Stallet fick bli på eftermiddagen idag.
(Hade tvättstugan på fm)!

Mamma red Laura, jag red Joker & hade Topaz med som handhäst.
Så jäkla duktig 🌟 Joker har världens tålamod.
Topaz är supersnäll. Vi skrittade, travade & GALOPPERADE. Inga problem!
Sen tog vi skogen hem, Topaz gick bakom Joker. Bet Joker i rumpan någon gång, men inga större grejer. Jag är så nöjd & glad 😍🦄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det tisdag.
Men jag har fortfarande inte återhämtat mig efter helgen. Igår vad vi i stallet Melker & jag på förmiddagen. Jag red & han gick bredvid. Det var första gången som Melker tyckte att det var rätt kul i stallet. När jag satt på långa tyglar i skogen, så följde Joker Melker till punkt & pricka. Melker fick även Joker att trava, skritta, trava, stanna när jag satt på. Melker tyckte det var rätt häftigt. Han testade även att hjälpa till att ta in och ut ur hagen. När jag kom hem var jag tvungen att sova för att orka jobba på kvällen 😔

Idag tog jag sovmorgon & sen åkte jag o red med Kristina. Blev mäkta imponerad när vi på hemvägen testade en genväg med en smal bro, som jag trodde Joker skulle tycka var läskig. Men nej, han brydde sig inte det minsta. SKÖNT! Då slipper vi gå på asfalten!!
Hem, och sen drog vi en sväng till stan. Men jag var mest bara trött. Legat på soffan sen jag kom hem därifrån (18.00) typ..

Måste samla kraft inför kommande helg, en mycket häftig helg är på ingång. Mer info om det kommer när vi närmar oss 🦄

Likes

Comments

Igår fm - stall. Sen till Linköping för att se Per Gessle. Hemma runt midnatt.
Upp tidigt. Hämta Topaz i stallet för att sedan åka till Linköping (vi skulle på möte, då fick han miljöträna lite). Skönt att se hur han beter sig med andra hästar i närheten osv. Han försöka karta till sig, men köpte att han blev tillsagd och höll sig sedan skapligt i skinnet. Jag måste va tuff mot honom. Får inte ge lillfingret. Jag var nog lite för trött för att det ska vara optimalt egentligen.
Ikväll har vi varit på fotboll, DIF - IFK. 1-0. Skönt!
Kommer somna på soffan är jag 99 % säker på. Intagit sömntablett & två huvudvärkstabletter. Ingen super kul kväll alltså. Jävla huvud.

Likes

Comments

Under SM beställde jag ett nytt pannband till Joker. Det var en av SM sponsorerna som fanns på plats. Man fick designa det själv. Idag damp det ner i brevlådan - jättefint!
Joker får inviga det sen 😍
Köpt från
http://www.betulasdesign.n.nu

Likes

Comments

Tidig morgon. Senast 6.00 skulle vi behöva åka från stallet. Jag var där 5:40, lastade och kom iväg. Hästarna åkte jättebra hela vägen. Lugna & fina.
Det blev stressigt när vi kom fram. Vi hann inte riktigt värma upp ordentligt. Men jag tog Lill-Fella som skulle visas först & mamma hängde efter med fölungen, Boa-Linda. Inne på banan var Fella rädd, det blåste mycket & de pratade högt i mikrofon. Men det gick väl okej. Vi kom på sista plats av 5, men ändå 39 poäng, vilket inte hon fått tidigare (har fått 37 & sen 38 som 4:åring), så det får vi väl helt klart vara nöjda med.
Boa-Linda skötte sig utmärkt!!! Det var en klass i mellan, så det var snart hennes tur. Mamma & jag bytte häst så jag ledde Linda. Det gick bra, riktgt bra. När vi gick på ring efteråt fick vi gå fram som nr 2 - så en 2:a plats av 5, med 40 poäng 😍 superkul!! En 9:a på skritten!!

Likes

Comments

I går fick Topaz följa med till ridhuset. Det var 3:de ggn för hans del. Första gången var som föl, på visning bredvid mamma Eza. Andra gången följde han med när Joker & jag tränade dressyr. Igår var han ensam. Han skötte allt utmärkt. Lastas, åka, lastas ur, gå omkring på platsen, va i ridhuset, (hade lite svårt att förstå vad vi ville av honom i ridhuset - lösgalopp & lite lätt löshoppning), gå omkring på platsen efteråt, lastas & åka hem. 5 av 5 🌟älskade lilla häst!

