View tracker

Nu har målarna varit här 2 dagar i rad. Nu är väggen grundad och målad med grå färg precis som första gången.

Just nu återstår de att se vad som händer imorgon när de stryker på den grå kalkfärgen.
Ingen är mer nervös än jag eftersom de är jag som tjatat om att jag ville ha just den hår färgen till den här väggen, och att det först blev ett tråkigt resultat.
Nu håller vi tummar och tår för att de ska bli bra imorgon.

Likes

Comments

I tv hörnan i vårt vardagsrum så ville vi ha en vägg målad med kalkfärg. Jag hade sett så många snygga väggar och var inne i stan och valde färg.

Väggen spacklades först, grundades med vit färg och sedan med en ljusare grå. Allt såg fint ut tills målarna strök på kalkfärgen.
Av någon anledning ser man spackelskarvarna, de syntes inte när vi grundat med vit färg och inte heller när vi målat den ljusare grå färgen.
Jag är väldigt nöjd med väggen i övrigt och de har konstaterats att de antagligen är något fel på färgen.

På onsdag kommer målarna och ska göra om allt, från grunden.
Håller tummar och tår för att de ska bli bra denna gången så att vår tv hörna kan bli klar.
Bland annat så ska tv:n upp på väggen och vi har lite planer för väggen bak soffan. #dreams

Likes

Comments

Nu är det snart dags att slänga ut julen, men jag håller kvar in i det sista.

Vi va inte helt hundra på om vi skulle hinna få in nån gran eller inte i år. Om vi skulle bli klara med vardagsrummet i tid så skulle vi dessutom hitta tid till att leta gran, chansen var alltså ganska liten för julgran. Jag va lite nedstämd pga det, jag tycker att en del av julen är att faktiskt ha julgran. Det ger mig så mycket mer julkänsla.
Som en tankeläsare ringer P-As kompis Valle en kväll och av någon lustig anledning så har han en gran över. Han körde hem den till oss och ställde den på tomten, 8 dagar innan julafton. Inte ens då va jag säker på om vi skulle hinna få in granen till julafton. P-A däremot, han va hela tiden bergsäker.

Lille julafton kom med stora steg och det va en vanlig arbetsdag. Jag och P-A hade skruvat möbler hela natten då soffan och tv-bänken hämtades den 22e december. Vi hämtade även matbordet och stolarna vi fått av P-As mamma så de va värsta röran här hemma.
Nervös åkte jag till jobbet på morgonen, orolig för hur de skulle se ut när jag kom hem. För trots att vi tagit in möblerna så va de fortfarande en aning byggkaos här på morgonen den 23e.

P-A överträffade mina förväntningar och när jag kom hem hade han i stort sett fått i ordning allt. Han letade fram julgransfoten och julgranen kom på plats, äntligen blev det jul i sinnet. Vi fick alltså julmys och vardagsrum på en och samma dag. Sen att P-A somnade från julklapps leken hos hans farmor och farfar på kvällen har sin förklaring. Han jobbade otroligt hårt de sista veckorna för att vårt vardagsrum skulle bli klart, och allra hårdast jobbade han nog de sista dygnen.

Självklart fick P-As Absolut kulor pryda granen i år 🎄

Likes

Comments

Hösten kom fort. Kändes som om sommaren blev höst på ingen dag alls.

Oktober startade med en trevlig middag med fina före detta kollegor. Så mysigt att vi fortfarande kan ses.
Vi va också på konsert i Malmö och såg Volbeat för andra gången i år. Lika bra båda gångerna trots två väldigt olika upplevelser.

November startade med Daniels årliga Halloween fest. Som vanligt i det sällskapet så är det inte en lugn stund. Älskar dessutom att klä ut mig.
Det bästa med november var ändå att jag äntligen kunde se ljuset i tunneln. Vi beställde golv och nya soffor, det målades lister och den sista elen drogs till vardagsrummet. Att efter 1,5 år äntligen få kunna känna att vi skulle kunna leva normalt igen.
I november bjöd jag också mamma på en spa-weekend då det var dags för henne att fylla jämt. Vi va på Ronneby Brunn och bara njöt. Badade bubbel pool och fick bland annat massage, åt en god middag och sov i en otroligt skön säng.

