Windor vom Gwick

Idag för ett år sen, var jag den lyckligaste på hela jorden. Jag hade fått en alldeles underbar ponny. Lite roligt är det, för att när han kom ångrade jag mig att vi köpte honom. Varför vet jag egentligen inte. Kanske var det för att jag inte satsade, eller hade bestämt mig vad jag ville göra inom ridsporten. Men det tog inte lång tid att välja. Direkt när jag fick honom började jag träna för Amalie. Jag tränade mycket själv också. Red min första klubbtävling i april. En LC:2 och LB:1. Minns att jag var jätte nervös, men efteråt kändes det så skönt och jag var jätte nöjd. I Juni började jag rida lokala tävlingar. Första lokala starten blev i Trolleholm. En LC:2 på 59%. Jag var jätte missnöjd, men ganska bra var det ju för att aldrig har varit borta och tävlat och inte ridit lokalt. Under sommaren tävlade jag inte så mycket. Tränade gjorde jag. Mycket. Ibland red vi ner på stranden och badade. Vi hade jätte kul hela sommaren. Både med träningen och annat. I l slutet av sommaren red jag mitt första meeting i Dagstorp. Red LC:2 och LB:1. Jag var missnöjd med båda ritterna. Dock var allt runt omkring jätte kul. Det var så att ända fram till första omgången i div 2, gick allt jättedåligt. Efter omgång 1 så gick allt i uppförsbacke. Vi slog till med 76% och vinst, samt en vinst med laget. I finalen kom vi totalt trea. I början av December red jag debut i LA:1. 69% och vinst på det. Samma dag red jag LB:1 på 75% (!!). I slutet av December red jag LA:P1 på 61%. Dock var det en Pay and Ride men ändå.
För i år har vi många mål och massa roliga saker planerat.

Äskar min fina ponny. Utan honom skulle jag aldrig kunnat göra detta. Tack till Amalie och mina föräldrar också. Ni är bäst!

Tack för detta årer Windor. Nu taggar vi om till detta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allsvenskan Div 1

Idag har mitt lag ridit omgång 1 i div 1. Tyvärr var vi två man kort, men det gick ju bra ändå. Jag kunde ju inte vara med denna omgången, på grund av olika anledningar och Evelina är sjuk tyvärr.
Alla red superfina rundor, så procenten spelar egentligen ingen roll. Såklart är det kul och rida på bra procent men så länge man är nöjd själv så spelar det ingen roll. Alla i laget var nöjda med sina starter och det är bra. Totalt kom vi fyra och även fast vi inte blev placerade, är vi nöjda ändå.
Nu är vi taggade till omgång 2 i Klippan!

Fick inga bilder från själva tävlingen, men här är några från idag iallafall!

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Idag var det fint väder igen, som det var för ett par dagar sen. Jag och Julia bestämde i tisdags att vi skulle rida ut idag, så det gjorde vi. Vi red ut på en lång grusväg som vi oftast brukar galoppera på då det är en väldigt bra sträcka för hästarna. Idag travade och skrittade vi mest. Lite galopp blev det men Julias ponny Lilly, var rätt pigg så vi kunde inte galoppera länge. Windor var också rätt pigg, fast Lilly var liksom så pigg att hon bockade. 

Det är riktigt skönt att rida ut i detta vädret. Det blåste lite på hemvägen men som tur är, så är det rätt varmt ändå.

Imorgon ska vi löshoppa Windor och Lilly!

Likes

Comments

Ditte-träning, Windor vom Gwick

Asså hur grym är inte min ponny?!?! Idag hade vi programträning för Ditte och han gick så himla bra. Satte mina längningar och galoppen var den bästa. I skänkelvikningarna måste jag vara snabbare att fånga upp honom på ytter, lätta med innerhanden och trycka på med mer bakdel. I halterna måste jag tänka på att samla traven ännu mer. Jag rider lite för fort in och då blir halten sen. Jag är iallafall jätte nöjd. På söndag åker vi och hejar på bästa laget på omgång 1. Heja er!

Filmade en träningsvlogg som jag ska redigera. Den kommer upp på kanalen imorgon förhoppningsvis.

Likes

Comments

Träningar , Windor vom Gwick

Igår var Windor en riktig buse. Pigg, glad och framåt. I en galoppökning körde han upp huvudet och stack iväg en bit. Som tur är, så är han inte någon svår att få stopp på.
Igår red jag igenom programmet. Bara red igenom det. Inte något hårt pass, men det var inte något jogg pass heller. Jag är ganska nöjd. Jag red det på utebanan som inte är 20x40 och jag har väldigt svårt att hitta ridvägarna då. Jag får öva mig på det. Ponnyn var iallafall så himla fin. Han var pigg och lite stark. Han var som en rund miljon. Travökningarna var perfekta, enkla bytet satt prefekt, galoppökningarna satt perfekt (förutom när han stack). Windor gjorde allt perfekt, bara ryttaren som ska skärpa sig lite.

