Windor vom Gwick, Programträning

I måndags joggades Windor och igår kom fantastiska Maria och hälsade på mig och Windor. Jättekul att hon ville komma och även sitta upp på Windor en stund. Fick många bra tips och hon berömde vårt arbete tillsammans. Windor var jättefin igår. Sprang på bra och gjorde fina enkla byten. De sitter mer och mer, och jag är riktigt nöjd över vårt arbete kring dem.
Idag tränade vi för Amalie. Till en början var Windor lite tjurig på alla flugor som ber honom. Sen var han lite ofokuserad på det vi höll på med. Men han tänkte nog ut lösningar för att få flugorna att försvinna. Det gick ju sådär. Amalie hoppade upp en stund efter mig och sen red jag FEI lagt. Så bra det kändes. Jättefint flyt och jag har blivit bättre på att träffa linjen. Fina skolor och ett fint galopp program. I de enkla bytena i halvcirklarna halvcirklarna ville han gärna ramla åt vänster. Jag har verkligen fått koll på vänstersidan och nu stannar han kvar på linjen. Alla enkla bytena satt. Något tidigt la jag de, men själva bytet var bra.

Jag är jättenöjd med Windor idag och är otroligt tacksam över min fantastiska tränare.
Imorgon skrittar vi ut en runda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

Jag är så stolt över Windor. Han gör alltid det bästa han kan. Visst kan han försöka komma undan, fast då är det oftast jag som slappnar av eller gör något annat som gör att han missförstår mig. Men det har han all rätt att göra.
Idag gjorde han superfina skolor och ännu finare enkla byten. Jisses vilka fina samlingar och övergångar han gjorde idag. Jag lär mig rida ännu bättre in i enkla bytena och får en sådan härlig känsla när vi sätter de. Mjuka fina övergångar och han sätter sig riktigt bra i samlingarna. Jätteroligt!
Skolorna var också jättebra. Lagom tvärning och böjning i öppnorna och han flyttade sig fint åt sidan med lika fin böjning i slutorna. Helt underbar är han, min fina kamel. Nu är vi mer än taggade för att träna veckan som kommer för att sedan göra bra ifrån oss nästa vecka i Malmö och Jönköping.

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Programträning

Gud vilken känsla idag på träningen, måste jag börja med! Vi red program och det var det bästa vi gjort. Dock red Amalie honom innan som brukar vara mycket till hjälp. Men ändå, jag hade en sån känsla som inte går att beskriva.
Vi red FEI Mästerskap och det var lätt det bästa vi någonsin gjort tillsammans. Fina längningar, bra byten, fin skrittpiruett och jättebra skolor. Det jag skulle kunna förbättra som var ganska tydligt är att markera mina övergångar lite mer. Det var bra, men kunde vart bättre. Sen i åttameters volten i vänster varv måste jag vara snabb med att få koll på yttersidan. Han vill gärna trycka ut ytterbogen, gå lite förböjd och skjuta in vänster bakben. Han vill gå nästan lite i en sluta.
Sen ryggningen var fin, och den ökade skritten var konstigt nog väldigt bra. Som sagt är skritten vår svagaste gångart tillsammans, men jag tycker att skrittdelen var väldigt fin idag.
Imorgon ska kungen få skritta ut och chilla.

Badade gjorde också nu ikväll och tidigare idag fick pappa skritta av fina Baron! 😁

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

Ibland glömmer jag att Windor är 21 år gammal. Han har så mycket energi vissa tillfällen såsom löshoppning. Gud vad han sprang i ridhuset. Han hade race i ridhuset i säkert fem minuter innan vi fick stopp på honom. Windor älskar att hoppa och han får göra det i mellan åt, dels för att han är gammal och har gjort allt i sitt liv och nu ska han lära mig innan han får pensioneras. Då måste han få ha massa roligt mellan träningar och tävlingar, så att han inte tröttnar.
Igår fick han joggas av all träningsvärk. Lösgjörande och lite träning på skritten också. Han var jättefin och jag är förvånad att knappt en muskel kändes spänd och att han inte kändes stel alls. Sen är han lite stelare och lite starkare i vänster sidan alltid. På Windor behövs det ridas mycket skänkelvikningar i uppvärmningen. Oftast så när han joggas kör vi mycket skänkelvikningar både upp för medellinjen och på diagonalen. Det är för att han måste bli smidigare och ha lättare för sig att gå åt sidan. Sen så är han lite lat och gör inte mer än vad man begär av honom som sagt. Så om jag gör minsta lilla fel i en skänkelvikning så flyttar han sig kanske inte alls, då beroende på vad jag gör för fel.

