Är så sjukt trött på all dessa appar som finns till mobilen, där man förändrar sin kroppsform. Tex att man får störe bröst eller magmuskler.

Jag förstår inte hur svårt det är för ett samhälle att låta varge individ va sig själva och va nöjd med sin egna kroppsform.

Det är ju inte lustigt att många ungdomar går runt och funderar om sin kropp. För det är hela tiden något angående förändringar kring sin kropp, ska man vara smalare eller ska man ha en annan hudfärg.

Som sagt är det många ungdomar som mår psykiskt dåligt angående sin kropp för man har alltid en tanke om vad samhället ska tycka.

Kan man inte bara ta bort alla dessa appar och ta bort alla video/bilder som finns hur en individ ska va. Alla är född på ett sätt och det går inte förändra. Istället för att sära på en individs självkänsla, varför inte bara hjälpa en på traven.

Är så trött på det här, jag vet själv hur det är att se bilder, videos och alla dessa appar som kommer upp på Facebook mm. Låt varge individ vara sig själv utan att samhället ska lägga sig i.

Om alla skulle se ut som samhället ville, så skulle varge individ se exakt likadana ut. Samma kroppsform,hur skulle det se ut och  alla är unika på sitt sätt, för att det finns bara en av dig ♡

Det finns ingen som är perfekt men man är perfekt som man är, Lyssna inte på samhället det är bara du som har en åsikt ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så klart med att öppna choklad kalendern, sen blev det en mysig frukost och då tände vi det första ljuset. Men det allra första som skedde va att jag fick en advents paket av mina föräldrar, lika mysigt varge gång.

Efter frukosten började jag fixa mig och plocka ordning i rummet.För jag och min familj skulle gå ut på stan eftersom det va skyltsöndag.

De va jätte mysigt men det saknades snö, lite tomat till barnen och mer aktivitet för barnen att vara med i som julklapps spel.

Men de va mysigt och vi fika, men de var svårt att hitta ett fik eftersom som det var fullt och utplockat över allt. Men vi hittade tillslut ett fik, klart de va mycket folk men de va skönt att då umgås med familjen. Innan det så köpte jag en fin svart kappa, det va nog den första kappan jag någonsin haft och den va så fin. Hade en toppen 1:a advent, hoppas ni med hade de.

Men de bästa som finns är att umgås med de nära och kära, när det gäller traditioner.

Efter fikat så åkte vi hem och åt mat, senare efter det så fixa vi mitt smink bord som va förstört, men de blev så bra.

Hoppas ni alla hade en lika bra 1:a advent som jag hade, så får ni ha de så bra ♡

Likes

Comments

Nu är det sista dagen på min praktik och nästa vecka kommer jag tillbaka till Mitt gymnasium.

På samma sätt som jag tycker det är tråkigt så tycker jag också det är roligt, man har varit ifrån sina vänner i 4 veckor nu och nu vill man tillbaka.

Jag har lärt mig massor under denna praktikplats som att alla verksamheter arbetar på olika sätt. Men också att man arbetar på olika sätt med att få fram  barnens kreaktivitet.

Det är en sak som jag tycker är bra, att just barnen får träna upp den via andra föremål som klossar och andra saker.

Men jag har också inset att jag själv inte skulle vilja arbeta på en stor förskola, för mig tyckte jag det var rörigt och förvirrande.

Men det var också kul, så klart men nu har jag ju testat och se på denna plats, de gjorde så jag insåg att jag tyckte de va för stort för mig.

Men alla har olika synpunkter såklart, så alla tänker ju inte som mig. Men nu känns det skönt att komma tillbaka till vänner och plugg.

Så nu är det skola nästa vecka, så skönt ♡

Likes

Comments

Just nu har jag hamnat i en tuff period där jag knappt kan se en annan människa utan att bli ledsen. För det jag ser är fint och perfekt, men när jag ser mig så känner jag inget.

Blir bara irriterad när jag ser mig själv, känner mig sviken och ledsen för att jag tillät mig själv att hamna i den form jag är idag.

Många tänker säkert du är ju smal, varför är du inte nöjd med dig själv. Men saken är den jag har aldrig vart nöjd med mig själv, har alltid vart osäker på mig själv.

Det kvittar med hur mycket jag hör att jag är perfekt som jag är, men för mig kommer det in och ut. För på någotsätt vill jag bara knuffa bort de orden, för att jag inte känner så.

Så klart vet jag ochså att det man ser via sociala medier, kan vara redigerad. Men det kvittar för just den stunden jag ser just den bilden så hamnar jag i svart mörker, jag skämms och jag är rädd.

