View tracker

Tävlingar 2016, Windor vom Gwick

Idag har det varit en super dag. Jag är så nöjd över mina ritter och grymt nöjd över galoppökningarna. Och en sak får jag inte glömma. Efter LA:1 så blev jag intervjuad av tidningen. De ställde lite frågor om vad jag tycker vad svårast med dressyren och lite vad jag tycker är roligast och lite så. Han fotade mig också när jag red, så ni får vara beredda för många fina bilder om jag får tag i de ;)

LB:1, jag hade jättebra känsla och han var hur fin som helst. En liten miss i galoppökningen då han drog iväg med mig. Men själva galoppökningen var bra. Sedan var det mesta bra, kanske att han tappar lite framåtbjudning i volterna men det får vi jobba på under vinterlovet. 75,7% och vinst!!

LA:1, debuten är jag självklart nöjd över. Dock red jag inte så jätte bra i den klassen då jag var så himla nervös. Jag tänkte liksom inte. Jag hade för långa tyglar och höll på att fibbla med händerna hela tiden. Och det är jag ju däremot inte nöjd över. Men hela i sig är jag nöjd. 69,2% och vinst där med!!!

Jag fick även hederspris som bästa junior i LB:1 och det är jag jätte glad över :D


Dagen har vart superbra och nu är det träning som gäller hela vinterlovet. Sedan kommer vi tillbaka starkare än någonsin. Jag har världens bästa ponny 🌟❤️

Grattis till alla fina placeringar som mina kompisar tog idag!! 👏🏽

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Amalie-Träning 2016, Windor vom Gwick

I veckan har jag tränat för Amalie. Dock har jag inte skrivit om det då jag inte haft tid. Jag är iallafall supernöjd över passet. Innan jag fortsätter skriva om passet måste jag bara tillägga att vi klippte han i måndags och därför red jag inte då. Men sedan i tisdags har han försökt ställa sig på bakbenen och sparkat med bakbenet under passen. Varför vet vi inte men idag så märkte vi att sadeln glider fram och ligger på bogbladet. Vi rättade till sadeln så bogbladet var fritt och sen gick han mycket mer fram än tidigare. Och bästa av allt, han tramsade inte. Varför sadeln glidit fram är för att nu när Windor stått och varit skadad, ( har fått börja träna igen ) så har han tappat ryggmuskler och då har det blivit glapp mellan sadeln. Men nu när vi är igång igen så lägger han på sig ryggmuskler.

Somsagt, jag är supernöjd över träningen. Vi trimmade först i stora ridhuset och efter det gick vi in och red program på 20x40 banan. Programmet gick sjukt bra förutom några små missar. Volterna blev inte superbra till en början men efter några varv på volten blev den bättre. Sen trimmade vi ökningarna några gånger och sista ökningen vart skiiiiiiiiiiiiiiiit bra. Känslan av att få sitta där och bara flyga fram ( 😂) var så himla härlig. Jag behövde knappt driva, det var så himla skönt. Sätter vi en sådan längning ligger vi säkert på en nia. Det jag gör fel annars på ökningarna är att jag börjar öka försent. Jag började öka redan i hörnet och sen kunde jag bara släppa iväg honom.

En superrolig och lärorik träning blev det idag. Hoppas på att det går lika bra på lördag ( den 3 dec ) då jag är slö i kroppen pågrund av min förkylning. Men det fixar sig!

Mitt nya snygga schabrak från ES Stockholm som jag köpte på Friends! 😻

Likes

Comments

View tracker

Nu sitter vi i bilen efter en avslutad helg i Friends. Det har verkligen varit en superbra helg och det som gjorde det bättre var att Clara, som gjorde sin sista tävling med Extrem, red hem küren igen. Hon är så otroligt duktig men tyvärr kommer vi inte se henne liks ofta på tävlingsbanorna längre. Hon gjorde küren grymt bra och nu hoppas vi på att vi ser Maja på Friends snart.

