Man får vara glad för det lilla, det var höst ett tag innan snöslasket kom. Fyfan, speciellt skönt är det också när man är fattig student som inte har ekonomin till vinterskor och vinterjacka, man får liksom välja en grej i taget. Vill du frysa ihjäl när du väntar på bussen på morgonen för du sitter där i din höstjacka? Eller vill du få köldskador på fötterna? Jag är kluven.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är nu påväg hem efter fyra härliga dagar i Vemdalen. Har haft enorm hemlängtan samtidigt som det varit riktigt skönt att komma bort ett tag. Resten av familjen är fortfarande kvar där uppe så jag fick ta tåget, har ett byte kvar tills jag kommer till Flen där jag blir hämtad👏


Likes

Comments

Har känt mig lite halvdan den senaste tiden och varken haft motivation eller inspiration till något. Inte ens träning, men nu har jag börjat komma på fötter igen och det känns bra!

Denna vecka är bara att kämpa igenom för sen får jag höstlov och det kommer bli så sinnes skönt, dock saknar jag min fina vän som åkt till Thailand i två veckor 😒 Tänkte att jag kommer med lite bilder senare idag, ha en fin dag sålänge💓

Likes

Comments

Jag har haft megaproblem med att komma in på bloggen, både på datorn och mobilen. Så därför har jag inte skrivit något på länge. 

Nu är iallafall mitt sommarlov över och det har varit bra. Riktigt bra. Har träffat så många nya människor, festat, solat & badat och mycket mer. Nu ska det bli skönt med rutiner, samtidigt som jag verkligen inte vill gå i skolan. Känner att det inte är min grej det här med tidiga morgnar och att komma hem sent med bussen, nej nej. 

Tänkte att jag ägnar ett inlägg åt lite bilder från sommaren, har inte laddat upp något på datorn än😌

Ni får ha det bra, tjo hej

Likes

Comments

Här var det illa uppdaterat må jag säga. Kan inte lova någon förbättring för det blir det ändå inte, men jag gör som så att jag bloggar när jag har tid, lust och något att skriva om!

För exakt en vecka sen begav jag mig till Bråvalla med Linn och Danie, kan lova att det blev dom bästa tre dagarna i mitt liv. Höjdpunkten för mig var under Veronica Maggios spelning då ingen mindre än Håkan Hellström kommer ut på scen och sjunger med!! Alltså tårarna strömmade ner i samma stund som hon sa duett. Jag var så himla lycklig och jag kände att det var för bra för att vara sant. Gud alltså, världen bästa Håkan. 

Resten av festivalupplevelsen kan jag ägna ett annat inlägg åt för nu ska jag iväg och jobba.

Tjo hej!


Likes

Comments

Tycker att ni borde läsa och tänka igenom detta. Riktigt bra skrivet, och framförallt bra förklarat. 

Varför vi alla borde vara feminister 2014

I dag är det den internationella kvinnodagen. Jag drömmer om den dag den inte längre ska behövas. Därför firar jag inte idag. Jag sörjer.

Jag sörjer över att det är 2014 och över att vi inte har kommit längre.

Jag sörjer över att kvinnor fortfarande stenas till döds i vissa delar av världen. Över att kvinnor tjänar sämre än män. Över att jag ständigt bantade när jag var 13 år, för att försöka leva upp till sjuka kroppsideal. Istället för att bara vara ett barn.

Över att min bästa vän fick anorexia. Över att tjejer i klassen blev glada och inte arga när skolans snyggaste kille högljutt uttalade sig om deras bakdelar så att alla hörde. Över att när samme kille låg med tjejer så var han häftig. Men när tjejerna gjorde samma sak så var de slampor och fick sina skåp nedklottrade.

Över att en ex-pojkvän en gång gnällde över att jag inte rakade benen tillräckligt ofta. Mina ben är väl min ensak och ingen annans. Över att det finns folk som tror att feminism inte behövs. Över att våldtäktsoffer fortfarande får frågan om vad de hade på sig.