Jag kan inte längre gå i tajta kläder för att jag är rädd för andras åsikter, att få höra att man är gravid eller bara just den frågan är jobbig. Eller att man har förstora bröst och kombinationen med min mage, gör så att jag ser gravid ut.

Det är inte riktigt något man vill höra, man vågar tillslut inte längre att sticka ut och detta göra så att man ser sig som stor, själv hatar jag detta ord. Men det är just så jag känner mig.

Ska man behöva va rädd för att sticka ut med sina kläder, att visa lite hud och att man ska behöva vara rädd varge gång man går med några tajta jeans, klänningar eller bara tajta tröjor. Detta trycker ner mig något enormt och jag skulle bara vilja få bort alla dessa komplex jag har med mig själv.

Men jag har ju inte häller någon motivation till träning för bär jag l börjar träna så blir jag nedstämd för jag ser mig själv i den kropp jag lever i. Får bara all negativ energi i mig och ibland kan jag till o med börja gråta för jag skäms så mycket.

Jag skulle behöva hjälp, om någon har råd Eller något så får ni gärna höra av er, har laddat ner kik igen om det är så. Vet att det är många som kankse inte har kvar det men skriver mitt namn ifall om ni skulle vilja höra av er.

Namn: apaaaan

Tack för ni läste, ha en bra dag ♡

Likes

Comments

Nu när jag vart sjukt så var ju jag på ett besök på vårdcentralen och gjorde tester, då gjorde jag samtidigt ett allergitest. Då vissade det sig att jag var både allergisk mot hund och katt.

För mig var det ett slag mot hjärtat eftersom jag har en hund i hemmet och jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan honom.

Såklart undrar ni nog vad vi ska göra med vår hund, om han ska vara kvar eller om han ska bo någon annan stans.

såklart så stannar han kvar, för jag känner att jag inte är så allergisk för att lämna min hund. Men åh andra sidan så måste jag tänka efter hur mycket jag är på min hund.

Så klart är det svårt att inte få allergisk reaktion när det finns hundar ute, hos vänner och hos släktningar. Men då gäller det att ta allergimedecin, så att jag inte får en allergi attack.

Sen så är jag också allergisk mot katt som ni såg början av blogginlägget. Men det har jag räknat ut, eftersom min pojkvän har katt så här jag alltid fått allergiattacker under tiden jag vart där.

Då har det vart att mina ögon blivit röda och kliat, svullnat upp men sen har det också blivit nässelutslag. Medans hund har vart så starkt, det ända jag fått är att jag blir starkare sjuk när jag väl blir, speciellt med hosta.

Så just katt ät något jag ska undvika så mycket som möjligt, men det går inte alltid. Eftersom Min pojkvän har både katt och hund men jag får lösa det på bästa sätt.

Detta va väldigt jobbigt för mig att höra, speciellt när det gäller allergi mot hund, om ni har några tips så kan ni gärna skriva i kommentarsfältet.  ♡

Likes

Comments

1. Man kan använda sig utav deras hobbys som tillexempel spel, smink eller musik,där man kan köpa spel, olika sminkprodukter och hörlurar mm ♡

2. Kan göra något man vet har betydelse för en i relationen ♡

3. Iblans måste man inte köpa något, man kan istället bara vissa sin upskattning. Genom att planera en dag bara för er, där ni kan prata, kolla film och bara umgås ♡

4. Ge presentkort,på de olika butiker personen tycker om och har mest andväning utav ♡

5. Det kan bara handla om att köpa ett smycke, som det kan stå hur perfekt och underbar människa just han/hon är ♡

6. Man kan också göra något från hjärtat, där man gjort julklappen själv. Som kan tillexempel vara armband ♡

7. Det kan vara så simpelt som att bjuda den på lunch eller fika. Där personen får välja vart man ska ♡

8. En parfym som du vet att personen tycker om och har velat ha ett tag ♡

9. Spa dag för att koppla av, samt bara umgås och samtala ♡

10. Shopping tur, där man bjuder på fika och umgås ♡

För mig handlar inte bara julen om julklappar utan umgänge, där man umgås med de nära och kära. Där man visar sin uppskattning av allt dem gjort och sagt, som har fått en att kämpa eller bara att le. Därför gav jag inte bara tips på paket utan också vad man kan göra för att visa sin uppskattning och tacksamhet genom andra saker ♡

