt jag och uppdaterade mailen.
18:30 Kom hem, hade telefonen på bordet under middagen (vilket vi annars inte tillåter). Inget mail. Läggningsprocessen börjar och jag lämnar telefonen kvar på nedervåningen när sonen ska läsa för mig. Ungefär i mitten av boken hör jag att jag får ett meddelande. Signalerna börjar agera och benen får fart. Ett meddelande från en vän: "Email has arrived!!". På med datorerna, fylla i önskemålen och trycka på knappen för att skicka in. Här forsar adrenalinet i kroppen, familjen har tagit sig ner och barnen frågar "Hann du? Får jag gå?". Då börjar en orosjävel spöka, gick det för fort, fyllde jag i alla önskemål och vad stod det på knappen??? Jag prioriterade bort att ändra formuläret till engelska istället för arabiska. Nåväl, nån spänning i vardagen ska väl även en hemmafru ha. 😃

Likes

Comments

Legoland Dubai bjöd idag på förhandsvisning av THE LEGO® NINJAGO® MOVIE ™. Bjöds även på varmkorv, popcorn, dryck och presenter. Barnen gillade filmen och även vi vuxna skrattade ibland, men inte var den bra...

Efter filmen åkte vi berg- och dalbana, byggde legobilar, åkte bil och båt. Vi har varit på Legoland många gånger vilket tar bort känslan av att behöva göra allt varje gång vi är där. Det är en väldigt trevlig park som jag varmt rekommenderar för barn upp till ca 10 år.

Observera sista fotot! Fläktarna går för att kyla ner alla överhettade besökare i Dubai parks.

Likes

Comments

Vi har en Bougainvillea på tomten som är perfekt att klippa grenar av och sätta inne i vas. Duktig hemmafru 👏🏻 Städade baksidan för en timme sedan. Känns bra idag, men imorgon är det är sandigt igen. En få va gla så länge de varar!

Har varit förkyld sedan Sverige och här är det inte lätt att bli frisk med AC, värme, AC, värme... men nu börjar förkylningen äntligen gå över! Tog en "löprunda" på bandet. Det är fortfarande för varmt för mig att springa ute kl 9 när jag kommit hem från skolan. Jag vet att många gör det, men jag väntar nog tills vi är nere på 30 grader i skuggan åtminstone... Jag hade garanterat hoppat av efter 3 km om det inte varit så att min PT-kompis skrivit att jag skulle värma upp, springa 5km och sedan varva ner. Jag är så duktig flicka att jag gör som det står. Med på rundan och till stor hjälp var Skäringer och Mannheimers podd! Ärligt och stor igenkänning, enligt mig. Hoppade av bandet med ett leende. Rödflammig och svettig, men med ett leende. Underbara kvinnor! 💕 Lyssna här.

Snart är det helg! Äldsta sonen ska på övernattningskalas och yngsta ska ha med 2 kompisar hem. Glada barn, glada föräldrar.

Bieber och gänget påminde mig via radion imorse om att ta det lugnt i Dubais morgontrafik. För det är väl det låten handlar om? Här ser du en liten del av vägen till skolan:

Likes

Comments

Jag är så imponerad och stolt över sonen. Han började i tisdags spela i Barcelonas fotbollsskola och idag var det första matchen. Han är försiktig och inte den som tacklas (vilket väl är bra 🤔😄) men han tog verkligen för sig idag, lyssnade på tränaren och kämpade hårt. Han blev självklart väldigt glad att som ny i laget bli uppmärksammad av tränaren, få applåder av medspelarna och bli Man of The Match! Viktigast av allt, han hade roligt!

Likes

Comments

Hatar köer - älskar VIP som reducerar köer! Idag var det dags att lämna blodprov till förnyelse av visumet. Företaget betalar detta och även VIP service som jag anar förkortar processen avsevärt. Dyrt är det iallafall! Tog bara en kvart från det att jag kom in tills jag var ute vid bilen igen. Gillart 👍

När jag ändå tagit mig till den delen av staden letade jag reda på Återvinningscentralen. Slänga sopor rätt är ganska enkelt i Sverige och har varit lite svårt här men det blir verkligen bättre och bättre! Vi har en särskild soptunna för förpackningar sedan ett år tillbaka. Dock har jag (och dom jag frågat) inte hittat för batterier, textil etc så det har legat i ett skåp. Till min glädje hittade maken detta gömda ställe så nu har jag äntligen hittat ett ställe för batterier. Så glad för dessa vardagssaker.

