Amalie-träning, Windor vom Gwick

Förlåt för det dåliga bloggandet på senaste tiden. Jag har inte så mycket att blogga om då Windor är dålig just nu. Tänker inte skriva en lång novell om vad han är för sjuk då hela omvärlden inte behöver veta det i dagsläget. Strunt i det nu, igår tränade jag äntligen för Amalie igen. Dock inte på Windor utan på an av hennes hästar. Superfin och rolig häst att sitta på. Jättesnäll är den också.
Jag har ridit den ett par dagar nu, men såklart har jag inte hunnit lära känna den ännu. Igår red vi mest på volten och tränade mycket på att rida med sätet. Har aldrig känt att det var så "lätt" att rida som igår. Bara jag rörde mig på ett annat sätt samlade han sig eller tog längre språng. Superhäftigt var det.
Vi red några skänkelvikningar och dem blev helt okej. Skänkelvikningarna undan höger blev bra på slutet. Dock glömde jag bromsa på ytter hela tiden, men när jag väl bromsade så korsade den benen mycket bättre.
Om jag ska jämföra den hästen med Windor så är dem rätt lika fast ändå ganska olika. Windor blir aldrig stark i munnen medans denna blir stark om man inte lättar i handen och låter den själv sänka sig. Sen så är Windor inte så jätte känslig för benen medans den andre är det. Men det beror ju på att jag och Amalie rider olika. Fast det ska nog gå att få Windor lite känsligare för skänkeln. Likheter mellan dem är att de är så himla snälla båda två och stretar inte emot. Och det gäller att rida mycket med sätet på båda.

Det var superkul att rida Amalies fina häst och det är så snällt att jag får rida på hennes hästar. Hoppas jag får fortsätta rida den, om inte så får vi inte glömma att jag har Windor också.

Min ponny är glaaaaaadis!

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Tänkte skriva ett lite mer noggrannare inlägg om hur vi hade tänkt för året. Har ett papper vid sidan om mig som jag skriver av ifrån. Det står lite vilka tävlingar jag vill åka på och vad det ska vara för mening med det samt mina mål för starten. Har mest bara berättat snabbt om hur vi hade tänkt lägga upp året men nu så tänkte jag skriva lite mer tävling för tävling.
Jag har fixat ett nytt papper med tävlingar jag skulle kunna tänka mig att starta. Den andra planeringen insåg jag att den inte var så himla bra, så det fick bli en ny.

V. 6, är det tävling i Trelleborg. En regional LA:P1 tänkte jag starta. Där ska jag försöka sätta mitt första kval till nationellt. Tänkte försöka sätta båda kvalen tidigt nu på året så vi har det gjort.

V. 9, är det tävling i Lillhagen. Samma där, ska försöka sätta kvalet till nationellt. Såklart är det inte säkert jag sätter kvalen direkt men isåfall får man ändra lite i planeringen.

V. 15, är det tävling i Hästhagen. Har faktist inte bestämt hur många dagar jag kommer vara där och inte vilka klasser heller. Dock är det några veckor dit så vi har tid på oss.

V. 19, är det tävling i Flyinge. Tror det är ett meeting på två dagar. Tänkte rida LA:1 och LA:P1. De flesta tävlingar som inte är lag eller så, kommer jag rida mest för att få rutin i dessa klasserna.

V. 20, är det tävling i Klippan. Det är också ett meeting men väljer att bara starta en dag och en LA:1 då han gick ett meeting förra helgen.

V. 24, är det Båstad Horse Show. Där ska jag rida LA:1 och LA:P1. Den tävlingen vill jag till för skojs skull och för att det verkar vara en väldigt stor och rolig tävling. Såklart startade jag för att få mer rutin också.

V. 26, är det tävling i Lund. Där rider jag båda klasserna och det är då för att skaffa mer rutin.

V. 36, är det tävling i Källetorp. Båda klasserna där med.

Dock kanske inte just dessa tävlingarna blir av utan detta är mest en överblick över vad jag skulle kunna tänka mig starta. Jag måste tänka mycket på Windor också, så det lär bli mycket ändringar. Sen så kommer jag ju tävla på hösten också men alla tävlingarna är ju inte ute på TDB än. Ni får följa med under året helt enkelt, och se vad som händer. Det blir ett spännande tävlingsår!

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Idag har det varit en rätt lugn dag. Jag har varit sjuk och är supertrött så jag orkar inte så mycket. Men man måste fixa i stallet ändå. Jag mår bättre när jag är i stallet och fixar än om jag är hemma och tar det lugnt. Såklart är det skönt att sova lite också.
Mamma var snäll och fixade allt så jag bara behövde kommer upp på hästen. Jag red en kvart ungefär, bara jogg. Rätt skönt att ha lugna pass ibland. Jag får inte rida ordentligt eller träna just nu pågrund av olika anledningar. Dock varför, behöver jag inte berätta men som det ser ut nu så får han bara gå lätt. Lång och låg i formen i ett friskt tempo. Men vi hoppas att vi snart kan komma igång att träna igen.