Idag är det programträning för Amalie!

Likes

Comments

Träningar , Windor vom Gwick

Idag gick Windor jättefint i ridhuset. Det regnade jättemycket här hos oss så vi fick vara inne. Vi tränade lite på skritten, övergångar och skolor. Skritten är svårast för oss. Han vinner inte så mycket mark i den ökade skritten och det får jag avdrag för jätteofta. Den var inte så bra idag heller. Man vill gärna glömma att i skritten måste man vara lika mycket fokuserad som på allt annat och träna lika mycket på skritten som på allt annat. Det roligaste är ju att träna skritten ute. Ut och skritta, korta och läng stegen och kanske göra en skrittpiruett här och var. Det var som de sa idag på Grand Prix küren i Falsterbo, man tror att skritten är en återhämtningsperiod. Men den behöver minst lika mycket fokus som allt annat. Jag kan erkänna att jag har varit lite slarvig med skritten. Men jag har börjat fokusera mer på den varje gång jag rider ut och även när man pausar i ridpassen. Jag kan ju också lägga till skrittpass i min planering. Det skulle nog vart bra för oss båda två.
Skolorna var fina men inte lika bra som de var här om dagen. Han tappade gärna lite bjudning i öppnorna och tappade takten i slutorna. På slutet blev det bättre och vi fick till en del bra öppnor och slutor.
Övergångarna fick vi till jättebra. Jag fick tillbaka honom så mycket jag ville efter ökningar som vi har haft lite problem med. Efter travökningar är det inga problem. Men efter galoppökningar blir han lite taggad och vill gärna inte sätta sig ordentligt. Men det gick bra idag och jag är glad att vi satte övergångarna.
I veckan kör vi programträning.

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

Windor har haft två jobbiga dagar bakom sig och idag får han en välförtjänt chilldag.
I torsdags så red vi mycket programdelar som jag kände att vi behövde rida igenom. Och han var så fin. Kvick för hjälperna och framåt. Han gjorde flashiga öppnor och fina samlingar i bytena. Som sagt så kan vi inte riktigt trava lika bra i slutorna än. Men vi testade att trava lite större och det gick hur bra som helst. Han flyttade sig faktist lika bra åt sidan som han gjort i lite mer samlad trav. Han var verkligen jättefin och jag hade en bra känsla hela tiden.
Igår fick han hoppa lite markarbete. Studs, sockerbitshinder och galoppbommar. Han hoppar studs väldigt bra. Han är så kvick i sina ben så det blir alltid bra om jag gör rätt. Ett vanligt räcke eller en oxer hoppar han inte så jättebra. Men det är inte så konstigt, han ska ju springa fint på dressyrbanorna. Vi tycker också väldigt mycket om att korta och länga galoppsprång mellan två bommar. Han är duktigt på det och det är bra för oss i dressyren också.
Så idag är han välförtjänt en chilldag med lång borstning och jogg i paddocken med en skrittrunda ute på det.

Jag var på Falsterbo tisdag och onsdag för att kolla ponnyerna och för att shoppa lite. Det blev nya stigläder och glitterspray från bästa Globus Sport såklart. Sen fick Windor 1,2kg godis från någon annan monter som jag inte har koll på. Förresten, har ni kollat Globus nya reklamfilm. Ligger ute på youtube och deras Facebook.

Likes

Comments

Amalie-träning, Windor vom Gwick

Windor var verkligen helt magisk idag på träningen för Amalie. En av de bästa träningarna vi gjort tillsammans, lätt! Jämn framåtbjudning och han gjorde jättefina skolor och enkla byten. Vi jobbade mycket galopparbete även idag. Mycket enkla byten från förvänd som vi fick till väldigt bra efter mycket jobb med den biten. Dock så la han sig mycket i handen i vänstergalopp där han är svagare och då blev det mycket svårare att få honom och sätta sig ordentligt i samlingen. Som tur var så fick vi rätt på det också.
Vi tittade också mycket på skrittpiruetterna som till höger vart väldigt bra men de till vänster satt inte lika bra. Jag rider för snabbt in i piruetten och får inte riktigt framdelen att hänga med. Jag vill gärna göra den för stor. Efter ett tag fick jag mer koll på skritten och lyckades göra en fin piruett.
På slutet kollade vi lite på traven. Öppnorna var riktigt fina idag. Bra flyt och jämn tvärning. I slutorna började både jag och han bli lite trötta så han la sig väldigt mycket i handen och blev stark precis som om han ville bli klar med det så fort som möjligt för att sedan få gå och rulla sig i hagen. Men det fick han inte utan vi skulle göra bra slutor innan han fick avsluta. Och de blev väldigt fina på slutet. Jag måste ha en lite mer samlad trav in i slutorna just nu, för annars går han inte åt sidan riktigt som jag vill. Såklart rider vi inte slutorna i samlad trav men vi kan heller inte rida in i en stor och flashig trav, än.

