View tracker

Kan inte riktigt förstå att min lilla lillasyster har hunnit bli 18 år! Det var ju inte så länge sen man fick hålla henne i handen när man skulle gå över vägen 😜 hemskt vad åren går och tyvärr betyder ju det även att man själv blir äldre 😝
Hur som, Sarah önskade sig en tårta i färgerna guld, vitt och svart. Så fick det bli.

Den understa tårtan är fylld med rabarber/jordgubbsmousse, som för övrigt kan vara den godaste fyllningen jag gjort hittills. Så fräsch och god 😋
Och så en glasscreme till det.
Den är spacklad med grädde, täckt med vit marsipan och dekorerad med guldpärlor.

Den övre tårtan har samma fyllning, är täckt med gul marsipan och målad med metallic light guldfärg.

Alla blommor är gjorda i modelleringspasta och dustade med lite guldpulver.
Till den här tårtan klickade jag hem ett set pionutstickare och hur kul var det inte att göra sånna blommor 😀 har börjat prova på lite skulptering och det är såå roligt 😀

Jag gjorde både vita och svarta pioner och fick svårt att välja vilka som skulle sitta på tårtan men dom svarta matcha bäst tycker jag 😀
Ska försöka lägga ut en tutorial på hur jag gjorde nån dag 🙃

Det här receptet använde jag till alla tårtbottnar.

Sätt ungen på 175gr.
Vispa 4st ägg och 2 dl socker länge så det blir ljust och fluffigt.
Blanda 1 dl potatismjöl, 1 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver i en skål och sikta gärna ner det i omgångar i äggsmeten. Här är det viktigt att röra försiktigt för att inte ta bort luften i smeten.
Smöra en springform på 24cm. Häll i smeten och grädda ca 30 min.
Låt bottnen svalna i formen.

Receptet hittade jag på blogg.mama.nu

Rabarber och jordgubbsmousse
Det här receptet hittade jag också på blogg.mama.nu

•150g jordgubbar
•150g rabarber
•1/2 dl vatten
•1/2 dl socker
•1 krm vaniljpulver
•2,5 gelatinblad
•2 dl grädde

Ansa rabarbern noga och skär den och jordgubbarna i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker och vaniljpulver. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.
Ta av kastrullen från plattan och lägg i dom urkramade gelatinbladen. Häll över smeten i en ren bunke och låt stelna i kylen, minst 6 timmar.
Vispa grädden och vänd ner i fruktmoset.

Note! Mitt fruktmos blev väldigt trådigt av rabarbern och jag fick sila det 2 gånger, det blev som små fiskben, så smaka av ordentligt innan du blandar med grädden.
Sen skulle jag tillsätta grädde efter smak då jag tyckte att den tog bort mycket av smaken på fruktmoset.

Glasscreme

•2 dl mjölk
•5 msk marsanpulver
•1 krm vaniljpulver
•2,5 dl grädde

Blanda mjölken med marsanpulver och vaniljpulver. Ställ i kyl så det tjocknar.
Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alla som börjat suckta efter en semla räcker upp en hand!
Ikväll tjuvstartade jag och gjorde en muffinsvariant. Såå goda, tur att jag ska ge bort dom till fredagsfika imorn annars hade jag nog satt i mig allihopa :D


Receptet hittade jag på recepten.se

Semlemuffins
12 stora eller 24 "vanliga"

4 ägg
3 dl socker

Vispa pösigt.
Blanda i:
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 tsk kardemumma
(jag tog bara 1,5tsk, tyckte de räckte bra)
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
100g smält smör
Vispa tills allt är bra blandat.
Häll upp smeten i formarna, använd gärna muffinsplåt så blir dom lite finare :-)
Grädda mitt i ugnen 175grader, 20-25min på stora och 10-15 min för mindre.
Låt svalna!

Skär av toppen på muffinsarna och gröp ur ett litet hål.
Fyll med valfri mängd mandelsmassa. Blanda mandelmassan med lite mjölk om du vill ha den lös.
Fyll muffinsarna, spritsa på grädde, lägg på locket och garnera med florsocker.
Mums!


Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

Klart pappa ska ha tårta på fars dag! :-)

Den här är gjord på chokladbotten och fylld med chokladmousse och vaniljkräm. Spacklad med chokladgrädde och dekorerad med små blommor i sockermassa och maltesers :-)

Likes

Comments

Ett av mina senaste projekt har varit en stor sjal. Den har faktiskt varit klar ett par veckor, jag har bara väntat på en modell så jag kunde knäppa kort på den ;)
Kvaliten på bilderna är väl kanske inte superbra men den är virkad i annanasmönster. Garnet jag använt är Järbos Fuga och virknål 4. Det gick åt ungefär 4 nystan till sjalen och 2st till fransarna.
Mönstret heter Sidewalk Shawl och det hittade jag på Redheart.com

Just nu håller jag på med mössor i olika varianter. Dom är inte riktigt klara än, men en av mössorna jag gör är en baggymössa och det mönstret kommer från Kungenomajkis.blogspot.com
På hennes sida har jag också hittat mönster på en döskallesjal som jag gjorde förra året. Tyvärr hittar jag ingen bild på den, men kolla in hennes sida för mönster och massor av inspiration! :-)

Ett par "sockor" har jag också hunnit med. Perfekta för mina kalla fötter nu i höst ;)

Likes

Comments

Dom här godingarna hittade jag recept på inne på en DIY sida på Facebook.
Det är ett amerikanskt recept så jag har försökt översätta det så gott jag kan :-)