Jag sörjer över att män fortfarande frias i våldtäktsmål när de uppenbart är skyldiga. Över att jag har en kompis som blev överfallen och våldtagen i en park av en okänd man. Över att hennes liv blev förstört och över att hon aldrig går ut själv när det är mörkt längre. Över att vi aldrig har haft en kvinnlig statsminister i Sverige. Över att majoriteten av världens företagsledare är män.

Över att flickor inte får gå till skolan i vissa länder. Över att tre miljoner flickor i världen fortfarande könsstympas varje år. Över att jag är journalist och alltför ofta skriver om kvinnor som misshandlas av sina män. Över att flickfoster aborteras i Kina. Jag skulle kunna fortsätta, ge hundra andra anledningar till varför jag sörjer istället för att fira idag. Men jag ska byta spår.

För jag drömmer om något annat också. Inte bara att internationella kvinnodagen en gång inte längre ska behövas. Jag drömmer om att alla ska våga kalla sig feminister.

I mina ögon är det enkelt. Nästan alla är för jämställdhet. Nästan alla vill ha en jämlik värld. Om man samtidigt medger att det inte är så idag, utan håller med om att många blir behandlade annorlunda för att de råkar födas utan en penis mellan benen, att villkoren och förutsättningarna förändras bara för att man är kvinna. Ja, då är man feminist. Jag kan inte för mitt liv förstå varför det ordet är så laddat.

En del skulle säga att Sverige är jämställt. Personligen tycker jag inte det. Men om man nu är av den åsikten kan man ju kalla sig feminist ändå. Och tänka på kvinnan i Saudiarabien som inte har rätt att vare sig köra bil eller öppna ett bankkonto utan särskilda tillstånd och prövningar.

Och till sist. Feminister hatar inte män. Feminister älskar människor och vill att alla ska ha samma värde.

Och att alla ska ha samma värde, förutsättningar och livsvillkor, oavsett kön, det är vi väl alla överens om.

Eller?

Karin Bergströmkarin.bergstrom@allehanda.se

Likes

Comments

Nu har jag suttit här och funderat ett tag på ett bra sätt att börja detta inlägg på. Ja ni märker väl hur det gick. Aja såhär får det bli iallafall! 

Förra veckan så var jag i Stockholm med ungdomsgruppen och konfirmanderna, sjukt skönt att komma bort ifrån Malmköping några dagar, Grönalund var helt klart höjdpunkten då kötiderna till karusellerna var mellan 10-0 minuter. Hur bra liksom?? 

På torsdag tar jag sommarlov och jag tror inte att någon förstår lättnaden som jag känner, har aldrig i hela mitt liv varit så skoltrött, (eller ah, bara trött) som jag är nu. Skulle kunna sova dagarna till ända och ännu mer. Har somnat minst en gång om dagen varje dag i typ två veckor också i skolan.. Inte så bra fokus känner jag. Men ja, jag håller ut dom två sista dagarna,  (en dag då jag inte ska till skolan imorgon)

Funderar på om jag skriva ett till inlägg senare, har funderat på det ett tag. Vi får se hur det blir med det!

Här får ni lite bilder!

Likes

Comments

Nu börjar värmen (som hälsade på på påsklovet) komma tillbaka vilket inte är något jag har problem med. De senaste dagarna har varit toppen, dem har bestått av grillkvällar, volleybolldagar och 18-års fest. Jag har inget att klaga på där inte. Denna dag däremot, började definitivt inte bra. Försov mig, fick krupp på matten, det regnade och jag har tappat mina hörlurar. En himla tur att min kväll blev bättre, har umgåtts med fina kompisar och förträngt tanken på att jag måste upp ännu tidigare imorgon och dessutom hitta nya hörlurar..😏 

Ska försöka sova nu så jag hinner med bussfan imorgon, ha det bra!💗

Likes

Comments