Asien

En Googlebild av hotellet vi spenderade vår första dag och natt på här i Singapore

Hej fina läsare! Vi har lämnat Maldiverna och anlänt i Singapore. Marina Bay Sands med dess ikoniska infinitypool blev det första stoppet i detta land och det kommer ett helt inlägg med bilder ifrån poolen, vilket är det som ligger på toppen av de tre byggnaderna på bilden och ser ut lite som ett skepp. Det har vi nu lämnat för ett mycket mindre hotell till resten av dagarna här.
Igår utforskade vi staden lite, gick på den mest kända gatan Orchard Road och besökte stadsdelen Little India. Idag ska vi till Singapore Zoo och försöka komma in på Raffles Hotel. Hoppas Sverige är bra trots höstväder! Vi har också haft en del mulet och regn de senaste dagarna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lite bilder ifrån omgivningen av hotellet. Vi hade tur och fick den mysigaste reastaurangen av tre, man tilldelades ett pool- och restaurangområde beroende på vilket typ av boende man hade. Skönt är också att vi, inte en enda gång sedan vi kom hit, har haft skor på oss. Barfota gäller även på restaurangen. Så avslappnat men samtidigt behålls känslan av lyx. 

Nackdelen är givetvis att det är dyrt här, dryck till maten kostade mer än en hel middag på sri lanka.. något man troligtvis får räkna med på de flesta av Maldivernas öar! 

Likes

Comments

Asien

Några bilder ifrån min Snapchat under veckans gång, en vecka som imorgon redan har passerat. Så tråkigt att lämna denna underbara ö, men efter en längre tid med sol och bad är vi nu ändå redo för lite stadsliv, Universal studios och Raffles hotel - Imorgon bär det nämligen av vidare emot Singapore!

/Fanny

Likes

Comments

Asien

Vart ska man gå en dykarkurs om inte på Maldiverna?
I dag började vi med att prova ut all utrustning, teori och ett dyk på 45 minuter. Vi dök på 3 meters djup och provade att tömma och fylla västen, lära oss en massa tecken, fylla och tömma cyklopen under vattnet mm. Det var inte helt enkelt att hålla sig på rätt djup och inte flyta upp eller sjunka till botten, men det var riktigt häftigt med känslan av tyngdlöshet. Vi ser fram mot dyket i morgon då vi ska gå ner på 12 meters djup!

/Anders

  • Asien

Likes

Comments

Asien

Riktig slappardag. Igår var det mest regn men idag bjöds det på solsken igen. Vi höll till ute vid udden, den plats där vattnet är som finast och man får nypa sig lite i armen, havet ser mer ut som världens största pool. Efter en beachday spelade vi några pingismatcher innan gymmet ett litet tag. Kvällens tema blev indiska kryddor och måste bara tillägga att maten här är så fantastiskt god! En favorit än så länge, varje kväll blir man lika överraskad - både över hur gott det är och över hur mycket det bjuds på, speciellt i efterrättsväg

Likes

Comments

Asien

Igår var vi ute och snorklade, först pappa och Pontus i flera timmar och senare vågade sig även jag och mamma oss i, långt ut till korallerna. Vi såg, förutom oändligt med fiskar, flera havssköldpaddor, ett antal stingrockor och även en och annan haj, vilka man inte ens behöver gå i vattnet för att få syn på. Så fort vi kom ner till en vik ganska nära beachvillan såg vi fenan till en liten haj simma en bit ut i havet. Precis efter visade sig två små bebishajar bara ett par meter ifrån mina fötter och då stod jag inte ens i vattnet än. Längs med hela strandkanten kryllade det sedan av hajar och rockor, verkligen som värsta akvariet att gå där!

/Fanny

  • Asien

Likes

Comments

Asien

M A L D I V E R N A
Igår landade vi med ett litet sjöflyg ute på vattnet vid vår ö Kuredu, precis intill ett stim hoppande delfiner. Vi gick i land på en brygga och här finns alltså inte ens en landningsbana, flygen vi åker blir bara mindre och mindre trots Kenyas små små propellerflyg. Sedan landningen har vi bara slappat, njutit och utforskat ön, som man går runt på 40 minuter. Än så länge kunde vi inte på något sätt ha varit nöjdare.

  • Asien

Likes

Comments

Asien

Förra lördagen kom vi äntligen fram till vårt fina boende i Hikkaduwa! Eller äntligen är väl egentligen fel ord, rundturen var otroligt bra men efter några intensiva dagar kändes det just då så skönt att komma fram till vår egna lägenhet. Den var nybyggd på takvåningen, fräsch och jättefin med eget kök och väl fungerande wi-fi, yes! Första gången vi inte bodde på hotell och kunde göra lite egen mat några kvällar + köpa egen frukost, mysigt. Ägarna av Sophie House pratade också svenska och tog väl emot oss vilket gjorde att det kändes ännu skönare. Vi fick även chansen att lämna in våra kläder på tvätt för första gången på sex veckor!! Välbehövligt för väskorna.

Här kommer en bildbomd ifrån en underbar och slapp vecka i Hikkaduwa. Stort tack igen till ägarna Ali och Lillan med personal, det här är ett ställe vi mer än gärna åker tillbaka till!

  • Asien

Likes

Comments

Asien

I dag har vi firat Pontus 16-årsdag! Vi fixade frukost på sängen med färskt bröd, oboy, nutellamackor och Rocher chokladkulor. Märks det att hans favorit är choklad... Några presenter blev det också. Dagen tillbringade vi på stranden med ett par extra drickor och pannkakor med glass och chokladsås till lunch. På kvällen tog vi en tuk-tuk till en restaurang vid en liten sjö i mangroveskogen. Verkligen mysigt och vi åt underbar italiensk mat. En liten chokladkaka kom personalen in med som födelsedagstårta, såklart choklad! 

Likes

Comments