Jag och Amalie satt och pratade en stund idag också. Vad vi skulle sätta för mål och vilka tävlingar vi ska försöka åka till. Först har jag ett kval till nationellt att rida nu i februari om Windor är igång tills dess. Annars rider jag nog det i mars. Sen har jag ju ett till att rida och det blir förmodligen i mars också.
Sen över påsken är det en stor tävling i hästhagen som Amalie ville att vi skulle åka på. Ett meeting på två dagar var det visst. Då rider jag LA:1 och LA:P1 tror jag. Sen har jag omgångarna i div 1 laget och ponny derbyt i dagstorp om det blir något. Båstad Horse Show skulle vara väldigt kul att åka till också. Där kan jag rida både LA:1 och LA:P1.
Ett mål Amalie satt upp som hon vill att vi ska nå är att rida FEI inledande i början på våren eller sommaren. Och till hösten rider vi förhoppningsvis lag-SM eller kring klasserna på lag-SM.
Men vi får se. Det blir ett spännande år för mig och Windor. Jag ska hålla er uppdaterade vad som händer.

Imorgon är det min födelsedag och jag bjuder på tårta i stallet. Längtar!

Min underbara lilla ponny!!

Likes

Comments

Windor vom Gwick

2016 har varit ett fantastiskt år. Jag har lärt känna nya människor, men framförallt har jag fått en fantastisk ponny. Om man kollar tillbaka på i april, så kunde jag inte ens rida en LC:2, men nu har jag redan ridit LA:P1. Jag har så många fina minnen med min ponny detta året, men nästa år hoppas jag att vi får massa oslagbara minnen.
Några av minnena detta året är från ponny derbyt i Dagstorp. Så kul att vara med alla vänner, tävla, sova i tält ( haha ) och äta god mat. Ser verkligen framemot derbyt nästa år. Sen hela allsvenskan. Mina första lagtävlingar. Första omgången gick det sjukt bra. Vi skrapade ihop hela 76%. Vinst både individuellt och med laget. Andra omgången gick väl okej. Och finalen gick ganska bra. Tredjeplats med laget och placering individuellt.
Sen har vi många icke tävlings minnen. Bokskogen var väldig mysigt att rida runt i. Samma sak när vi badade och simmade med hästarna.
Min ponny har gjort allt för mig. Och jag är så galet tacksam för att få ha honom. Han är helt fantastisk.
Jag vill tacka mina föräldrar för all stöttning och hjälp detta året. Min tränare vill jag också tacka enormt mycket. Utan henne kunde jag inte upplevt lika mycket som jag gjort detta året. Hon är världens bästa tränare och jag ser framemot nästa år med henne. Sen vill jag också tacka alla mina fina vänner som också hjälpt till och stöttat mig. Några jag verkligen vill tacka är Julia och Maja. Ni har verkligen varit med mig och hjälpt till. I Love u.

Målen för 2017 är inte satta än. Tänkte ta och sätta mig ner med Amalie i början av januari och lägga upp en liten plan. Har tänkt lite själv och har iallafall två mål. Ett av dem är att rida i Div l laget. Sen är det att kvala till nationellt. Rider mitt första kval i februari. Det ska bli väldigt spännande. Sen hoppas jag att få uppleva mycket mer. Sen är väl ett mål att rida lilla rundan på ponnyderbyt och även debutera lagtävlans programmet. Iallafall i slutet på året. Sen skulle det vara kul att rida skånska mästerskapen till hösten. Med hård träning kan vi kanske uppfylla alla mål nästa år. Om inte har vi ett till år efter det, och ett efter det. Vi får se vad som händer. Jag tror iallafall att 2017 blir ett riktigt bra år.

Tack till alla er som gjort 2016 jätte bra. Ni är fantastiska.

Likes

Comments

Windor vom Gwick

I onsdags skulle jag egentligen hoppar markarbete för Maria. Men det blev inte så. Jag skritta ut istället. Superskönt och jätte mysigt för både mig och Windor. Igår fick han gå på linan och idag skritta vi ut en runda till. Skönt att ha lugna dagar, men det är såklart roligare att träna. Imorgon ska vi förmodligen skritta ut igen, om vädret tillåter. Annars blir det väl linan eller vila som gäller.