På mässan handlade jag tre saker. Två schabrak från ESS Stockholm. Ett är till mig och ett är till en kompis. Sen köpte vi också någon puts till allt möjligt. Den verkade rätt bra så den var värd att testa.

Vi åt lunch med Maja och hennes familj ganska precis, på Mall of Scandinavia. Men nu är vi påväg hem efter en super helg. Den kommande veckan är det fokus på debuten som görs i helgen. Tagga, tagga, tagga... 💪🏽

Kommer förmodligen bilder från helgen senare ☺️

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Denna helgen har känts jätte lång. Kanske för jag har gjort saker, i princip hela tiden.
I lördags så åkte jag ner till stallet tidigt på morgonen för att säga hejdå till Maja. Såklart visade sig att hon skulle åka typ 4 timmar senare, så det var lite onödigt för mig att stiga upp klockan sju, haha :D Men det gjorde inget. Hellre gå upp tidigt och börja dagen än att sova halva dagen. Jag saknar Maja redan men vi ses om mindre än en vecka igen så det är skönt. Jag red Windor innan klockan ett och det gick superbra. Han är lugn och fin för att ha stått så pass "länge". Det blir länge för honom eftersom han rör sig varje dag på något sätt. Klockan ett var jag på Luciaträningen. Jag hade inte tränat på låtarna ( haha ) men det gick bra ändå. Nästa veckas träning så kan inte jag vara med för att jag är ju i Stockholm då. Och förresten, vem ser man på SIHS?
På kvällen vid sex hade US anordnat en pizzakväll på klubben. Det var verkligen gott med pizza. Efter maten körde vi höjdhopp. Dock var jag inte med då jag har ont i min fot, men jag hjälpte till att höja. Sen körde vi också brännboll som jag inte heller var med på. Fotbollen i slutet var jag däremot med på då min fot kändes bättre. Från början spelade vi med en stor typ gymnastikboll men sen bytte vi till en liten.
Idag åkte vi ner till stallet vid nio typ. Det var P&J på klubben och jag hjälpte till inne på banan. Det var många duktiga ekipage som det gick bra för, men för vissa gick det nog lite sämre en vad de hade hoppats på. Men alla var jätte duktiga som ändå ställde upp i "tävlingen".
När alla starter var klara red jag Windor. Jag red honom barbacka och han var lite spänd i början. Dels för att det blåste och sedan för att de höll på att plocka ut det sista hinderna från ridhuset. Men tillslut slappnade han av och då gick det jättebra.

Nu ska jag äta rostad macka och dricka varmchoklad framför kaminen. Imorgon är det ny vecka och jag går bara fyra dagar i skolan, yeey :D

Likes

Comments

Windor vom Gwick

De senaste två veckorna har min blogg legat nere. Antagligen för att jag inte har orkat och inte haft tid. Jag har faktist inte tänkt på den så mycket. Bloggen kommer förmodligen ligga lite nere årer ut, eftersom det inte är så mycket kvar på året. Jag kommer såklart blogga om träningarna och så, så bloggen kommer inte ligga nere helt. Jag har en tävling kvar detta året och det är debuten i LA:1 på hemmaplan. Och innan det är det ju träningar som ska bokas in. Men först är det igångsättning som står högst på schemat. 

Jag var nere för en stund sen och travade igång Windor lite. Han var fin för att ha stått i närmare två veckor.

Imorgon ska jag ner till stallet på förmiddagen för att säga hejdå till Maja som åker imorgon. Juste, jag tror inte jag har sagt att Maja är här nere. Hon kom ner i söndags men åker tyvärr hem imorgon. Men vi kommer nog träffas på SIHS nästa vecka.
Sen ska jag förmodligen vara med en kompis på dagen, vi ska höras på morgonen. På kvällen ska jag på pizzakväll nere på klubben.