Likes

Comments

Jag trodde under SM helgen att jag blivit bättre.
Med det menar jag mitt huvud, efter ridolyckan.
Helgen gick skapligt bra. Visst var jag trött om kvällarna. Men tyckte jag hängde med skapligt.
Fredagkvällen var värst.

MEN

Väl hemma är jag helt slut. Finns ingen energi över till så mycket annat. Jag har idag sovit - ridit - och nu tillbaka på soffan. Känner mig totalt slutkörd, huvudet orkar inget.

Ja, sånt är livet..


Likes

Comments

Onsdagen 19 juli
Åker till stallet på fm, badar Joker (som redan då börjar förstå att det är något på gång och blir då lite små nervös).
Vi lastar vid 11:30, åker till Mantorp och plockar upp hederspriser. Stannar och käkar på max i Mjölby, sen vidare mot Vetlanda. Lastar ur Joker som var glad att kliva av transporten. Vi packar i ordning. Sen förbereder vi alla hederspriser. Går en promenad på kvällen med en MYCKET pigg Joker.

Torsdag 20 juli
Joker veterinärbesiktigas på morgonen efter frukosten. Hopp & bus, men han gick igenom.
Sen fick han stå i boxen ganska länge då vi skulle hjälpa till att bygga hoppbana.
På eftermiddagen var det dags för första omgången SM dressyr - LA2. Det hade hunnit blivit en försening när jag kom. Så istället för ca 15 min framridning blev det 30. Men den här gången gjorde det inte oss något. Joker kändes pigg & för första gången någonsin så kändes det relativt enkelt att rida. Så här i efterhand hade jag behövt vara mer aktiv i min ridning. Men jag är så nöjd ändå! 61.428 % och en 14:de plats av 20 starter. En promenad på kvällen, så sov Joker gott sen.

Fredag 21 juli
Jag hade anmält mig till en öppen LB2. Det var dagens första klass, så det blev en tidig start. Känslan var så fin inne på banan. Jag var mer aktiv i min ridning och kunde slappna av på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare.
HELA 73.167 % & en 2:a plats av 11 starter :O Helt magiska siffror. Jag som bara har drömt om att få rida på 70 %. Så glad!!!!!! Sen under dagen blev det ett par promenader för Joker för att få lufta sig lite.

Lördag 22 juli
Gå bruksridningsbana på morgonen. Sen startade jag runt lunch. En svår och tuff bana. Joker kändes jättefin i början på banan. Men vid lydnadsmomentet så sket det sig för oss (som för många andra också). En plåthare på en lina mellan två träd släpptes och prasslade förbi mitt framför näsan på hästen & Joker kastade sig. Blev så rädd och kunde efter det inte slappna av tillräckligt. Men trots det så klarade vi backningen som varit vårt mardrömsmoment tidigare. Så jag är nöjd med hästen.

Söndag 23 juli
Andra omgången SM dressyr - LA3. Vi startade på förmiddagen. Joker kändes nu lite mer matt än han gjort tidigare i veckan. Men det tar på krafterna att åka på meeting. Han var iallafall snäll & lydig, även om han för dagen var lite matt & markbunden. Resultatet blev 62.857 % och en 15:de plats av 20 starter (då måste jag tillägga att vi inte tidigare fått över 60 % i LA3, så jag är mer än nöjd med vår insats). Det blev en 15:de plats i totalen. Jag som hade trott att vi skulle komma sist. Vi packade och åkte hemåt runt 15. Joker var överlycklig när han fick springa ut i hagen ihop med lillebrorsan :)

Det har varit ett fantastiskt SM, och jag är nöjd att alla priser och allt har flutit på, alla verkar nöjda!


Likes

Comments

Jag kickstartade helgen med en dressyrträning med Joker. Det var länge sen (på grund av nednötta skor och hovslagare som inte haft tid), men det gick bra. På slutet var han finfin!

Lördagen spenderades på gröna Lund i goda vänners lag. Jag åkte massa läskigt & hade väl dödsångest i princip hela dagen.
Ikaros, Eclips, Insane, kvasten, lustiga huset, fritt fall, jetline, twister, lustiga musen.

Idag har jag ridit. Pysslat i stallet & jobbat. Rörig kväll på jobbet. Men jag hoppas att jag redde ut det bra 😅
Melker är i Kalmar. Så ska försöka sova själv.
Godnatt

Likes

Comments

Jag har fått reda på att jag är uttagen att rida SM dressyren på föreningskvot.
Bruksridningen har jag kvalat till på egna meriter!
Ska börja tagga!!
Men Joker behöver skos, då hans skor är sååå nernötta!
Hoppas hovslagaren kan komma nästa vecka så vi kan trimma lite inför sm!


Likes

Comments