Jag har också gjort en del roliga saker utanför stallet dem här dagarna jag inte bloggat. Igår åt jag på resturang med Felicia. Vi käkade kina mat. Sen kom Julia och vi gick och mötte upp Clara och Maja för att sedan promenera till bion. Vi såg Hundraettåringen som smet från notan och försvann. Helt okej var den, men vi trodde att det skulle vara bättre. Kul när vi hästtjejer kommer iväg lite och gör andra saker. I like it. 
Idag så var jag och en kompis i stan och åkte skridskor. Tycker verkligen att det är superroligt att glida runt på isen, fast visst är man en Bambi på hal is.
Imorgon är det nyår. Har inga planer förutom att vara i stallet på förmiddagen och fixa lite. Sen blir det väl nyårsbingot på kvällen där.
Hoppas ni får ett gott slut så hörs vi nästa år. Ska sätta mig och skriva ett inlägg om mina mål och planer nästa år. Fast det kommer upp den första januari.

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

Nu, såhär i efterhand är jag rätt nöjd över ritten. Men när jag klev ut från banan var jag inte alls nöjd. Det berodde såklart på mitt humör. Jag blir frustrerad när det inte går som det ska. Det är verkligen inte bra, men jag håller på att jobba med det.

Öppnorna har jag somsagt berättat att jag måste slipa mycket på. Idag satt de inte så bra, men inne på framridningen var dem bättre. Han går i samma spår med alla fyra, men vi jobbar på det. Nästa år ska dem sitta bra iallafall. Jag kommer alltid kunna göra dem bättre och bättre så de kommer aldrig bli helt perfekta, någonsin.
Slutorna var däremot bättre. Fick sjuor på de, något jag inte trodde. I höger öppna fick jag bakdelen lite före men det fixade vi.
Skrittövergångarna och den ökade skritten var väldigt bra faktist. Mamma sa att hon aldrig hade sett Windor gå sådan fin ökad skritt med mig som idag. Så då var den förmodligen bra. Skrittövergångarna kan vi göra bättre, men dem var inte dåliga idag utan de satt helt okej.
Längningarna var bra till efter medellinjen. Då kände han sig bekväm med att stoppa längningen. Så vi får se till att ta tag i det så att han länger hela vägen.
Sen mina halter i början. Vi lyckas alltid med de och dem blir alltid jättebra. Men idag var det inte bra. I hälsningen backade han ett steg. Säkert för att jag tog en förhållning och inte lättade. Och den sista skrittade han in i. Det var ingen idé att trava igen, då skulle det bara bli ännu mer fel så jag valde att få avdrag för det istället. Windor gick på 61,7 så det var ändå rätt bra med tanke på missarna.

Ja, jag vet inte vad jag ska tycka. Jag red så himla dåligt om man jämför med träningarna. Men det var också min första LA:P1 och Ditte tyckte att det var bra, så jag får väl lyssna på det istället.
Bilderna har jag inte fått en men jag lägger upp dem här eller på Instagram när jag fått dem. Linnéa tog inte så många då det hände något med minneskortet. Men ni får se några av dem hon fotade.

Imorgon blir det lite markarbete och sen tar vi det lungt på torsdag. Vi är super taggade inför nästa år och det kommer nog bli grymt.

Likes

Comments

Amalie-träning, Windor vom Gwick

Träningen idag gick faktiskt jättebra. Bytena satt 90%. Bra enligt mig. Öppnorna och slutorna var bättre på slutet. I början blev det inte så mycket tvärning, men det löste sig i slutet. Jag var väldigt sur under träningen. Iallafall när vi red program. Varför vet jag inte, jag behövde ju inte vara sur. Det är därför det inte blev 100%. Men sådana pass behövs för att man ska nå eliten. Precis som pappa säger, Rom byggdes inte på en dag.

Iallafall, vi började att smått värma upp. Red lite tillbaka och ut igen, sen övergångarna. Man fylls av en superhärlig känsla när det äntligen går bra. Sen gick vi in på 20 x 40 banan och red LA:P1. De momenten jag verkligen känner att jag behöver öva på är skolorna. I slutorna måste jag tänka lite öppna innan jag börjar rida slutan. Men det är sånt som kommer sitta i ryggmärjen efter att man nötit det hela tiden. Öppnorna är inte sådär jätte mycket att klaga på just nu. Mer framåtdrivande skänkel och mer tvärning är väl det som måste synka. Stenhård träning gäller nu.

Imorgon är det programridning och jag ska inviga mina nya lindor som Majas mamma sytt till mig. Asså hon har sytt dem! Hur sjukt? De är iallafall supersnygga och matchar mitt Equestrian Stockholm schabrak. Ni får tyvärr ingen bild på dem nu, men imorgon ska jag försöka fixa en bild.