Det blir en rolig dag imorgon och jag måste bara tillägga att veckan har gått superfort. Fast vi hade studiedag igår så det är inte så konstigt. :D

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Idag har jag gjort saker hela dagen. Eller nästan iallafall. Imorse åkte vi till Lillhagen och kollade tävlingar. Evelina segrade i båda klasserna och det var superbra. Efter tävlingen åkte vi ner till stallet och fixade. Jag skrittade Windor och han var superpigg. Jag längtar tills vi kan börja träna igen. Nu har vi nästan precis kommit hem och jag ska kolla på hästhoppning. Och förresten, idag är det farsdag och mamma bakade bullar som var till pappa. Jag har världens bästa pappa och mamma som finns 💕

Nu när jag skriver om dagen så ser det inte ut att vara så mycket som jag gjort under dagen. Men det känns så. 😂

Fin text! 💕

Likes

Comments

Träningar 2016, Windor vom Gwick

Idag har vi haft luciaträning med klubben. Det var jätteroligt. Vi övade på två av fyra sånger som vi skulle ha med. Och så gjorde vi ett snabbt upplägg på hur vi skulle ha det. Det kommer säkert bli ändringar så ni får inte veta hur det blir än. Jag har faktist inte så mycket att berätta om träningen. Nästa vecka ska vi ha träning igen och så kommer det bli ända fram till den 11 december.

Imorgon ska jag till Lillhagen på tävling. Jag ska titta på Evelina och Johanna när de tävlar. Evelina startar ponny och Johanna storhäst ☺️❤️

Vill bara rida just nu 😭❤️

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Godmorgon Alla! Idag är det efterlängtade lördag och jag har fullt upp hela dagen. Nu har vi precis ätit frukost och ska snart ner till stallet. Vi måste lägga ut morötter och hö till Windor så att han har något att uppehålla sig på nu när han står i sjukhagen.
Klockan 1 så ska vi ha luciaträning inför luciatåget på julshowen. De första träningarna är utan häst men de sista är med häst har jag för mig. Men mer om luciaträningen ikväll. ☺️

Likes

Comments

Windor vom Gwick

Igår hade vi ute veterinären för Windors sår på benet. Det är hur djupt som helst. Som tur är han inte HALT av det längre. Veterinären sa att han skulle skrittas i fem dagar och sen ska hon titta på honom igen på tisdag. Tills dess har vi fått sätta honom på antibiotika och satt honom i en sjukhage. Windor tycker det är så fruktansvärt tråkigt och idag när jag skrittade honom i ridhuset var han hur pigg som helst. Det skulle inte förvåna mig om han trippa på stället om jag skulle ridit ut idag. Men det är jätte halt på marken nu, så jag vill inte riskera att Windor halkar om vi rider ut.
Nu är det fredag och vi har en hel helg framför oss. Ingen ridning dock, bara skritta. 😩

Likes

Comments

Windor vom Gwick, Amalie-Träning 2016

Träningen började inte så bra idag. Jag var på dåligt humör och tog ut det över honom. Det är så idiotiskt. Att jag inte lär mig. Efter uppvärmningen när Amalie kom in gick det genast mycket bättre. Jag blev lugn och Windor med. Men jag kan säga att träningen blev lite hackig och jag är inte så nöjd.
Vi red igenom några moment ifrån LA:1. Mina 10-metersvolter sög verkligen idag. Jag måste tänka mig att galoppera i uppförsbacke och stötta honom samtidigt som jag ska lägga om skänklarna. Det är verkligen tur jag har Amalie som stöttar och hjälper mig.

I slutet red vi LA programmet. Jag är hyfsat nöjd för att vara första gången jag rider programmet i helhet. Men det ska nog bli bra tror jag. Jag får träna massor helt enkelt. 👍🏽👍🏽

Jag älskar Windor och vi älskar att träna tillsammans. Vi ska verkligen träna hårt under vintern och kunna göra ännu bättre i från på tävlingsbanorna nästa år. 🌟

Första snön har kommit, fast nu har det regnat bort. 😩❄️

Likes

Comments