Jag bjussar på denna bild om ni trodde jag var superduktiga mamman som alltid ger barnen näringsrik mat. Idag fick dom Skogaholms och pannkakor 😋 Jag gör veganska pannkakor enligt Gustav Johansson recept. Han har bloggen javligtgott som är bra inspiration till vegetarisk kost.

Likes

Comments

Så står det i mitt visum och sånt ska man följa! 😎Efter att ha arbetat deltid på distans de första två åren här i Dubai ska jag nu vara helt ledig kommande året.

Hur kommer det bli? Blir det 🏃🏼♀️powerwalks med andra hemmafruar, 🎾tennislektioner med andra hemmafruar, 💅🏻manikyr med andra hemmafruar, ☕️långa fikastunder med andra hemmafruar?🤔 Ja troligtvis! 😄 men första dagen med barnen i skolan gick till städa, tvätta och köpa uniform till barnen... inte så glamoröst... men väldigt skönt att ha dom dagarna också 😊

Kändes bra att barnen ätit upp all snack och lunch dom fick med sig idag. Varenda liten grönsaksbit. Jag blir glad för så lite 🙏🏻 🙂 Visst är jag grymt organiserad! Även mannen fick låda! Jag kommer troligtvis tröttna så dom får börja köpa lunch igen. Men nu finns det bildbevis här på stora internet att jag minsann gjorde lunch åt dom. ✔️

Likes

Comments

Idag åt vi ICAs veggolasagne till middag. Enkel, få ingredienser och det går snabbt. Den är godkänd av hela familjen! 👍😃 (ena sonen är ofta lite känslig för sånt som verkar vara som något annat, men inte är det...) Vi blev bjudna på denna i somras och den föll oss i smaken. 😋
Här hittar du receptet. Kommentera gärna om du provar den!

Imorgon börjar skolan! Nya lärare och nya klasskompisar. Idag hängde vi med vänner vi lärt känna via skolan och som vi inte träffat på 2 månader. Kärt återseende och bra start inför skolan. Nu är resten av familjen på basketplanen och jag städar undan.

Hoppas att du också gillar lasagnen!

Likes

Comments

Firade långhelgen med en natt på ett av Dubais mest kända hotell, Atlantis The Palm. Detta 5-stjärniga hotell/anläggning finns ute på Palm Jumeirah som är en, av människan, byggd ö 🌴. Jomen visst surru, här i Dubai fixar dom allt! Satellitbild från Google earth nedan.

Att bo en natt på Atlantis med allt det innebär skrev vi upp på önskelistan innan vi flyttade hit och nu har vi äntligen gjort det! Hotellet är magnifikt och här finns vattenpark , ​akvarium , pooler, 3 km löpspår, spa, restauranger m.m. Det var verkligen toppen, men inte riktigt allt fick ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av oss.

Förtydligande för dig som vill veta mer om vår upplevelse...

Vi bodde i Deluxe Room med 2 Queen size sängar. Fräscht och sköna sängar. Endast fransk balkong på vårt rum, men det gjorde oss inget. Det är lätt att gå på de vackra gångvägarna runt området, men barnen tyckte det var roligt att åka "golfbil" till vattenparken. Smidigt och trevliga chaufförer.


💦 Aquaventure Waterpark 💦
Vi gillade Aquaventure Waterpark! Vi har provat några vattenparker, men det var första gången här. Vi blev positivt överraskade 🙂. Har du barn under 1,2m bör du välja annan vattenpark. Åtminstone om ni vill åka i rutschkanorna. Det finns dock en stor vattenlekpark så även de under 1,2m har roligt. Området känns stort och luftigt och du kan ta flodvägen mellan områdena. Det var inte långa köer vilket ökar det positiva intrycket. För den våghalsiga kan man störta ner genom hajakvariumet (lugn, det är ett rör och man hinner inte se nåt).
🦈 The lost Chambers Aquarium

Vackra fiskar av många arter, men de mest fascinerade var hajar och rockor. Samt en väldigt stor Grouper.... L är ca 150cm.