Jag är jättenöjd med Windor idag! Nu njuter han i gräshagen.

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

Windor fick gå ett hårdare dressyrpass i paddocken igår då jag kände att han behövde det efter alla uteritter, konditionspass och markarbetes pass. Min plan nu innan Ribban och Jönköping är att låta Windor njuta länge i hagen, beta en del, rida ut mycket och bara låta honom att vara häst. Men såklart så måste vi hålla igång även dessa veckorna så då har vi sagt en träning i veckan vilket jag tycker är alldeles lagom just nu. Sen veckan innan Ribban och Jönköping så kör vi igång som vanligt igen. Så igår fick han gå ett hårdare pass i paddocken för att känna av honom lite. Dock ska vi träna idag men jag kände att jag behövde det där passet för idag. Han var väldigt fin och lydig för hjälperna. Som ni redan vet så är han väldigt lat och gör inte mer än vad han behöver. Därför är det en härlig känsla som jag får ofta när han verkligen vill fram, vill göra rätt för sig och tar hjälperna på rätt sätt. Det är den härligaste känslan man kan få på honom.
Vi red några skolor, men annars var det mycket galopparbetet. Mycket fattningar och övergångar från galopp och sen några programdelar från galoppdelarna i FEI programmen. Jag är jättenöjd med Windor från igår och hoppas att han är lika fin idag för Amalie om kanske inte ännu finare.

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Tävlingar

Nu är vi hemma igen efter en tävlingshelg i Lund! Blandade känslor och resultat i helgen, men är ändå väldigt nöjd.
Igår startade jag först FEI lagt. Windor var matt när vi kom in på banan och jag blev också spänd då jag la för mycket energi på att stressa mig själv för att han inte gick fram. Så den klassen är jag faktist inte det minsta nöjd med. Hade en del missar och sen red jag faktist fel också.
Sen i LA:1 som faktist stod som en nationell klass hade jag en bättre känsla men ändå inte den framåtbjudningen på Windor som jag ändå ville ha. Jag har nog listat ut vad det beror på efter dagens starter. Jag blir nervös och spänd utan att jag vet om det. Sen sitter jag inte upp och rider ordentligt hela tiden utan håller för mycket i handen. Inte konstigt att han inte går fram. Jag gav honom dubbla signaler men det fick vi ändrat på idag. Första klassen var FEI mästerskap som jag hade en väldigt bra känsla trots tre grova missar. I halten till ryggningen snubblade han och gick ner på knä. Själva ryggningen var fin men halten misslyckade vi totalt med. 😂 Sen i skrittpiruetten trampade han inte ett ända steg för att jag är för långsam att aktivera bakbenen mer, som självklart också drar ner mycket. Skritten är inte vår starkaste sida, men vi jobbar på det. Och i sista serpentinbågen red jag i fel galopp. Sen så hann jag inte rätta galoppen i tid heller. Trots grova missar hade jag en bra känsla och Windor hade en fin framåtbjudning som resulterade i en helt okej ritt.
Sen i sista klassen för helgen som gick ute, hade det regnat så mycket att banan var blöt, tung och kladdig. Windor tramsade väldigt mycket innan startsignal och vart väldigt spänd då det blänkte en del i vattnet. Trots det gjorde vi en stadig ritt med någon enstaka miss. Det var både jobbigt för mig och Windor då vi får jobba extra mycket när banan är kladdig.

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Programträning, Amalie-träning

Igår var Windor jättefin på programridningen för Amalie. Vi red först skänkelvikningar på diagonalen och en massa enkla byten innan vi började.
Själva programmet kändes helt okej. Jag kände att jag var noggrannare i mina övergångar och fick till jättefina enkla byten. Samma sak med öppnorna.
Han var dock lite matt när vi red programmet så allt annat blev inte alls lika bra som det brukar bli. Men trots det kämpade vi på bra.

Imorgon kör vi de två första starterna för den här helgen! 💪🏽

Likes

Comments