24st
Digestivebotten
*4 1/2 dl (ca 16st) digestivekex
*3 msk socker
*7 msk eller 105g smält smör

Sätt ugnen på 175'C
Krossa kexen och blanda med socker och det smälta smöret.
Fördela i 24 muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt.
Platta ner smulorna så det blir kompakt, jag använde botten på ett glas. Grädda 5 min.
Låt svalna

Fyllning
*225g cream cheese
*3 1/2 dl socker
*3 msk mjöl
*3 stora ägg
*2 tsk vaniljextract
*1 dl gräddfil
*1 dl grädde

Blanda sockret med mjölet i en skål. Använd gärna bakmaskin. Tillsätt cream cheese och mixa på låg hastighet till en slät massa. Tillsätt 1 ägg i taget och låt det blandas ordentligt mellan varje.
Tillsätt vanilj, gräddfil och grädde och mixa till det precis går ihop. Fördela smeten i muffinsformarna, nästan hela vägen upp. Grädda 15-20min, var försiktig så inte kakorna börjar spricka för då börjar dom bli övergräddade. Dom ska va lite kladdiga i mitten när dom är klara.
Ta ut och ställ i rumstemperatur för att svalna ca 1tim.
Efter det sätter du plastfolie på och förvarar i kyl minst 2tim.

Caramel Topping
*3 1/2 dl socker
*3/4 dl vatten
*6 msk eller 90g smör
*1 3/4 dl grädde

Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull samtidigt som du vispar hela tiden. När det börjar koka slutar du vispa och låter det koka tills det får en guldbrun färg. "skaka" kastrullen ett par gånger under tiden.
Tillsätt smöret och vispa tills det smält sen tar du bort kastrullen från plattan och tillsätter grädden. Var försiktig med grädden för det kommer bubbla ordentligt!
Vispa till en slät och fin kolasås.
Låt svalna innan du häller upp kolan i en glasburk eller dylikt och låter det svalna helt innan du fördelar den på cupcakesen. Sprinkla lite flingsalt över.

Receptkälla: cookingclassy.com

Likes

Comments

Jag har vart på jakt efter en tv-bänk rätt länge. Ville gärna ha en Hemnes från IKEA men tycker priset va lite dyrt.
Så hittade jag en tråkig å ful bänk på Återbruket för en hundring. Lite färg och 2 fusklådor senare så tycker jag nog att det blev rätt så bra iaf :-)

Likes

Comments

Igår kväll, när jag egentligen borde gått och lagt mig, fick jag stans craving på peanutbuttercups. Tar ju inte så lång tid att slänga ihop tänkte jag och dom där chokladkakorna låg ju i kylen och skrek efter att bli uppätna 😝 sagt å gjort!
Här får ni ett recept på världens enklaste godsak!

200gmjölkchoklad (går ju naturligtvis att ta vilken choklad du känner för
*smält chokladen. Klä pappersformar i chokladen. Lite tjockare botten.
För lite större cups kan du ta mindre muffinsformar eller bullformar. För små munsbitar funkar knäckformar perfekt!
!Kom ihåg att spara choklad till toppen senare!
*
Ställ in i frysen så det stelnar.

Under tiden gör du fyllningen:
1 dl jordnötssmör
0,75 dl florsocker
1tsk vaniljsocker
*Ta ut formarna och fyll dom, typ till hälften.
*In i frysen igen.

*Om du behöver så smälter du resterande chokladen igen.
Ta ut formarna ännu en gång och ha på ett lock med choklad.
Förvara dom i kylen eller frysen.
Klart! Ät och Njut!

Idag när jag satt och slösurfa på fb hittade jag på ett konstigt recept på nått som hette sockerbullekladdkaka. Och ja det är vad det heter, en kladdkaka mixat med en sockerbulle! Mycket intressant, det här måste testas!
Jag har inte smakat den, överlåter det till gubbarna på tippen, så jag har ingen aning om hur det smakar eller om den ens blev som den skulle. Men jag delar av mig av receptet så kan ju ni också testa vetja
😀

Rör ihop:
2 ägg
2 dl socker
1msk vaniljpulver
1tsk kardemumma
2 1/2 dl vetemjöl
En nypa salt
150gram smält smör

Häll smeten i en smord och bröad springform, 20cm
Blanda ihop 2 dl marsankräm och när den stelnat häller du den i mitten av kakan
Grädda ca 15min
Låt svalna
Smält lite smör och pensla runt kanten på kakan, strö över lite socker.

Recept: sweet-and-simple.se

Likes

Comments

Hurra för pappa! :-)
Kan man göra nått annat än en leksandstårta till ett riktigt hockeyfan? :-)
Denna fylld med blåbärssylt, blåbärsmousse och vaniljkräm. Spacklad med grädde och täckt med marsipan.
Känner mig rätt nöjd med resultatet med tanke på att jag bara hade 1 timme på mig att få ihop nått :-)

Likes

Comments

I lördags var vi på dop för fina lilla Lucas. Så duktig han var i kyrkan och hur söt va han inte i dopklänningen!
Wiktoria hade fixat ett jättemysigt dop med fika i trädgården. Supersmarrigt fika bjöd hon på också, speciellt blåbärsmuffinsarna med vaniljfrosting :-)
Tack igen för inbjudan :-)
Av oss fick han lite kläder, 2 leksaker, en fotoram och en liten snutte som jag virkat. Hoppas att den kommer till användning :-)

Mönstret till den här kaninsnutten kan ni hitta hos virrkpannan.blogg.se

Likes

Comments