Likes

Comments

Blir så irriterad när jag kommer in på Facebook och får se en video där ett barn får panik när hon är på läkarbesök, där hon ska ta spruta. Åh där ser föräldrarna på och skrattar åt henne/honom, men snälla har man ingen respekt för sina barn när man gör så. Blir så sjukt arg och ledsen, för vad har barnet gjort. Jo barnet var livrädd och behövde stöd men istället får man föräldrar som tycker det är roligt och filmar in, Istället för att stötta henne/honom. SÅ klart jag reagerar på detta, när jag själv är nålrädd. Har man som förälder tänkt på at det blir fel för barnet, hon/ han kankse aldrig blir av med sin rädsla för att man aldrig fått något stöd och istället fått folk som skrattat åt en. Hur svårt ska det vara och lägga undan mobilen och ha all fokus för sitt barn som behöver stöd? Jag vet inte om det är bara jag som har lagt märke till detta, men jag tycker nästan man trycker ner ditt barn som blir infilmad. Stackars barn som får se den filmen på alla dessa sociala medier när den blir tonåring, det ända ordet jag får fram är usch. Hoppas att barnen som blir infilmande vet att det är okej att ha olika räddslor oavsett om det är nål, spindlar eller ormar, man ska inte skämmas för sina räddslor.

De föräldrar som gör detta, istället för att larva sig och visa omognad. Vissa istället era barn till den rätta vägen och få dem att känna sig trygga i situationen 💗

Hoppas ingen tog illa detta är bara mina åsikter, tack för att du läste 😊

Likes

Comments

Nu har jag varit sjuk i en vecka, först började det med feber sen gick det över med släm hosta och så klart gick det över till halsont. Detta har gjort så att jag andas tyngre och har svårt med att sova eftersom jag hostar så mycket som jag gör. Så just nu är min överlevnad nässpräj och höst medicin. Men eftersom inte något av detta släpper så var jag tvungen att åka till vårdcentralen och ta prover så jag inte har fått lunginflamation eller något annat. Så jag fick ta blodprov, andningskoll, pulsen och öronkoll. Det svåraste va nog blodprovet så klart eftersom jag har nålfobi, men det gick skapligt fast ångesten jag fick. Men det jag hoppas på nu är att jag blir frisk.

Likes

Comments

Måndag redan usch, jag önskar att tiden går långsammare på helger för de ät då man vill ha sin fritid. Men nu är det iallafall ny vecka och nya möjligheter som väntar. Idag så kommer det vara en en tuff dag med massa uppgifter men på något sätt ändå roliga Eftersom på barn och fritid så är det både praktiska samt skriftliga och muntliga övningar/arbeten. Men det är också en av de smidigaste dagarna på veckan, för jag börjar runt 10 och då under den tiden så kan jag arbeta med det jag missat eller bara fortsätta med de arbeten vi håller på med i den olika kurserna. Kan man tänka sig jag är för en gångs skull taggad för skolan efter alla dessa år jag gått, har bra lärare och en bra klass. Så klart kommer man inte överens med alla men man kan samarbeta och umgås med alla ändå. Men idag är det iallafall en lång dag som väntar för jag slutar inte förens klockan 4, man är så utmattad efter denna skoldag men man kämpar ändå. För det ändå jag vill är att ligga i fas och komma vidare på så sätt att jag blir godkänd i de kurser vi har. Men jag vill iallafall önskar alla en underbar Måndag, så får ni ha de så bra ♡ 

Likes

Comments

Den här helgen har varit så sjukt underbar, jag har fått vara med de nära och kära. Sen har har jag själv kännt mig mindre ångestfylld en vad jag brukar och det känns så skönt. Men iallafall så har vi hittat på massa roligt under denna helg. Kan börja med i fredags så gick jag och min familj ut på restaurangen lyckan och åt lyxig mat. Det var bara skönt att få komma ut och umgås med familjen, samt inte känna någon stress eller ångest. Sen dagen efter så åkte vi och firade min älskade mormor som fyllde år, vi blev bjudna på God mat och en underbar glass tårta som var himmelsk. Tyvärr har jag inga bilder från firandet och från restaurangen, jag glömde ta kort. Men iallafall senare på kvällen så åkte jag till min pojkvän och övernattade där. På söndagen så hade jag och min pojkvän fimmys på morgonen, vi kollade även på Annabel 2, 47 meters down och wish opun. Alla de filmer var sjukt bra, de rekommenderar jag massor. Efter den underbara morgonen åt vi frukost och längre fram bestämde vi oss där att gå och beställa pizza, till de skulle vi kolla film och bara ta det lugnt. Sen hände det inte så mycket mer men det va en av de mest avkopplande helger ♡

Jag hoppas att ni som läser tycker det bra och förståeligt med allt jag skriver. Som sagt är jag ny på detta fortfarande så jag lär mig varge dag men hoppas ni som läser stannar kvar så hörs vi snart igen ♡

Likes

Comments