Började dagen med att klipp russ. Claes har pga sin sjukdom inte fällt sin vinterpäls, så veterinär sa åt Sussie att raka honom. Det fixade jag. Sen blev det lite ont om tid hos Joker, så jag tömlongerade idag också, fast på gräsmatta - och han var så knäpp. Larvig, spänd, busig & bara allmänt knäpp. Nu är jag funktionär på hopptävling & sköter insläppet på framhoppningen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Regnet stod som spö i backen när jag vaknade.
Men lagom som jag var redo att åka till stallet hade det slutat och solen tittade fram.
Jag red inte idag, utan jag tömlongerade Joker bara en sväng, han var fin.
Sen tog jag Topaz och testade att longera lite. Supertråkigt sa han att bara gå runt runt, men det gick trots det bättre än sist :)

Handlat & jobbat.

Imorgon blir det stall & "jobb" som funktionär på klubbens lokala hopptävling på kvällen.

Likes

Comments

Igår så blev det en sväng till stallet på eftermiddagen. Vi red en sväng & så pysslade vi lite med Topaz, för första gången sen han kom till betet (haft drygt 4 veckor semester). Han fick stå uppbunden i mittgången med ett sto på ena sidan & Joker på andra. Borstas, klippa man. Gå en promenad & leka lite på gräsmattan. Han var mycket positiv & tyckte det var roligt att det hände lite ☺️

Likes

Comments

En mysig, ganska lugn midsommar.
Vi var i farmors sommarstuga. Blev omkring 30 personer.
Vi band kransar, åt, lekte, spelade kubb, spelade brännboll, grillade & satt o pratade. Jag var trött & gick o la mig lite innan de andra.

Likes

Comments

​Ja, av mig själv. Får man säga så i Sverige?
Jag har haft i uppdrag att jaga sponsorer inför Svenska Mästerskapen på fjordhäst.
Jag har kanske mailat 170 företag. 
En del har sagt nej, många har inte svarat och en hel del har sagt JA - att de vill vara med och sponsra.

Nu har det börjat trilla in massa hederspriser som företag sponsrar med och jag skulle kunna tänka att behålla allting själv, för det är så fint. Det ska bli kul att dela ut dem på sm och jag hoppas att folk kommer att uppskatta detta.

Likes

Comments

Sedan sist jag uppdaterade så har Joker och jag hunnit vara på två dressyrtävlingar - LA:3 på bägge (efteranmälde mig till båda).

I fredags var vi i Finspång. Bra anläggning. Joker kändes fin. Jag var verkligen nöjd när vi gick ut.
Blev en gnutta besviken när procenten kom. Hade så hoppats på 60 %. Men 59.143 %, så nära men ändå så långt bort.. Det blev iallafall en 8 placering av 14 startande.

Idag har vi varit iväg och tävlat hos Mantorpsryttarna. Han kändes fin & lydig på framridningen. Något tröttare på banan, men gjorde allt utan avbrott. Den förvända galoppen känns bättre och bättre. Men vi får inte riktigt betalt för det. Kändes lite väl orättvist att starta som nr 2, varpå den första ryttaren red på 70.000 %.. Men men - 57.286 & en delad 18 plats av 24 starter (dom placerade låg på 67.143 - 70.856 %). Nu blir det tävlingspaus fram till SM (hade velat tävla någon lägre klass, men ända chansen till det så jobbar jag). Fokus på att träna i stället.
Har köpt nya ridstövlar - ett par ariat. SUPERSKÖNA. Invigde dem idag, inget ont i fötterna!

​Det känns ibland som vi inte kommer någonstans.
Men om jag tittar tillbaka så har vi kommit JÄTTELÅNGT.

Joker och jag tävlade dressyr för första gången 2013 (om jag inte minns fel). LC:1 och vi fick ca 55 %.
Det fick vi de första åren ihop (på pay and rider). Vi var då båda "nybörjare" även om Joker var lite mer van vid tävlingssammanhang än jag. Han hade varit ute på några pay and rider, och tävlat bruksridning (varit på ett fjord SM innan mig).
Nu rider vi ändå stadiga LA:3, även om vi vill öka det stadiga med någon/några procent till iallafall så vi kommer över 60 gränsen. Men ändå, vilken utveckling, och vi fortsätter utvecklas tillsammans. Vi ger inte upp, absolut inte!

Likes

Comments

Lagom som jag ska ta in Joker & Topaz. Jag hade fångat Topaz och Joker gick lös bredvid, så mullrar åskan till bakom rumporna på oss & det sprätter till i Joker. Topaz hoppar till lite, men stannar snällt kvar bredvid mig - trots att Joker springer iväg.

Nu står Topaz i en egen hage (för att testa om det funkar, för i den finns det så mycket mat och ingen annan av hästarna behöver äta så mycket) med Hampus & Laura i en hage på andra sidan vägen. Först blåste han upp sig lite. Men nu står alla 3 snällt betar. Joker står inne ihop med ponnysarna & vilar magen. Ikväll är det tävling som gäller!

Likes

Comments

Igår - stall, stall, stall. Tömkörde Hampus, red Joker & pussade på fölunge.
Topaz var TVUNGEN att lägga sig och rulla på exakt samma stället som Joker 😴
Idag - jobb & stall. Ridit Joker & Laura. Fina pigga hästar.

Likes

Comments

Mysig dag!
Ca 5 h i stallet & då har jag ändå inte ridit. Bara myst och pysslat om hästarna. Cyklade med när mamma red Laura en sväng.
"Råkade" efteranmäla mig till en LA:3 på fredag 🙄

Likes

Comments

Joker reda visst måndag till söndag förra veckan, så idag är det väl bäst han får vila så han inte tröttnar på mig 😅
Igår var vi iallafall & tränade.
Trots att han lagt på sig lite (oundvikligt när han står på bete) så var han pigg & stark (på ett positivt sätt). Vi galopperade mycket och han bröt inte av 😱 känns bra.

Har inte så mycket att göra idag, men ska nog till stallet vart efter en sväng iallafall! Kolla läget 😊

(Massa bilder från förra veckan)

Likes

Comments