Idag har laget en riktigt programridning för Ditte. Jag har varit jätte taggad på det länge. Älskar att träna. Det är det bästa som jag vet. Att tävla är ju såklart också kul men det är ju all träning som gör att jag kan tävla.
Nu ska jag fixa mig för skolan. Vi hörs efter träningen!

Foto: Linnéa Hye-Knudsen

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

I morse red jag Windor i paddocken. Dock var det inte lika fint väder, med det funkade. Han var lite spänd under passet, men han gick fint ändå. Gjorde enkla byten och skolor. Traggla, traggla, traggla inför Div 1. Nu känns det som om bytena sitter ganska okej. Nu är det istället slutorna som känns lite utmanande. Öppnorna känns ganska okej. Jag tror att med träning så sätter vi snart slutorna med.
Jag är precis påväg hem från min första och bästa konsert. Marcus och Martinus. Älskar deras låtar och röster. Konserten var väldigt rolig att titta på. Med mig hem fick jag några armband. Skulle ha köpt en hoodie, men den fanns inte i min storlek.
Imorgon är det skola igen. Tycker att skolan är rätt rolig. Men såklart föredrar jag att vara i stallet.

Det var svårt att få några bra bilder, men här är några!

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Träningar

Vilket fint väder vi har! Idag red jag Windor i paddocken. Han var hur fin som helst. Tror han kände av att våren är påväg. Vi gjorde jättefina öppnor och slutor. Längtar så mycket tills vi är tillbaka på tävlingsbanorna. Tror att det kommer gå riktigt bra. Skänkelvikningar är inte vår grej. Hårdnar jag det minsta i handen flyttar han bara framdelen eller inget alls. Vissa gånger blir det jättefint, men andra gånger går det bara inte. Vill verkligen att vi sätter de snart. Windor är en jättefin ponny som kan allt, jag ska bara lära mig att tajma rätt. Det är så på honom, säkert många andra hästar också, att om jag blir lite sen med några hjälper funkar det inte. Eller jo, det funkar, men det blir inte bra alls. Därför måste jag vara noga med att tajma allt exakt.
Nu sitter jag och mamma i bilen för att åka och kolla ponny dressyr i Åsbo. Imorgon ska jag på konsert. Ska se Marcus och Martinus. Är jätte taggad.

Har laddat upp en video från idag på min youtube, JW Dressage. In och prenumerera

Vi njuter i solen!

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Hej! Mitt namn är Jordan och jag är 12 år. Jag tränar och tävlar dressyr med min ponny Windor på LA nivå. Rider vår första FEI i hästhagen. Jag har haft honom i snart ett år och vi har utvecklats enormt. Från att inte ens kunna rida en LC:2 till att rida LA:P1 på över 60%.

Windor är en 20 årig ponny valack som gått det mesta. Tävlat upp på FEI nivå samt gått Danska mästerskapen. Han är väldigt pigg och glad för att vara 20. Han passar fortfarande in på tävlingsbanorna. När jag köpte honom var mitt mål att LÄRA MIG RIDA. Han har lärt mig jätte mycket under förra året. Får se vad detta året har att buda oss på. Han är faktist en väldigt svår ponny att rida. Han ser ganska enkel ut, men faktiskt är den ganska svår. Hårdnar man minsta lilla i handen blir han stel som en pinne och svarar inte framåt. Därför måste man rida med mjuka hjälper. Dock har det inte fastnat riktigt i mitt huvud än. Jag vill gärna sitta med hård hand och det är absolut inte bra. Som tur är börjar det bli bättre. Jag får börja rida med vinglas fyllt med vatten i händerna. Då kan jag bara vara mjuk, annars spiller jag, haha.
Våra planer för detta året är att rida div 1 nu på våren. Öresunds spelen i hästhagen ska också ridas. Tänkte rida kval till nationellt och kanske ett kval till SM. Vi får se hur pass redo vi är. Lyckas jag inte med mina kval där får man slänga in några andra tävlingar så jag hinner ta mig till SM. Eller iallafall nationella klasser. Höstens planer är väl att rida eliten med laget. Men det kan man ju inte bestämma nu, vi får ta oss dit först.

Min Instagram, jordanwesterlund, är också väldigt aktiv. Gå in och följ mig där. Dock har jag rensat mina bilder och ska lägga ut lite nyare. Därför har jag en tom Instagram. Men kan lova er, snart är den fylld med hästbilder.
Hoppas ni vill följa min och Windors resa mot toppen!

Likes

Comments