Ja, 3 veckor skulle gipset sitta på. Så blev det inte. Överläkaren på arbetsterapin tyckte mina röntgenplåtar var så fina att det var dumt att gå med gips i 3 veckor.
Så idag har jag varit & blivit av med gipset. Handen såg vidrig ut, lite ont & obehagligt - så blev illamående och fick lägga mig o vila lite. Sen blev det visning av enkel träning som jag ska pyssla med fram till nästa torsdag när jag ska tillbaka 🙄
En sväng till stallet med en promenad ihop med de båda gula & mamma. Upptäckte att lillemans ena framtand sitter löst 😱 men han blir ju 2,5 på onsdag, och de tappar väl tänder i den åldern.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gick upp 8 & tog värktabletter.
Sov en timme till. Mamma hämtade upp mig så for vi till stallet. Borstade en varsin & gick en promenad. Väl hemma sov jag typ 3 h på soffan. Gick till jobbet & lämnade sjukintyg. Blev illamående & yr - fick sitta en stund innan jag kom hem 🙄

Likes

Comments

Upp 05:50, duscha med Descutan. På med rena kläder. Pappa kommer 06:45 och vi rullar mot Norrköping.

Checkar in på operationsavdelningen 7:30 ganska exakt. Möts av två trevliga, glada & skämtsamma sjuksköterskor så då känns det lite lättare och helt okej att pappa åker igen. Jag får med en gång gå & byta om. Knästrumpor, blåa tossar, trosor, förkläde, blå morgonrock. Fick smärtstillande läkemedel samt läkemedel mot illamående (i förebyggande syfte). De sätter vätskedropp i vänsterarmen. En läkare (skitsnygg) kommer och målar på högerarmen och det brutna fingret så vi är överens att det är rätt finger som ska opereras. Han berättar även att det igår kom ett akutfall och de behövde börja med det, så jag får vänta. Får en varm filt och en kudde så får jag ligga och vila till nyhetsmorgon i vänterummet - gud vad jag låg skönt! Slumrade lite, vaknar klockan 10 när det kommer in en dam som också ska opereras - vi småpratar lite.

10:40 hämtas jag till operation. Massa människor förbereder mig. De undrar om jag vill sova under operationen, jag svarar att det inte spelar någon roll, men sover gärna. Det diskuteras lite, men beslutas att jag får sova. De kopplar upp mig med massa maskiner för att ha koll på hjärta & så. Tar av gipset, klipper mina naglar & tar bort nagellack från lillfingret som jag själv inte kommit åt att göra. Ger mig lugnande & en mask med syrgas. Till slut minns jag inget mer. Minns att läkaren väcker mig när det är klart & säger att det gått bra men att de inte satt in ett stift utan snittat upp fingret & skruvat in två skruvar i fingret. Gipsat om.
Läkaren tyckte att jag hade ett så lila fint gips, men var ledsen att de inte hade det där. Men de var så gulliga och hämtade det, för SJÄLVKLART skulle det vara lila - snacka om gulligt ändå!
Jag hade SÅ ont när jag vaknade, herregud. Men somnade om. Vaknade på uppvaket nästa gång.
ALL personal har verkligen varit SUPERGULLIGA, förutom en sjuksköterska på uppvaket. Hon hade nog jobbat lite för länge och borde byta jobb. Var väldigt kort i ton. Men alla andra ska ha en stor GULDSTJÄRNA.
När jag vaknat till lite får jag saft & smörgås.
Fick se att damen från väntrummet med låg på uppvaket när jag fick gå hem. Hon såg ut att må bra och vi vinkade varandra hejdå, det gjorde mig glad.​
Snälla Sussie kommer och hämtar mig när hon slutar och skjutsar hem mig (pappa blev tvungen att åka när det drog ut på tiden).
Sovit massor på soffan, köpt pizza (orkade en halv), tagit kvällens läkemedel. Snart läggdags igen!

3 veckor med gips & 3 veckor med rehab!

Likes

Comments

​Idag har bilen varit på verkstad, bytt hjullager & drivaxel.

Jag har tvättat, så jag har rena kläder till imorgon. Sängen är renbäddad. Jag har lagt fram rena kläder till imorgon. Jag har lagt fram värktabletter så jag kommer ihåg att ta dem imorgon. Vad som återstår är en dusch med descutan.

Imorgon behöver jag gå upp runt 06, duscha & ta på mig rena kläder. Pappa kommer ca 06:45 & plockar upp mig (dessutom har han katten med sig som ska bo hos mig i över 2 veckor :O)

Heja mig. Hoppas det går bra imorgon!

Likes

Comments

Haft en ridlektion. Myst med mina gula. Gått en promenad med Joker. Vilken mysig kväll.

Likes

Comments

Den har blivit bokad till på måndag, då de verkligen inte skulle hinna med mig imorgon.
7:30, fastande från midnatt. Får dricka vatten fram till 05. Höll på att skratta när hon sa att jag skulle bädda rent sängen dagen innan. Kul liksom, hur tänkte du nu? mamma eller pappa får hjälpa mig!
Dusch kvällen innan och samma morgon. hejaheja!

Likes

Comments

Saker som är svårt med höger hand i gips:
- borsta tänder
- borsta håret
- klä på sig
- sminka sig
- hålla på med mobil/dator
- torka sig när man varit på toa
- laga mat
- skriva
- diska

Saker som ändå gått förvånansvärt lätt med vänsterhanden:
- ta in hästarna (Joker & Topaz)
- mocka två boxar
- borsta hästarna med en piggborste
- DUSCHA! (ja, jag har duschat & på sjukhuset köpte jag som en "kondom" att trä över armen, gick superbra!)
- laga pomme & korv

ps. väntar fortfarande på operations tid

Likes

Comments

Dagen började på vårdcentralens lättakut. En sjuksköterska tittar på fingret men skickar mig till en at-läkare. Han skriver en remiss på röntgen på vrinnevi. Jag går hem, hämtar bilen, åker förbi verkstaden (ska lämna in bilen på måndag för hjullager byte), sen vidare mot sjukhuset.
En stunds väntan, så blev fingret röntgat.
Fick slå mig ner ytterligare en stund i väntrummet. Till slut blev jag skickad med ett kuvert till akuten. Där fick jag sitta 2 1/2 timme innan jag kom in på ett rum. Efter ca 20 min kom en jättetrevlig läkare som säger att mitt finger är helt av & behöver gipsa. Inom en vecka blir jag kallad på operation. Usch & fy! Så det kan gå..
Känner mig så handikappad, jag som är extremt högerhänt..

Likes

Comments

Nej den gick inte bra. Han var taggad först, men väl inne på banan så ville han inte. Vi tog oss runt, men allt handlade om att inte bryta av 😑höst-trött kanske? Påverkad av pälssättning?
Jag var ruggit besviken först, men han är ju världens finaste alltid ändå ❤️

Likes

Comments

Försökte stoppa ett fyllebråk igår. Nej jag slogs inte, utan när jag skulle slita bort en så knäppte det i fingret. Borde jag röntga?

Likes

Comments