Restauranger

Det fins väldigt många restauranger på detta område så alla kan hitta något som faller i smak. Första dagen åt vi lunchGordon Ramsey's Bread Street. Jag och C tog varsin sallad, barnen tog fish and chips. Maten var väldigt god. Dock missade dom en av barnens måltider så den kom en stund efter vår. Dom bad väldigt mycket om ursäkt och drog bort den från notan och bjöd oss på efterrätt. Detta gjorde dom utan gnäll från oss! Barnen fick gå med till "make your own ice cream". Då gjorde det inget att maten var sen. 😄

Vi hade bokat rum med half board så middag och frukost ingick. Man fick välja på flera restauranger och vi valde Saffron . Kvällens tema var Indian Express, men det fanns även mycket asiatiskt och internationellt. Jag och C älskar indiskt! Barnen smakade av det indiska samt åt sushi, men pastan, mörka brödet ("Det är nog nyttigt mamma!" 😃) och chokladfontänen var nog bäst!

Frukosten åt vi på Kaleidoscope . Stort utbud av färskpressade juicer, yoghurt, flingor, mat av olika slag m.m. Jag frossade i nötter, torkad frukost och sojaddryck. 😋

Lunch på fredagen blev på Shark bite eftersom vi då var på vattenparken. Min grekiska sallad var tråkig, men de andra tre var nöjda med shawarma och barnmeny.

Fanns det något mindre bra?
Vi har gjort några hotellövernattningar under åren och har nog blivit både kräsna och svåra att imponera. Incheckningen som är kl 15 gick inte att få tidigare och det tog en extremt lång tid vid disken att checka in varje person så en kö på bara 3 personer tog lätt 30 minuter. Vi var där tidigare för lunch så vi hade lämnat in väskorna. Väskorna som var "på väg upp" kl 15 insåg jag va "InshAllah". Ett vanligt uttryck här som betyder "om Allah vill", men för en icke troende "kanske det kanske". Så kl 15:30 åkte jag ner och hämtade dom själv. Efter mycket letande i alla rum hittade jag och en anställd till slut väskorna bakom ett gäng stora resväskor. Vi hade inte fått våra väskor förrän tidigast kl 16:30 om jag inte hämtade dom. Inte bra när man snabbt vill byta om till badkläder.


Sammantaget är det alltså väldigt bra på Atlantis The Palm och vi kan varmt rekommendera det!

Vad kostar det? 

Vi bokade hotellrum med middag (exkl. dryck), frukost, inträde till akvarium och vattenparken för 2.050AED (ca 4.500kr). Lunchen får man till halva priset.

Önskar du bara besöka vattenpark och akvarium kostar det ca 1.000AED för 2 vuxna och 2 barn. Se priser här. Middag på Saffron 235AED per person. Kostnaderna skenar lätt här så en hotellnatt kan vara fördelaktigt om du är ändå ska hit.

Likes

Comments

Dessa små söta ödlor är välkomna gäster i vårt hem! Jag tänker att dom håller småkryp borta. Detta är inte logiskt då ödlorna är pyttesmå, inte ens en decimeter. Jag har dock valt att ha den tanken för den gör mig lugn. Vi har inga myror inne vilket jag anser bekräftar min teori. Min vetenskapstyrda forskningsdoktorkompis skulle nog tycka att den studien var bristfällig. 🤔 🙂❤️🦎 Vi släpper alltid ut dom så ödlan på bilden flyttade ut i trädgården idag.

Imorse upptäckte C att det droppade från taket i köket. Röret inne i väggen läckte. Som tur är har vi underhållsavtal! Det låter kanske ovanligt för en svenskt bosatt, men här underlättar det! Det är tillräckligt svårt att få hjälp trots avtalet. Idag fixade dom läckan samma dag problemet uppstod 👍 Jag inser hur mycket jag använder vatten när vi inte har vatten i huset!

I måndags lagades ACn. I juni hade vi vattenläcka utanför huset. Ett problem som höll på i 2 veckor! Så har det varit sedan vi flyttade in. Andra året var dock bättre än första. Första halvåret tyckte jag det var väldigt lustigt att en kvinna inte ska vara ensam i samma rum som män hon inte är gift med. Jag hade ju herrbesök varje vecka! Avlopp, AC, kackerlacksbekämpning, leverans från IKEA etc.

I övrigt en lugn dag med fix hemma och tandläkarbesök för min äldsta son. Sönerna spelade datorspel med kompisar i Sverige och pratade på Skype. Underbart med tekniken! (när den funkar 😉)

Likes

Comments