Mitt mål med morgon dagen är väl inte sådär jätte högt. Komma runt hela programmet och vara glad och lycklig tillsammans med hästen. Jag rider inte LA:P1 imorgon för att få höga procent. Utan mer för att se vad jag kan och när det är dags att börja tävla programmet på riktigt. Men jag tror det kommer gå bra. Särskilt när jag har ett sådant bra team runt mig. Alla är så himla snälla och fantastiska. Har jag alla dem runt mig nästa år, kommer det bli grymt!

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

God Jul på er kanske jag ska börja med. Just nu sitter jag i soffan hos våra kompisar och har precis ätit. Snart ska vi öppna dem efterlängtade julklapparna. Efter det är det väl inte så mycket mer. Vi ska umgås och sedan åka ner till stallet och natta pollarna.
Jag red Windor i förmiddags. Han var superfin, precis som han ska vara. Vi trimmade igenom några av LA:P1 momenten. Och det gick som en dans. På de senaste träningarna har de enkla bytena inte suttit så bra. Men idag gick det så grymt bra. Vi red bytena på diagonalen som det är i programmet. Han vet exakt vad han ska göra när vi rider in på diagonalen och samlar. Passet gick mest ut på att jogga, men det blev några skolor och sen byten somsagt.
Älskar att Windor gör så mycket för mig. Han är så gudasnäll och gör allt jag ber om. Bättre ponny får man leta efter. Tyvärr hann jag inte köpa en julklapp till honom i år, som är lite synd då jag fått av honom haha. Men han får nöja sig med mycket morötter och pussar. Älskade ponny!

God Jul!

Likes

Comments

Amalie-träning, Windor vom Gwick

Dagens träning är jag både nöjd med, fast ändå inte. Vi red ett ganska hårt pass, iallafall för mig. Jag har inte den bästa konditionen eller styrkan, men somsagt, jag ska börja träna. Jag måste det, annars blir det svårt.
Träningen gick mest ut på att sätta dem enkla bytena. Jag vet inte vad det var med mig och Windor idag. Det bara gick inte. Allting blev så fel. Vissa moment och vissa övergångar blev hyffsade, men allt annat? Jag tror det är för att jag inte orkar, speciellt inte i samlingarna. Därför är det dags att börja träna. Det är inte bara hästen som ska orka, utan jag med.
Bytena som blev bra är jag faktist väldigt nöjd med. Jag gjorde som jag skulle, sitta still i galoppsteget innan övergången. Sen vet jag inte vad som hände. Jag är så sur på mig själv att jag inte gjorde det jag egentligen kan, bra. Öppnor och slutor är något jag också behöver trimma på ordentligt. Vi har lättare för slutorna, men har svårare för öppnorna. Det blir mer böjning än tvärning i dem. Sen hade vi också väldiga problem med att komma upp i trav från halt. Det är något vi aldrig har. Antagligen la jag skänkeln för hårt så att han trodde att han skulle fatta galopp. Han var väldigt kvick för mina hjälper just då, så om jag har mina skänklar pyttelite bakåt så reagerar han på det och tror att han ska upp i galopp. Men det SKA fixa sig. Med träning och tålamod kommer det inte vara några problem sen. Det är tur att programridningen, eller Pay & Riden på tisdag inte är en riktig tävling. Där får vi se vad vi kan och trimma mycket på det som inte sitter lika bra. Jag har ju många år kvar, jag behöver inte kunna allt nu. Men det som vi kan tillsammans just nu, ska vi kunna sätta utan problem.

Bilden är tagen på förra programridningen i augusti!
Foto: Linnéa Hye-Knudsen

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Jag och mina föräldrar pratar väldigt mycket om att jag kanske sätter för höga krav på mig själv. Det kanske är så, eller inte. Jag har inte riktigt tänkt på det själv. Kanske kan det vara att jag tror, och hoppas för mycket? Eller behövs det kanske för att gå långt? Kanske är det att bara ha kul och fokusera för att bli bäst. Det får jag ta reda på när jag är där. Jag har hoppats länge på att bli bäst. Men man kan inte bara hoppas eller tro, man måste jobba för det.
Jag känner att jag har utvecklats enormt mycket under de senaste månaderna. Bara för att jag har gjort det och kommit ett steg upp i klasserna, så kanske jag fått lite prestations ångest. Men det är väl normalt att ha dåliga dagar? Man ska väl prestera så mycket man bara kan?
Jag har många frågor som jag antagligen kommer få svar på, men det kan hända att jag aldrig får det.
Jag försöker träna så mycket jag bara kan. En sak har jag bestämt mig för. Jag vill bli bäst. Men det är en lång väg kvar. Vi får kämpa. Sluta tänka på allt annat. Stänga av och koncentrera mig på dressyren. Nu är det fokus som gäller. Hur ska jag annars kunna bli bäst?

Likes

Comments