December knackade på dörren fortare än kvickt. Vi besökte Göteborg och Annas morföräldrar, Maud och Ralph, var gästvänliga och tog emot oss på besök. Vi var på Lisebergs julmarknad och bara njöt. Jag, P-A, Alexander och Anna hade en härlig weekend.
I mitten av december fick jag dessutom avnjuta en härlig jul lunch med fina kollegor och vi fortsatte på kvällen med bubbelbad utomhus och tapas. Riktigt fin dag och kväll.
Julafton närmade sig och vårt vardagsrum stod klart, jag kan lova er att ingen var lyckligare än jag just då och jag kunde inte fått en bättre julklapp.
Nyårsafton spenderades också här i goda vänners sällskap och med en fantastisk meny, maten var så otroligt god och sällskapet var härligt.
Vi kunde inte ha avslutat 2016 på ett bättre sätt.

Vi har mycket kvar att göra på vårt hus, men bara att kunna leva normalt är en så otrolig lättnad. Det har varit påfrestande och tungt för oss att leva som vi gjort, och de har tärt på oss men så fantastiskt bra det blev i slutändan. Vi får hoppas att solen skiner på oss 2017 och att det blir ett lättare år för oss.
Känner redan på mig att det kommer bli ett härligt år!

Likes

Comments

Juni passerade snabbt som attan och jag sköt bort alla tankar på hur jag mådde och de fick mina nära och kära lida för istället. Jag blev osäker på mig själv och alla runt omkring. Det grundade sig antagligen i ångest.

Sommar flöt ändå på och när jag inte mådde dåligt hade jag en riktigt härlig sommar.

I juli gifte sig Stefan och Lisbeth och de va verkligen årets höjdpunkt. Det var ett fantastiskt fint bröllop. Mycket sång och musik vilket gick precis hand i hand med brudparet. Tror inte de va ett öga torrt när Lisbeth och Stefan gick in i kyrkan.
Dessutom fick jag klä mig i prinsessan klänning.
I juli besökte vi även kiviksmarknad, åkte båt och deltog i Grisfesten i Fårabäck som stugföreningen ordnar.

Augusti startade med middag med mamma och Jens, ett besök i stallet med Emmy och Helgeåfestivalen.
Jag hann med sushi lunch med två fina vänner, tjejmys med tjejligan och kräftskiva innan vi ens kommit till mitten av augusti.
Sen jobbade jag mest.

I september startade vi med att flytta vårt kontor i Malmö och det blev en riktigt trevlig afterwork med härliga kollegor.
Vi hann även med en kräftskiva till hemma hos Daniel och det är alltid lika spännande i dessa vänners sällskap.

Summerar jag så va sommaren precis som en sommar ska vara med en blandning av allt.
Kunde inte haft det bättre även om jag kanske inte såg det just där och då.

Likes

Comments

View tracker

April började fint med en riktigt härlig weekend till Milano tillsammans med Skånes Fotbollsförbund och såklart, favorit arbetskollegan Rebecka.
Under april började också oron för lillebror göra sig påmind. Jesper skulle i början på juni åka på utlandstjänst till Mali.
Vi var på anhörig träff nere på Revinge och blev lite uppdaterade på hur Jespers situation skulle se ut nere i Mali.
Jag fikade med mina fina vän Paula och hennes busungar, köpte nya löparskor och fick njuta av den härliga vårsolen.

Maj närmade sig med stormsteg och Valborg firade vi hos P-As bror och hans sambo Anna, några av våra bästa vänner.
I maj var de också så fint väder så vi kunde sola benen vid poolen.
SM-finalen i handboll stod och knackade på dörren och jisses vilken fest det blev. SM-guld ✔️

Juni startade vi på Sweden Rock i vanlig ordning. Jag lämnade dock Sweden Rock
-veckan en aning tidigare för att vara med på Rebecka och Mattias 35-års fest. Bakom mig lämnade jag bland annat nakenchock, hattfest, pyromankompaniet, stängselvakten och en hel hög fantastiska vänner.
I juni nalkades även midsommar och det var en svettig sådan, det var riktigt varmt och Sveriges sommar visade sig från sin bästa sida.
I juni lyckades vi även pricka in årets andra festival i Norrköping, Bråvalla lät oss förnya gamla vänskaper och träffa nya riktigt härliga människor.
Där fick vi också uppleva sommarens alla omslag, allt från regnskur till solsken, askgrå moln till klarblå himmel.

Sommaren startade fantastiskt!


Likes

Comments